Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztényeknek tulajdonképpen...

Keresztényeknek tulajdonképpen mi a valódi problémájuk az iszlámmal?

Figyelt kérdés
A médiában és általában is a terrorizmus az amivel kritzálják az iszlámot, de ezeket a muszlimok ugyanúgy elutsítják. És tudjuk hogy szélsőségesek minden vallásban vannak. Amit hiányolok az a valódi kritika, ami a tanokra vonatkozik. Másképp fogalmazva mi az amivel egy keresztény hívő nem tud azonosulni, elfogadni az iszlám tanításából. (A terrorista propagandát mellőzük, mint erőszakos térítés és a többi, mert a iszlám ilyet nem tanít).

2021. aug. 6. 12:09
 361/361 anonim ***** válasza:
88%

Vidiripi

- A vallásszabadság alatt azt értjük hogy az állam megengedi hogy gyakorolhasd a vallásodat és hirdetheted is a vallásodat!

És mindkét dolgot megteheted. A hit a vallás az nincs helyhez kötve! Eddig valahogy nem tudtam elképzelni ,de akkor lehetséges lenne hogy te tényleg nem érted hogy mit is jelent a szabad vallásgyakorlás?

- Nincs olyan hogy te azért ne mehess be mondjuk Budapestre mert más vallásnak vagy a tagja! Nem úgy mint Mekkában és Medinában!

Ott nincs tolerancia. Nem mehet be és kész ,nincs vita!

Mivel az iszlám magát az egyedüli igaz hitnek ,vallásnak tekinti!

- Ebben nincs semmi tolerancia!

Ezért aztán az iszlám jóval közelebb áll a nácizmushoz. Sok közös vonás van benne. Csak a nácizmus faji alapon működött és rekesztett ki ,míg az iszlám az vallási alapon teszi!

És ehhez már volt "szerencsénk" ha fogalmazhatok így és nagyon jól tudjuk hogy mi lett a vége!

Az iszlámban nincs tolerancia! Van benne egyfajta rugalmasság akkor ha a muszlimok kisebbségben élnek egy adott vidéken de ez csak a látszat ami arra való hogy elnyerjék a többség bizalmát!

Képmutatás!

"Ez igaz a Vidiripi nevű keresztényre is. Szóval maradjatok tőlem távol."

Tényleg gond van a felfogó képességeddel! Már írtam neked hogy nem te döntöd el hogy én reagálok e az olvasottakra vagy sem!

- Nem akarsz velem összefutni! Akkor egyszerű a mondja ne látogasd az oldalt de ha nem ezt teszed akkor meg számíts rá hogy összetalálkozunk és bizony írni is fogok!

Az hogy ez neked nem tetszik egyéni szociális probléma. Amúgy a nagyfiúk ezt képesek feldolgozni!

"Én támogatnám hogy kapják vissza a keresztények, de a jelenlegi helyzetben mikor ennyire ellenségesek és erőszakosak a keresztények a muszlimokkal, ez kizárt."

A gond gyökere ott van hogy a muszlimok nem tesznek semmit a szélsőségesek ellen akik szintén muszlimnak vallják magukat! Lejáratják az iszlámát a muszlimok meg nem tesznek semmit! Nem fognak össze ellenük. Így el kell szenvedniük azt a támadást is ami kívülről jön mivel a szélsőségesek fegyveres támadásokat hajtanak végre! És Allah akbart kiálltanak meg ott a Korán a kezükbe. Így aztán nehéz nem úgy gondolni rájuk mint akik nem muszlimok. Még a muszlimok sem igazán tudják őket elkülöníteni hiszen ott élnek közöttük. De nem is harcolnak ellenük! Nincs összefogás az iszlám világban!

"Már a sokadik muszlim országot támadja meg az USA és okozta több millió muszlim halálát."

Magyarok halálát is okozta már az USA amikor 1956-ban azt hazudta a felkelőknek hogy tartsanak ki mert jön az amerikai segítség ,ami persze nem jött! Amerika nem csak a muszlimokat támadta és támadja hanem nagyon sok más országot és népet is!

"Terrorszervezteket hoznak létre, a keksztények mint az ISIS és behazudják hogy ilyenek a muszlimok."

De miért tudnak ilyen szervezeteket létrehozni? Ezek a szervezetek olyan országokban jönnek létre ahol állam vallás az iszlám. Tehát mindenütt ezt tanulják és alkalmazzák.

- Akkor viszont nincs más magyarázat csak az hogy az iszlám gyenge és silány mert nem képes olyan tudást adni azoknak akik olvassák és tanulják hogy ne lehessen őket becsapni!

Jobb lenne ha áttérnének a kereszténységre mert akkor sokkal de sokkal nehezebb lenne őket becsapni is nem történhetne olyan hogy egy bűnözői csoport tökretesz egy egész országot!

"Magyarországon még azt sem engedik hogy egyáltalán mecsetük legyen a muszlimoknak."

Nagyon helyesen nem engedik!

Mekkába és Medinába meg nem mehet be keresztény! És amíg ez így van addig nincs semmi gond azzal hogy nem engedélyezik itt Magyarországon mecset építését! Ezt csak támogatni tudom. Változzon az iszlám ha eredményeket akar elérni! Mert így mutathatja meg és BIZONYÍTHATJA be hogy képes a toleranciára!

"Azt áruld még el hogyan érjem el hogy a hozzád hasonló értelmi fogyatékosok távol maradjanak tőlem?"

Egyszerű mint a faék! Ne látogasd az oldalt mint ahogyan azt írtam korábban! És Akkor tőlem is távol tudod magadat tartani.

De ez csak akkor működik ha alkalmazod a leírtakat. Különben nem fog működni! De megértem hogy türelemmel kell feléd fordulni és kitartással hidd el hogy ebben én is partner vagyok és külön figyelmet fordítok rá! És persze rád is!

2021. aug. 17. 15:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!