A tudomány a mai napig se bizonyítani se cáfolni nem tudta Isten létezését, ez a kapaszkodója a hívőknek és az ateisták nem tudnak megfelelő érveket mondani?
#49:
Mit nem lehet azon érteni, hogy:
- az isten ellentmondásos tulajdonságai,
- és a valós világgal való összehasonlítás?
Hol láttál itt olyat, hogy "én nem tudom elképzelni" ?
Ez nem elképzelés kérdése, hanem elvileg is lehetetlen.
Vidiripi
50-es válaszoló!
Ha csak 100-ra növeljük a méreteket akkor meglehet csinálni?
Vagy ha 1:1 modellt készítünk az ember képes lenne ilyet alkotni?
100-szoros méretben még ugyanígy nem bírják az anyagok!
Még 10-szeres méretben sem nagyon. Talán szénszál erősítéssel, stb.
5-szörös méretben valószínűleg már el lehetne készíteni.
Persze nem a növényt, hanem azt az építményt, ami a kiírásban szerepelt. Vegyi gyár még nem lenne benne, mert azt még nem tudjuk ilyen kicsiben elkészíteni.
Vidiripi
A Teremtő megcsinálta.
Ezt ki mondta neked?
Főleg úgy, hogy tudjuk, hogyan alakultak ki a növények... ott vannak végig a fokozatok az egysejtűektől a fásszárúakig.
Ha egy teremtő csinálta volna, sokkal tökéletesebb lenne (pl. szénszálas, 5-ször erősebb az acélnál).
51#
Légyszíves írd le nekem, hogy mik Isten ellentmondásos tulajdonságai, és miért összeegyeztethetetlen a való világgal.
Vidiripi
A búzaszál "mondta".
Miért kellene szénszálasnak lennie? Meg miért kellene erősebnek lennie?
Igen tudjuk hogy hogyan lettek a növények ,teremtéssel.
"Igazuk van uraim, ez a feladat az ember számára valóban lehetetlen! De a Teremtőnk mindenható, csodálatos
alkotásokat hozott létre, mint ez is, nézzék csak!"
Na, itt csúszott el leginkább a sztori (meg még egy csomó helyen): abból, hogy egy ember nincs, aki megtervezett volna egy búzakalászt, miért következik, hogy létezik isten és az teremtette??? Formálisan:
1. Az ember nem tud búzát tervezni.
Következtetés:
2. Az isten teremtette.
Kéretik akkor levezetni a két állítás közötti logikai kapcsolatot. Mert szerintem NINCS.
Az ateisták alig törődnek vele, hogy Isten létezik e vagy sem.
Mivel alapjában véve azt gondolják, hogy nem, nem törik ezen a fejüket, és a hit egyéb dolgaival sem törődnek.
Legtöbbjük a Bibliát sem ismeri és nem is érdekli őket.
A tudomány nagyrészt hasonló állásponton van, van elég dolga komolyabb dolgokkal foglalkozni.
A tudósok pénzért dolgoznak és eddig még senki sem fizetett azért, hogy Isten létét, vagy nemlétét bizonyítsák.
Ez nem csoda, kidobott pénz lenne.
Amúgy sem sok sikerrel kecsegtet ez a téma, ők pedig értelmes emberek, szívesebben foglalkoznak hasznos, eredményt ígérő dolgokkal.
A veszekedés csak akkor tör ki, ha a tudomány valamely eredménye cáfolni látszik a vallásos tanokat.
Ekkor a vallás képviselői egy ideig berzenkednek, majd kénytelenek valami módon beépíteni a felfedezést az elméletükbe, vagy csak homokba dugják a fejüket és továbbra is makacsul tagadják a tényeket.
Azért az istenek költöznek, az Olymposzról a felhők fölé, majd még messzebb...
Kedves kérdező!
Ha ateista lennél, akkor mit törődsz Te vele, hogy mibe kapaszkodnak a hívők? Zavar ez Téged? Hiszen nem részegen dáridóznak az utcán.
Ha vallásos vagy, akkor örülj neki, hogy a nincsre nincs sem bizonyíték, sem cáfolat és jobban is teszed, ha nem keresel, mert sosem lehet tudni.
Választ nem fogsz találni, de a hited meginoghat...
Vidiripi
Srapnel!
"Kéretik akkor levezetni a két állítás közötti logikai kapcsolatot. Mert szerintem NINCS."
Szerintem sincs logikai kapcsolat. Te azt állítod hogy nincs én meg azt hogy van. (Isten)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!