A tudomány a mai napig se bizonyítani se cáfolni nem tudta Isten létezését, ez a kapaszkodója a hívőknek és az ateisták nem tudnak megfelelő érveket mondani?
Ha hazugságokra és ostoba, nyálas történetekre alapozod a hited, vagy ezek erősítik, támogatják, akkor valóban nincs közös nevező.
A materializmus a valóság.
Ezen belül kell értelmet találni az életnek, mert különben az életed értéktelen tévedés.
Vidiripi
tzolko!
"A materializmus a valóság.
Ezen belül kell értelmet találni az életnek, mert különben az életed értéktelen tévedés."
Értéktelen tévedés? A te "hit világod" szerint a létezés csak a véletlen műve írhatnám azt is hogy a szerencsének köszönhető.
Elvileg sok-sok véletlen összjátéka vagy. Nincs semmiféle terv vagy magasabb eszme ami miatt létre jöttél. Csak úgy vagy. Értelem nélküli az életed mert nem egy értelemmel rendelkező valami hozott létre.
Ez a materialista valóság.
Nyugodtan tarthatsz ostobának de szerintem sokkal jobb egy terv részének lenni. Mint a véletlenek összjátékának.
Mehetsz a lottózóba játszani. S elgondolkodhatsz hogy vajon véletlen vagy sem ez az egész. Vagy tényleg van terv .amelynek a részese vagyok/lehetek.
"Értelem nélküli az életed mert nem egy értelemmel rendelkező valami hozott létre."
És az egyikből hogy következik a másik?
Mutassál már rá kérlek, hogy abból az OKból, hogy nem értelemmel rendelkező valami hozott létre minket (gondolom itt az emberiségre gondolsz, nem pedig az individuumra, mert én a saját szüleimet elég értelmesnek tartom :D ), mégis hogy következik az az OKOZAT, hogy semmi értelme nincs az életnek?
"Nyugodtan tarthatsz ostobának de szerintem sokkal jobb egy terv részének lenni. Mint a véletlenek összjátékának."
Végülis egy terv része vagy. Nem azért csináltak téged a szüleid, hogy napot lopd, hanem hogy dolgozz, csinálj magadnak megélhetést, és aztán felneveld a saját utódaidat. Ez mi, ha nem terv? Ha neked ez értelmetlennek számít öregem akkor rossz bolygóra tévedtél...:D
"Mehetsz a lottózóba játszani. S elgondolkodhatsz hogy vajon véletlen vagy sem ez az egész."
Jobb ötletem van, imádkozz a Jauistenhez egy lottó ötösért! Kíváncsi vagyok, mi lesz a végeredmény :D
Vidiripi
"És az egyikből hogy következik a másik?"
Mondd meg te! Mi a célja az emberi létnek?
tzolko:
A válaszodból is látszik, hogy csak vitatkozni jársz ide, nem pedig fejlődési/fejlesztési szándékkal. Mond, ha tényleg csak 80 év az élet, akkor az itt töltött sok-sok óra szerinted tényleg annyira értékes/fontos, hogy erre pazarold? Ha én is abban hinnék amiben te, nem ilyen értelmetlen vitákkal tölteném az időm. Félreértés ne essék, nem kérdőre akarlak vonni mit csinálsz a szabad idődben, de reálisan belegondolva ez a vitatkozás amit itt folytatsz nap mint nap enyhén szólva is felesleges időtöltés. Veled szemben nekem van időm, tengernyi, mert a reinkarnációban hiszek. És ezek a viták nemcsak a fejlődési lehetőség tárházát nyitják meg számomra, hanem jobban megismerhetem a többi ember gondolkodását és ebből sok következtetés le lehet vonni. Te is érdekes része vagy az egésznek, csak azt nem értem még veled kapcsolatban, miért ragaszkodsz annyira egy kivitelezhetetlen elmélethez. Az élettelenből nemhogy véletlenül nem lehet élő, de még csak segítséggel sem, akár mennyire is kutatják a tudósok, az élettelenből nem lehet élőt varázsolni. Ha ezt valahogy megmagyarázod nekem, hogy ment végbe, logikusan felépítve az érvrendszered, annak nagyon örülnék és talán egy két embert is meggyőzhetsz a materializmus elvéről, hisz ez miatt vagy itt vagy nem? Ezért is vitázol nap mint nap a hívőkkel, mert számodra elképzelhetetlen amiben ők hisznek ezért megpróbálod őket meggyőzni a te állításod igazáról. Hát rajta...
"Mondd meg te! Mi a célja az emberi létnek?"
A 104-es is én voltam, úgyhogy tessék, kaptál rá választ. Ettől függetlenül személyes célokat is kitűzhetsz magadnak. Te ettől függetlenül még nem válaszoltál a kérdésre.
" Ha csak a spermiumok számára gondolsz, akik közül csak az-az egy jutott el odáig, hogy megszülethess, máris a szerencse gyermekének tekintheted magad."
Valójában a petesejtet több spermium is eléri. Folyamatosan "bombázzák" a petesejt falát, hogy gyengíthessék annak az egy spermiumnak.
Ha Te úgy gondolod, hogy Istennek köszönheted ezt, köszönd, engem nem zavar, amíg megtartod magadnak a hited :) Nekem személy szerint nincs okom istennek hálálkodni, főleg, ha azt nézzük, hogy a Földön megtalálható több ezer istenkarakter közül PONT egynek kéne hálát adnom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!