Miért nem szeretem a vallást? Ennek a videónak kellene mondani valamit?
http://www.youtube.com/watch?v=2Qa3cmuYXBs
Megnéztem, de nem értem.
Most ennek kellene mondania valamit, hogy mi az igazság a vallással, a kereszténységgel kapcsolatban?
Alapvetően arról szól, amit a legtöbb nem hívő nem ismer, és ez a fő oka, hogy elfordulnak Jézustól, ha van is valamilyen hitük. Elmagyarázom.
Vallás:
Olyan rendszeres szokás, amelyekbe veti az ember a hitét, hogy azok által fogja őt Isten elfogadni. Az ilyen embereket áthatja egy félelem a kárhozattól, ezért élnek vallásos életet. A vallásellenesség fő célpontja (nagyon helyesen) az ilyen vallásosság elleni küzdelem, mert ez lebénítja az embert. Csak a legtöbb vallásellenes törekvés szerintem nem a célravezető módon történik.
Kapcsolat Jézus Krisztussal:
A vallás ellentéte és ellensége. Jézus kereszthalálával elhordozta a világ minden bűnét. Ezért bárki szabadon mehet Istenhez, ahogy ő hív is mindenkit, mert pont azért volt ez az áldozat, hogy semmi akadálya ne legyen az Istennel való üdvözítő kapcsolatnak, hacsaknem a saját szabad akaratunk. A vallással szemben Jézus azt hirdeti, hogy nem kell görcsölni, hogy Isten elfogadja az embert, mert ennek minden akadálya a keresztre lett szegezve, ezért hit által szabadon vehetjük a megbocsátást, és az üdvösséget. A pokol nem fenyegető ellenség többé, hanem a saját személyes választási lehetőségünk. Istennek ugyanis nem a büntetése a pokoli szenvedés, hanem az ő hiányának közvetlen következménye, mivel mindennek ő a forrása. Itteni életünk során gondoskodva van rólunk, van levegő, víz, fény, étel, de ha Isten nélkül megyünk el innen, azt visszük magunkkal az örökkévalóságba, ahol az istennélküliséget Isten megadja az elutasítónak teljes mértékben.
Nagyjából ez a lényege. Remélem, érthető. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!