Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztényeknek tulajdonképpen...

Keresztényeknek tulajdonképpen mi a valódi problémájuk az iszlámmal?

Figyelt kérdés
A médiában és általában is a terrorizmus az amivel kritzálják az iszlámot, de ezeket a muszlimok ugyanúgy elutsítják. És tudjuk hogy szélsőségesek minden vallásban vannak. Amit hiányolok az a valódi kritika, ami a tanokra vonatkozik. Másképp fogalmazva mi az amivel egy keresztény hívő nem tud azonosulni, elfogadni az iszlám tanításából. (A terrorista propagandát mellőzük, mint erőszakos térítés és a többi, mert a iszlám ilyet nem tanít).

2021. aug. 6. 12:09
❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯
 301/361 anonim ***** válasza:
88%

Vidiripi

"Na làtod, ezért nem vàlaszoltam neked arra a kérdésre, hogy miért szeretem annyira ezt a vallàst. Mivel téged nem érdekel az egész."

Akkor nem válaszolsz! Nem te vagy az első és nem is az utolsó! Nincs jelentősége!

"De ellentmondàsban vagy önmagaddal, mert folyamatosan a hozzàértésedet bizonygatod."

Kiindulva muszlim testvéred eddig ténykedéséből ez teljességgel lényegtelen! Ő is azt bizonygatja hogy kutatja és elemzi a Bibliát és a kereszténységet! Én is ezt teszem a Koránnal és az iszlámmal!

Nincs különbség és nincs ellentmondás sem! Hiszen csak másolok egy példát. De nem én vagyok annak létrehozója!

"Illetve ha nem érted az Iszlàmot, akkor miért ítélkezel felette ?"

Szintén követem a példát! Ha egy muszlim megteheti akkor én is! Ő is ember én is az vagyok így nekem is jogom van hozzá! Hiszen ő is ezt teszi!

"Veszed az adàst ?"

Te nem szoktál válaszolni az én kérdéseimre. :D

Veszed az adást?

"Fel tudod azt fogni, hogy egy teremnek van egy befogadó képessége például ?"

Legyen egy délelőtti és egy délutáni összejövetel!

De tudok neked adni egy muszlim általi tanácsot is!

Jöjjetek össze a kisszobában!

És te fel tudod azt fogni hogy a nagymecsetben sem fér be az összes zarándok. Akkor le kellene rombolni a régit és építeni egy sokkal nagyobbat?

"Szerintem is gyönyörű az a mecset, de mondjuk elfér benne X ember, X + 1000 màr nem."

Nem ,nem az! Hiszen nem tartjátok igazi mecsetnek! Nem vagytok képesek értékelni. Ezért el kell venni tőletek hogy megtanuljátok és azt is hogy milyen helyzetben voltatok és hová juthattok. Szerintem jó dolgotokban már nem tudjátok hogy mit csináljatok!

"Ha jól sejtem folytatni fogod a gyűlölködést."

Annyit már értek az iszlámból hogy mindenki aki kívül van az hazudik meg gyűlölködik ha bármiféle kritikát fogalmaz meg! Nincs más kategória. Nekem sem adatott meg a lehetőség a tévedésre! De láttam hogy másoknak sem!

Korábban azt hittem hogy te másabb vagy de tévedtem! Ilyen az iszlám így formálja át az embert!

Te úgy fogalmaztál hogy fel kell szólalnod akkor ha olyasmit állítanak az iszlámról ami nem igaz. Csak követem ezt a példát de én a másik oldalról.

Egyébként Jézus felszólalt a farizeusok ellen. Nem én kezdtem el kiirkálni kérdéseket az iszlámmal kapcsolatban. És én az első kérdésnél igazából ateistára számítottam mivel előtte csak velük találkoztam akik ennyire neki estek a keresztényeknek és a kereszténységnek!

"Vajon hited szerint Krisztus mit szólna ehhez ?"

Mohamedet nem tartaná prófétának Allah-kot pedig nem nevezné istenének.

Ezt szólná hozzá!

Térjetek meg ,mert elközelített Istennek országa! Ezt mondaná Jézus nektek muszlimoknak is! De nem csak mondaná hanem mondja is!

Meg kell értened hogy bűnös ember vagy Mohamed is az volt! Nem volt ő erkölcsös semmiféle tekintetben. A bűnös embernek pedig megváltásra van szüksége nincs más út és nem is volt!

- Hazugság hogy a "jó" cselekedetek adják a megmentés alapját ez az egyik legnagyobb elhitetés amivel Sátán becsapja az embereket!

Jézus betegeket gyógyított és halottakat támasztott fel! De ami a legfontosabb hívta az embereket a mennyei Atyához. Megmutatta az utat ami oda vezet Krisztus által ,mert nincs más út csak is Ő!

2021. aug. 16. 09:45
 302/361 anonim ***** válasza:
36%

"De nem lesz nekik! És ne is legyen. Amíg egyetlen olyan keresztény felekezet van Magyarországon akik rosszabb épületekben jönnek össze mint most a muszlimok Budapesten addig ne is legyen nekik!

Sőt vétessen el tőletek az az épület ami most van és látnotok kelljen ahogyan keresztény összejöveteli hely lesz belő ,azért mert nem értékeltétek amitek volt!"

Na ez is bizonyítja egyes keresztények mennyire aljasak és rosszindulatuak. Még azt a néhány épületet is elvennéd a muszlimoktól ami még csak nem is mecset.

Mi közünk van ahhoz hogy Magyarországon a keresztények hol imádkoznak? A nagyobb bejegyzett keresztény egyházak hatalmas állami támogatást kapnak, és magánadományokat. És mind saját templomaikat használják. Ahhoz hogy néhány kisebb keresztény egyháznak nincs temploma mi köze van a muszlimoknak? Ha nekik nincs templomuk akkor a muszlimoknak se legyen mecsetük, te idióta? Nem is állami pénzből épülne.

Szóval az egyik nyilatkozó keresztény kiutasítaná Magyarországról az imámokat, a másik meg elvenni a muszlimok épületeit hogy keresztény templom legyen azokból. Ezek a hozzászólások is mutatják sok keresztény emberileg, erkölcsileg nullán van. Ez már a legalja. Mondom, hozzátok képest a farizeusok fényévekkel jobb emberek. Azért az elég gáz ha a szent könyvetek által leírt negatív példák sokkal jobb emberek mint a ti keresztények.

2021. aug. 16. 10:06
 303/361 anonim ***** válasza:
39%

"Korábban azt hittem hogy te másabb vagy de tévedtem! Ilyen az iszlám így formálja át az embert!"

Koràbban én is ezt hittem rólad, hogy màsabb vagy.

De én muszlim vagyok, mit vàrtàl ebben a kérdésben ?

Teljesen természetes hogy ha lehetséges tàmogatnàm egy új mecsetnek a létrehozàsàt.

Biztos vagyok abban hogy minden muszlim így tenne ha teheti, de erkölcsi értelemben mindenképpen.

Egyébként a település ahol élek vadonatúj zaràndokhàzat, gyülekezeti termet kaptak a keresztények, szóval ne légy igazsàgtalan.

Abdullah

2021. aug. 16. 10:13
 304/361 anonim ***** válasza:
36%

"Koràbban én is ezt hittem rólad, hogy màsabb vagy."

Vidiripi nevű keresztény hazudozik mint a vízfolyás. Mondjuk ez eléggé jellemző keresztényekre, de még Allahot is megtagadja. Normálisabb keresztények elismerik hogy Allah Isten akiben ők is hisznek, de Vidiripi nem. Ő mindent tagad ami az iszlámmal kapcsolatos ész nélkül és láthatod hogy mennyire ellenséges, rosszindulatú. Azt írta elvenné azt a néhány épületet is a muszlimoktól. Az ilyen ha tehetné kiirtaná az összes muszlimot Magyarországról.

2021. aug. 16. 10:22
 305/361 anonim ***** válasza:
36%

#304:

Ne aggódj, erkölcsi fölényünk tagadhatatlan Vidiripi-vel szemben ebben a kérdésben.

Nem ismeri el, de ezt ő is érzi, ettől olyan ideges.

Ha Vidiripi elveszti a fejét, azt jelenti igazunk van.

Nagyon autoriter személyiség egyébként.

Abdullah

2021. aug. 16. 10:53
 306/361 anonim ***** válasza:
88%

Vidiripi

"Na ez is bizonyítja egyes keresztények mennyire aljasak és rosszindulatuak. Még azt a néhány épületet is elvennéd a muszlimoktól ami még csak nem is mecset."

Ez nem aljasság hanem egy lecke! Ugye szokásodhoz híve a többi dolgot amit írtam azt valahogy nem vetted hozzá!

Ez a baj!

"Mi közünk van ahhoz hogy Magyarországon a keresztények hol imádkoznak?"

És nekünk mi közünk van ahhoz hogy ti hol imádkoztok? Egyáltalán mi a francnak hozta fel? Nem csak ennél a kérdésnél jóval korábban is nyavalyogtál már a mecset miatt!

"A nagyobb bejegyzett keresztény egyházak hatalmas állami támogatást kapnak, és magánadományokat."

Mert a jelenlegi épület az hogy lett? Téglánként összehordták a magyar muszlimok? De kérjetek a szaúdiaktól ott van lóvé rendesen! De nem csak ők vannak ám! Ezért írtam hogy mivel nem vagytok képesek értékelni amitek van így vegyék el tőletek mindaddig amíg minimum nem lesz olyan az összes olyan keresztény felekezetnek mint ami most van nektek!

"És mind saját templomaikat használják."

Miért a magyar muszlimok kiét használják? A katolikusok kölcsönadtak egy templomot? Hagyd már a hülyeséget!

"Ahhoz hogy néhány kisebb keresztény egyháznak nincs temploma mi köze van a muszlimoknak? Ha nekik nincs templomuk akkor a muszlimoknak se legyen mecsetük, te idióta? Nem is állami pénzből épülne."

Szövegértési probléma! Nem ezt írtam!

De egyébként ha már így felhoztad. Igen ,ne legyen a muszlimoknak mecsetük és azt is vegyék el tőlük ami van! Talán majd így jobban együtt éreznétek az ujgurokkal. Főleg neked kellene ebben fejlődni!

"Szóval az egyik nyilatkozó keresztény kiutasítaná Magyarországról az imámokat, a másik meg elvenni a muszlimok épületeit hogy keresztény templom legyen azokból."

És csak akkor visszaadni amikor megtanultátok értékelni.

"Ezek a hozzászólások is mutatják sok keresztény emberileg, erkölcsileg nullán van."

Mohamedről kellene példát vennünk? Aki a saját szülővárosa ellen háborúzott és gyilkolta az ottaniakat meg kifosztotta őket?

"Mondjuk ez eléggé jellemző keresztényekre, de még Allahot is megtagadja."

Persze hogy tagadom! És szerintem nem is létezik. Főleg nem egy és ugyan az mint a keresztények Istene a mennyei Atya aki elküldte Jézus Krisztust! Allah több ezerszer elbukott az én Istenem nem bukott el!

Az én Istenem szavát nem írták át! Az én Istenem prófétái erőt kaptak arra hogy gyógyítsanak vagy halottat támasznak fel!

"Normálisabb keresztények elismerik hogy Allah Isten akiben ők is hisznek, de Vidiripi nem."

Allah nem isten! Soha nem is volt az és Mohamed sem volt soha a prófétája. Mohamed hagyta magát becsapni a Sátán által!

Allah kijelenti hogy Jézus Krisztus az ő Fia?

Akkor hogy lehetne ugyan az az isten mint a keresztények Istene?

"Ő mindent tagad ami az iszlámmal kapcsolatos ész nélkül és láthatod hogy mennyire ellenséges, rosszindulatú."

Ez egy muszlim hazugság! Nem tagadok mindent ami az iszlámmal kapcsolatos! Te a saját elképzeléseid szerint értelmezed a Bibliát. Akkor ugyan ezt én is megtehetem a Koránnal. Te is ember vagy és én is nincs különbség! Ha muszlimoknak lehet akkor nekem is lehet! Mert ez így toleráns és korrekt! És ha egy muszlim írhat véleményt akkor egy keresztény is!

És a muszlimok szerint én soha nem tévedtem semmiben ,egyszer sem írtak nekem ilyesmit a muszlimok! Ezért tudom jól hogy nem tévedek!

"Azt írta elvenné azt a néhány épületet is a muszlimoktól. Az ilyen ha tehetné kiirtaná az összes muszlimot Magyarországról."

Nem csak a szövegértéseddel de a logikáddal is baj van! Ha ki lennének irtva a magyar muszlimok akkor hogyan tanulhatnák meg értékelni amijük van? Akkora baromságot írtál hogy jobb lenne ha egy darabig meghúznád magadat! A halott az nem tanulni megérteni azt hogy bizony rosszul látta a dolgokat ,tévedett ,rosszul gondolkodott!

Nem! Meg kell tanulniuk hogy vannak szempontok amiket nézve a magyar muszlimok jobb helyzetben vannak mint a keresztények!

De nem látják és ezért kell tőlük elvenni azt amijük van. A te verziódban nincs semmi logika. Csak az én tervemben van logika!

Abdullah!

"Koràbban én is ezt hittem rólad, hogy màsabb vagy."

Én nem a mecset építésre gondoltam! De teljesen lényegtelen!

"Teljesen természetes hogy ha lehetséges tàmogatnàm egy új mecsetnek a létrehozàsàt."

Persze hogy támogatnád ez természetes dolog. Nem is erre gondoltam! Sőt az lepne meg ha nem így tennél!

"Egyébként a település ahol élek vadonatúj zaràndokhàzat, gyülekezeti termet kaptak a keresztények, szóval ne légy igazsàgtalan."

Ez nem változtat azon a tényen hogy sok helyen meg nem így van! De mond csak mi a gond a Budapest mecsettel?

Olyan épület hogy nagyon sok keresztény felekezet még csak megközelítőleg sem rendelkezik ilyen épülettel és nektek sír a szátok! Ne sírjon ,inkább becsüljétek meg!

Ha meg nem vagytok rá képesek akkor igen is vegyétek el tőletek mert nem érdemlitek meg!

2021. aug. 16. 11:27
 307/361 anonim ***** válasza:
83%

"Na làtod, ezért nem vàlaszoltam neked arra a kérdésre, hogy miért szeretem annyira ezt a vallàst. Mivel téged nem érdekel az egész.

De ellentmondàsban vagy önmagaddal, mert folyamatosan a hozzàértésedet bizonygatod.

Illetve ha nem érted az Iszlàmot, akkor miért ítélkezel felette ? Amit nem értünk, afelett nem ítélkezünk.

Veszed az adàst ?"

De jó megállapítások! Ha tényleg így gondolod, akkor vajon ti miért nem veszitek észre a hozzá nem értéseteket? Vajon ti miért ítélkeztek egyfolytában olyan felett amit nem értetek? Miért bizonygatjátok folyton a hozzá nem értéseteket? Akkora gerenda van a szemetekben hogy a főmecsetetekben sem tudnátok tőle megfordulni, mégsem veszitek észre.

Undorító ez a "muszlimoknak szabad, másnak nem" hozzáállásotok. Igaza van Vidiripinek, nem érdemlitek meg azt, amitek van, mert nem tudjátok, mi az elég.

2021. aug. 16. 12:33
 308/361 anonim ***** válasza:
56%

Egy igazi mecset, tehàt formában és minden klasszikus jellegzetességével együtt, azt gondolom sokkal több hívőt tudna befogadni.

Csodàlatos esztétikai làtvànyt nyújt, vonzza a turistàkat.

Lehetővé teszi hogy muszlim turistàk, làtogatók, üzleti úton lévők, magyar egyetemeken tanuló külföldi hallgatók könnyen megtalàljàk a módot arra, hogy vallàsi kötelességüknek eleget tegyenek.

Egy ilyen mecset közelebb hoz két kultúràt egymàshoz. Kitàgul az érdeklődők làtóköre az Iszlàmot illetően.

Diplomàciai szempontból is előnyös lenne, mert mutatnà hogy a magyarok nem iszlamofóbok... igazam van ?

Gondolataimat írtam csak le, nem vagyok benne a lehetséges projektben.

Ha még mindig nem akarod érteni Vidiripi akkor sajnàllak.

Abdullah

2021. aug. 16. 12:40
 309/361 anonim ***** válasza:
93%

"Egy igazi mecset, tehàt formában és minden klasszikus jellegzetességével együtt, azt gondolom sokkal több hívőt tudna befogadni."

Egy tornaterem meg még többet. Építsetek hát tornatermeket, azt szabad.

"Csodàlatos esztétikai làtvànyt nyújt, vonzza a turistàkat."

Akkor építsetek plázst, ha a turisták száma a fontos. Egy jó nagy plázs is rengeteg hívőt tud befogadni, sokkal többet, mint egy mecset.

"Lehetővé teszi hogy muszlim turistàk, làtogatók, üzleti úton lévők, magyar egyetemeken tanuló külföldi hallgatók könnyen megtalàljàk a módot arra, hogy vallàsi kötelességüknek eleget tegyenek."

Igen, a plázs is megfelel ugyanerre a célra. Vagy a tornaterem is.

"Egy ilyen mecset közelebb hoz két kultúràt egymàshoz. Kitàgul az érdeklődők làtóköre az Iszlàmot illetően."

Ha pedig egy vallássemleges tornatermet építesz, akkor még közelebb hozhat két, de akár több kultúrát egymáshoz, hiszen a nem iszlám kultúrák nem érzik úgy, hogy az iszlám a domináns az adott helyen, könnyebben meg tudnak nyílni, könnyebben ki tudnak bontakozni a saját kultúrájukat illetően. De a plázs is tökéletes erre a célra. Néhány pohár üdítő mellett nagyon kellemesen lehet a különböző kultúrákról beszélgetni.

Csak a gondolataimat írtam le, nem vagyok benne semmilyen lehetséges projektben.

2021. aug. 16. 12:59
 310/361 anonim ***** válasza:
90%

Vidiripi

"Egy igazi mecset, tehàt formában és minden klasszikus jellegzetességével együtt, azt gondolom sokkal több hívőt tudna befogadni. Csodàlatos esztétikai làtvànyt nyújt, vonzza a turistàkat."

Ezek igazak egy katedrálisra is!

"Lehetővé teszi hogy muszlim turistàk, làtogatók, üzleti úton lévők, magyar egyetemeken tanuló külföldi hallgatók könnyen megtalàljàk a módot arra, hogy vallàsi kötelességüknek eleget tegyenek."

A Próféta (béke legyen vele) azt mondta: „...az egész föld tisztává és megengedetté tétetett nekem és a közösségemnek. Ha a közösségemből egy férfihoz elér az imaidő, ott az imája helye [ahol épp tartózkodik] és az a hely tiszta. Ám akik előttem voltak, ezt bűnnek tartják. Ők a templomban és a zsinagógában szoktak imádkozni.” (Ahmed)

- Vallási kötelesség az ima! És bárhol lehet imádkozni és az a hely TISZTA!

Egyszer Abu-Darr megkérdezte a Prófétától (béke legyen vele): „Ó, Isten küldötte melyik mecset tétetett először a földrebéke legyen vele” „A Szent Mecset (Mekkában)” – mondta a Próféta (béke legyen vele). „És az után?” – kérdezte Abu-Darr. „A Távoli Mecset” – válaszolt a Próféta (béke legyen vele). „Mennyi idő volt közöttük?” „Negyven év.” Majd ezután azt mondta Mohamed Próféta (béke legyen vele): „Bárhol elér téged az imaidő, ott imádkozz, mert ez számodra mecset.” (al-Buhári, Muszlim)

- Kiemelem a lényeget hogy te is megérthesd az iszlámban nem a mecset a lényeg ,hanem az ima!

A Korán pedig nem írja hogy mindenképp kötelessége egy muszlimnak mecsetben imádkoznia!

"Egy ilyen mecset közelebb hoz két kultúràt egymàshoz. Kitàgul az érdeklődők làtóköre az Iszlàmot illetően."

Ez sem igaz! Hisz állításotok szerint nincs igazi mecset Magyarországon a te érdeklődésed még is kialakult az iszlám iránt!

És két kultúrát hozott közelebb egymáshoz! Bár igaz hogy a korábbi kultúrádat felváltotta az új!

Azért vigyázz ezzel a kultúra dologgal az építkezés folyamán a gender semleges dolgokra is gondoljatok mert erre tart a világ! Kíváncs vagyok hogy mikor fogják követelni hogy a mecsetek is gender semlegesek legyenek!

"Diplomàciai szempontból is előnyös lenne, mert mutatnà hogy a magyarok nem iszlamofóbok... igazam van ?"

Ugyan már! Magyarországon csak az állam iszlamofób ezt muszlimoktól tudjuk hiszen az állam gyűlöletkeltő! Igaz hogy ez nem nyert bizonyítást de te muszlim vagy elfogadod igazságnak! Ennyit a diplomáciáról!

"Gondolataimat írtam csak le, nem vagyok benne a lehetséges projektben."

De azt világosan kifejtetted hogy ha lenne ilyen projekt szívesen benne lennél!

"Ha még mindig nem akarod érteni Vidiripi akkor sajnàllak."

Köszönöm de inkább ne sajnálj! Egyébként sem lenne hiteles számomra a sajnálatod. Hiszen az állítod erkölcsi fölényed van velem szemben. Ám legyen a sajnálatodra nincs szükségem!

Tornaterem ,plázs és egy stadion! Hidd el a stadionra kapnátok meg leghamarabb az építési engedélyt! :D

2021. aug. 16. 13:44
❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!