Keresztényeknek tulajdonképpen mi a valódi problémájuk az iszlámmal?
"Több rabbit is hallottam már így nyilatkozni."
Ezek szerint te ilyen sok rabbival beszélgetsz? Vagy megnéztél valami propaganda videót, amiben több állítólag rabbi is így nyilatkozott?
"Lehet a magyar főrabbi annyira veszi komolyan a vallását mint a magyar keresztények."
Igen, ezt megszoktuk már tőled, aki nincs veled egy véleményen, az alja ember. Sőt Izrael főrabbija is olyan, mint a magyar keresztények, mert ő is bement templomba.
Nem veszed észre, hogy mennyire szánalmas vagy?
De legalább az iszlámot járatod le jobban, ha még van lentebb.
#219:
Szoktam marokkói müezzinek énekét is hallgatni Youtube-on. De sajnos még élőben nem volt szerencsém. Ugyanakkor az adhan szövege kötött, mindenütt ugyanaz hangzik el, ha jól tudom. :)
Igen gyönyörű, és a Korán recitálást is hallgatni megnyugtatja lelket. Olyankor érzem, hogy közelebb vagyok a Magasztos Allahhoz.
Abdullah
"Tehát Szaúd-Arábiában keresztény ellenes gyűlöletkeltés folyik"
Ha csak ott folyna, sajnos nagyon sok iszlám országban ez van, a keresztények másodrangú állampolgárok.
Vidiripi
"Egyszerűen csak provokàlsz minket Vidiripi."
Ez nem így van! Tényeket írtam! De világíts rá hogy hol vagyok tévedésben. Bár megingott a bizalmam benned de tőled hajlandó vagyok elfogadni dolgokat!
"Ferenc pàpa engedné, hogy a müezzin imàra hívjon a Szent Péter téren ??"
Őszintén szólva nem tudom. De azon se lepődnék meg ha megengedné. A pápa annak ellenére hogy NEM Krisztus földi helytartója ,mondjanak bármit is ,igen csak érdekes álláspontot képvisel több dologban is!
Szóval akkor ebben a kérdésben is hozhat olyan döntést amit nem is gondolna az ember!
Megjegyzem számomra nem mérvadó hogy a pápa mit mond!
"És ne oktasd ki a Testvéremet a Koràn ismeretéből."
Azonnal eleget teszek a kérésednek mihelyt leáll arról hogy megmondja nekünk hogy értsük a Bibliában olvasható igéket!
"A kérdésedre az a vàlaszom, hogy nem mehetnek keresztények a Szent Mecsetbe."
Eddig ez volt az egyik legőszintébb kijelentés (és ebből nem sok van) amelyet muszlimtól olvastam!
És köszönöm hogy ennyire egyértelműen és őszintén fogalmaztál!
"De az nem gyűlölködés hogy egy orszàg nem enged be egy meghatározott területére külföldieket, csak meghatározott engedéllyel és célból."
Akkor az se tekintse senki gyűlölködésnek hogy egy szuverén ország eldönti hogy milyen épületre ad ki építési engedélyt és milyenre nem!
Hiszen az épülettől függetlenül a vallását minden itt élő muszlim szabadon gyakorolhatja!
Olyan pedig nincs a Koránban hogy csak mecsetben lehet imádkozni vagy csak ott lehet imádni Allahkot! Tehát a vallás szabadság az nem sérül.
"Magyarország sajàt polgàrainak nem engedi hogy MAGÀN PÉNZBŐL építsenek mecsetet sajàt hasznàlatra."
Ha már magánpénz!
https://www.youtube.com/watch?v=YEt6V0CJKhM
De ez is nagyon ott van! Elképesztő dolgok történnek kis hazánkban!
Akarsz még ilyen eseteket?
"Most elfogod jàtszani hogy nem érted amit írok ? Mert ezt gyakran teszed."
Vagy csak nem vagy képes olvasni a sorok között!
Szövegértési problémáid lehetnek. Valami ilyesmivel jöttél te is.
Te is gyakran teszel dolgokat pl. egy csomó kérdésemre nem is válaszoltál vagy te így játszod el hogy nem érted hogy mit írok?
Amúgy nem tudom ki az a hülye, aki benyeli, hogy magán pénzből építenek emberek mecseteket. Ezeket Európában mind külföldi tőkéből építik (vagy az adott ország támogatását is kérik ritkán), s ezekbe kimondottan az építtető ország nézeteinek megfelelő hitszónokokat küld. Ezen sokallt be Franciaország is, ahova számos ilyen radiális imámot küldtek és az iszlám szélsőségek erőre kaptak. Csak meg kell nézni, hogy milyen nagy bajban jutottak a franciák. Nem telik egy el év úgy, hogy az ottani muzulmánok ne öljenek meg katolikus papokat például.
Szörnyű...
Ettől függetlenül, továbbra is van működő iszlám mecset Magyarországon. Nem is egy.
"Te is gyakran teszel dolgokat pl. egy csomó kérdésemre nem is válaszoltál vagy te így játszod el hogy nem érted hogy mit írok?"
Ne haragudj Vidiripi, de sokszor nincs energiám ehhez. Plusz így véget nem érő kötekedésbe kezdenél, ami általában úgy ér véget, hogy én szemét módon már nem válaszolok.
"Őszintén szólva nem tudom. De azon se lepődnék meg ha megengedné. A pápa annak ellenére hogy NEM Krisztus földi helytartója ,mondjanak bármit is ,igen csak érdekes álláspontot képvisel több dologban is!
Szóval akkor ebben a kérdésben is hozhat olyan döntést amit nem is gondolna az ember!
Megjegyzem számomra nem mérvadó hogy a pápa mit mond!"
Őszintén szólva biztos hogy nem engednék, de én nem is várnék el ilyesmit a bíboros uraktól.
"Akkor az se tekintse senki gyűlölködésnek hogy egy szuverén ország eldönti hogy milyen épületre ad ki építési engedélyt és milyenre nem!
Hiszen az épülettől függetlenül a vallását minden itt élő muszlim szabadon gyakorolhatja!
Olyan pedig nincs a Koránban hogy csak mecsetben lehet imádkozni vagy csak ott lehet imádni Allahkot! Tehát a vallás szabadság az nem sérül."
Nekünk nagyon közel állnak a mecsetek a szívünkhöz. És igenis nagyon fontos lenne ez. Nem beszélve arról, hogy egy gyönyörű mecset milyen csodálatos esztétikai látványt nyújt mindenki számára ! És a turizmust is fellendíthetné a környéken.
Akkor nektek sem kéne templomba járni, otthon a kisszobában is lehet ám imádkozni.
Olyan bunkó vagy mint a ház, és észre sem veszed.
Biztosak lehettek abban, ha lenne lehetőség hogy mecset épüljön én biztosan támogatnám a létrejöttét ! Hiszen ez óriási jócselekedet Urunk előtt.
Abdullah
"iztosak lehettek abban, ha lenne lehetőség hogy mecset épüljön én biztosan támogatnám a létrejöttét !"
És vajon azt is tudnád garantálni, hogy abba a mecsetbe ne a korábban említett terrorista imámok kerüljenek majd később a terrorista iszlámot terjesztve? Mint ahogyan Franciaországban is történt.
#227:
A magyar muszlim közösségek messzemenőkig tisztelik hazánk törvényeit, és kulturális hagyományait.
Mecsetépítés során, jellemző hogy sokan nagyon szívesen adakoznak-e célból, én is így tennék. In Sha Allah
Abdullah
#229:
Oké, most én is nyers és bunkó leszek.
Ilyenkor látszik milyen értelmi színvonalon álltok.
Először is a muszlimok becsületességükről és tisztességükről világszerte híresek. A mecset az imádság helye elsősorban. Imádkozni megyünk és hogy együtt lehessünk testvéreinkkel.
Én természetesen csak saját magamért vagyok hajlandó felelősséget vállalni. És az, hogy valamiféle kollektív felelősség átvállalását kéred tőlem, mutatja mennyire buta vagy ! Próbálj meg gondolkodni, hidd el egyre jobban fog menni idővel.
Mindemellett semmilyen veszélytől nem kéne tartanotok mint mondtam.
Abdullah
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!