Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Tud nekem mondani valaki...

Lilboy kérdése:

Tud nekem mondani valaki lelkizős, filozofálós vagy elgondolkodtató filmeket? Nagyon szeretem az ilyen filmeket csak már sokat láttam!

Figyelt kérdés
pl:donnie darko,az ördög ügyvédje,harcosok klubbja,taxi sofőr,emlékmás,vihaarsziget,eredet,..............
2012. febr. 7. 22:13
 1/8 anonim ***** válasza:

Fülke

A számkivetett

2012. febr. 7. 22:19
 2/8 anonim ***** válasza:

12 majom

A forrás

Hold

Requem egy álomért

Egy makuláltlan elme örök ragyogása

A hullám

2012. febr. 7. 22:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Maradj! - azt mondják olyan mint a Donie Darko.
2012. febr. 7. 22:54
 4/8 anonim ***** válasza:

Dél-Korea manapság toppon van e téren.

Két zseni mű, melyek pszichések és elgondolkodtatóak:

Chan Wuk Park rendezte: OLDBOY

Kim Kiduk rendezte: BIN JIP (magyarul: Lopakodó Lelkek)

Feltétlen ajánlom megnézésre mindkettőt. Az Oldboy-nak a végén bár találok logikai bakit, de ezt leszámítva számos szempontból az egyik legzsenialisabb film, amit életemben lattam. Igen összetett és elgondolkodtató film, lelkileg elég kemény.

A Bij Jip is remek, abban egy szót se szól a főszereplő egész végig, mégis nagyon kifejező, és a történet sem éppen egysíkú... az érzelmi-intellektuell mondanivalojarol nem is beszélve...

MÁS. a hires neves dán

Lars von Trier

zsenialis rendező legtöbb filmje nívós dráma.

Sokfélét említhetnék, nézd meg sorban ezeket. Ha egyet ki kell emelnem, főleg a kérdésedre nézve, akkor az a

Dogville.

(A "Mandarlay"-t EGYELŐRE NE nézd meg, ha a "Dogville"-t még nem láttad, mert a Mandarlay állítolag a foyltatása a Dogville -nek! Mandarlay-t még nem láttam, ne mis tudom a pontos helyesírását a címének, de port hu-n megleled, Tirer-re keresve.)

(Bocsi az esetleges elírásaimért.)

2012. febr. 8. 10:08
 5/8 anonim ***** válasza:

...az előző vagyok, még annyit, hogy sokan istenitik a Harcosok Klubját, ami valoban nem rossz, de ennek a felső oktávja szerintem az

Úttalan Út (Interstate 60)

2012. febr. 8. 10:11
 6/8 anonim válasza:
Tizenkét dühös ember (film, 1997) [link]
2012. febr. 8. 12:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Az előző is jó tipp, bár én az eredeti -kb.60-as évekbeli- verziót láttam, remek színészekkel, az eredetit ne hagyja ki senki, sztem. ;)
2012. febr. 11. 16:50
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönömmindenkinek a segitséget főleg az utolsó két kommentelőnek :) :D
2012. máj. 2. 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!