Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztényeknek tulajdonképpen...

Keresztényeknek tulajdonképpen mi a valódi problémájuk az iszlámmal?

Figyelt kérdés
A médiában és általában is a terrorizmus az amivel kritzálják az iszlámot, de ezeket a muszlimok ugyanúgy elutsítják. És tudjuk hogy szélsőségesek minden vallásban vannak. Amit hiányolok az a valódi kritika, ami a tanokra vonatkozik. Másképp fogalmazva mi az amivel egy keresztény hívő nem tud azonosulni, elfogadni az iszlám tanításából. (A terrorista propagandát mellőzük, mint erőszakos térítés és a többi, mert a iszlám ilyet nem tanít).

2021. aug. 6. 12:09
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/361 anonim ***** válasza:

"A muszlimok és a keresztények viszont nem kéne hogy ellenfelei legyenek egymásnak itt."

Őőőő nem ti írjátok folyamatosan, hogy mennyire bálványimádók vagyunk mi mind? Akik szüntelen így kárhoztatják a keresztényeket (mert a Korán szerint a "társítás" kárhozattal jár), azok nem jobbak a sátánistáknál.

2021. aug. 13. 21:09
 172/361 anonim ***** válasza:
In Sha Allah! 😈
2021. aug. 13. 21:11
 173/361 anonim ***** válasza:
51%

#171:

Nemsokára meg fogjátok tapasztalni hogy a sátánisták sokkal rosszabbak nálunk.

Mi mikor szólítunk fel arra, hogy nyugodtan tapossátok el az elesetteket ?

Mi mikor mondunk olyat, hogy a gonoszságot képviseljük ?

Mi mikor mondtunk olyat hogy csak az élvezet számít és ezért bárkit eltaposhatsz ?

Nekünk pusztán "teológiai" vitáink voltak.

Abdullah

2021. aug. 13. 21:15
 174/361 anonim ***** válasza:

Ők se bántalmaztak eddig fizikailag engem, legfeljebb verbálisan írtak ezt-azt, pont mint ti. Ők azt mondják, hogy a sátánt kéne követni (csak azt elfelejtik, hogy a kárhozatba), ti kárhozatra ítéltek engem és bálványimádónak mondotok. Nincs különbség köztetek.

Annak pedig statisztikai valószínűsége sokkal magasabb, hogy egy Allahos felkiáltás mellett nyírnak ki, mint hogy sátánisták kapnak el.

2021. aug. 13. 21:51
 175/361 anonim ***** válasza:
56%

#174: Én biztosan nem ítéllek kárhozatra :D

Maximum figyelmeztetlek arra, amit a Korán mond. Ha figyelmeztetlek azzal a javadat akarom végső soron. Gondoldd végig.

Abdullah

2021. aug. 13. 21:57
 176/361 anonim ***** válasza:

"Maximum figyelmeztetlek arra, amit a Korán mond."

Hát persze, ezzel elég könnyű kibújni :)

Viszont ha bálványimádónak tartasz, akkor már magadban arra ítéltél, még akkor is, ha a te ítéleted semmit se jelent.

Amúgy teljesen hidegen hagy, hogy mit mond a Korán, pont annyira érdekel, mint bármelyik hamis kinyilatkoztatás.

2021. aug. 13. 22:04
 177/361 anonim ***** válasza:
51%

"Viszont ha bálványimádónak tartasz, akkor már magadban arra ítéltél, még akkor is, ha a te ítéleted semmit se jelent."

Mivel nem találom a Koránban, hogy a Könyv Népe bálványimádó lenne, így aztán ettől eltekintenék. (Ha tévednék akkor korrigálnom kell)

A mekkaiak voltak bálványimádók.

Abdullah

2021. aug. 13. 22:09
 178/361 anonim ***** válasza:

Itt bálványimádózott le minden keresztényt a barátod (korábban te is), állítólag ő ehhez jobban ért és te egyetértesz vele. Nem valami ilyesmit írtál a múltkor?

Hogy jobban rávilágítsak, a Korán társításnak nevezi ezt a dolgot. Igaz Mohamed elég nagyot bakizott ennek kapcsán könyvében, de ettől függetlenül egyértelmű.

2021. aug. 13. 22:18
 179/361 anonim ***** válasza:
56%

#178:

A Korán egyértelműen figyelmezteti a Könyv Népét, hogy hagyjanak fel a Szentháromság imádásával. Kizárólag Istenhez forduljanak. Ezek tények.

A Kegyes Korán nem mond le a keresztényekről -az én értelmezésem szerint- igyekszik őket a helyes útra hívni !

Abdullah

2021. aug. 13. 22:24
 180/361 anonim ***** válasza:

"A Korán egyértelműen figyelmezteti a Könyv Népét, hogy hagyjanak fel a Szentháromság imádásával. Kizárólag Istenhez forduljanak. Ezek tények."

Igen, ez valóban tény.

Az pedig, hogy mi a helyes út, nézőpont kérdése. Megsúgom, a keresztények szerint nem a Korán a helyes út, hanem Krisztus maga:

"Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak általam."

"Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghalt is, élni fog"

2021. aug. 13. 22:28
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!