Milyen az ateisták világképe?
"És spontán is képes kilakulni"
Úgy érted varázsütésre? :) Hogyne, és véletlenül pont az a szerepe hogy közvetítőként működjön a DNS esetében :)
"A többi észlény hozzászólására nem reagálok"
Lefordítom: kifogytam az érvekből, így már reagálni sem merek arra, amikor bizonyítékot kérnek az állításaimra, hisz egyből kibukna hogy mindezidáig csak hazudoztam.
"Úgy érted varázsütésre?"
A spontán szó is meghaladja a felfogóképességed?
"Hogyne, és véletlenül pont az a szerepe hogy közvetítőként működjön a DNS esetében"
Meg számtalan más. Önmagukban is kódsorokként működnek számtalan esetben, vagy ahogy mondtam, például önmaguk replikációját is képesek katalizálni.
Nagyon tudatlan vagy a témában...
"A DNS tárolja az információt az RNS pedig közvetíti."
Ez csak a DNS alapú rendszerekben van így, de az RNS rendszerek sokkal ősibbek.
Ráadásul a DNS magától nem tud működni, az tényleg csak kód - viszont az RNS igen, az önállóan is működhet.
Ha ennyit se tudsz, akkor miről írsz tulajdonképpen?
"A spontán szó is meghaladja a felfogóképességed?"
Az egyenlő a varázsütésre szóval ebben az esetbe.
"Meg számtalan más. Önmagukban is kódsorokként működnek számtalan esetben, vagy ahogy mondtam, például önmaguk replikációját is képesek katalizálni."
Nem tudom milyen szerepe van még de azt tudom hogy a DNS esetében közvetítőként működik, ami nem lehet sem véletlen sem spontán sem varázsütésre.
"Ráadásul a DNS magától nem tud működni, az tényleg csak kód - viszont az RNS igen, az önállóan is működhet."
Mit jelent nálad az hogy magától meg hogy önállóan? :)
"azt tudom hogy a DNS esetében közvetítőként működik"
Így igaz. De másképp is tud működni. És, még egyszer: a közvetítő szerepe a KÉSŐBBI találmány. Amikor kialakult az RNS, akkor még DNS nem létezett.
"Mit jelent nálad az hogy magától meg hogy önállóan? :)"
Tényleg ennyire nehéz elképzelni?
Ha leteszel valahova egy darab DNS-t, azzal nem történik semmi, maximum tönkremegy. Kivéve, ha egy sejtbe teszed, ahol van DNS feldolgozó egység (riboszóma).
EZZEL SZEMBEN az RNS megfelelő körülmények között elkezd működni, és többek között képes előállítani a saját másolatát.
Saját maga. Nem kell hozzá más, csak egy ősleves, vagy az ennek megfelelő sejt.
Persze ez az RNS nem ugyanolyan, mint a DNS-ről képződő hírvivő RNS, de mindkettő ugyanúgy RNS, csak más a kódjuk.
"Az egyenlő a varázsütésre szóval ebben az esetbe."
Csak mert te valamit nem fogsz fel, attól az még nem varázslat.
"ami nem lehet sem véletlen sem spontán "
Bizonyíték?
"EZZEL SZEMBEN az RNS megfelelő körülmények között elkezd működni, és többek között képes előállítani a saját másolatát."
De ezt nem magától teszi hanem nyilván az RNS-ben lévő kód vezéri. Nincs olyan hogy magától.
"Saját maga. Nem kell hozzá más, csak egy ősleves,"
Ennél jóval több kell. Kellenek azok a természeti törvények amik szabályozzák a fizikai, kémiai törvényeket.
"De ezt nem magától teszi hanem nyilván az RNS-ben lévő kód vezéri"
Ami simán kialakul magától, mint azt láthattad a linkelt tanulmányból. Nem kell hozzá se tudatos tervezés, se vezérlés, se semmi hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!