Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A tudomány a mai napig se...

A tudomány a mai napig se bizonyítani se cáfolni nem tudta Isten létezését, ez a kapaszkodója a hívőknek és az ateisták nem tudnak megfelelő érveket mondani?

Figyelt kérdés

2012. jún. 29. 18:51
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/123 Salx Narval ***** válasza:
100%
Én egy szóval sem mondtam, hogy Istennek köszönhetően történik a fogantatás.:D Azt próbáltam leírni, hogy ez a véletlen és a szerencse dolga, ha létezik Isten, ha nem.
2013. jan. 15. 10:41
 112/123 anonim ***** válasza:
Óh, valóban :D Mea culpa :)
2013. jan. 15. 12:25
 113/123 anonim ***** válasza:
51%

Vidiripi

"A 104-es is én voltam, úgyhogy tessék, kaptál rá választ. Ettől függetlenül személyes célokat is kitűzhetsz magadnak. Te ettől függetlenül még nem válaszoltál a kérdésre."

Tényleg ennyi lenne az élet? Eléred amit lehet aztán amikor már épp kezdenéd élvezni a munkád addigi gyümölcseit elkezdesz öregedni. Gyakrabban leszel beteg aztán már annak örülsz ha van olyan időszak amikor nem betegeskedsz majd végül jön a halál. Ez egy olyan optimálisabb élet leírása volt általánosságban.

De mi van azokkal akik nem ilyen élethelyzetben vannak akik már egésze pici koruk óta csak az élet szenvedéseit tapasztalják meg a jót nem igazán s szinte másból sem állnak csak a munkából hogy legalább ne haljanak éhen bár lehet hogy időközben feladja és inkább a halált választja önként. De végül is nem számít hogy milyen a helyzetünk és milyen életkorban vagyunk mert valamilyen probléma ,gond ,baj mindenkit elér. Idilli családi élet aztán valaki meghal betegség ,baleset valami miatt. Tehát azt a kevéske kis életét ami az embernek van azt sem tudja huzamosabb ideig felhőtlenül élvezni. Persze azért vannak kivételek de az tényleg ritka. De a vége így is úgy is a halál. Elképesztő hogy mennyi dolog van a világon és a töredékét sem ismerjük meg. Mert nincs rá időnk arra hogy megismerjük a világot. Ha egész életünkben csak a felfedezésével tudnánk foglalkozni az sem lenne elég hogy tényleg felfedezzünk mindent. S akkor még hol van az hogy családot alapítunk és felneveljük a gyerekeinket? De így is a legtöbb időd azzal megy el hogy dolgozol azért hogy élhess de nincs időd élni mert dolgoznod kell.

2013. jan. 15. 19:14
 114/123 anonim ***** válasza:
Vidiripi: fogd fel azt az egyszerű tényt, hogy tökéletes nem létezik. Kész, pont. Valaki nem ugyanazt kapta, mint a másik, de az alapvető felfogás szerintem magától értetődő, mégpedig, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki abból, amink van. Ha erre koncentrálnál, nem a tökéletesség keresésére, rögtön látnád, hogy nem "csak ennyi" az élet. Pontosan azért kéne a realitás talaján állnia az emberiségnek, mert az ideje véges.
2013. jan. 15. 19:26
 115/123 anonim ***** válasza:
0%

91/ beírónak válaszolnék Richárd Dawkins- elméletéről alkotott véleményemmel-- Ő egy megrögzött, lepke gondolkodású ateista, papokat utáló fazon. lepke kutatóhoz híven szárnyalón sci-fi az elmélete

Amitől végképp kiakadtam az-az ostoba Mém- elmélete volt.

Elmélete szerint, a mémek - a kultúra alapegységei - önálló szaporodásra képes reprikátorok, voltaképpen egy egészen új "élőlénytípus" képviselői. Az emberi agyak a mémek számára, csak élőhelyet jelentenek. A mémek nem minket szolgálnak, hanem csak saját lemásolódásukra képesek. Tudatunk, kultúránk csak tenyéssz hely a számukra, amely evolúciójuk színtere és eredménye is egyben… ? (ez már, kissé eltúlzott, elrugaszkodott gondolat levezetés…)

Meg is tapogattam magam gyorsan hogy remélem a testem legalább az enyém... miképp számolnák el a férjem felé ha azzal se rendelkezem már...c..c...c

Ha valaki a könyveinek tartalmát beveszi" jó étvágyat hozzá...

2013. jan. 15. 22:05
 116/123 Salx Narval ***** válasza:
100%
Minden tiszteletem a tiéd Mami, de a te történeteid se piskóták.:D Érdekes dolog ez, hogy más elméleteiben észreveszed a túlkapásokat, viszont te, simán a föld belsejében mászkálsz, stb. A te történetedre is igaz ám, az utolsó mondatod.:D Jó akaratú ember vagy, ez nyilvánvaló számomra. Végül is ez a fontos, nem az, hogy a magadnak megálmodott világodat, valósnak próbálod beállítani.
2013. jan. 16. 01:55
 117/123 anonim ***** válasza:

113 és tzolko-nak:

Nagyon életszerű amit leírtál a sok szenvedésről az életben és erre is irányulna a kérdésem: Tehát szerintetek tényleg ennyi az élet, csak 80 évnyi szenvedés és kész? Akkor sok sikert hozzá nektek. Ilyen világképpel felnőni nem piskóta. Minden tiszteletem a tiétek. Viszont tisztázni kellene akkor az én elméletem is a reinkarnációról, segíthetnétek fellebbenteni a fátylat a szememről: Hogy lehet a regnesziós hipnózis által korábbi életeket elmesélni, sőt olyan nyelven beszélni amit a mostani személy véletlenül sem hallott még? Hogy magyarázzátok az előző életek történeteit? Álom lenne csupán? Mondjátok, mikor álmostook ti meg egy egész életet? Mikor álmodtok, csk egy összevisszaság az egész egyik helyről sétálsz át a másikra holott, a két földrajzi hely több kilométerre van egymástólnetán több 1000. Irreális álmokat látunk nem pedig valós életeket. És csakis röpke időt határol be az álom. Sosem hosszabb 1 napnál, mikor álmodtál te valaha olyat, hogy lefeküdtél aludni(álmoban), felkeltél és folytatódott az álmod az álmodban? Talán ez egyszer feltételezhető, de 2x aligha. Többek között ez is bizonyítja számomra a reinkarnáció létét, de nem ez az egyetlen, más dologból is vissza vezethető a reinkarnáció számomra. Tehát nekem több lábon áll az elméletem. A többire most nem térek ki mert nem is ez a lényeg. És most szólok, hogy innentől a vita, nem az ÉN hitem megingatásáról szól! Szorítkozzunk az kérdés megválaszolására, nem pedig kiforgatására.

2013. jan. 16. 07:01
 118/123 anonim ***** válasza:
52%

Tisztába vagyok azzal 116-os hogy a történeteim nem megszokott szövegek. Nem is vártam hogy mindenki elfogja hinni. Ahhoz hamarabb kellett volna születnem, amikor még nem volt vallás és a gondolkodás se szűkült le a csak tudományosra, a csak merhető fogható dolgokra illetve a csak tudósok általi képzetekre.

De akkor se írtam olyan elképzelhetetlen marhaságot az emberi tudatról az élet létezésével kapcsolatban, mint a reprikátorok marhaságai, aminek legfeljebb a médiában lehet létjogosultsága, illetve a lepke világban.

Azt amit én meséltem arról amit volt szerencsém átélni, azt még tudományosan is bizonyíthatóvá illetve logikusan végig lehet gondolni. S TE te maradsz a tested és a tudatod a tied marad-- nem pedig egy reprikátor rabszolgájává, eszközévé válsz...

Az már nem az én problémám, hogy nem volt lehetőségem bemutatni, mert olyan volt ez a világ, és nem voltam mártír természet, aki bárkiért feláldozza saját életét. Így maradt az emberek számára a vallások babonás meséi na és némely tudósnak sci-fibe illő fantazmagóriája, mint amilyen Dawkins-é is.

De azért bocsi a merészségemért hisz én csak egy névtelen senki vagyok, Dawkins viszont lepke-kutató!

2013. jan. 16. 11:14
 119/123 anonim ***** válasza:

117: az élet egy ilyen dolog. El kell fogadni, hogy véletleneken alapul, és nem máson.

A reinkarnációban én személy szerint nem hiszek, mert logikátlan. Nem tudom értelmezni a reinkarnációt, mikor a népesség folyamatosan nő. A reinkarnáció lényege nem pont az lenne, hogy a népesség csökken, vagy egy szinten marad?

Plusz én eléggé kétlem, hogy volt előző életed. Ahhoz, hogy az agyad alkotórészei összeálljanak egy olyan sorrendbe, hogy megalkossanak Téged, majd ezek az alkotóelemek szétbomoljanak, és ismét összeálljanak egy pontosan ugyanolyan sorrendbe, hogy ismét Te legyél, arra az esély nagyon kicsi, szinte elhanyagolható. Úgyhogy bocsánat, nem tudom komolyan venni az előző életed "látomásait", amik szerintem inkább hallucinációk voltak. Jó, behozhatsz most olyan értelmetlen fogalmakat, hogy "lélek", meg "szellem", de ezek alapvetően értelmezhetetlenek. A személyiséged teljes mértékben az agyad állapotától függ, és erre számos bizonyíték is van.

1) Ájulás. Amint kimegy az agyadból a vér, nem érzel semmit, nem gondolsz semmire. Teljesen elveszted a tudatodat.

2) Alzheimer-kór, agysérülés, tourette szindróma. Mind-mind az agyat érintik, és ezzel gyökeresen megváltoztatják a személyiséged

3) Transzorbitális lobotómia. Nem részletezem, utána jársz, ha nagyon akarsz, de a lényeg, hogy a procedúra során az agyat jelentős mértékben károsítják, ami szintén radikálisan megváltoztatja a személyiséged.

Na most ezen 3 ok alapján kizárhatjuk, hogy az ember lélekkel rendelkezik. Ha ugyanis a lelket úgy definiáljuk, mint valami örökkévalót, ami életeken át nyúlik, akkor a személyiségünknek soha nem szabadna változnia. Márpedig a fenti 3 esemény során pontosan ez történik.

De igazából mi értelme volt leírnom mindezt? Hisz Te magad írtad, hogy a kérdés nem a hited megingatásáról szól. Ebből nekem egyértelműen az jön le, hogy Te alapvetően beszűkült tudattal indulsz neki a kérdés megvitatásának, csakis egyetlen egy választ vársz tőlem, ami a Tieddel pontosan megegyezik. Egyedül az vezérel téged, hogy a saját szempontodat elismerjék, a többi verzióra nem hogy kíváncsi nem vagy szerintem, de élből elutasítod. Úgyhogy engedelmeddel kicsit átfogalmazom, mert itt alapvetően vita sem lesz már, csak monológok fognak elhangzani mindkét oldalról. Ettől függetlenül bízok benne, hogy legalább egy kicsit el fogsz gondolkodni arról, amit itt fent leírtam, bár nem veszek rá inkább mérget... :D Üdv mindenkinek

2013. jan. 16. 11:38
 120/123 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát szerintetek tényleg ennyi az élet, csak 80 évnyi szenvedés és kész? Akkor sok sikert hozzá nektek. Ilyen világképpel felnőni nem piskóta"

Bocsi, elfelejtettem erre a részére válaszolni, de itt bődületes hülyeséget írtál le, ami mellesleg nem is igaz. Attól, hogy valaki nem hisz semmi irracionálisban, nem lesz szenvedés az élete. Ugyanúgy lehetnek céljai, örömei az életben. Mégis honnan jött neked az a gondolatmenet, hogy csak a hívő ember lehet igazán boldog?!

2013. jan. 16. 11:40
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!