Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen az ateisták világképe?

Milyen az ateisták világképe?

Figyelt kérdés
Eddig tapasztalataim alapján változó, de nagyon homályos, tele megválaszolatlan kérdésekkel, ellentmondásokkal. Nem zavarja az ateistákat hogy sok mindenre nincs válasz a világképükben? Például hogy az ősrobbanás csak úgy beindult a semmiből és minden a véletlen műve. Van aki azt mondja előtte is volt valami, de akkor meg az a kérdés hogy jött lére ami előtte volt. Mások egyfajta körforgásként képzelik el véletlenszerűen változó univerzumokkal de ez is nagyon zavaros, problémás.

2023. júl. 31. 21:38
❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯
 421/529 A kérdező kommentje:

"Pontosan ezt írtam le a 415. kommentben."

Akkor nálad komoly szövegértési gondok vannak. Nem fogtad fel amit írtam. 415-ben pedig te azt írtad a Korán írója elvakultan hitte hogy minden teremtett, de akkor felesleges bármit is bizonyítani vagy bizonyítékot keresni. Ott vannak az elvakult keresztények. Semmifél bizonyítékot nem mutatnak fel és nem kutatják. Sőt, visszatartanak a természettudományoktól.

"Azt látom hogy rengetegszer kértünk már bizonyítékot az állításaidra, de egyetlen egyszer sem mutattál ilyet. Tehát miért is hazudozol?"

Írd le még ezt százszor. Jó látni ahogy az ateisták vergődnek :)

"Nem létezik ilyen ateista állítás, erre is már nem egyszer rámutattunk. Tehát miért is hazudozol? "

Mi az hogy nem létezik ilyen ateista állítás? :) Itt írogattok hogy minden véletlen meg hogy magától lett minden. Most akkor letagadod? :) Akkor írd már le hogyan történt hanem teremtés eredménye és nem véletlen meg nem magától :)))

2023. aug. 28. 12:21
 422/529 anonim ***** válasza:
100%

Tehát ha állítasz valamit, amit semmivel sem bizonyítasz, és erre a másikf él bizonyítékot kér, az neked vergődés?

"Mi az hogy nem létezik ilyen ateista állítás?"

Ezt már a második komment megválaszolta neked.

2023. aug. 28. 12:33
 423/529 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát ha állítasz valamit, amit semmivel sem bizonyítasz, és erre a másikf él bizonyítékot kér, az neked vergődés?"

Szerintem nem az. De 422 válaszon keresztül ezt csinálni és azt hinni, hogy a kérdező fog bármiféle bizonyítékot hozni vagy akar egyáltalán bizonyítani bármit is és nem csak szakad a röhögéstől rajtatok azt már lehet vergődésnek nevezni szerintem.

2023. aug. 28. 12:44
 424/529 A kérdező kommentje:

"A Korán szerzője nem látta előre, hogy a tudomány merre fog fejlődni. Nem látta előre felvilágosodást, ahogyan a 19-20. századi nagy felfedezéseket sem, amik szekularizálták a természettudományt, és teljesen kiszorították belőle a természetfeletti/vallásos részt.

2023-ban a természettudomány tisztán szekuláris, és mateiralista alapon műkődik, egyetlen olyan elismert szakfolyóirat sem létezik, ami belevonná a természetfelettit. A Korán tehát nem beszélhet általánosságban a természettudományról, hanem a saját korát (7. század) mondja, mert csak azt ismeri."

Te miről beszélsz? Vagy nem megy az egyszerű magyar szöveg értő olvasása? Azt írja a Korán, foglalkozz természettudománnyal, függetlenül attól hogy melyik korban élsz. Teljesen mindegy hogy szekularizálták a természettudomány vagy nem. Minden esetben vizsgálható hogy teremtett világban élünk vagy nem. Szóval a Korán üzenete, miszerint foglalkozz tudománnyal egy általános univerzális parancs minden kor emberére vontakozóan.

"Te a saját magad gondolatait tekinted tudományos ténynek, és ezzel akarsz minket meggyőzni, ami egy teljesen elcsavart, illogikus hozzáállás. Neked van egy olyan irreális elképzelésed, hogy a te hited = tudományos tény."

Ezen a ponton már tényleg meg kell hogy kérdőjelezzem az intelligenciádat. Elmondtam világosan. Az hogy teremtett világban élünk vagy nem, nem hit kérdése. Tisztán tudományos kérdés. És pedig tudományos tényekkel támasztottam alá hogy tervezett.

"Ennél nagyobbat nem is tévedhetnél. A Nobel-díjat sem azért osztják ki valakinek, mert ő kardoskodok az igaza mellett, (ahogy te csinálod) hanem azért, mert a kollégái maguk ismerik el, és fogadják el hitelesnek a felfedezést. Egyetlen tudományos adat sem került be a szakirodalomba a te módszereddel, és garantálom, hogy ezután sem fog. Ebben biztos lehetsz."

Én kizárólag tudományos tényeket közöltem. Kódrendszer nem jön létre véletlenül, csak tervezetten. A fix természeti törvények pedig szükségessé teszik egy törvényalkotó létét. Továbbá ott ahol fix természeti törvények vannak nincs helye a véletlennek.

"Tipikus időrabló volt a veled való társalgás, de mégis tanulságos volt. Ha a hétköznapi muszlim ezzel a mentalitással van mint te (bár bízom abban, hogy más muszlimok nálad reálisabbak), akkor az a véleményem, hogy nálatok az erős vallásos hit csak látszat. Akkor nem mondhatjuk, hogy a muszlimok komolyabb hívők, mint a keresztények."

Tipikus ateista reakció. Bizonyítottad hogy közöd nincs a tudományokhoz plusz a szokásos sértegetés mert másra nem vagy képes.

"Akinek az istenhithez tudományos bizonyíték kell, az szerintem nem is hisz igazán."

Ezt a marhaságot a keresztények mantrázzák mert a saját keresztény vallásuk tele van tudományosan téves állítással. Ha a világot teremtették akkor nyilván tudományosan ez bizonyítható és a teremtő által kinyilatkoztatott vallás nem lehet tele tudományosan téves állítással. Tehát ha te azt állítod egy vallásnak nem kell tudományos bizonyíték hogy igazolja a teremtett világot amit állít, akkor neked közöd nincs a tudományhoz. És hát nincs is mivel ti ateisták tündérmesében hisztek amiben minden varázsütésre jön létre.

"Az meg már csak ráadás, hogy Isten létezésére nincs a természettudománynak bizonyítéka, mivel nem a területe."

Tehát szerinted nem vizsgálható tudományos eszközökkel hogy teremtett világban élünk vagy nem? :))

"Személyes véleményem az, hogy aki tényleg hisz Istenben, az nem követel természettudományos bizonyítékot, főleg úgy nem, hogy nincs. Nem mondom, hogy vakon hisz, lehet egyéb (pl. filozófiai) érve Isten létezése mellett, de nem fog ilyen cirkuszt rendezni, mint te."

Megértem hogy te keresztényekkel vitáztál eddig akiknek az érveit egy 5 éves gyerek is cáfolja és most sokkolt hogy tudományos tényekkel bizonyítom a teremtett világot.

"Márpedig - meglehet, hogy tévedek, de - nekem úgy tűnik, hogy a te hited nem túl erős, ezért vitázol itt már régóta, mert neked szükséged van arra a látszatra, hogy legyen tudományos bizonyíték Isten mellett."

Szerintem egy értelmes ember egy tudás alapú társadalomban minimum tudományos bizonyítékot kér ha egy vallás akarja meggyőzni. Ahogy mondtam, pont azért is vagyok muszlim mert az iszlám azt mondja ne higgy vakon, kérj bizonyítékot és meg is adja ezt a bizonyítékot.

"Ez alapján ez a kérdés nem a mi hitetlenségünkről, szól, hanem te hitetlenségedről."

Téged minősít ha még a kérdést sem fogtad fel. Ebben a kérdésben az ateisták világképe érdekelt amit ti nem írtatok le, illetve egy gyenge próbálkozás volt de semmi több.

"Szerintem a mai világban egy hívő embernek már annak is örülni kellene, hogy a tudomány ugyan nem igazolja, de nem is cáfolja Istent."

Szerintem inkább az a vicc hogy a mai világban az ateisták azt hangoztatják a tudományban hisznek, de az ateista világkép áll legtávolabb a tudománytól, a teremtett világra vonatkozó bizonyítékokat pedig letagadják.

2023. aug. 28. 12:51
 425/529 anonim ***** válasza:
100%

"Én kizárólag tudományos tényeket közöltem"

Sajnálom hogy így kell megtudd, de az, hogy te valamit vakon elhiszel, attól nem lesz tudományos tény. Ha tudományos eredmények bizonyítják, attól lesz az. Linkelj egy párat a megfelelő tudományos szaklapokból. Majd ha létezni fog valaha is olyan tudományos tény, ami az állítasaid mellett szól, persze...

2023. aug. 28. 13:02
 426/529 A kérdező kommentje:

"Sajnálom hogy így kell megtudd, de az, hogy te valamit vakon elhiszel, attól nem lesz tudományos tény. Ha tudományos eredmények bizonyítják, attól lesz az. Linkelj egy párat a megfelelő tudományos szaklapokból. Majd ha létezni fog valaha is olyan tudományos tény, ami az állítasaid mellett szól, persze.."

Még 90 ilyen hozzászólás kell és meglesz a 100. Vicces ahogy ti ateisták vergődtök. A "tudomány emberei" csak annyira képesek hogy ezt mantrázzák :)

2023. aug. 28. 13:13
 427/529 anonim ***** válasza:
100%
Akkor várom a tudományos bizonyítékokat! Tudsz linkelni egyetlen egyet is?
2023. aug. 28. 13:28
 428/529 anonim ***** válasza:
100%

"Jó látni ahogy az ateisták vergődnek :)"

Minden muszlim szadista, vagy csak te vagy az?

2023. aug. 28. 13:34
 429/529 anonim ***** válasza:
100%
Elég sokan azok. Nem csoda hogy a terrorcselekmények jelentős részét muszlimok követik el.
2023. aug. 28. 13:39
 430/529 anonim ***** válasza:
100%

"vizsgálható tudományos eszközökkel hogy teremtett világban élünk vagy nem?"

Megtehető, én pedig a tudomány álláspontján vagyok ezzel kapcsolatban, azaz 99,9% hogy nem teremtett, erre pedig a bizonyítékok:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

"Kódrendszer nem jön létre véletlenül, csak tervezetten."

Hát ez nem nyert, a tudomány mást mond, erre a bizonyítékok:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

De, hogy megelőlegezzem neked, továbbmegyek arra, hogy a tudományos álláspont szerint, a természeti erők is teremtő nélkül jöhettek létre, erre a bizonyítékok:

[link]

[link]

[link]

[link]

2023. aug. 28. 13:41
❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!