Keresztényeknek tulajdonképpen mi a valódi problémájuk az iszlámmal?
Vidiripi
"Ha ennyi esze van akkor ne álljon le vitázni."
Veled én nagyon nem is vitázom! Hiszen kevés dolog van amit ne lehetne megcáfolni az elképzeléseidből. Még média tartalom linkelése is nehezedre esik ,hát még komolyabb témák megértése és más egyéb!
"Ennyire agyhalott nem lehetsz. Leírom hogy Magyarországon az állam nem engedi hogy mecset épüljön, erre az a válaszod hogy Mekkában vagy Medinában miért nem épülhet kereszény templom. Ennyire idiót vagy? Ez a kettő nálad egy kategóra? Nem azt kérjük hogy a Vatikánban épüljön mecset te szerencsétlen."
Köszönöm szépen ezt a kedves jellemzést!
- Szokás szerint az értelmezéssel ismét problémád van. Na ná hogy nem tudod értelmezni a Bibliát de neked még a Korán értelmezéssel is meggyűlik a bajod!
Miért a Szaúdi kormány az engedné hogy teszem azt katedrális épüljön Mekkában?
- Egyébként nem ez volt a válaszom! Csak te annyira felületes vagy hogy nem érted. Abdullah legalább felfogta neked ez nem jött össze!
A keresztény ellenességet jellemeztem ezzel. Nem az a lényeg hogy épülhet vagy sem hanem az hogy aki ilyesmivel próbálkozna Mekkában azt alapból kiröhögnék. Vagy hogy a te megnyilvánulásoddal éljek ,agyhalottnak ,idiótának néznék minimum. Vagy provokátornak!
A lényeg az hogy míg egy muszlim bemehet a Vatikánban vagy a templomokba katedrálisokba SZABAD AKARATÁBÓL! Addig pl. én nem mehetnék be Mekkába a nagymecsetbe azért hogy körülnézzek ,mert szeretném látni a saját szememmel az iszlám vallás fő vallási helyét! Ebben engem megakadályoznának a szaúdi hatóságok vagy a vallási rendőrség vagy mindkettő. Amely állam szinten működik. Tehát Szaúd-Arábiában keresztény ellenes gyűlöletkeltés folyik ,mivel keresztények ha akarnának sem mehetnének be a nagymecsetbe!
Sőt Szaúd-Arábiában nem gyakorolhatná egy keresztény szabadon a hitét nem hirdethetné az evangéliumot sem nyíltan sem az interneten keresztül. És nem is osztogathatna arab nyelvű Bibliákat Mekkában vagy Medinában! Bárki aki ilyesmit tenne (mert valahogy sikerülne neki bejutni az országba a Bibliákkal) azt megtámadnák a muszlimok.
- De egy muszlim nem lenne azért megtámadva mert mondjuk a Koránt osztogatja az embereknek!
"A vallásos zsidók nem mennek be. Több rabbit is hallottam már így nyilatkozni. A zsidók szerint is egyértelműen bálványimádás a szentháromság. Lehet a magyar főrabbi annyira veszi komolyan a vallását mint a magyar keresztények."
És kit érdekel? Na persze rajtad kívül! Ha a zsidók nem akarnak bemenni akkor nem mennek be. De ez a tényen nem változtat semmit. Ha akarnának akkor bemehetnének. Ellenben Mekkával. Na oda nem mehetnének be akkor sem ha akarnának. Azért mert az iszlám az gyűlölködő! És nem csak a keresztényeket hanem a zsidókat is gyűlölik. Ezek tények. Persze vitatkozhatsz velük de attól még tények maradnak és Mekkába se mehetnek se zsidók se keresztények!
#211:
Egyszerűen csak provokàlsz minket Vidiripi.
Ferenc pàpa engedné, hogy a müezzin imàra hívjon a Szent Péter téren ??
Légyszíves vàlaszolj nekünk őszintén.
És ne oktasd ki a Testvéremet a Koràn ismeretéből.
A kérdésedre az a vàlaszom, hogy nem mehetnek keresztények a Szent Mecsetbe.
De az nem gyűlölködés hogy egy orszàg nem enged be egy meghatározott területére külföldieket, csak meghatározott engedéllyel és célból.
Magyarország sajàt polgàrainak nem engedi hogy MAGÀN PÉNZBŐL építsenek mecsetet sajàt hasznàlatra.
Most elfogod jàtszani hogy nem érted amit írok ? Mert ezt gyakran teszed.
Abdullah
#213: Úgy érted sàtànistaként ?
Abdullah
Na látod, Abdullah: EZÉRT vagy te súlytalan itt.
Becsületes ember ilyet nem mond, amit most te előadtál.
#215:
Nyílván összekevertelek az ördögfiókával, elnézést érte.
Te az a fajta ember vagy, aki hisz abban hogy kitartóan mondogat valamit az valóra válik ? :D
Szólok ha elkezdek lebegni jó ? :D
Abdullah
Egyébként mecsetbe miért ne mehetnél, de a mekkai Szent Mecsetbe természetesen nem. Ateistaként sem.
Abdullah
"A vallásos zsidók sem mennek be szentháromsághívő temoplomba. Nem egy rabbi nyilatkozott úgy hogy a zsidók még csak be sem tehetik a lábukat szentháromsághívő keresztény temoplomba mert ott bálványimádás történik."
Ezt eddig nem tudtam. De azt tudtam, hogy a zsinagógákban nincsenek emberábrázolások.
Abdullah
Én vagyok az ördögfióka és sokat egyetértettünk ez alatt a kérdés alatt...
Amúgy volt szerencsém Marokkóban hallgatni müzzeineket (remélem irígykedsz kicsit:D) ami tényleg rendkivül megkapó érzés.Szóval számomra a vallásodnak esztétikai, művészi szempontból van létjogosultsága.Találkoztam beduin nomádokkal és tényleg remek emberek.
"ha elkezdek lebegni jó ?"
Lehet.
De ha elkezdesz mellébeszélni, az nem jó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!