Keresztényeknek tulajdonképpen mi a valódi problémájuk az iszlámmal?
"Ez kicsit olyan mintha nektek egy autószerelő műhelybe kéne misére járnotok."
Ti műhelybe jártok mecsetbe?
Vidiripi
"Ne haragudj Vidiripi, de sokszor nincs energiám ehhez. Plusz így véget nem érő kötekedésbe kezdenél, ami általában úgy ér véget, hogy én szemét módon már nem válaszolok."
Nem haragszom! De nem igaz úgy ér véget ahogy írod. Hiszen nem tettem eddig szóvá. És most sem azt írtam hogy szemét vagy!
"Szóval akkor ebben a kérdésben is hozhat olyan döntést amit nem is gondolna az ember!"
Igen teljes mértékben! Nekem semmiféle tekintetben nem mérvadó a pápa véleménye! De sok olyan dolog van amiben a pápa állásfoglalása teljesen ellentétes az enyémmel! De én nem is vagyok katolikus az is tény!
"Nekünk nagyon közel állnak a mecsetek a szívünkhöz. És igenis nagyon fontos lenne ez. Nem beszélve arról, hogy egy gyönyörű mecset milyen csodálatos esztétikai látványt nyújt mindenki számára ! És a turizmust is fellendíthetné a környéken."
De vannak más szempontok is! És elvileg mi keresztény ország vagyunk legalább is muszlim állítás szerint! Mondjuk én nem vagyok ezen a véleményen.
"Akkor nektek sem kéne templomba járni, otthon a kisszobában is lehet ám imádkozni."
Nos közlöm veled hogy én nem is járok templomba sőt a hittestvéreim sem járnak! És van hogy a szobában imádkozunk. Na nem a kicsiben hanem a nagyban! Mint ahogyan írtam is. Olyanról is tudok amikor egy kocsma lett átalakítva összejöveteli hellyé. Nem az épület kinézete a fontos.
"Olyan bunkó vagy mint a ház, és észre sem veszed."
Egyetlen egy válaszomnál sem írta azt a tesód hogy tévedek. Csak és kizárólag mindig azzal jött hogy hazudok! És bevallom ez nagyon zavart és rosszul esett. De már nem érdekel!
Érdekes hogy te voltál az aki felhozta hogy nem emeljük fel a szavunkat a sátánistákkal szemben! De az ellen egyszer sem szóltál hogy talán tényleg nem hazudik az a keresztény hanem csak téves információi vannak! És nem azt kellene neki írni hogy hazudik hanem azt hogy téved.
- De ugye azt látom hogy a muszlimok azok általánosítanak. Vagy is nálad nagyobb tudású testvéred eddigi "munkája" alapján ezt a következtetést vontam le!
- Azért nagyon érdekelne a véleményed Abdullah azt illetően hogy az agyhalott és idióta kifejezések és a többi jelző nálad egyáltalán felkerül-e a bunkóság skálára vagy sem? Vagy az a lényeg hogy ha tesó akkor nem gond az nyomathatja ezeket?
"Biztosak lehettek abban, ha lenne lehetőség hogy mecset épüljön én biztosan támogatnám a létrejöttét ! Hiszen ez óriási jócselekedet Urunk előtt."
Te pedig abban lehetsz biztos hogy ha valaha is megkérdeznének arról hogy épüljön e mecset akkor tiltakoznék ellene.
Az eddig megtapasztaltak alapján határozott vélemény formálódott meg bennem. A kezdeti semlegességet illetően!
"Először is a muszlimok becsületességükről és tisztességükről világszerte híresek. A mecset az imádság helye elsősorban. Imádkozni megyünk és hogy együtt lehessünk testvéreinkkel."
Sőt sok országban az iszlám az nem csak vallás hanem államforma is!
És mi történt? Egy egész országot szétromboltak ezek a szélsőségesek.
- Persze a tisztességükről. Azért sérteget itt többeket a tesód és nevez mindenkit hazugnak! Persze te hihetsz ebben de a tények azt mutatják hogy ez nem így van!
És arra is nagyon kíváncsi lennék hogy ha ennyire szeretik a vallásukat a muszlimok akkor hogyan engedhették meg hogy a szélsőségesek ennyire megerősödjenek? Miért nem fogtak össze ellenük. Hogy juthatott oda a dolog hogy egy egész országot szétromboltak?
És most hogy a szövetségesek kivonultak Afganisztánból hogyan lehetséges hogy ott megint a szélsőségesek erősödtek meg? Az iszlámban miért ennyire erősek a szélsőségesek?
- Azt hajtogatják hogy ők nem igazi muszlimok. Oké de akkor az igazi muszlimok miért nem tesznek valamit? Az iszlám világ miért nem tesz valamit?
"Mindemellett semmilyen veszélytől nem kéne tartanotok mint mondtam."
Ebben nagyon is tévedsz!
Nagyon is reális hogy kell veszélytől tartani. Hiszen egy muszlim országot tettek tönkre a szélsőségesek az iszlám világ meg ezt ölbe tett kézzel nézte annak ellenére hogy a saját testvéreik szenvedtek. És azt is láthattuk hogy mit műveltek és még mindig mit művel Franciaországban ,Németországban ,Hollandiában ,Belgiumban stb.
Szóval példa az van bőven hogy milyen következményei vannak a dolognak. És arra is van példa hogy a muszlimok nem képesek megküzdeni ezzel a problémával! Pedig az iszlámot járatják le a szélsőségesek de csak nem zavarja a muszlimokat ez annyira hogy tegyenek ez ellen!
"Undorítóak vagytok komolyan mondom. Egy közösség szeretne már építeni egy igazi vérbeli mecsetet ahol imádkozhatnak, de egy rovarba több érzés szorult mint belétek."
Imádkozni a kisszobában is lehet! Ezt te magad írtad. Beléd mennyi érzés szorult? Ilyenkor már nem elég a kisszoba? Most már baj van ugye?
"Ez kicsit olyan mintha nektek egy autószerelő műhelybe kéne misére járnotok."
Ezzel mi a bajod? A mecsetetek különbül néz ki mint jó néhány keresztény összejöveteli épület!
Nagyon is jó van ez ,sok keresztény gyülekezet örülne ha ilyen épülettel rendelkezne!
206# "Jó lenne ha végre felfognád hogy nem csak a mai keresztények léteztek. Ha azt mondjuk keresztény, akkor ebbe bele tartozik az utóbbi kétezer évben élt összes keresztény is. Közöttük sokan elutasítják a szentháromságot, azok a keresztények pedig akik Jézus eredeti tanítását követtél egyenlőek a muszlimokkal. Az hogy a jelenlegi keresztények 99%-a szentháromsághívő ami egyenlő a bálványimádással az a keresztények szégyene."
Sokkal nagyobb szégyen, hogy nem érted amit mondok vagy szándékosan terelsz és mégis így akarsz kioktatni engem. Hazugnak neveztél és nem hogy elnézést nem vagy hajlandó érte kérni, de ettől még elszakadni sem tudsz. Az meg egyenesen nevetséges, hogy te beszélsz nekem a Bibliáról, aki arra nem vagy hajlandó, hogy elolvasd és erre még büszke is vagy. Mindezek tetejébe úgy beszélsz a háromságról, hogy még a fogalmát sem érted.
Lemerem fogadni, hogy valami keresztényellenes oldalról vagy más médiumból szeded a szövegedet és még csak el sem gondolkodsz rajta, mert ha egy kicsit is felülvizsgálnád az állításaidat, már rég nem mondanál olyanokat, hogy a keresztények három istent imádnak, meg erkölcstelenek a prófétáik, mivel már rége-rég el lett magyarázva, hogy a trinitárius monoteizmus nem egyenlő a triteizmussal, (ha egyáltalán érted a fogalmakat) és a kedvenc példáid pl. Noé, Lót, Dávid nem próféták a kereszténység szerint, nem is nevezi őket a Biblia annak sehol. De igénytelenül, gondolkodás nélkül, ugyanazokat a ferdítéseket és hazugságokat fújod újra és újra. Igazából egyáltalán nem lehet veled értelemesen beszélgetni, mivel meg sem hallod amit a másik mond.
Egyébként a Koránból idéztem, teljesen logikusan, ahogy mondani szoktad. Arra nem válaszoltál semmit. Se te, se Abdullah nem írt arra semmit, hogy mivel magyarázza az általam idézett részeket.
Hadd egyszerűsítsem le a kérdést és akkor ezzel a vitát be is fejezhetjük: A Korán szerint a háromsághívő keresztények a pokolra jutnak? A válasz: Igen. Van nekik más lehetőségük a Korán szerint? A válasz: Nem.
Ezt tagadod? A Korán nem egyértelműen fogalmaz ebben a kérdésben, amikor azt mondja, hogy nem bocsáttatik meg nekik stb.? És ne terelj! Unom, hogy engem akarsz úgy beállítani, mint aki nem érti, hogy miről van szó. Ez egyszerű mellébeszélés. Azt mond meg mit mond a Korán szerinted! Mit írt az a szöveg, amit idéztem?
"Egyébként a Koránból idéztem, teljesen logikusan, ahogy mondani szoktad. Arra nem válaszoltál semmit. Se te, se Abdullah nem írt arra semmit, hogy mivel magyarázza az általam idézett részeket."
Emlékeim szerint írtam. Ha nem keverlek össze màssal.
Biztosan nem vetted észre a sok hozzászólás között.
Az utolsó vers amit idéztél, nem jól értelmezted.
Abdullah
"Elnézésedet kérem, ha mergsértettelek, nem állt szándékomban sem megsérteni, sem bunkónak tűnni. Csak feltettem egy kérdést, amire őszintén érdekelt a válaszod, és te kitérő választ adtál. Ráadásul most már másodjára."
Nem kell a színéskedés mert nagyon átlátszó.
"Természetes, hogy nem tudod garantálni a dolgot. A magyar állam sem tudja garantálni, sem apparátusa, sem fölös erőforrása nincs rá, hogy folyamatosan ellenőrizzen minden mecsetet, hogy melyikben mit tanítanak és mit nem. Így nyilván te mint egyszerű ember sem tudnád ezt garantálni és nem tudod vállalni a felelősséget azért, hogy ne iszlám terroristák imámjai fészkeljék be magukat oda hiteltelen iszlám tanításokat terjeszteni, főleg nem országos szinten."
Magyarországon néhány mecset müködik néhány imammal és bejegyzett egyházzakal. Elképesztő hogy ti keresztények mit össze nem hazudtok. Elmondtam hogy ugyanazok használnák a mecsetet aki eddig is, csak nem egy raktárépületbe mennének hanem igazi mecsetbe.
"Ha viszont így van, akkor miért szeretnél annyira iszlám mecsetet Magyarországra?"
Tehát akkor szerinted az rendben van hogy a Magyarországi muszlimok nem imádkozhatnak mecsetben? Na ez is mutatja hogy a keresztényeknen egy csepp tolerancia nincs.
"Ott van Franciaországban az élő, létező példa, nem is egy, ahol ilyen történt. Nézd csak meg, mekkora probléma is lett belőle. És probléma alatt most nem csak azokról a papokról van szó, akik áldozatul estek az ottani szélsőséges muszlim támadásoknak, hanem egy ennél sokkal nagyobb problémáról is: az iszlám vallás közmegítélését rontották nagyon nagy mértékben, egy 80 milliós országban, ahol addig is eléggé puskaporos volt a helyzet ez ügyben. Érted, mire gondolok?"
Elmagyaráztam már hogy a keresztények támogatják a vahabita Szaud-Arábiát és engedik terjedni a vahabizmust Európában, majd pedig rájuk hivatkozva korlátozzák az igazi muszlimiokat. Pont ezt tetted te is. Szóval ti kersztények támogatjátok az iszlámistnak nevezett szélsőséges szervezeteket.
"Ezzel megadod a potenciális lehetőségét annak, hogy a terrorista iszlám ideológia is befészkelje magát az országba, terjesztésre kerüljön, ami miatt erősödne az iszlám szélsőségesség, ami atrocitásokhoz vezetne, ami pedig az iszlám vallás közmegítélésének erős romlását vonná maga után. Azért valahol érthető, ha ezt az állam nem kívánja reszkírozni, főleg úgy nem, hogy igazából nincs is nagy számú muszlim lakosság sem az országban."
Szépen igazoltad amit eddig is állítottam. A keresztények azok akik valójában ellenségesesk a muszlimokkal és még az alkotmányt is semmibe veszik, akár állam szinten akár egyén szintjén.
"Nem, de én nem is szándékoznék keresztény templomokat építtetni Magyarországon. Így is konganak az ürességtől, bőven elég annyi amennyi van."
Akkor a te logikád alapján a keresztény templomokat be kellene záratni. Köztudott hogy sok keresztény pap pedofil. Ha nem tudod garantálni hogy a keresztény papok nem rontanak meg egy gyereket sem akkor, miért nem záratjátok be a keresztény templomokat?
#243:
Be kéne fejeznetek a bohóckodàst mert egész Magyarország tele van keresztyén templommal. Ha nem tűnt volna fel.
"
pedig abban lehetsz biztos hogy ha valaha is megkérdeznének arról hogy épüljön e mecset akkor tiltakoznék ellene.
Az eddig megtapasztaltak alapján határozott vélemény formálódott meg bennem. A kezdeti semlegességet illetően!"
Nem tudom mi a francot vàrtàl. Teljesen természetes hogy tàmogatnék egy mecset építést ha lenne rà lehetőségem. In Sha Allah.
Nem értem mitől féltek, ugyanazok az emberek akik màr eddig is itt voltak (!!) most építenének egy épületet Isten dicsőségére.
Abdullah
"Mindig az ismeretlentől fél az ember. Nincs mitől félned. Nézd meg saját magad."
Csak az igazságtól fél. Mindent összehazudik csak hogy korlátozza a muszlimokat. Ez van egyén szinten és államszinten is. A kersztények ezért támogatják a hamis vahabita irányzatot és ezért hozták létre az ISIS-hez hasonló terrorszervezeteket. Rájuk hivatkozva korlátozzák, támadják a muszlimokat.
#248:
Elképesztő, hogy mire képes az a gyűlöletkampàny ami a médiában zajlik ellenünk.
Sztem az ISIS-t inkàbb hatalom technikai okokból hoztàk létre, csak túl nagyra nőtt idővel.
Persze ettől is főként a muszlimok szenvedtek.
"Nem értem mitől féltek, ugyanazok az emberek akik màr eddig is itt voltak (!!) most építenének egy épületet Isten dicsőségére."
Ezt mondtam neki én is, erre bahazudta hogy majd biztos jön egy szélsőséges imám. Egyszerűen ennyire ellenségessek a másikkal. Tudják hogy az iszlám az igaz vallás és mindent megtesznek hogy az emberek ne ismerhessék meg. Mondjuk nem csoda mivel a Biblia azt írja meg kell ölni a más vallásuakat de még a saját gyereked megölésére is parancsot ad ha más vallást akar követni. Akinek ez áll a szent könyvében attól sok jó nem várható.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!