Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen az ateisták világképe?

Milyen az ateisták világképe?

Figyelt kérdés
Eddig tapasztalataim alapján változó, de nagyon homályos, tele megválaszolatlan kérdésekkel, ellentmondásokkal. Nem zavarja az ateistákat hogy sok mindenre nincs válasz a világképükben? Például hogy az ősrobbanás csak úgy beindult a semmiből és minden a véletlen műve. Van aki azt mondja előtte is volt valami, de akkor meg az a kérdés hogy jött lére ami előtte volt. Mások egyfajta körforgásként képzelik el véletlenszerűen változó univerzumokkal de ez is nagyon zavaros, problémás.

2023. júl. 31. 21:38
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/529 A kérdező kommentje:

"Lol, pont te voltál aki konkrétan az ott leírtakra reagáltál. Most hogy felsültél vele, már hirtelen ugy csinálsz, mintha azt se tudnád, miről van szó. Kicsit se szánalmas.."

Tényleg nem tudom miről beszélsz de nem is érdekel. Mondtam hogy IQ harcos ateisták nem szeretnék beszélgetni.

2023. aug. 16. 13:14
 182/529 anonim ***** válasza:
100%

"Én nem a véleményemet írtam le hanem tényeket. Te ezeket meg tudod cáfolni?"

Tény = kézzelfogható, bebizonyított tétel, adat, ismeret. Konkrétan egyetlen egy állítást sem tettél az érveid mellett, amely megfelelne ennek a definíciónak. Tehát mit is kéne cáfolni a légbőlkapott állításaidon?

2023. aug. 16. 13:14
 183/529 anonim ***** válasza:
100%

"Te nem fogod fel hogy egy kódrendszer nem jöhet létre magától?"

Miért ne jöhetne? Valami nem attól lesz igaz hogy folyamatosan ismézelgeted, hanem hogy bizonyítod. Tehát mi lenne ha végre bizonyítanád is az állításaid, nem csak ismételgetnéd?

2023. aug. 16. 13:16
 184/529 A kérdező kommentje:
Ismersz olyan kódrendszert ami csak úgy megjelent varázsütésre? :) Nincs ilyen. A tudomány állása szerint mi emberek hozunk létre ilyet és ezeket keressük a világűrben is ami egy másik földön kívüli civilizációtól származhat mert ebből tudjuk hogy tudatosan lett létrehozva. Magyarul a kódhoz mögött kell hogy legyen valaki aki megalkotta. Persze te mint ateista hihetsz abban hogy varázsütésre is létrejöhet de akkor maradjunk annyiban hogy semmi közötök a tudományhoz. Mesékben hisztek.
2023. aug. 16. 13:22
 185/529 anonim ***** válasza:
100%

"Ismersz olyan kódrendszert ami csak úgy megjelent varázsütésre?"

Ezt úgy hívják, hogy a bizonyítási kényszer áthárítása, ezt legyél szíves mellőzni! TE tettél egy állítást, így TŐLED várnánk a bizonyítékot a TE állításodra. Ha ilyennel nem tudsz szolgálni, akkor nem érveltél, simán csak a levegőbe beszéltél, vagyis nem mondhatod hogy a tudományhoz nincs közünk, hiszen csak a te alátámasztatlan állításaid azok, amiket nem fogadunk el. A tudományos eredmények egyikét sem vitattuk. Szóval?

2023. aug. 16. 13:28
 186/529 anonim ***** válasza:
100%

"Ismersz olyan kódrendszert ami csak úgy megjelent"

Pl. az RNS. Tipikus példa.

És még azt is tudjuk, hogyan jelent meg, ezt már nem kell bizonyítani.

Öngól.

2023. aug. 16. 13:30
 187/529 anonim ***** válasza:
100%

""Azt állítod tudományosan helytáló az álláspontod. Akkor ne a véleményedet írd le, hanem küldjék kutatási eredményeket"

Én nem a véleményemet írtam le hanem tényeket. Te ezeket meg tudod cáfolni? Nem tudod, így tudományosan elfogadható amit írtam."

Nem kértem semmilyen nehéz dolgot. Egy linket kértem pusztán amivel alátámasztod azt amit írtál. Ehelyett te csak mellébeszélsz és mások hasonló kérése esetén is csak így tettél.

Ezzel újfent bizonyítottad, hogy csak egy hazug provokátor vagy.

Megkérdezném, hogy miért jó ez neked de esélyes, hogy arra is csak hazudnál vagy mellébeszélnél ezért értelmetlen.

2023. aug. 16. 13:48
 188/529 A kérdező kommentje:

"Pl. az RNS. Tipikus példa.

És még azt is tudjuk, hogyan jelent meg, ezt már nem kell bizonyítani.

Öngól."

Ez jó :) Az RNS része a kódrendszernek. A DNS tárolja az információt az RNS pedig közvetíti. És persze egyik sem magától jelent meg.

2023. aug. 16. 14:18
 189/529 anonim ***** válasza:
100%

"Az RNS része a kódrendszernek"

Meg alkot önállóan is számtalan kódrendszert. És spontán is képes kilakulni, önmagát replikálni. Ezeket se tudod, és így próbálsz okoskodni?

"És persze egyik sem magától jelent meg."

Bizonyíték?

2023. aug. 16. 14:21
 190/529 A kérdező kommentje:
A többi észlény hozzászólására nem reagálok. Ahogy mondtam. Azok az ateisták akik csak azt hajtogatják hogy nem bizonyíték, lapozzanak. Nem az ő szintjük ez a téma.
2023. aug. 16. 14:21
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!