Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztényeknek tulajdonképpen...

Keresztényeknek tulajdonképpen mi a valódi problémájuk az iszlámmal?

Figyelt kérdés
A médiában és általában is a terrorizmus az amivel kritzálják az iszlámot, de ezeket a muszlimok ugyanúgy elutsítják. És tudjuk hogy szélsőségesek minden vallásban vannak. Amit hiányolok az a valódi kritika, ami a tanokra vonatkozik. Másképp fogalmazva mi az amivel egy keresztény hívő nem tud azonosulni, elfogadni az iszlám tanításából. (A terrorista propagandát mellőzük, mint erőszakos térítés és a többi, mert a iszlám ilyet nem tanít).

2021. aug. 6. 12:09
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/361 anonim ***** válasza:
91%

"Te nem tudsz értelmesen fogalmazni vagy szándékosan össze akarod mosni az összes keresztényt."

Nézd, ha nem érted amit írtam, az a te bajod. Más értette. Viszont akkor vedd fontolóra, hogy a Biblia jóval bonyolultabb, mint az a pár sor amit ide leírtam és sokkal több mindenre kell benne odafigyelni. Ha szerinted nem tudok értelmesen fogalmazni, meg összemosom a dolgokat, az azt jelenti, hogy alkalmatlan vagy arra, hogy helyesen magyarázd a Bibliát. Ahogy a hádíszok értelmezése egy külön tudományág, (amint azt már többször is említetted), a Biblia értelemzése is az és elengedhetetlen készség hozzá a jó szövegértés.

2021. aug. 13. 18:00
 162/361 anonim ***** válasza:
39%

"A keresztények egy Istent imádnak 3 személyben. Vannak korlátolt felfogóképességgel rendelkező emberkék, akik ezt nem értik, vagy nem akarják érteni, de azon segíteni nem tudok."

A szentháromság három istenségről szól. Ha kinyitod a Bibliát abban azt olvashatod hogy egy Isten van, tehát a saját Bibliád szerint is bálványimádást követsz el.

"Igen, jól látszik minden egyes hozzászóláson, hogy ezt az elvet gyakorlod. Sose bizonyítasz semmit, csak teszed szánalmasan ostoba, sokszor rosszindulatú állításaid."

Bizonyítom én, csak nektek kerestzényeknek nem tetszik az igazság, ezét tagadjátok.

"Egyébként még továbbra is várom a bizonyítást erre"

Mutattam egyet amire behazudtátok hogy az semmiség. Annyira "semmiség" hogy a magyar szakértők közös nyilatkozatot adtak ki amiben leírták mennyier káros az a szervezet és hogy hazudik az embereknek. Hiába mutatnék még, azokra is behazudnátok hogy az semmi.

De ha már ennyire kéred, mutatok még egyet:

[link]

A magyar kormánypárt kijelentette hogy Magyarországon nem épülhet mecset. Ez nem csak hogy iszlámellenes hanem még a magyar alkotmányt is sérti. Ráadásul mindezt úgy hogy egyetlen mecset sincs Magyarországon amit muszlimok használhatnak. Raktárépüetekben, családá házakban, iradépületekben kell hogy imádkozzunk mert a magyar állam nem enged mást. A muszlim világban keresztények a saját történelmi templomaikban imádkozhatnnak.

"Mutass néhány cikket népszerű napilapokban, tévé műsorokban, stb."

Az a szervezet például sokszor felszólalt az állami médiában. Keress rá.

Itt van például az Index is. Ez a legolvasottabb hirportál Magyarországon és leadott egy ilyen cikket:

[link]

Olyan mértékben van tele hazugsággal hogy ez a cikk konrétan büncselekmény. Teljes mértékben kimeríti a közösség elleni úszítás kategóriáját. Utoljára a náci időkben jelentek meg ilyen cikkek csak akkor a zsidó vallásról.

2021. aug. 13. 19:08
 163/361 anonim ***** válasza:
95%

"De pl. a másik muszlim, aki itt szokott írogatni, azon a véleményen van, hogy a keresztények, bálványimádók és mint bálványimádók a pokolra fognak jutni, ha nem térnek meg."

Ez hazugság, mert én ilyet sosem mondtam."

Mit nem írtál? Hogy a háromság hívők bálványimádók vagy hogy a bálványimádók vagy társítók a pokolra jutnak?

Ha neked ez annyira fontos, akkor helyesbítek: Szerinted nagyon nehéz dolguk lesz vagyis nem mered nyíltan állítani, hogy a pokolba kerülnek, mert azt végül is Allah dönti el, csak nagyon valószínűnek tartod, hiszen a Korán elég világosan fogalmaz.

"Bizony, Allah nem bocsátja meg azt, ha társítotok Mellé, és megbocsátja azt, ami ezen kívül van annak, akinek akarja. És aki társít Allah mellé, az bizony messzire letévedt az útról." Kor 4:116

"És Zakariás, és János, és Jézus és Illés – mind a jóravalók közül valók. És Izmail, és Éliás, és Jónás, és Lót – mindet előnyben részesítettük a teremtmények felett. És az apáik, és a leszármazottaik és a testvéreik közül – kiválasztottuk őket, és egyenes útra vezettük. Ez Allah vezetése, amellyel vezeti azt, akit akar a szolgái közül. De ha társítottak volna Allah mellé, akkor bizony hiábavalóvá vált volna számukra mindaz, amit cselekedtek." Kor 6:85-88

"És a Napon, amikor majd feltámasztunk minden közösségből egy tanút, akkor nem adatik engedély a hitetleneknek, és nem lesznek megkérve, hogy jóvátegyék. És amikor azok, akik vétkeztek, látják a büntetést, ekkor nem könnyíttetik meg az nekik, és nem kapnak haladékot. És amikor azok, akik társítottak, látni fogják a társaikat, azt mondják: „Urunk, ezek a társaink, akikhez fohászkodtunk Rajtad kívül!” De visszadobják rájuk a szavukat: „Bizony, hazugok vagytok!”" Kor 16:84-86

"Akik meghazudtolják a Könyvet, és azt, amivel elküldtük a Küldötteinket. De hamarosan meg fogják tudni! Amikor vasörvek és láncok lesznek a nyakukon, és vonszolni fogják őket a forró vízben, aztán a Tűzben fognak égni. Aztán azt mondják nekik: „Hol van az, amit társítottatok Allahon kívül?” Azt mondják: „Elhagytak minket! De nem! Nem fohászkodtunk korábban semmihez!” Így engedi Allah tévelygésbe a hitetleneket. „Ez azért volt, mert örvendeztetek a földön, jog nélkül, és elbíztátok magatokat!” Lépjetek be a Pokol kapuin, hogy benne lakozzatok örökké! És milyen nyomorúságos a fennhéjázók lakhelye!" Kor 40:70-76

"És amikor meglátták a büntetésünket, azt mondták: „Hiszünk Allahban, egyedül, és nem hiszünk abban, amit Hozzá társítottunk!” De a hitük nem használt már nekik, mikor meglátták a büntetésünket. Ez Allah módszere, ami korábban is volt a szolgáival kapcsolatban. És akkor és ott elvesznek a hitetlenek." Kor 40:84-85

"Bizony, akik hitetlenek a Könyv Népéből, és a társítók, a Pokol tüzében lesznek, abban maradnak örökké. Ők a legrosszabb teremtmények." Kor 97:6 (Ha esetleg valaki nem tudná, Könyv Népe = zsidók és keresztények, néha idesorolnak másokat is, de igazából a zsidókat és keresztényeket nevezi így a Korán)

"A három sosem lesz egyenlő egyel így a szentháromsághívők nem egyistenhívők hanem három istenséget imádnak, ami egy pogány hamisítás."

És ez nem hazugság, a te fogalmaid szerint, amikor azt állítod, hogy a trinitárius monoteizmus az triteizmus?

2021. aug. 13. 19:09
 164/361 anonim ***** válasza:
51%

"Nézd, ha nem érted amit írtam, az a te bajod. Más értette. Viszont akkor vedd fontolóra, hogy a Biblia jóval bonyolultabb, mint az a pár sor amit ide leírtam és sokkal több mindenre kell benne odafigyelni. Ha szerinted nem tudok értelmesen fogalmazni, meg összemosom a dolgokat, az azt jelenti, hogy alkalmatlan vagy arra, hogy helyesen magyarázd a Bibliát. Ahogy a hádíszok értelmezése egy külön tudományág, (amint azt már többször is említetted), a Biblia értelemzése is az és elengedhetetlen készség hozzá a jó szövegértés."

Na aggódj, lesz még bőven alkalmad "magyarázni". A következő kérdéseimnél majd megmutathatod :) Viszont Bibliai verseket várok és logikus magyarázatot, mert én ezek bizonyítom az állításaimat.

2021. aug. 13. 19:10
 165/361 anonim ***** válasza:
46%

"Mit nem írtál? Hogy a háromság hívők bálványimádók vagy hogy a bálványimádók vagy társítók a pokolra jutnak?"

Nem írtam olyat hogy a keresztények általánosságban bálványimádok, te viszont ezt hazudtad.

"Ha neked ez annyira fontos, akkor helyesbítek: Szerinted nagyon nehéz dolguk lesz vagyis nem mered nyíltan állítani, hogy a pokolba kerülnek, mert azt végül is Allah dönti el, csak nagyon valószínűnek tartod, hiszen a Korán elég világosan fogalmaz."

Mivel Allah dönti el és nem én. És mintha ha a Bibliai is azt írná ne ítélkezz mert nem a te dolgod. Az általad idézett Korán versekből pedig pont az derül ki amit írtam, vagyis hogy a szentháromsíághívő kerestzényeknek nagyon nehéz dolguk lesz mert bálványimádást követnek el, amivel a Tízparancsolat legelső pontját is megszegik.

"És ez nem hazugság, a te fogalmaid szerint, amikor azt állítod, hogy a trinitárius monoteizmus az triteizmus?"

Egyértelműen nem. A szentháromság a Biblia alapján is könnyen cáfolható. Nem csak muszlimok tartják bálványimádásnak a szentháromságot, hanem a zsidók és nekik ugyanaz a szent könyvük mint a keresztényeknek, sőt vannak keresztények is akik bálványimádásnak tartják, régebben pedig mégtöbb ilyen keresztény volt. Szóval ti szentháromsághívők lógtok ki a sorbol de nagyon.

2021. aug. 13. 19:20
 166/361 anonim ***** válasza:
91%

"A szentháromság három istenségről szól. Ha kinyitod a Bibliát abban azt olvashatod hogy egy Isten van, tehát a saját Bibliád szerint is bálványimádást követsz el."

Nem, ez egyszerű hazugság részedről, de muszlimoktól már megszoktak. A Szentháromság továbbra is egy Isten három személyben, nem három különböző istenség.

"Bizonyítom én, csak nektek kerestzényeknek nem tetszik az igazság, ezét tagadjátok."

A logikátlan eszmefuttatásaidnak nincs bizonyító ereje.

"Mutattam egyet amire behazudtátok hogy az semmiség."

Egyet se mutattál, pedig szerinted számtalan van.

"A magyar kormánypárt kijelentette hogy Magyarországon nem épülhet mecset."

Magyarországon jelenleg is van működő mecset, ami nem raktárépület. Viszont nem ez volt a téma, de újra idézem, kicsit feledékeny vagy.

Ezt írtad:

"A keresztény világban mindenfelé iszlámellenes gyűlöletkeltő propaganda megy aminek része hogy keresztények azt hazudják, az ISIS terroristái az igazi muszlimok."

Erre mutass példákat.

"Itt van például az Index is. Ez a legolvasottabb hirportál Magyarországon és leadott egy ilyen cikket..."

Elolvastam, nem szerepel benne, amit írtál. Ráadásul rengeteg állítást Korán idézettel támasztott alá. Esetleg átírták a Koránt? Mert akkor tényleg problémás a cikk.

"Teljes mértékben kimeríti a közösség elleni úszítás kategóriáját."

Akkor tedd meg a feljelentést, ne csak száj karatézz. Ha ez valóban így van, akkor a bíróságon igazságot fognak neked szolgáltatni.

2021. aug. 13. 19:27
 167/361 anonim ***** válasza:

"Szóval ti szentháromsághívők lógtok ki a sorbol de nagyon."

Pontosan milyen sorból? Én nem szeretnék a hamis próféta által alapított iszlám szekta sorába tartozni véletlenül sem.

2021. aug. 13. 19:29
 168/361 anonim ***** válasza:
70%
Nagyon unalmas már ez a folytonos meg nem szűnő vita köztetek. Már 166 válasznál tart a kérdés, amiből a legtöbb a ti vitátok. Nektek sem tesz jót ez a sok vitázás. Vita helyett inkább érezzétek jól magatokat, töltsétek a családotokkal együtt az időt. Legyen szép napotok!
2021. aug. 13. 19:30
 169/361 anonim ***** válasza:

Mármint kik között? Mert én nem túl sok hozzászólást írtam a 169*-ből. Azt ugye sejted, hogy több embernek is hasonló az értékelése, s így a pipák száma.

2021. aug. 13. 19:34
 170/361 anonim ***** válasza:
51%

Emberek !

Csak szólok, hogy tele van a vallás rovat újonnan sátánistával.

Ők Isten követőinek ellenségei és mindenkit csábítgatnak itt.

A muszlimok és a keresztények viszont nem kéne hogy ellenfelei legyenek egymásnak itt.

Abdullah

2021. aug. 13. 21:05
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!