Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztényeknek tulajdonképpen...

Keresztényeknek tulajdonképpen mi a valódi problémájuk az iszlámmal?

Figyelt kérdés
A médiában és általában is a terrorizmus az amivel kritzálják az iszlámot, de ezeket a muszlimok ugyanúgy elutsítják. És tudjuk hogy szélsőségesek minden vallásban vannak. Amit hiányolok az a valódi kritika, ami a tanokra vonatkozik. Másképp fogalmazva mi az amivel egy keresztény hívő nem tud azonosulni, elfogadni az iszlám tanításából. (A terrorista propagandát mellőzük, mint erőszakos térítés és a többi, mert a iszlám ilyet nem tanít).

2021. aug. 6. 12:09
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
 231/361 anonim ***** válasza:
84%

"Mindemellett semmilyen veszélytől nem kéne tartanotok mint mondtam."

Én egy másik hozzászóló vagyok, de ezt elmondanád a franciáknak is, vagy más nyugati országoknak, ahol tényleges problémát okoznak a radikális imámok?

A szomszédban mecsetet kellett e miatt bezárni:

[link]

Ez pedig nem kormánymédia.

Olaszországban is hasonló eset volt:

[link]

Németek is hasonló problémával küzdenek:

[link]

Itt egyfajta adóval akarják önfenntartóvá tenni a mecseteket.

De itt egy teljesen ellenzéki médiumból származó cikk is:

[link]

"A francia elnök már februárban jelezte, hogy a kormány a következő négy évben fokozatosan meg akarja szüntetni azt a gyakorlatot, hogy muszlim országok imámokat küldhetnek Franciaországba. Jelenleg mintegy háromszáz török, marokkói és algériai imám hirdet igét a mintegy 2500 mecset egy részében."

Nem véletlenül, hiszen ezen imámok közül rengeteg a radikalizmust hirdeti.

Tényleg híresek a tisztességről és becsületről a muszlimok...

2021. aug. 14. 17:46
 232/361 anonim ***** válasza:
21%

"Ez én elhiszem, de a kérdés az volt, hogy vállalnád-e a felelősséget azért, ha mégis terrorista indíttatású iszlám imám kerülne a felépített mecsetbe? A felelősség jelen esetben azt jelenti, hogy akár évtizedeket kellene börtönben ülnöd, ha mégis ez történne. Tudnád garantálni az iszlám terrorista mentességet az újonnan épülő mecsetben, mecsetekben?"

A kettőnek semmi köze egymáshoz. Attól hogy felépül egy mecset csak annyi változik hogy a Magyarországi muszlimok nem raktárépületekben imádkoznak hanem egy igazi mecsetben. Ezzt a felelősségrevonást hogy képzeled egyébként? Te vállalod a fellelősééget a többi keresztény tetteiért Magyaírországon?

"Nem véletlenül, hiszen ezen imámok közül rengeteg a radikalizmust hirdeti."

A vahabiták hirdetnek radikalzmust akiket Szaud-Arábia támogat, Szaud-Arábiát pedig a kersztények hozták létre és tartják életben ma is. Tehát az a helyzet hogy amit iszlám radikalizmusnak neveznek azt keresztények hozták létre és támogatják.

2021. aug. 14. 18:12
 233/361 anonim ***** válasza:
88%

Elnézésedet kérem, ha mergsértettelek, nem állt szándékomban sem megsérteni, sem bunkónak tűnni. Csak feltettem egy kérdést, amire őszintén érdekelt a válaszod, és te kitérő választ adtál. Ráadásul most már másodjára.

Természetes, hogy nem tudod garantálni a dolgot. A magyar állam sem tudja garantálni, sem apparátusa, sem fölös erőforrása nincs rá, hogy folyamatosan ellenőrizzen minden mecsetet, hogy melyikben mit tanítanak és mit nem. Így nyilván te mint egyszerű ember sem tudnád ezt garantálni és nem tudod vállalni a felelősséget azért, hogy ne iszlám terroristák imámjai fészkeljék be magukat oda hiteltelen iszlám tanításokat terjeszteni, főleg nem országos szinten.

Ha viszont így van, akkor miért szeretnél annyira iszlám mecsetet Magyarországra? Ott van Franciaországban az élő, létező példa, nem is egy, ahol ilyen történt. Nézd csak meg, mekkora probléma is lett belőle. És probléma alatt most nem csak azokról a papokról van szó, akik áldozatul estek az ottani szélsőséges muszlim támadásoknak, hanem egy ennél sokkal nagyobb problémáról is: az iszlám vallás közmegítélését rontották nagyon nagy mértékben, egy 80 milliós országban, ahol addig is eléggé puskaporos volt a helyzet ez ügyben. Érted, mire gondolok?

Tehát nem tudod garantálni, hogy csak a tiszta iszlám vallás lesz tanítva azokban az esetlegesen épülő mecsetekben. A tények azt mutatják, hogy az csak egy - elnézést előre is a jellemzésért, de - rózsaszínű álomkép, hogy az újonnan épülő mecsetekben csak tiszta iszlámot fognak terjeszteni. Ezzel megadod a potenciális lehetőségét annak, hogy a terrorista iszlám ideológia is befészkelje magát az országba, terjesztésre kerüljön, ami miatt erősödne az iszlám szélsőségesség, ami atrocitásokhoz vezetne, ami pedig az iszlám vallás közmegítélésének erős romlását vonná maga után. Azért valahol érthető, ha ezt az állam nem kívánja reszkírozni, főleg úgy nem, hogy igazából nincs is nagy számú muszlim lakosság sem az országban.

2021. aug. 14. 18:30
 234/361 anonim ***** válasza:

"Ezzt a felelősségrevonást hogy képzeled egyébként? Te vállalod a fellelősééget a többi keresztény tetteiért Magyaírországon?"

Nem, de én nem is szándékoznék keresztény templomokat építtetni Magyarországon. Így is konganak az ürességtől, bőven elég annyi amennyi van.

2021. aug. 14. 18:33
 235/361 anonim ***** válasza:
56%

#233:

30-40 ezer ember bőven megérdemel egy igazi mecsetet.

Miért nem látogatsz el magad egy mecsetbe ? Ha békével jössz, bizonyára szívesen is látnak.

Mindig az ismeretlentől fél az ember. Nincs mitől félned. Nézd meg saját magad.

Abdullah

2021. aug. 14. 18:39
 236/361 anonim ***** válasza:
93%

"30-40 ezer ember bőven megérdemel egy igazi mecsetet."

Van, nem is egy. Ha annyi nem elég amennyi van, mennyi kellene? Mindig eggyel több?

"Miért nem látogatsz el magad egy mecsetbe ? Ha békével jössz, bizonyára szívesen is látnak."

Edlhiszem, de eddig nem merült fel rá igényem. Lehet, hogy egyszer majd elnézek egybe, köszönöm az invitálást.

2021. aug. 14. 18:47
 237/361 anonim ***** válasza:
93%

"Mindig az ismeretlentől fél az ember. Nincs mitől félned. Nézd meg saját magad."

Bocs, de ezt nem értem, miért kellene félnem egy mecsettől? :D

2021. aug. 14. 18:48
 238/361 anonim ***** válasza:

Én félnék,hogy rám omlana...

Amúgy tényleg be kellene látni,hogy a 2 vallás ellentéte egyszerű politikai szükségszerűség.

2021. aug. 14. 18:52
 239/361 anonim ***** válasza:
37%

#236:

A lényeg, hogy otthon egy nappalit is át lehet alakítani mecsetté. És akkor te kijelented, hogy lám lám még egy mecset van Magyarországon. Hány kell még ?

Ez kicsit olyan mintha nektek egy autószerelő műhelybe kéne misére járnotok. Nem is értem mi a problémátok ezzel ? A satupad lesz az oltár, a plébánost meg emelővel fogjuk felemelni szószék helyett.

Undorítóak vagytok komolyan mondom. Egy közösség szeretne már építeni egy igazi vérbeli mecsetet ahol imádkozhatnak, de egy rovarba több érzés szorult mint belétek.

Abdullah

2021. aug. 14. 18:52
 240/361 anonim ***** válasza:
56%

"Bocs, de ezt nem értem, miért kellene félnem egy mecsettől? :D"

Én sem értem, miért ne építhetnének már egy igazi mecsetet.

Bocs.

Abdullah

2021. aug. 14. 18:54
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!