Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztényeknek tulajdonképpen...

Keresztényeknek tulajdonképpen mi a valódi problémájuk az iszlámmal?

Figyelt kérdés
A médiában és általában is a terrorizmus az amivel kritzálják az iszlámot, de ezeket a muszlimok ugyanúgy elutsítják. És tudjuk hogy szélsőségesek minden vallásban vannak. Amit hiányolok az a valódi kritika, ami a tanokra vonatkozik. Másképp fogalmazva mi az amivel egy keresztény hívő nem tud azonosulni, elfogadni az iszlám tanításából. (A terrorista propagandát mellőzük, mint erőszakos térítés és a többi, mert a iszlám ilyet nem tanít).

2021. aug. 6. 12:09
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/361 anonim ***** válasza:
94%

"Baj van a látásoddal? Egyet linkeltem ami kb mindent elmond arról milyen szinten megy Magyarországon az iszlámellenes gyülöletkeltés."

A látásom teljesen rendben, a te felfogóképességeddel bajok lehetnek, vagy szimplán egy hazug ember vagy.

"A keresztény világban mindenfelé iszlámellenes gyűlöletkeltő propaganda megy aminek része hogy keresztények azt hazudják, az ISIS terroristái az igazi muszlimok."

Ilyet linkelj kérlek, legyen az plakát, bármilyen reklám, tévés beszélgető műsor, amiből ez az eredmény jött le, valamelyik országos napilapból egy újságcikk, ami ezt állítja, felőlem mutathatsz egyetemi tananyagot is, amiben ezt tanítják. Tényleg bármit. Mutass néhány ilyen példát, ha annyira tele van vele minden.

2021. aug. 10. 14:16
 132/361 anonim ***** válasza:
88%

"Mond te tényleg ennyire hülye vagy? Az hogy te nem hallottál róla kit érdekel?"

És ezen te mit vergődsz? Ezt majd ők elintézik egymás között. Ennyire töketlennek tartod az iszlám világ vezetőit, hogy ezzel a csipp-csupp problémával ne tudnának megbírkózni?

"És hogy jössz ahhoz hogy engem ehhez a hazug szervezethez hasonlítasz?"

Ugyanazt teszed mint ők, akkor miért ne hasonlíthatnálak hozzájuk?

"Amit én állítok a kereszténységről azt Bibliai versekkel bizonyítom és logikusan levezetem."

Ugyanazt csinálod: belemagyarázol dolgokat a keresztény vallásba. Ők meg belemagyaráznak dolgokat az iszlámba. Egykutya. Amennyire te logikus vagy, annyira ők is azok.

"Gondolom azt te is felfogod hogy ha egy szakma képviselői összegyülnek és közös nyilatkozatot adnak ki az azt jelenti hogy nagy problémáról van szó."

Hmm. Egy ilyen nyilatkozatot ismerek:

[link]

A kerékpáros turizmusról szól, tehát a logikád alapján a kerékpáros turizmus is igen nagy probléma lehet.

2021. aug. 10. 14:19
 133/361 anonim ***** válasza:
37%

"Az hogy általában véve, az azt jelenti, hogy általánosságban, a többségre jellemzően. Ez pedig megint csak nem igaz. Szerintem csak te látsz mindenhol iszlámellenes propagandát, mert mindenhol azt akarsz látni, hiszen másképp nem lenne indokod arra, hogy kötözködhess a keresztényekkel."

Te még azt sem látod mi történik Magyarországon. Akkor honnan veszed hogy tudnád, általánosságban mi a helyzet a keresztény világban?

"Hogy mii? Ezzel így kvázi beismerted, hogy neked teljesen mindegy, hogy mit írok, hiszen előre eldöntötted, hogy én csak hazudhatok.

Ilyen hozzáállással miért vársz bármi mást, mint elutasítást?"

Nem azt mondtam csak annyit hogy abból amit írtál nem lehet megállapítani hogy hazudsz-e vagy sem.

"Én beleolvastam, és olyan pitiáner dolgokon van kiakadva a figura, hogy az a Bill Warner olyanokat állít, hogy az iszlámnak három alappillére van, meg az iszlám vallás vizsgálatához nem kell tudni arabul, meg ilyesmik. Ez mind az a nagy iszlámellenes gyűlöletkeltő propaganda, amikről ódákat zengesz itt minden alkalommal??"

Azt várod, hogy feltételezzem rólad, nem hazudsz, de máris a következő mondatodban hazudsz. Kiragadsz két pontot az egészből ami szerinted pitiáner és azt mondod ez semmi amit ez a szervezet csinál.

2021. aug. 10. 14:46
 134/361 anonim ***** válasza:
37%

"És ezen te mit vergődsz? Ezt majd ők elintézik egymás között. Ennyire töketlennek tartod az iszlám világ vezetőit, hogy ezzel a csipp-csupp problémával ne tudnának megbírkózni?"

Látom nem fogtad fel mi történik. Ki intézze el egymás között? :) Az iszlám világ vezetői mit csináljanak egy Magyarországon működő iszlámellenes gyűlöletkeltő szervezettel akit a magyar állam támogat?

"Ugyanazt teszed mint ők, akkor miért ne hasonlíthatnálak hozzájuk?"

Mert egyáltalán nem azt teszem amit ők. Ők hazudoznak én pedig igazat írok. A kettőt között azért van különbség, mégha nálad a kettő össze is van mosva.

"Ugyanazt csinálod: belemagyarázol dolgokat a keresztény vallásba. Ők meg belemagyaráznak dolgokat az iszlámba. Egykutya. Amennyire te logikus vagy, annyira ők is azok."

Azt sem tudod mit állítanak, de kijelented hogy logikus meg hogy ugyanazt teszik mint én? :) Miért jó az neked hogy folyamatosan meg kell kérdőjeleznem az intelligenciádat? :)

"A kerékpáros turizmusról szól, tehát a logikád alapján a kerékpáros turizmus is igen nagy probléma lehet."

Nagy IQ harcos vagy :) Nem a kerékpáros turizmus a probléma. Ha a kerékpáros szövetség ami mondjuk tényleg a szakma képviselőit tömöríti és felvázol egy problémát akkor az bizony nagy valószínüséggel tényleg probléma.

2021. aug. 10. 14:55
 135/361 anonim ***** válasza:
91%

"Nem azt mondtam csak annyit hogy abból amit írtál nem lehet megállapítani hogy hazudsz-e vagy sem."

Ennek ellenére te viszont azonnal abból indultál ki, hogy én csakis hazudhatok (csak mert keresztény vagyok).

"Kiragadsz két pontot az egészből ami szerinted pitiáner és azt mondod ez semmi amit ez a szervezet csinál."

Ez a két első pont volt az általad linkelt oldalról. Nagyon komoly közlemény lehet, ha a két legsemmitmondóbb problémával kezdik az egészet. De most őszintén, szerinted melyik keresztényt érdekli egyáltalán, hogy az iszlámnak hány alappillére van, meg hogy kell-e arabul tudni az iszlám vallás tanulmányozásához? A nagy részük a legtöbb esetben sosem hall az iszlám vallásról.

2021. aug. 10. 14:57
 136/361 anonim ***** válasza:
93%

"Az iszlám világ vezetői mit csináljanak egy Magyarországon működő iszlámellenes gyűlöletkeltő szervezettel akit a magyar állam támogat?"

"Mert egyáltalán nem azt teszem amit ők."

Ki ragadsz idézeteket a Bibliából és keresztény szellemiségtől távol álló olgokat magyarázol bele. Ez miben más, mint amit az állítólagos iszlámellenes gyűlöletkeltőid csinálnak?

"Ők hazudoznak én pedig igazat írok. A kettőt között azért van különbség, mégha nálad a kettő össze is van mosva."

Te azt hívod igazságnak, ha hazudsz? Jó tudni, köszi az infót.

"Azt sem tudod mit állítanak, de kijelented hogy logikus meg hogy ugyanazt teszik mint én? :)"

Valóban nem sok logikát tartalmaznak, így nagyjából ugyanannyit, mint amennyit a te eszmefuttatásid szoktak tartalmazni.

"Ha a kerékpáros szövetség ami mondjuk tényleg a szakma képviselőit tömöríti és felvázol egy problémát akkor az bizony nagy valószínüséggel tényleg probléma."

Hmm, jó is hogy felhívod arra a figyelmemet, hogy ha egy csapat szakértő megállapítja valamiről hogy probléma, akkor az nagy valószínűséggel tényleg probléma. Erre magamtól valószínűleg sosem jöttem volna rá. Taníts még, mester!

2021. aug. 10. 15:13
 137/361 anonim ***** válasza:
95%

Vidiripi

"A keresztény világban mindenfelé iszlámellenes gyűlöletkeltő propaganda megy aminek része hogy keresztények azt hazudják, az ISIS terroristái az igazi muszlimok."

A muszlimok meg azt hazudják hogy Amerika ,Európa és hogy Magyarország is keresztény ország! De nem az! Ez hazugság!

"Ti is ezen az oldalon ugyanezt hazudjátok és még sok minden mást is szóval egyáltalán nem minimális az ilyen keresztények száma."

Csak az a gond hogy még csak nem is merült fel a muszlimokban az hogy a keresztények tévednek és hogy becsapták őket!

Ez a verzió soha nem merült fel! Mindig csak az van hogy a keresztények hazudnak. Akkor is hazudnak ha igazából vajmi kevés fogalmuk van az iszlámról. Nekem is nagyon kevés fogalmam volt róla nem is érdekelt az iszlám! Miért érdekelt volna? Egyáltalán nem érintett!

- Ami pedig a propagandát illeti azt pont hogy te terjeszted. Mivel előtted soha nem is találkoztam sok olyan dologról amiről irkálsz! De azóta viszont folyamatosan!

Szóval én azt sem zárom ki hogy te ezt szándékosan csinálod sőt hogy fizetnek neked azért hogy ezt csináld. Mert nekem úgy tűnik hogy te követsz el mindent azért hogy lejárasd a muszlimokat!

"Csak itt a GYK-n majdnem minden iszlámmal kapcsolatos kérdésnél keresztények behazudják hogy az iszlámot erőszakkal kell terjeszteni."

Kell terjeszteni? De hát azt írtad korábban és nem csak te hogy az iszlám a legdinamikusabban fejlődő vallás! Akkor ennek az lenne az oka hogy az iszlám erőszakosan terjed és azért a legdinamikusabb?

"A neten tengernyi ilyen hulladék cikk van különböző oldalakon köztük keresztény egyházi személyek nyilatkozatai és oldalai, és a legolvasottabb hirportálokon is és nem kevés olyan oldal van ami kifejezetten ezzel a céllal jött létre."

Ennek ellenére még is csak egyetlen linket sikerült felhoznod amely még csak nem is egészen arról szól amiről írsz!

"Az állami média folyamatosan olyan szervezet embereit hívta meg és adta adásba akiknek a célja az iszlámellenes gyűlöletkeltés."

Kiket hívott meg az állami média és hol lehet ezeket látni? Csak mert én soha nem hallottam róla. Mert nekem inkább azt tűnt fel hogy a pandémián kívül alig foglalkoznak mással!

Az állami médiában szinte más sem megy csak a pandémiával kapcsolatos dolgok. Hány fertőzött van ,nő a számuk ,hányan haltak meg ,a szennyvízben mit mutatnak ki! Ennyi vakcina van ilyen meg ilyen gyártótól ,országból érkezett ,lélégezetőgép mennyi van ,mennyi lett elajándékozva és még lehetne sorolni! Ezzel van tele az állami média!

De cáfolj meg és mutasd meg hogy nem ezzel van tele!

Megnyitok a banki oldalt és még ott is szinte a pandémiával kapcsolatos információk jönnek fel elsőre! Ezekből az információkból van tengernyi a neten. De cáfolj meg!

"Nem gondolod komolyan hogy a te kedvedért ilyen szemét hulladék szennylapok között fogok turkálni."

De én komolyan gondolom! Ha már te voltál az aki felhoztad akkor bizony turkálj én mutasd meg azt amiről beszélsz! Hiszen mindig azzal jössz hogy hazudunk. Ha nem mutatsz a fő sodratú médiából és az állami médiából ahogyan azokat említetted akkor miért is kellene igaznak tekinteni amit írsz? Hiszen nincs rá bizonyíték!

De ugyanakkor azzal is tisztában vagyok hogy te akkor is farkast kiáltasz amikor az nincs is!

- Tehát saját elképzeléseid vannak! Amelyek nem hitelesek hiszen csak a te fejedben léteznek!

- Továbbra is él benne a gyanú hogy te ezt szándékos csinálod sőt fizetnek neked azért hogy ezt csináld és épp te vagy az aki szítod a gyűlöletet!

"Nézd, attól hogy a te gyülekezetedben nem történik ilyen, attól még igaz hogy általában véve meg történik."

Nem! Egyáltalán nem igaz! Pl. az én gyülekezetemben ,munkahelyemen ,családomban sem történik ilyesmi! Nem ez a fő téma!

"Egyébként van egy négy pipás válaszoló aki folyamatosan hazudozik itt az iszlámról, aki lehet nem te vagy, nem tudom, de lényeg az hogy ez feltünő jelenség keresztényeknél."

De miért a keresztények? Hiszen jóval több a nem keresztény! De te még is mindig a keresztényeket vádolod ezzel ,pedig egy szekuláris országban élünk. Sőt egy olyan világban élünk ahol a kereszténység visszaszorulóban van! És még is a keresztényeket vádolod.

Még csak nem is logikus amit írsz!

"Egyet linkeltem ami kb mindent elmond arról milyen szinten megy Magyarországon az iszlámellenes gyülöletkeltés."

Milyen szinten megy? Mi a szintje mi a mértékegysége?

"Az hogy te nem hallottál róla kit érdekel?"

Akkor miért vádolod? Akkor ne vádold!

"És hogy jössz ahhoz hogy engem ehhez a hazug szervezethez hasonlítasz? Amit én állítok a kereszténységről azt Bibliai versekkel bizonyítom és logikusan levezetem."

Ez egy tévképzeted ,te ilyesmit nem teszel! Nem logikus amit erőltetni próbálsz és bizonyítástól is iszonyú messze áll!

"Azt várod, hogy feltételezzem rólad, nem hazudsz, de máris a következő mondatodban hazudsz."

Mutass olyat az írásaidból ahol azt írod valakinek hogy TÉVED vagy azt írod neki hogy: EZ NEM AZ IGAZSÁG! Ilyet nem tudsz mutatni. Neked mindenki csak hazudik!

"Az iszlám világ vezetői mit csináljanak egy Magyarországon működő iszlámellenes gyűlöletkeltő szervezettel akit a magyar állam támogat?"

Hát menjenek az ENSZ-hez hiszen valóban annyira gyengék és tehetetlenek hogy tényleg nem tudnak mást tenni!

De akkor viszont ez azt is jelenti hogy maga Allah a gyenge (ha egyáltalán létezik) mivel nem képes még ilyen kis dologban sem valamit tenni!

De mondjuk mit is várhatnál el egy olyan istenségtől ,aki több ezer prófétát küldött el a világban és több ezerszer elbukott! Egy olyan embert nem volt képes kiválasztani aki leírja a kinyilatkoztatását!

"Ők hazudoznak én pedig igazat írok."

Te a saját elképzeléseidet írod ,de azok nem igazságok. Csak belemagyarázás olyan dolgokba amikről fogalmad sincsen!

"Miért jó az neked hogy folyamatosan meg kell kérdőjeleznem az intelligenciádat?"

És képes vagy ennél esetleg valami többre is?

2021. aug. 10. 20:34
 138/361 anonim ***** válasza:
37%

Nehézséget okoz számunkra, hogy megszámlálhatatlanul sok keresztény hozzászólóval van dolgunk. Vannak közöttük intelligensek, és elképesztően primitívek is.

Gyakran előfordul, hogy amit az egyik primitívnek írunk, azt az intelligens keresztény személyes sértésnek veszi. Pedig nem is neki írtuk.

Nekem nincs bajom a kereszténységgel -eddig sem volt.

Abdullah

2021. aug. 10. 21:41
 139/361 anonim ***** válasza:
91%

A másfél pipás hitgyülis hozzászólón kívül nem nagyon láttam másik primitív keresztény hozzászólót, de ő vetekszik a másik másfél pipás muzulmán hozzászólóval primitív jellemben.

Amúgy érdekes, hogy minden hozzászólót keresztények veszel, pedig több ateista is hozzá szokott szólni. De primitíven szóltak hozzá, biztos keresztények.

2021. aug. 10. 22:31
 140/361 anonim ***** válasza:
97%

"Kíváncsi voltam, hogy vajon leírod-e a válaszom ellenére is, hogy hazudok és tényleg.

Igen, tényleg hazudsz."

Abdullah, azért felhívnám a figyelmed a másik muszlim 68-as válaszára. Szerinte hazudok, de hogy miben az már nem egyértelmű. Szerintem vele kapcsolatosan nyugodtan kijelenthetjük, hogy gondolkodás nélkül hazugnak nevez mindenkit, akit kereszténynek vél itt az oldalon.

"De tegyük hozzá hogy kerestzény alatt nem csak a mai keresztényeket értjük hanem 2 ezer évig visszamenőleg sok embert." Én teljesen egyértelműen a mai keresztényekről beszéltem, ezt le is írtam.

"Korábban például arányaiban sokkal több kersztény volt aki elutasította a szentháromságot." És ugyan mikor volt az a "korábban"? Ez így elég megfoghatatlan. A 325-ös Nicaeai Zsinat előtt? És ezt mi bizonyítja? A zsinaton már a 318 püspökből végül csak 2 szavazott Áriusz mellett, de kezdetben is csak 17-en támogatták. És tegyük hozzá, hogy már Áriusz sem abban hitt, amiben a muszlimok.

"Nyilván a Mohamed próféta előtt élt keresztények nem ismerhették Mohamed prófétát és egyáltalán nem elenyésző kisebbség." Egyébként mi köze van a Mohamed előtt élt keresztényeknek ehhez az egészhez, ha egyszer nem is róluk beszéltem?

2021. aug. 10. 22:40
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!