Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi! Mitől jobb...

Jehova Tanúi! Mitől jobb fordítás az újvilág fordítás, mint például a Károli?

Figyelt kérdés

"Lehet-e a görögűl íródott újszövetségben a Jehova kifejezés, ha nem szerepelt a JHVH tetragramma sem? Mi módon íródott az újvilág fordításba a Jehova kifejezés, ha a görög iratokban az Úr, az Isten, és az Atya kifejezés szerepel, és nem a Jehova, a Jahve, a JHVH? Az újvilág fordítás tele van a Jehova kifejezéssel, indokolatlanúl. Egy tökéletes fordítás mimódon tartalmazhat olyan elemeket, melyeket nem tartalmaz a görög irat? Ez mi más, ha nem belemagyarázás. És ha ezt úgy adják be az embereknek, hogy a legjobb fordítás, akkor ez hazugság."

Kötekedek? Engem érdekel az igazság, titeket nem?

2011. ápr. 20. 15:29
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/127 A kérdező kommentje:

Ó, nehogy azt hidd, én okos vagyok, és mindenre tudom a választ (hiszen ezért is teszek fel kérdést) szívesen tanulok, és hallgatok másokat ezzel a témával kapcsolatban.

Mondd, te hogyan értelmezed a Biblia gyakorlatiklag három legfontosabb témakörét: a teremtést (nem úgy van, ahogy az le van írva?), és hogyan jött a képbe Krisztus (csak pédát mutatott, vagy nem is volt?), illetve mi az a megváltás (Krisztus által, vagy mindenki saját maga, vagy hogy?). Úgy beszélsz velem, és próbálsz rávilágítani az igazságra, hogy gondolom te magad tudod a választ. Kíváncsi vagyok, de tényleg.

Mellékesen nem vagyok semmilyen evilági szekta, gyülekezet, felekezet tagja, ebben tévedsz.

2011. máj. 6. 23:42
 92/127 anonim ***** válasza:
0%

Sziasztok! Rég nem volt idöm irni. De egy néhány hozzászoláshoz, kommentröl van véleményem.

Jehova tanúi nem állitják, hogy a JEHOVA az eredeti kiejtése Isten nevének!

Viktor06 egyik válaszára:

Jézus és Jehova Isten nem egy személyek. Ezért nyugodtan lehet Jézus ''tegnap és ma egy'' annak ellenére, hogy Isten ''azzá válik, amivé válni akar''

A prédikálással kapcsolatban:

Mondtatok egy bibliaverset, hogy ''ne menj házról házra''.

Jehova tanúi mégis miért mennek?

Nem tudom, hol olvastátok, esetleg leirhtjátok, hogy hol.

De én olvastam valami mást a Máté 24:14-ben és a 28:19,20-ban. Szerintetek ez félreértelmezhetö?

Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.(Máté 28:19,20)

És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.(Máté24:14)

Ezekböl sokminden kiderül.

A prédikálás egy parancs volt Jézus követőinek.

A másik érdekes, hogy ez az utólsó napokban fog végbemenni.

Egy harmadik pedig, hogy csak tanuság lesz, nem fognak sokan isten imádóivá válni.

Szerintetek az utolsó napokban vagyunk-e?

Szerintetek kik prédikálnak az egész lakott földön?

Szerintetek prédikálás nélkül be tud teljesedni ez a parancs és prófécia?

Persze olyan egyszerü is engedelmeskedni egy olyan utasitásnak, hogy "NE prédikáljatok!!" Miért is ne tennénk úgy!?

Ja és kedves kérdezö! Akkor te egy hitehagyott vagy, ugye?

És hol irja, hogy ne menjetek házról házra vagy valami ilyesmi?

Tényleg az igazságot keresed?

Szerinted meg lehet kapni?

2011. máj. 8. 13:50
 93/127 anonim ***** válasza:
20%

A válasz írója 47%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:50

"Jehova tanúi nem állitják, hogy a JEHOVA az eredeti kiejtése Isten nevének!"

Ez elég érdekes kijelentésed! Ugyanis akkor miért hívjam, Jehovának ha nem tudják 100% -osan, hogy Jehova az eredeti kiejtése! Márpedig tudtommal a jt Jehovának szóllítják és és ezen lovagolnak állandóan, hogy márpedig ez a neve! Akkor most mi van????? Lehet, hogy ezt így szó szerint nem mondják ki amit írtál, de amiket mondanak, és pl. itt is írnak abban mindíg az szerepel, hogy Jehova a neve!

Még egy kérdésedre reagálnék, a többire nem, mert értelmetlen, de ennek a kérdésednek sem néztél nagyon utána, ha még ezt sem tudod!

Kérdésed: " És hol irja, hogy ne menjetek házról házra vagy valami ilyesmi?"

A válasz! /elég egyértelmű!/:

"Ugyanazon házban maradjatok pedig, azt evén és iván, a mit ők adnak: mert méltó a munkás az ő jutalmára. Ne járjatok házról-házra"

A tegyetek tanítványotokká minden népet, nemzetet..., ha ezt nem tették volna az apostolok akkor szerinted elterjedt volna a világban? Szerinted csak a jt hirdetik az evangéliumot? Szerinted hova nem jut el, kinek a kezébe nem kerülhet a mai világban biblia!? Nem a katolikusokra gondolok! Konrétan csak a bibliára! Ha valakit érdekel az tud magának "szerezni"!És ha valaki olvassa, és tanulmányozza, és érdekli, nem kell ahhoz semilyan jt sem hozzá, hogy megtalálja az egy igaz élő Istent! Nem kell ahhoz átírt biblia! De még ha át is van írva és eltekintünk a Jehova megnevezéstől akkor mi az amit csak az újvilágfordításból lehet megtudni és nincs benne mondjuk a Károliban?

2011. máj. 8. 14:20
 94/127 anonim ***** válasza:
0%
Bocs, az előbbiből kimaradt, hogy ez hol található: "Ugyanazon házban maradjatok pedig, azt evén és iván, a mit ők adnak: mert méltó a munkás az ő jutalmára. Ne járjatok házról-házra" Lk 10,7
2011. máj. 8. 14:23
 95/127 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 14:23-as!

Hogy létezik, hogy amikor elolvastam a Lukács 10-dik felyezetét, az egész a prédikálásról szólt?

Jézus felkészitette a tanitványait, hogy menjenek és keressék fel az embereket az otthonaikban, és vigyék el nekik a jó hirt!

Isten nevének csak a mássalhangzóit ismerjük, (JHVH), de emlékeztetni szeretnélek, hogy Jézus nevének a kiejtését sem ismerhetjük pontosan! Miért használja mégis mindenki, te is? Isten nem érdemli meg, hogy használjuk a nevét?

Ha egy más országba költöznél, minek ötűlnél jobban? Ha azon a nyelven használatos kiejtéssel szólitanának, vagy ha csak simán embernek, mert ugy sem tudják teljesen helyesen ejteni?

Jehova nevének gazdag jelentéstartalma van! Nagyon rosszul állna, ha egy ennyivel félredobnánk a nevét!

Ja és a többi nem neked szolt, és csak neked értelmetlen!

2011. máj. 8. 21:07
 96/127 anonim ***** válasza:
0%

...Tovább fojtatva az apostolok az elsö században nagyon nagy munkát vittek véghez...

És igen, szerintem csak Jehova Tanui hirdetik az egész földön, hogy Jehova Isten hamarosan véget vet a szenvedésnek, új világ lesz, feltámadnak a halottak, és mindenki örökké él majd.

Vagy nem? Hogy van a kilekben?

Ááááá Csak a Szombatisták voltak...becsaptam az ajtót...

Vagy a katolikusok?

Nem, Jehova Tanui voltak!

Igen...valaki megtalálja az igazságot a Bibliából...és utána mit csinál? Mit kezd vele? Elolvassa, hogy "ugyanazon házban maradjatok"?...És akkor leül, és ott marad abba a házban, addig mindenki, aki megismerte a teljes igazságot, megy prédikálni...és öt is felkeresik, és lehet hogy utána ö is megy prédikálni, ha nem marad ugyanabba a házba...

És csak hogy te is tudd, én is a Károli forditás alapján tanultam, és képzeld, mikor megkaptuk az Újvilág fórditást, nem kellett mindent újratanuljak! De egyszerübb, könnyebb nyelvezetü, nem kinszenvedés olvasni! minden szó és kifelyezés könnyen érthtő!

2011. máj. 8. 21:33
 97/127 anonim ***** válasza:
0%
Bocsi, úgy akartam irni, hogy "filmekben" !
2011. máj. 8. 21:37
 98/127 anonim ***** válasza:
44%

A válasz megírásának időpontja: ma 21:07

Ezt írtad!: "Jehova tanúi nem állitják, hogy a JEHOVA az eredeti kiejtése Isten nevének!"

Utána pedig ezt írtad!: "Isten nevének csak a mássalhangzóit ismerjük, (JHVH)"

Akkor miért pont így ejtitek, ha nem tudjátok pontosan hogyan kel? Most ne Krisztussal gyere, mert már megint nem én hoztam fel ezt a témát, hanem Te! Látod, hogy 'Ti' lovagoltok már megint! Ezt a témát már körbejártuk minden oldalról jó pár oldalon keresztül. Azt is tudjuk, hogy miért és hogyan "alakult" ki, és azt is tudjuk, hogy ennek a szónak: Jehova, héberül semmi értelme, jelentése nincs!

Úgy látszik más témával a Jt nem tudnak foglalkozni!

/Tudom ez a legfontosabb!/

2011. máj. 8. 21:37
 99/127 anonim ***** válasza:
0%
És csak azért ne jöjjek Jézussal, mert Én vetettem fel a témát? Ennyi?
2011. máj. 8. 21:44
 100/127 anonim ***** válasza:
53%

A válasz megírásának időpontja: ma 21:33

Annyit engedj meg a Hetednapi Adventisták nevében, /bár én nem vagyok az/, hogy a nevén nevzed őket! Nem szombatisták, hanem Hetednapi Adventisták, mint ahogy Jt-ra is azt szokták mondani, hogy Jehovák, ez sem helyén való!

Elárulom, hogy a Hetednapi Adventistáktól nagyon sokat lehet tanulni! Érdemes lenne neked is egy-két előadásukat meghellgatnod, hátha tudnának neked s újat mondani!

2011. máj. 8. 21:51
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!