Keresztényeknek tulajdonképpen mi a valódi problémájuk az iszlámmal?
"A muszlimok és a keresztények viszont nem kéne hogy ellenfelei legyenek egymásnak itt."
Őőőő nem ti írjátok folyamatosan, hogy mennyire bálványimádók vagyunk mi mind? Akik szüntelen így kárhoztatják a keresztényeket (mert a Korán szerint a "társítás" kárhozattal jár), azok nem jobbak a sátánistáknál.
#171:
Nemsokára meg fogjátok tapasztalni hogy a sátánisták sokkal rosszabbak nálunk.
Mi mikor szólítunk fel arra, hogy nyugodtan tapossátok el az elesetteket ?
Mi mikor mondunk olyat, hogy a gonoszságot képviseljük ?
Mi mikor mondtunk olyat hogy csak az élvezet számít és ezért bárkit eltaposhatsz ?
Nekünk pusztán "teológiai" vitáink voltak.
Abdullah
Ők se bántalmaztak eddig fizikailag engem, legfeljebb verbálisan írtak ezt-azt, pont mint ti. Ők azt mondják, hogy a sátánt kéne követni (csak azt elfelejtik, hogy a kárhozatba), ti kárhozatra ítéltek engem és bálványimádónak mondotok. Nincs különbség köztetek.
Annak pedig statisztikai valószínűsége sokkal magasabb, hogy egy Allahos felkiáltás mellett nyírnak ki, mint hogy sátánisták kapnak el.
#174: Én biztosan nem ítéllek kárhozatra :D
Maximum figyelmeztetlek arra, amit a Korán mond. Ha figyelmeztetlek azzal a javadat akarom végső soron. Gondoldd végig.
Abdullah
"Maximum figyelmeztetlek arra, amit a Korán mond."
Hát persze, ezzel elég könnyű kibújni :)
Viszont ha bálványimádónak tartasz, akkor már magadban arra ítéltél, még akkor is, ha a te ítéleted semmit se jelent.
Amúgy teljesen hidegen hagy, hogy mit mond a Korán, pont annyira érdekel, mint bármelyik hamis kinyilatkoztatás.
"Viszont ha bálványimádónak tartasz, akkor már magadban arra ítéltél, még akkor is, ha a te ítéleted semmit se jelent."
Mivel nem találom a Koránban, hogy a Könyv Népe bálványimádó lenne, így aztán ettől eltekintenék. (Ha tévednék akkor korrigálnom kell)
A mekkaiak voltak bálványimádók.
Abdullah
Itt bálványimádózott le minden keresztényt a barátod (korábban te is), állítólag ő ehhez jobban ért és te egyetértesz vele. Nem valami ilyesmit írtál a múltkor?
Hogy jobban rávilágítsak, a Korán társításnak nevezi ezt a dolgot. Igaz Mohamed elég nagyot bakizott ennek kapcsán könyvében, de ettől függetlenül egyértelmű.
#178:
A Korán egyértelműen figyelmezteti a Könyv Népét, hogy hagyjanak fel a Szentháromság imádásával. Kizárólag Istenhez forduljanak. Ezek tények.
A Kegyes Korán nem mond le a keresztényekről -az én értelmezésem szerint- igyekszik őket a helyes útra hívni !
Abdullah
"A Korán egyértelműen figyelmezteti a Könyv Népét, hogy hagyjanak fel a Szentháromság imádásával. Kizárólag Istenhez forduljanak. Ezek tények."
Igen, ez valóban tény.
Az pedig, hogy mi a helyes út, nézőpont kérdése. Megsúgom, a keresztények szerint nem a Korán a helyes út, hanem Krisztus maga:
"Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak általam."
"Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghalt is, élni fog"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!