Keresztényeknek tulajdonképpen mi a valódi problémájuk az iszlámmal?
"Képzeld el, hogy én sem kaptam. Mégis, nekem valahogy zsigerből megy. Látod, veled is milyen szépen el tudok beszélgetni. Jóérzésű embereknek ez megy, nem szükséges hozzá semmiféle képzés."
Szerintem félre értettél :) Mivel te vagy a másik primitív értelmi fogyatékos, a kérdés az hogyan kell kezelni titeket.
Vidiripi
"Ez vallásszabadság kérdése, Magyarországon állítólag vallásszabadság van, a keresztények pedig azt hangoztatják hogy a kereszténység a szeretet vallása."
Igen az a szeretet vallása. De félre érted ,Isten az aki szeret. Az ember nem képes tökéletesen szeretni. Isten szereti az embert azért küldte el a Fiát ,azért fizette ki ezt a drága árat mert szereti a bűnös embert is! Téged is szeret és azt várja hogy megtérj hozzá és elfogad a kegyelem ajándékát!
"Az hogy egy vallás követői nem használhatják a saját épületüket, talán utoljára a náci időkben volt."
Ez pedig aljas hazugság!
Hiszen használhatjátok az épületeteket nincs megtiltva! De igen tényleg az kellene hogy elvegyék tőletek ,mert egyszerűen nem vagytok képesek értékelni azt amitek van!
"Magyarországon viszont él 30 ezer muszlim és forrás is lenne mecsetre, nem a magyar államnak kellene fizetnie, de nem engedi az állam. Mondom, ilyen utoljára a náci időkben volt."
A náci időkben korlátozva volt a vallás szabadság. Nem csak az épület de az is hogy szabadon gyakorolhassa a vallást az ember!
- De ha ennyire ez a problémád akkor miért nem költözöl el egy olyan országba ahol nagyobb a szabadság? Költözz el Franciaországba ott aztán vannak mecsetek bőven! De mehetsz Angliába is!
"Ez vallásszabadság kérdése, Magyarországon állítólag vallásszabadság van, a keresztények pedig azt hangoztatják hogy a kereszténység a szeretet vallása. Az hogy egy vallás követői nem használhatják a saját épületüket, talán utoljára a náci időkben volt."
Igen, itt megint csak a fogyatékosságod jön elő. Sokszor megírták már, hogy teljes nyugodtsággal használhatjátok bármelyik mecsetet, ami rendelkezésre áll. Bármikor elmehettek bele imádkozni, senki sem fog feltartóztatni titeket. De még csak megkérdezni sem, hogy minek mentek oda. A vallásszabadság ezt jelenti. A fogyatékosságod miatt neked problémásabb ezt megérteni, de menni fog neked is, ha nagyon akarod.
" Az hogy egy vallás követői nem használhatják a saját épületüket, talán utoljára a náci időkben volt."
Így igaz, jelenleg nyugodtan használhatjátok a saját épületeiteket. Látod, lassan te is megérted. Kitartás, csak próbálj odafigyelni arra, amit írnak neked :)
"Kis egyházaknál előfordulhat akik kevesen vannak és pénzük sincs épületre. Magyarországon viszont él 30 ezer muszlim és forrás is lenne mecsetre, nem a magyar államnak kellene fizetnie, de nem engedi az állam. Mondom, ilyen utoljára a náci időkben volt."
Ez még most túl bonyolult neked, egyszerre nam vagy képes ennyit megérteni, a felfogóképességed problémája miatt. De majd térjünk vissza erre a kérdésre akkor, ha majd a más vallásúaknak nem lesz tilos belépni Mekkába, rendben? És ilyen nem a náci időkben volt utoljára, hanem azóta sem szabad nekik bemenni oda.
"Mivel értelmi fogyatékos vagy ez a kérdés nem neked való."
A helyes ragozás a magyarban megkívánja, hogy ha önmagadról beszélsz, akkor a vagy szót vagyok formában kell írni, hiszen egyes szám első személyben beszélsz magadról. Ugyanígy a hozzá kapcsolódó személyes névmás vége is d-ről m-re változik, ezzel jelöljük a magyar nyelvben, ha önmagunkról szeretnénk mondani valamit. Tehát az általad írt mondat helyesen így hangzik:
"Mivel értelmi fogyatékos vagyok ez a kérdés nem nekem való."
Próbáld gyakorolni, neked is sikerülhet megérteni, ha elég kitartó vagy.
A 6-7 éveseknek szóló kategóriákat pedig még most nem javaslom, azokkal majd később fogunk foglalkozni. Azok még most túl bonyolultak számodra, csak összezavarodnál. Maradjunk a 3-4 éves korosztálynál egyelőre, a te szintedhez az való.
"Csak kíváncsiságból kérdezem. Te mit szólnál hozzá, ha a medinai mecsetet háromsághívő templommá alakítanák? Vagy az Al-Aksza mecsetet zsidó templommá? De persze csak az egyiket és a többi megmaradna. Örülnél, hogy milyen tapintatosak voltak a keresztények vagy zsidók, hogy egyébként egy csomó történelmi mecsetet meghagytak, sőt még csak nem is Kábát alakítottá át."
Nyilván nem örülnék neki, de ez nem lenne ugyanaz a kategória. Az Ajaszofia nem köthető Jézushoz, nincs szent helyen vagy ilyesmi. Annyi hogy ez volt a legnagyobb templom korábban. De ha megtörténne amit írtál még mindig több mecsetük lenne a muszlimoknak mint ma Magyarországon.
"Amúgy nem értem ti mint muszlimok miért véditek a Hagia Sophia visszaállítását mecsetté. 1. Egy rablott templom, aminek az átalakítása, már eleve szembement az iszlám tanításával. Soha meg sem kellett volna történnie annak, hogy mecsetté alakítják. Korábban, hallgattam egy riportot és az Al-Azhar Egyetem egyik professzora teljesen fel volt háborodva az egészen."
Mivel az iszlám nem engedélyezi. Mohamed próféta külön mondta is hogy hagyják a keresztények templomait. Én támogatnám hogy kapják vissza a keresztények, de a jelenlegi helyzetben mikor ennyire ellenségesek és erőszakosak a keresztények a muszlimokkal, ez kizárt. Már a sokadik muszlim országot támadja meg az USA és okozta több millió muszlim halálát. A keresztény világ iszlámellenes gyülöletkeltést folytat. Terrorszervezteket hoznak létre, a keksztények mint az ISIS és behazudják hogy ilyenek a muszlimok. Magyarországon még azt sem engedik hogy egyáltalán mecsetük legyen a muszlimoknak. Gondolom megérted ha azt mondom most szó sem lehet róla hogy keresztények visszakapják. Majd ha emberként viselkednek akkor talán. Meg ez kölcsönös kellene hogy legyen. Akkor a keresztények is adják vissza Spanyolországban meg Kelet-Európában templommá alakított mecseteket. Egyébként Erdogan is a keresztény agresszió miatt nyilvánította újra mecsetté, jelezve hogy Törökország nem fog behódolni a Nyugatnak.
"2. Nem azt mondtátok, hogy egy zsidó, meg muszlim be se teszi a lábát egy háromsághívő templomba és a képes ábrázolás bálványimádás? A Hagia Sophia falain még mindig ott vannak a keresztény mozaikok. Ez alapján az egész mecset szabálytalan és bálványimádó, egy igazi muszlimnak be sem kellene tennie oda a lábát."
A Hagia Sophia kb 600 éve nem keresztény templom. A bálványokat eltávolították, a mozaikok le vannak takarva. Ugy tudom hogy korábban lefestették és csak akkor vették le a festést mikor múzeum lett.
"Az az épület egykor a keresztények legnagyobb székesegyháza volt és központi szerepet töltött be. Már maga az átalakítása is puszta erődemonstráció volt. A török államalapító véleményem szerint a legjobb döntést hozta, amikor megfosztotta vallási szerepétől és múzeummá alakította. Így közös történelmi emlékké vált és ezzel enyhítette azt az ellenséges érzületet, ami miatt egyáltalán mecset lett. "
Egy magyar keresztény a legutolsó aki emiatt bárkit számonkérhet. Magyarországon az összes mecsetet lerombolták azt a keveset ami megmaradt, keresztény templommá alakították. Még ma is talán 1-2 van ami múzeum, a többi meg templom.
"4. Eleve nem hinném, hogy az a terület különösebben szent. A muszlim hódítók Konstantinápoly elfoglalásakor ártatlanok vérével szennyezték be a templomot. Nem is értem, minek ragaszkodnak egy ilyen helyhez."
A keresztények sem szent hely. Nem köthető Jézushoz.
"Akkor ez remélem azt jelenti hogy a kérdésimnél a jövőben nem fogsz megjelenni igaz?"
Nem feltétlenül jelenti ezt, de ez megint egy olyan bolyolultságú összerfüggés, ami meghaladja az értelmi képességeidet, ne foglalkozzunk most ezzel a kérdéssel. Majd később, esetleg.
"Ahogy mondtam nem tudok veled megfelelően kommunikálni mert nem képzetek ki arra hogyan kell értelmi fogyatékosokkal kommunikálni."
Igen, itt megint előjön az értelmi színvonalad mérskeltsége. Korábban már leírtam neked, de tudom, hogy sok türelemre van szükség a hozzád hasonlóan szellemileg visszamaradott emberekhez, tehát próbáljuk meg újra.
Az értelmi fogyatékosokkal a legtöbb átlagos, jóérzésű, értelmes ember önkéntelenül is képes kommunikáni. Hamar rájönnek, hogy sok türelemre van szükség a mentálisan korlátozott emberekhez. Ehhez nem szükséges semmilyen képzés az ép elmével rendelkező emberek számára. Neked azért lenne rá azükséged, mert erősen korlátozottak a szellemi képességeid. De egyelőre ne foglalkozzunk ilyen bonyolult dolgokkal, mert most még nem tudod megérteni és csak összezavarna.
"Ez igaz a Vidiripi nevű keresztényre is. Szóval maradjatok tőlem távol."
Én csak segíteni próbálok, hogy fel tudd dolgozni ezt a sok információt, amit kaptál pl. ezen kérdés alatt. Láthatóan nem birkózol meg vele, túl sok neked ez egyszerre. Próbáld apránként megérteni, egyszerre csak egy mondatot olvass el, és aztán állj meg értelmezni azt. Ne csak végigszaladj a sorokon, mert annak csak ez lesz a vége, hogy teljes káosz uralkodik a fejedben.
Tudom, hogy ez sok időt vesz igénybe, Vidiripi elég bőséggel fejti ki a véleményét, sokat ír. De ez csak azért van, mert ő is türelmes veled, és megpróbálja úgy írni a mondanivalóját, hogy az olyan gyenge képességűek is megértsék, mint amilyen te vagy. Szólj kérlek, ha még így is túl bonyolultnak találnád az írásait, és megpróbálunk még egyszerűbben fogalmazni, ha veled kommunikálunk, rendben?
Jó veled foglalkozni, mert jól megfigyelhetően mutatkoznak rajtad a szellemi visszamaradottságodból fakadó meg nem értés tipikus jelei. Nagyon jól megfigyelhető rajtad az, ahogyan a számodra nyújtott információk között elveszel, összezavarodsz, és elveszíted a fonalat, és teljesen másra válaszolsz, mint amit írtak neked. De ne bánkódj ez miatt, sok türelemmel és kitartással neked is van esélyed arra, hogy megértsd, mit és miért írnak neked. Csak ne add fel! :)
"Azt áruld még el hogyan érjem el hogy a hozzád hasonló értelmi fogyatékosok távol maradjanak tőlem?"
Ez egy egyszerű kérdés, és a válasz is egyszerű rá. Ha magadtól nem jössz rá, akkor az azt jelenti, hogy sajnos egy kicsit túlértékeltem a mentális képességeidet. De nem baj, még türelmesebb leszek veled szemben. Megoldjuk, ne aggódj :) Szeretek segíteni az olyan csökkent értelmi képességű embereken, mint amilyen te is vagy. Én szeretnék veled sokat beszélgetni, de sajnos kevés időm van. De látod hogy muszáj, mert képtelen vagy felfogni a dolgokat, amik körülötted történnek.
Ha nem segítünk neked, akkor képtelen vagy értelmezni a világot, az embereket, azt, amit írnak, mondanak neked. Így pedig nem tudsz kommunikálni velük, elveszíted a türelmedet, és csúnya dolgokat írsz nekik, ezt már több kérdésnél is megfigyeltem. Ezt nem szabad, mert rosszul eshet másoknak, ha csúnya dolgokat írsz vagy mondasz nekik. Erre sajnos számos példa született ezen kérdés alatt is, amely egyértelműen mutatja, hogy egyedül képtelen vagy más emberekkel megértetni magadat. Sajnos az értelmi képességeid ezt nem teszik lehetővé, ezért van szükséged segítségre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!