Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen az ateisták világképe?

Milyen az ateisták világképe?

Figyelt kérdés
Eddig tapasztalataim alapján változó, de nagyon homályos, tele megválaszolatlan kérdésekkel, ellentmondásokkal. Nem zavarja az ateistákat hogy sok mindenre nincs válasz a világképükben? Például hogy az ősrobbanás csak úgy beindult a semmiből és minden a véletlen műve. Van aki azt mondja előtte is volt valami, de akkor meg az a kérdés hogy jött lére ami előtte volt. Mások egyfajta körforgásként képzelik el véletlenszerűen változó univerzumokkal de ez is nagyon zavaros, problémás.

2023. júl. 31. 21:38
❮❮ ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... ❯❯
 371/529 anonim ***** válasza:
100%

Aztán most újabb nagyjából 150 válasz következik ami úgy fog zajlani, hogy

- Hazudsz!

- Nem te hazudsz!

- Nem te hazudsz!

.....

kiegészítve azzal, hogy

- Ez tudományos tény!

- Nem, ennek köze nincs a tudományhoz!

- De ez tudományos tény!

- Nem, ennek semmi köze nincs a tudományhoz!

....

Majd nagyjából 150 ilyen válasz után újra eljutunk oda, hogy valaki felszólítja a kérdezőt arra, hogy küldjön valami bizonyítékot arra amit állít, különben elismeri, hogy hazudok.

Erre a kérdező megint játszani fogja az agyhalottat, aki két mondatott képtelen értelmezni és megint leírja azt, hogy amit írt az tény csak mert.

Ezek után pedig újra kezdődik az egész még nagyjából 150 válasszal ami a fentebb soroltakat tartalmazza.

A moderátor igazán belenézhetne ebbe a kérdésbe végre és legalább átrakhatná a vicc kategóriába ha mást nem is mert amik itt vannak a maximum oda való.

2023. aug. 24. 15:01
 372/529 anonim ***** válasza:
100%

"kódrendszerek nem jönnek létre varázsütésre? :)"

Na igen, ezzel meg vagy lőve. Ugyanis az RNS rendszer létrejöttéről már vannak tudományos cikkek. Írtam már róla, de nem is értetted, mert magas ez neked, mint tiknak a farzseb.

Az embert meg persze, hogy ugyanazok az elemek alkotják, mint az összes többi dolgot, ez nem meglepő. CSAKHOGY nem ugyanolyan arányban!

És persze nem is egymásból származnak. Az élőlények a légkörből és a vízből származnak túlnyomórészt.

2023. aug. 24. 15:04
 373/529 A kérdező kommentje:

"A fentiek alapján tehát egy külön kérdés, hogy honnan vetted azt, hogy a tudomány a teremett világról szól. Az én tippem az lenne, hogy gyenge a hited, és könnyebb úgy vallásosnak lenni, hogy azt gondolod, a hitedet a tudomány is alátamásztja."

Én tudományos tényeket közöltem amiket tagadsz. Tudományos körökben pedig 2-300 éve az ateizmus a divat, ezért tagadják amit leírtam. De nem mindenki. Egyes ateisták például szimulált világban hisznek, mert látják hogy teremtett.

"1. A tudomány alátámasztaná a teremtett világot, akkor onnantól fogva az megszűnne vallásnak lenni."

Nem fogod fel hogy a ez nem hit kérdése? Az hogy teremtetett világban élünk vagy nem, tisztán tudományos kérdés.

"2. Szerintem egy igazi istenhívőnek nincs szüksége tudományos bizonyítékra."

Ez a keresztények marhasága.Az iszlám előírja hogy foglalkozzunk tudománnyal illetve azt mondja akinek bizonyíték kell, tanulmányozza a világot.

"Szerintem van benned egy belső feszültség: hinni akarsz, de nem megy bizonyíték nélkül, ezért kitalátál magadnak egy olyan világképet, ahol a vallásod tudományosan igazolt."

Én csak be akartam mutatni mennyire nevetsége az ateista világkép. Gyakorlatilag tündérmesében hisztek ti ateisták mégis a vallásosokat ragalmazzátok ezzel.

2023. aug. 24. 15:04
 374/529 A kérdező kommentje:

"Vagy annyira nyitott, hogy felvesd annak a lehetőségét, hogy ha létezik Teremtő, akkor ő nem azonos Allah-al, és lehet, hogy az iszlám hamis?

Mert e nyitottság nélkül te burkoltan csak az iszlámot akarod igazolni."

Gondolom tisztában vagy azzal hogy bármilyen vallást válaszhattam volna vagy azt hogy ateista legyek, de mégis az iszlámot választottam. Persze mint lehetőség ott van hogy ha létezik Teremtő, akkor ő nem azonos Allah-al de ahogy mondtam ez egy következő kérdés.

2023. aug. 24. 15:07
 375/529 A kérdező kommentje:

"Ahogy látom, a kérdező igazi agresszív kismalac stratégiát folytat.

Szerintem ezentúl ez legyen az ő neve. Tökéletesen illik hozzá.

Másfél pipás muszlim = agresszív kismalac!"

Ahogy mondtam. Ez a primitív hozzászólás is bizonyítja hogy ateisták között is sok a fanatikus primitív szektás keresztények szintjén lévő.

2023. aug. 24. 15:09
 376/529 A kérdező kommentje:

"Na igen, ezzel meg vagy lőve. Ugyanis az RNS rendszer létrejöttéről már vannak tudományos cikkek. Írtam már róla, de nem is értetted, mert magas ez neked, mint tiknak a farzseb."

Én válaszoltam erre de nem fogtad fel. Ha ugyanolyan feltételek mellett létrejön az RNS, és létrejön mert szimulálták az őslevest és létrejött akkor ez egy törvény. Mint ahogy akárhányszor melegítesz vizet, száz fokon lesz a forráspontja.

2023. aug. 24. 15:11
 377/529 anonim ***** válasza:
100%

"Neked tudományos szaklapban kell hogy szerepeljen hogy mi az a hasonlat vagy hogy milyen elemek alkotják az embert? :) Vagy hogy kódrendszerek nem jönnek létre varázsütésre?"

Ha azt akarod állítani róla, hogy tudományos, akkor értelemszerűen igen.

Mint például tudományos szaklapban megjelent cikkel bizonyitottuk vagy száz kommenttel korábban, hogy kódrendszerek léteejöhetnek spontán, ahogy az bizonyítottan megtörténik az RNS-sel is.

Tehát hogy ilyesmihez nem szükseges tervezőt feltételezni, az egy tudományos tény, mivel tudományos bizonyíték támasztja alá.

Ehhez képest jössz te aki állítod ennek ellenkezőjét, és van pofád azt hazudni hogy a te állításod tudományos tény. Holott tudományos bizonyíték az állítasod alátámasztására nem létezik, ráadásul a cáfolatára igen.

Na ennyit rólad. Semmi közöd nincs a tudományhoz, ezt elég jól sikerült bebizonyítanod.

2023. aug. 24. 15:15
 378/529 anonim ***** válasza:
100%

"Mint ahogy akárhányszor melegítesz vizet, száz fokon lesz a forráspontja."

Ez sem igaz. A körülményektől függően simán forrhat mondjuk 93 fokon vagy épp 111-en is. Újra és újra bizonyítod hogy konkrétan minden témában teljesen tudatlan vagy.

2023. aug. 24. 15:21
 379/529 anonim ***** válasza:
100%

"Ha ugyanolyan feltételek mellett létrejön az RNS, és létrejön mert szimulálták az őslevest és létrejött akkor ez egy törvény. "

Ezért mondom, hogy nem értesz hozzá semmit.

Most írtad le te is, hogy LÉTREJÖN az RNS. Magától. Nem kell hozzá semmiféle tervező, és amúgy nem csak az élő RNS jön létre, hanem minden másféle is. Teljesen haszontalan is, és ez ráadásul sokkal több.

A víz pedig elég kevés helyen forr pont 100 fokon, még a Földön is - ezt nem árt tudnod.

2023. aug. 24. 15:38
 380/529 anonim ***** válasza:
100%

"Ha ugyanolyan feltételek mellett létrejön az RNS, és létrejön mert szimulálták az őslevest és létrejött akkor ez egy törvény."

Ha létrejön az RNS akkor nincs szükség semmilyen tervezőre. Nem kell megtervezni az RNS-t, mert magától, spontán módon létrejöhet.

Úgy, mint a lottó: össze vannak keverve a kis golyók a számhúzó gépben, majd úgy állnak össze, hogy valakinek telitalálatot adnak ki. Nem tervezte meg senki a Szerencsejáték RT-nél, egyszerűen így alakult, hogy valaki milliárdos lett.

A korai Földön sem kellett semilyen tervezés.

Stephen Hawking elmondta az egyik filmjében, hogy az ősrobbanás után volt volt egy kis egyenetlenség, egy hiba, ami miatt úgy alakultak a dolgok, hogy végül ez lett az eredmény.

Ironikus módon tehát, ha minden tökéletes lenne, akkor nem is léteznénk.

A fenti hawking-i kijelentés is iskolapéldája arra, hogy a természettudomány semmilyen tervezővel nem számol.

Te magad hihetsz a tervezőben, de be próbáld a vallásos hitedet tudományos tényként beállítani, mert akkor ÁLTUDOMÁNYOS kijelentést teszel. Rosszabb esetben hazugnak fognak tartani.

2023. aug. 25. 06:21
❮❮ ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!