Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztényeknek tulajdonképpen...

Keresztényeknek tulajdonképpen mi a valódi problémájuk az iszlámmal?

Figyelt kérdés
A médiában és általában is a terrorizmus az amivel kritzálják az iszlámot, de ezeket a muszlimok ugyanúgy elutsítják. És tudjuk hogy szélsőségesek minden vallásban vannak. Amit hiányolok az a valódi kritika, ami a tanokra vonatkozik. Másképp fogalmazva mi az amivel egy keresztény hívő nem tud azonosulni, elfogadni az iszlám tanításából. (A terrorista propagandát mellőzük, mint erőszakos térítés és a többi, mert a iszlám ilyet nem tanít).

2021. aug. 6. 12:09
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/361 anonim ***** válasza:
56%

#180:

Tudok róla, voltam keresztény.

Abdullah

2021. aug. 13. 22:29
 182/361 anonim ***** válasza:
Na akkor valószínűleg azt is tudod, hogy számunkra miért teljesen irreleváns, sőt elfogadhatatlan, amit a Korán tanít. Lényegében az Élettől, Krisztustól akar minket megfosztani. Tehát amit te helyes útnak vélsz a Korán szerint, az keresztény szempontból egyenesen az örök kárhozatba visz.
2021. aug. 13. 22:36
 183/361 anonim ***** válasza:
56%

#182:

Tudom persze. Miért azt hitted eddig, hogy ezt nem tudom ? :)

Abdullah

2021. aug. 13. 22:39
 184/361 anonim ***** válasza:
Ja jó, bocsi, akkor szándékosan provokálod gyakran a keresztényeket csak az iszlám térítgetéssel...
2021. aug. 13. 22:41
 185/361 anonim ***** válasza:
90%

"Na aggódj, lesz még bőven alkalmad "magyarázni". A következő kérdéseimnél majd megmutathatod :)"

Szóval mégis csak írsz ki kérdéseket, amik csak arra szolgálnak, hogy vitatkozz? Érdekes, én valahogy még nem éreztem késztetést arra, hogy az iszlámról írjak ki uszító kérdéseket. Akkor megegyezhetünk abban, hogy mégis csak te generálsz itt egy csomó vitát és szándékosan? Jaj, várj, kitalálom! Te csak az igazságot akarod bebizonyítani! Persze, még el is hinném, ha egyáltalán vennéd a fáradságot, hogy komolyan foglalkozz a témával, de amíg olyanokat írsz, hogy a Biblia magyarázatához, mi értelem elolvasni a Bibliát valahogy nem tudlak komolyan venni. Ha írok bármely kérdésed alá az csakis azért lesz mert sajnálom azokat, akik olvassák a kérdéseidet és válaszaidat és nem látnak alternatívát alatta a félremagyarázásaidra.

"Nem írtam olyat hogy a keresztények általánosságban bálványimádok, te viszont ezt hazudtad."

Fúúh, a szövegértés. Na jó, ezt hagyjuk! Ez annyira siralmas, hogy már attól tartok direkt játszod az értetlent és csak gúnyolódsz velem. Nem érdekel tovább a téma. Így is több szót fecséreltem rá, mint amit kellett volna.

"És ez nem hazugság, a te fogalmaid szerint, amikor azt állítod, hogy a trinitárius monoteizmus az triteizmus?"

Egyértelműen nem. A szentháromság a Biblia alapján is könnyen cáfolható. Nem csak muszlimok tartják bálványimádásnak a szentháromságot, hanem a zsidók és nekik ugyanaz a szent könyvük mint a keresztényeknek, sőt vannak keresztények is akik bálványimádásnak tartják, régebben pedig mégtöbb ilyen keresztény volt. Szóval ti szentháromsághívők lógtok ki a sorbol de nagyon."

Szóval véleményed szerint az nem probléma, hogy még annyit sem vagy hajlandó elismerni, tudomásul venni, hogy a háromság egyistenhit, nem pedig három istenben való hit? Ez olyan, mintha még a fogalmat sem értenéd. Akik bálványimádásnak tartják azért teszik, mert Jézust nem tekintik az Atyával egylényegűnek, tehát úgy vélik, hogy a háromsághívők Istennel azonosítanak egy teremtményt, nem azért mert azt gondolják, hogy a háromsághívők három istent imádnak. (Legalább is, akinek van fogalma arról, hogy mi a háromságtan.) Amit írsz sehogy sem állja meg a helyét.

2021. aug. 13. 22:43
 186/361 anonim ***** válasza:
56%

#184:

1. Védem az Iszlámot, szerény képességeimtől ahogyan tellik.

2. Igyekszem ismeretet terjeszteni az Iszlámról erről a csodálatos vallásról, amit annyira szeretek.

3. Erkölcsi kötelességem tájékoztatni valakit arról ha hitem szerint tévedésben van. Mint mondtam ezzel a javát akarom.

Amúgy meg én minimális esélyt látok arra, hogy bárkit is "megtérítsek". Iszlám iránt érdeklődők jelezni szoktak nekem privátban. Nem kötelességünk a "térítés" és nem is célom.

Abdullah

2021. aug. 13. 22:47
 187/361 anonim ***** válasza:
100%

A bálványimádózáshoz annyit, hogy a Korán a mekkai pogányokat sem nevezi bálványimádónak tulajdonképpen. A Korán azt a fogalmat használja, hogy "társító". Ez bárki, aki Allah mellé társít bármiféle teremtményt. A keresztények azért "társítók", mert Allahnak nincsenek fiai és lányai, továbbá Mária és Jézus sosem kérte, hogy Allah mellé társítsák őket.

Egész pontosan így szól a szöveg:

"És mikor Allah azt mondta: „Jézus, Mária fia! Vajon azt mondtad-e az embereknek: „Vegyetek engem és az anyámat két istenként Allah mellé!”? Azt mondta (Jézus): „Dicsőség Neked! Nem volt való nekem, hogy olyat mondjak, amihez nem volt jogom. Ha ezt mondtam volna, akkor Te bizonnyal tudtad volna! Te tudod, hogy mi van bennem, de én nem tudom, hogy mi van Benned. Bizony, Te, csak Te vagy a Láthatatlan Tudója!" Kor 5:116

Kiemelem: "KÉT ISTENKÉNT ALLAH MELLÉ"

"Bizony, hitetlenek azok, akik azt mondják: „Allah a Messiás, Mária fia”. Mondd: „Akkor kinek van hatalma Allah ellen, ha Ő el akarná pusztítani a Messiást, Mária fiát, és az anyját, és velük együtt mindenkit, aki a földön van?” És Allahé az egek és a föld uralma, és mindené, ami köztük van. Azt teremt, amit akar. És Allah mindenek felett Hatalmas." Korán 5:17

Mint láthatjuk itt hitetleneknek nevezi őket.

2021. aug. 13. 22:58
 188/361 anonim ***** válasza:
56%

#187:

Azt nem mondtam, hogy a Szentháromság imádása ne lenne társítás.

Azt sem mondtam, hogy a keresztények nem hitetlenek az Iszlám szemszögéből.

A mekkaiak bálványokat imádtak. Azt gondolom, hogy ez fordítás kérdése is, hogyan találod meg. Van olyan Korán fordítás például amelyik "álisteneknek" nevezi a mekkaiak bálványait.

És most nekem fogtok esni, mert Isten szavában ez van ? :)

Abdullah

2021. aug. 13. 23:04
 189/361 anonim ***** válasza:
100%

"Az általad idézett Korán versekből pedig pont az derül ki amit írtam, vagyis hogy a szentháromsíághívő kerestzényeknek nagyon nehéz dolguk lesz mert bálványimádást követnek el, amivel a Tízparancsolat legelső pontját is megszegik."

Amúgy az általam idézett részekből az derül ki, hogy esélyük sincs, nem az, hogy nehéz dolguk lesz. Az iszlám szerint a Korán Allah 100%-os szava, olyan, mintha egy mennyei szózatot hallanánk, nincs mit gondolkozzon rajta, ha egyszer már kimondta. Vagy nem fogalmazott elég egyértelműen?

A kulcs mondatok:

"Bizony, ALLAH NEM BOCSÁTJA ME AZT, HA TÁRSÍTOTOK MELLÉ, és megbocsátja azt, AMI EZEN KÍVŰL VAN annak, akinek akarja."

"De ha társítottak volna Allah mellé, akkor bizony HIÁBAVALÓVÁ VÁLT VOLNA SZÁMUKRA MINDAZ, AMIT CSELEKEDTEK."

"És a Napon, amikor majd feltámasztunk minden közösségből egy tanút, akkor NEM ADATIK ENGEDÉLY A HITETLENEKNEK, és NEM LESZNEK MEGKÉRVE, HOGY JÓVÁTEGYÉK. És amikor azok, akik vétkeztek, látják a büntetést, ekkor NEM KÖNNYITETIK AZ MEG NEKIK, és NEM KAPNAK HALADÉKOT."

"Bizony, AKIK HITETLENEK A KÖNYV NÉPÉBŐL, ÉS A TÁRSÍTÓK, A POKOL TÜZÉBEN LESZNEK, abban maradnak örökké"

Az utolsó a legbeszédesebb. Teljesen mindegy, hogy a keresztényeket hitetlennek vagy társítónak tartjuk. A hitetlenek és társítók is pokolra kerülnek, sőt itt külön ki van emelve még a Könyv Népe is. Szóval kérdem én, hol hagy szabad utat a Korán? Sehol.

2021. aug. 13. 23:24
 190/361 anonim ***** válasza:
56%

"Nem, ez egyszerű hazugság részedről, de muszlimoktól már megszoktak. A Szentháromság továbbra is egy Isten három személyben, nem három különböző istenség."

Ha megnézzük mirt ír a Biblia Jézusról és a Szentlélekről és ti azt mondjátok ők istenek, akkor három külön istent imádtok.

"Magyarországon jelenleg is van működő mecset, ami nem raktárépület. Viszont nem ez volt a téma, de újra idézem, kicsit feledékeny vagy."

De raktárépület, gyakran járok oda, de te biztos jobban tudod :)

"Elolvastam, nem szerepel benne, amit írtál. Ráadásul rengeteg állítást Korán idézettel támasztott alá. Esetleg átírták a Koránt? Mert akkor tényleg problémás a cikk."

Mondtam hogy nincs értelme bármit is mutatni mert behazudjátok hogy az semmi, vagy hogy az igaz. Ez is bizonyítja hogy a keresztények hazudoznak az iszlámról.

"Akkor tedd meg a feljelentést, ne csak száj karatézz. Ha ez valóban így van, akkor a bíróságon igazságot fognak neked szolgáltatni."

A magyar iszlám közösség korábban megtette a feljelentést az ilyenek miatt de nem történt semmi. Hiába tenném, egy országban ahol államszinten megy az iszlámellenes gyülöletkeltés.

2021. aug. 13. 23:30
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!