Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztényeknek tulajdonképpen...

Keresztényeknek tulajdonképpen mi a valódi problémájuk az iszlámmal?

Figyelt kérdés
A médiában és általában is a terrorizmus az amivel kritzálják az iszlámot, de ezeket a muszlimok ugyanúgy elutsítják. És tudjuk hogy szélsőségesek minden vallásban vannak. Amit hiányolok az a valódi kritika, ami a tanokra vonatkozik. Másképp fogalmazva mi az amivel egy keresztény hívő nem tud azonosulni, elfogadni az iszlám tanításából. (A terrorista propagandát mellőzük, mint erőszakos térítés és a többi, mert a iszlám ilyet nem tanít).

2021. aug. 6. 12:09
 341/361 anonim ***** válasza:

"XD Igen, biztos ez volt amire vártak."

Ráadásul előtte írta, hogy a zsidók le akarják rombolni. Kicsit se ellentmondásos, már nem tudja néha, hogy mit hazudjon. Egyszer azt írja, hogy erre vártak, máskor azt, hogy le akarják romolni.

2021. aug. 16. 22:01
 342/361 anonim ***** válasza:
56%

Mivel ez egy zsidó oldal, eléggé kétséges az igazságtartalma. De még ha igaz is, ez egyes muszlimok döntése nem az iszlám tanítása. Ha tényleg imádkozni akarnak ott zsidók, megtehetnék. Viszont tudom hogy a zsidók lerombolni akarják. A néhány hónapja történt összescsapásoknál zsidók felgyújtották a mecset előtt álló fákat és nem is tagadták hogy le akarják rombolni a mecsetet.

https://www.youtube.com/watch?v=9lE0aDuNWhw

Ezek a zsidók nem éppen imádkozni mentek oda.

2021. aug. 16. 22:03
 343/361 anonim ***** válasza:
56%

"Egyszer azt írja, hogy erre vártak, máskor azt, hogy le akarják romolni."

Jézust sem fogaták el. Az megvan? Sőt keresztény tanítás szerint a zsidók ölették meg Jézust. Jézus volt a krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta akit vártak, de egyiküket sem fogadták el és mindkettőjüket meg akarták ölni.

2021. aug. 16. 22:06
 344/361 anonim ***** válasza:
90%

Vidiripi

Akkor a muszlimok nem olyan toleránsak mint ahogyan azt igyekeznek beállítani!

A magyar kormány megengedi hogy a muszlimok imádkozzanak de a muszlimok ugyan ezt már nem engedik meg másoknak. Érdekes ez a tolerancia!

[link]

Afganisztánban sem hisznek a toleranciában!

2021. aug. 16. 22:44
 345/361 anonim ***** válasza:
95%

"És miért ne építhetnénk mecsetet ha szeretnénk és forràsaink is vannak erre ??? Légyszíves vàlaszolj erre."

Felőlem építhetnétek, de az állam nem engedi. Ennyi.

És nem a keresztények nem engedik, hanem az állam és ne mossuk össze a kettőt. Nem a római pápa vagy az ortodox pópa vagy a protestáns vezetők nem engedélyezik a mecset építését Magyarországon.

Könnyen lehet, hogy a lakosság egy része nem akar mecsetet, de azok állampolgárok, akik között bizonyára vannak, ateisták, agnosztikusok, keresztények, zsidók és még más vallású emberek is. Úgy vélem nagyon egy síkúan gondolkodtok. Biztosra veszem, hogy a probléma összetettebb annál, mint hogy a keresztények nem akarják, hogy mecset épüljön Magyarországon. Ez egyszerű ellenségkép kreálás. Más országokban, ahol szintén keresztény többség van, épül mecset.

Úgy vélem a probléma egyik része valószínűleg az lehet, hogy a magyarok a történelmi hátterük miatt is alapból óckodnak az iszlámtól és a mecset gondolatától. Az irodalmunk, a történelmünk azzal van tele, hogy évszázadokon keresztül harcoltunk a törökökkel. Ez a nemzeti háttér nyilvánvalóan akár tisztában vannak vele az emberek, akár nem, de rányomja a bélyegét a magyarok gondolkodására. Még Kölcsey Himnuszának is a részét képezik az alábbi mondatok: "Zászlónk gyakran plántálád Vad Török sánczára," "Majd Töröktől rabigát Vállainkra vettünk." "Hányszor zengett ajkain Ozman vad népének Vert hadunk csonthalmain Győzedelmi ének!"

Viszont őszintén szólva úgy gondolom, igazából ez mindkettőtöknek csak presztízs kérdés. Ebben is a nagy elnyomást látjátok, de valóban ez a legfontosabb? Az épület? Én több gyülekezetet is láttam már és voltak, akik nagy templomban tartották az istentiszteleteket, voltak akik irodaházakban, voltak, akik egy kis kertben vagy egy belvárosi épületben, ami belül volt átalakítva és őszinte leszek, szerintem egyáltalán nem számít. Mindenki ott tartja, ahol tudja.

2021. aug. 16. 22:47
 346/361 anonim ***** válasza:
93%

"A muszlimok éppen elég keresztény templomot hagytak a keresztényeknek. Ha Törökországra gondolsz és az Ayasofya mecsetre akkor az a helyzet hogy Törökországban többszáz történelmi kerestzény templom van amiből sokat maguk a kerestzények használhatnak."

Csak kíváncsiságból kérdezem. Te mit szólnál hozzá, ha a medinai mecsetet háromsághívő templommá alakítanák? Vagy az Al-Aksza mecsetet zsidó templommá? De persze csak az egyiket és a többi megmaradna. Örülnél, hogy milyen tapintatosak voltak a keresztények vagy zsidók, hogy egyébként egy csomó történelmi mecsetet meghagytak, sőt még csak nem is Kábát alakítottá át.

Amúgy nem értem ti mint muszlimok miért véditek a Hagia Sophia visszaállítását mecsetté. 1. Egy rablott templom, aminek az átalakítása, már eleve szembement az iszlám tanításával. Soha meg sem kellett volna történnie annak, hogy mecsetté alakítják. Korábban, hallgattam egy riportot és az Al-Azhar Egyetem egyik professzora teljesen fel volt háborodva az egészen. 2. Nem azt mondtátok, hogy egy zsidó, meg muszlim be se teszi a lábát egy háromsághívő templomba és a képes ábrázolás bálványimádás? A Hagia Sophia falain még mindig ott vannak a keresztény mozaikok. Ez alapján az egész mecset szabálytalan és bálványimádó, egy igazi muszlimnak be sem kellene tennie oda a lábát.

3. Ha a béke vallását képviselitek, nem tűnik fel, hogy mennyire intoleráns lépés volt ez? Az az épület egykor a keresztények legnagyobb székesegyháza volt és központi szerepet töltött be. Már maga az átalakítása is puszta erődemonstráció volt. A török államalapító véleményem szerint a legjobb döntést hozta, amikor megfosztotta vallási szerepétől és múzeummá alakította. Így közös történelmi emlékké vált és ezzel enyhítette azt az ellenséges érzületet, ami miatt egyáltalán mecset lett.

4. Eleve nem hinném, hogy az a terület különösebben szent. A muszlim hódítók Konstantinápoly elfoglalásakor ártatlanok vérével szennyezték be a templomot. Nem is értem, minek ragaszkodnak egy ilyen helyhez.

2021. aug. 16. 23:41
 347/361 anonim ***** válasza:
90%

"Ha tényleg imádkozni akarnak ott zsidók, megtehetnék."

Nem tehetnék. Nem csak eszerint a cikk szerint, hanem ez így van. Ugye nem azt akarod mondani, hogy annyira idealizálod az iszlámot, hogy még a valóságot sem vagy hajlandó elfogadni?

Hozok neked egy random oldalt: [link]

2021. aug. 16. 23:51
 348/361 anonim ***** válasza:
90%

"Én nem kaptam képzést arra vonatkozóan, hogyan kell beszélni az értelmi fogyatékosokkal :) "

Képzeld el, hogy én sem kaptam. Mégis, nekem valahogy zsigerből megy. Látod, veled is milyen szépen el tudok beszélgetni. Jóérzésű embereknek ez megy, nem szükséges hozzá semmiféle képzés.

"Próbáltam vele kedves lenni, de ez nem segített."

Mert értelmi fogyatékos vagy. De ne vedd ezt a szívedre, sokan járnak ebben a cipőben rajtad kívül is. Az értelmi fogyatékosokhoz sok türelem szükségeltetik. Látod, én is kedves és türelmes vagyok veled. Sokan közülük lassacskán képesek felfogni, megérteni, amit mondanak nekik, ha elég türelmes vagy velük. Csak sokszor, lassan és jól artikulálva kell nekik mondani. Sajnos itt írásban az artikulációt nehéz megoldani. De megpróbálok rövid mondatokban fogalmazni, ezzel próbálom az artikulációt helyettesíteni.

"Továbbra is sérteget és hazudozik."

Úgy kell neked, minek jöttél ide. Több éve írkálod itt a mondanivalódat, nagyon sokszor előfordult már, hogy sértegetni kezdtek miatta. De nem vagy képes tanulni belőle, mert az értelmi szinted sajnos nem teszi lehetővé, hogy ilyen bonyolultsági szintű összefüggéseket felismerj. Ezért van az, hogy még évek után is panaszkodsz amiatt, hogy rosszat csinálsz ezért kioktatnak.

Ne csinálj rosszaságot, és akkor nem fognak rendre utasítani. Ezt kábé olyan 4-6 éves korban már többnyire fel szokták ismerni maguktól is az átlagos képességű gyerekek. Ha elmagyarázzák nekik, mint most én teszem neked, akkor már olyan 3-4 éves kor környékén is megértik többnyire.

"Ha neked van tapasztalatod abban, hogyan kell értelmi fogyatékosokkal kommunikálni, akkor várom a javaslataidat."

A javaslataimat megkaptad, rajtad áll, élsz-e velük vagy sem.

2021. aug. 17. 02:39
 349/361 anonim ***** válasza:
96%

Wikipédia

Ismert történelmi tény, hogy az ókori judaizmus lerombolt központjai, az első és második templom is a Templom-hegyen állt. A monumentális zsidó templomot a zsidó-római háború végén Kr. u. 70-ben Titus római hadvezér seregei Jeruzsálemmel együtt lerombolták. A 2. században egy Jupiternek szentelt pogány templomot építettek a hegyre.

Később a területre az 530-as években I. Justinianus császár egy keresztény templomot épített, amit a korai 7. században a keleti hódítók leromboltak.

Amikor 638-ban Jeruzsálem muszlim irányítás alá került, I. Omár kalifa (634-644) tette a hegyet muszlim szent hellyé. Az Al-Aksza mecset épülete eredetileg egy kis imaház volt, amelyet Omár építtetett fel, majd fejlesztését Abd al-Malik omajjád kalifa (685-705), majd fia, I. al-Valíd (705-715), valamint utódaik is folytatták. Akkoriban kapta az épület az al-Aksza nevet. A mecset teljesen elpusztult egy 746-os földrengés következtében, majd a 8. században al-Mahdí, és feltehetőleg al-Manszúr abbászida kalifák idején újjáépítésére került sor.....

1967-ben Izrael elfoglalta Jeruzsálemet, de a mecsetekhez eddig nem nyúlt. (Izrael a Vakf muszlim szervezet irányitása alá adta a templomot)...

Izrael állam politikája elsődlegesen Jeruzsálem megszerzésére irányul, de a Templom-hegyhez a jelek szerint nem nyúlnak....

"Az iszlám világ harmadik legszentebb helyén, a jeruzsálemi Templom-hegyen található Al-Aksza-mecset előtti téren a mecset palesztin imámja, Nidhal „Abu Ibrahim" Siam arról beszélt, hogy a muszlimoknak vissza kell foglalniuk Jeruzsálemet, majd pedig az egykori görögkeleti keresztény központ, Konstantinápoly (ma Isztambul) mintájára meg kell hódítaniuk a nyugati kereszténység jelenlegi központját, Rómát. Az imám szerint Róma megszerzése gyakorlatilag biztosnak mondható, hiszen az őshonos európaiak egyre kevesebben vannak, és egyre öregebbek, miközben a muszlimok fiatalok, és sokasodnak."

[link]

2021. aug. 17. 09:22
 350/361 anonim ***** válasza:
56%

"Úgy vélem a probléma egyik része valószínűleg az lehet, hogy a magyarok a történelmi hátterük miatt is alapból óckodnak az iszlámtól és a mecset gondolatától. Az irodalmunk, a történelmünk azzal van tele, hogy évszázadokon keresztül harcoltunk a törökökkel."

Érdekes hogy ha az osztrákok építenének templomot vagy az oroszok az nem probléma, pedig ők nagyobb károkat okoztak Magyarországnak.

"Viszont őszintén szólva úgy gondolom, igazából ez mindkettőtöknek csak presztízs kérdés. Ebben is a nagy elnyomást látjátok, de valóban ez a legfontosabb? Az épület?"

Ez nem presztízs kérdés. Ez vallásszabadság kérdése, Magyarországon állítólag vallásszabadság van, a keresztények pedig azt hangoztatják hogy a kereszténység a szeretet vallása. Az hogy egy vallás követői nem használhatják a saját épületüket, talán utoljára a náci időkben volt. Nem a legfontosabb de fontos.

"voltak akik irodaházakban, voltak, akik egy kis kertben vagy egy belvárosi épületben, ami belül volt átalakítva és őszinte leszek, szerintem egyáltalán nem számít. Mindenki ott tartja, ahol tudja."

Kis egyházaknál előfordulhat akik kevesen vannak és pénzük sincs épületre. Magyarországon viszont él 30 ezer muszlim és forrás is lenne mecsetre, nem a magyar államnak kellene fizetnie, de nem engedi az állam. Mondom, ilyen utoljára a náci időkben volt.

2021. aug. 17. 09:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!