Milyen az ateisták világképe?
Látom az ateistákból előjött a fanatikus tagadás és a személyeskedés. Ezt már sokszor tapasztaltam ateistáktól hogy még a tudományos tényeket is tagadják csak hogy ne kellejen igazat adni a vallásos nézeteknek.
Fix természeti törvények szükségessé teszik egy törvényalkotó létezését. A mi világunk alapján ez szükségszerű. Nincs olyan hogy csak úgy megjelenik egy törvény. Az élőlények DNS-e szintén bizonyíték hogy az élet tervezés eredménye. A DNS-ben ugyanazok a karakterek ismétlődnek különböző kombinációkban és ez adja az információt. Ahogy a számítástechnikában alkalmazott bináris kód amiben két karakter ismétlődik különböző kombinációkban. Gondolom egy ateista sem mondaná hogy a számítástechnikában alkalmazott bináris kód magától, véletlenül jött létre :) de az ugyanazon az elven működő de sokkal bonyolultabb DNS-re meg rávágják hogy véletlen meg hogy nem kell hozzá tervező :))))
"tudományos tényeket is tagadják csak hogy ne kellejen igazat adni a vallásos nézeteknek."
100% troll
"törvényalkotó"
Már bizonyítottuk, hogy törvények nélkül nem létezhet törvényalkotó.
Akkor pedig azokat nem ő alkotta.
Akkor pedig fölösleges a létezése.
A DNS nem bizonyít semmit, az magától működik. Igen, magától jött létre. A hópehely is csodálatos, és az is magától jön létre.
A kérdező pedig tényleg troll, vagy pedig erősen csökkent értelmű.
A 109-es válaszoló hozzászólására még reagálok. Ő az egyetlen aki megpróbált normálisan válaszolni a kérdésre. A többi fanatikus ateista, "nem így van, csak mert" hozzászólásai nem érik meg a választ.
"Kérdező, miért teszel úgy, mintha bármit is tudnál rólam? Ne haragudj, de nagyon tiszteletlen vagy, amit őszintén szólva eddig minden muszlimtól tapasztaltam, akivel egy kicsit is mélyebb témáról beszélgettem (illetve kétszer zaklattak, ott is mindkettő elkövető muszlim volt)."
Mi volt ebben tiszteletlen? Az hogy szerintem ott van az üresség az életedben? Annak hogy zaklattak mi köze a kérdéshez? Magyarországon meg ateisták és keresztények zaklatnak másokat.
"Miért létezek? Mert a szüleim lefeküdtek egymással, apám megtermékenyítette édesanyámat, aki sikeresen végig vitte a kilenc hónapos várandosságot, majd sikeresen megszült."
Ez idáig az állaltok szintje.
"Ezt követően egyre idősebb lettem, egyre teljesebb lett az önképem és a világképem, így kialakultak azok a dolgok (szeretet, művészet, utazás, élvezet), amik értelmet adnak az életemnek. Nem érzek ürességet, sőt."
És ha például valaki a kocsmában töltené minden idejét, az illető életét sem mondanád üresnek?
"Miért esik nehezedre elfogadni, hogy nem minden ember gondolkozik ugyanúgy és nem minden embernek ugyanaz az értelmet és teljességet az életének? Ismételten, érdekes módon elsősorban a muszlimoktól tapasztaltam, másodsorban pedig a keresztényektől (és zsidóktól), hogy ennyire nem hajlandóak nyitottak lenni arra az egyszerű tényre, hogy nem kell mindenkinek valamilyen természetfeletti felé tanúsított hit ahhoz, hogy boldog és teljes életet éljen."
Ugyanazt tudom mondani. Kitűzhetsz ilyen célokat az életedben ami szép és jó de akkor is ott lesz a hiányérzet mert a világképed sok kérdésre nem ad választ. Nyilván minden vallásos embertől ezt hallod mert ezt diktálja a józan ész.
"Kérdező, nem ismersz engem, ezért ne nyilatkozz úgy, mintha nem így lenne. Egy buddhista apa és egy ateista anya gyermeke vagyok és bár egy keresztény többségű országon születtem és nőttem fel (Magyarország), majd azóta kettő szintén keresztény többségű ország között osztom meg az időmet (Olaszország és Skócia), nem a kereszténység határozza meg a morális értékrendemet. Maga a kereszténység is nagyrészt más, korábbi hitektől vette át az értékrendjét, amire én is írtam példát, olyat, ami a keresztény és iszlám puszta létezését is évezredekkel megelőzi."
Nem kell hogy ismerjelek. Ha itt élsz Európában a te erkölcsi értékrended a keresztény vallás erkölcsén alapul. Lényegtelen hogy voltak korábban vallások amik hatással lehettek a keresztény vallásra.
"Minden vallás alapértékei a béke, hiszen az egyik fő célja minden központosított vallásnak, hogy egy stabil pont legyen egy társadalomban. Szinte minden rendszer (nem csak a vallásiak) arra törekszik, hogy egy békére és összefogásra épülő helyzetet alakítson ki. Míg ez nem feltétlenül igaz a természeti hitekre és a spiritualizmusra, ott is a békét hirdetik a különböző elvek, hiszen arra ösztönöznek, hogy szeretetben és harmóniában élj a természettel és a többi élőlénnyel."
És ha feltételezzük hogy van egy tervezője ennek a világnak, nem ezt várná el az emberektől?
"Egyébként ezzel a béke-erőszak ellentmondással az iszlám is küzd"
Miért is?
"Miért is?" Ezt komolyan kérdezed, kérdező? Talán a vallásos indíttatású terrortámadások nem elegek?"
Komolyan kérdezem. Azt írtad az iszlám küzd a béke-erőszak ellentmondással. Tehát maga a vallás. A terrorszervezetek csak kihasználják a vallást. Egyébként meg bőven volt és van ateista terrorszervezet is.
"Hát nem a muszlim többségű országokban vannak a legrosszabb helyzetben a nők?"
Milyen szempontból? Ha az erőszakra gondolsz például keresztény országokban történik a legtöbb nemi erőszak.
"Fix természeti törvények szükségessé teszik egy törvényalkotó létezését"
Miért tennék szükségessé? Az, hogy te szeretnéd, hogy így legyen, nem érv.
Hagyjátok, ez a másfél pipás fanatikus muszlim troll! Ugyanazok a béna, ezerszer cáfolt érvek, ugyanaz a tudatlanság minden témakörben, miközben arrogáns és pökhendi módon okoskodik, és ugyanúgy próbál mindenhova vagy keresztényfóbiás, vagy ateistagyűlölő megszólalásokat hozzátenni.
Úgy tűnik hiába tiltották pár hónapja vagy három accountját is, egyértelmű hogy megint ő az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!