Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztényeknek tulajdonképpen...

Keresztényeknek tulajdonképpen mi a valódi problémájuk az iszlámmal?

Figyelt kérdés
A médiában és általában is a terrorizmus az amivel kritzálják az iszlámot, de ezeket a muszlimok ugyanúgy elutsítják. És tudjuk hogy szélsőségesek minden vallásban vannak. Amit hiányolok az a valódi kritika, ami a tanokra vonatkozik. Másképp fogalmazva mi az amivel egy keresztény hívő nem tud azonosulni, elfogadni az iszlám tanításából. (A terrorista propagandát mellőzük, mint erőszakos térítés és a többi, mert a iszlám ilyet nem tanít).

2021. aug. 6. 12:09
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
 281/361 anonim ***** válasza:
51%

"Ezzel mindent el is mondtál, így már tökéletesen értem, hogy miért nem látják szívesen a franciák ezeket a török kormány által küldött szócsöveket. Semelyik országnak nincs szüksége saját országa, kultúrája ellen hangoló, államrendet bomlasztó közösségi vezetőkre."

Ez is hazugság. Ez a franciák iszlámellenes propagandájának része. A törökök állnak kb a legmesszebb a szaudi féle vahabita felfogástól. Ahogy mondtam, a keresztények az általuk létrehozott szélsőségeskre hivatkozva támadják az igazi muszlimokat. Egyébként honnan tudod hogy a törökök imámok miről beszélnek? Meghallgattad őket? Mert én igen, te pedig biztosan. Na látod ezért mondom hogy ti kerestzények hazudoztok mint a vízfolyás.

2021. aug. 15. 16:38
 282/361 anonim ***** válasza:
56%

"Mert üldözni akarnak minket és megölni, megégetni, ahogy Jézus mondta..."

Megégetni? Keresztény szokás az emberek megégetése. Elég nevetséges mikor a legnagyobb gyilkosok játszák az áldozat szerepét.

2021. aug. 15. 16:40
 283/361 anonim ***** válasza:
75%

"A törökök állnak kb a legmesszebb a szaudi féle vahabita felfogástól."

Ezzel most mit csináljak? Nem a vahabiták robbantják fel a fél világot.

"Meghallgattad őket? Mert én igen, te pedig biztosan. Na látod ezért mondom hogy ti kerestzények hazudoztok mint a vízfolyás."

Elég volt téged hallgatnom, ha pedig mindezt a sok rosszat a török imámoktól hallod, akkor értem, miért tiltják ki őket a franciák. Mint írtam, nincs egy országnak se szüksége belső züllesztőkre. Remélem, hogy itthonról is kitiltják majd Erdogan szócsöveit egyszer. Ahogy azt is, hogy egyszer sikerül megbuktatni azt a diktátort.

2021. aug. 15. 16:41
 284/361 anonim ***** válasza:
56%

"Ezzel most mit csináljak? Nem a vahabiták robbantják fel a fél világot."

Dehogynem. Az ISIS és a hasonló szervezetek vahabita nézeteket vallanak.

"Elég volt téged hallgatnom, ha pedig mindezt a sok rosszat a török imámoktól hallod, akkor értem, miért tiltják ki őket a franciák. Mint írtam, nincs egy országnak se szüksége belső züllesztőkre."

Tehát egy hazug keresztény vagy akinek fogalma sincs mi hangzik el a törökök imamoktól de kijelented hogy züllesztik az országot. Egyébként mégcsak szóba sem kerülnek a keresztények. Nyugodtan behemetsz bármelyik mecsetbe és meghallgathatod mit mondanak.

"Remélem, hogy itthonról is kitiltják majd Erdogan szócsöveit egyszer. Ahogy azt is, hogy egyszer sikerül megbuktatni azt a diktátort."

Szóval nem engeed hogy mecsetben imádkozzanak a Magyarországi muszlimok de még az imamokat is kitiltanád az országból. Ez is bizonyítja hogy a kerseztények mennyire ellenségesek és nulla toleranciával. Mondanom sem kell hogy közöd nincs Jézus tanításához. Volt egy kérdésem amiben leírtam hogy a Jétzs átal sokat kritizált farizeusok is sokkal jobb emberk mint a mai keresztények. Ezt most ismét bizonyítottad.

2021. aug. 15. 16:51
 285/361 anonim ***** válasza:
89%

Felesleges hazudni:

"Az Iszlám Állam (arabul: الدولة الإسلامية ad-Dawlah al-ʾIslāmiyyah), más néven Iraki és Levantei Iszlám Állam vagy Iraki és Szíriai Iszlám Állam (angol rövidítéssel ISIL vagy ISIS) egy szunnita dzsihádista szervezet, mely a világ egyik legismertebb terrorszervezete volt. 2014 óta egy transznacionális szunnita lázadó csoportként működött, amely elsősorban Irak nyugati részén és Szíria keleti részén tevékenykedett."

Tehát nem vahabiták, hanem szunniták.

"Nyugodtan behemetsz bármelyik mecsetbe és meghallgathatod mit mondanak."

Biztos, hogy bármelyikbe bemehetek? Korábban azt hazudtad, hogy nincs Magyarországon mecset, most már van és én is bemehetek. Illetve az is elhangzott, hogy vannak mecsetek, ahova keresztények nem tehetik be a lábuk.

"de még az imamokat is kitiltanád az országból"

Nem, ez ebben a formában hazugság. De megszoktuk, hogy kevés kivételével a muszlimok hazudnak. Azt írtam, hogy az Erdogan által nyugatra küldött szélsőséges imámokat tiltanám ki.

Te minden egyes hozzászólásoddal bizonyítod, hogy a muszlimok milyen hazug népek.

2021. aug. 15. 17:02
 286/361 anonim ***** válasza:
56%

"Tehát nem vahabiták, hanem szunniták."

Látom képtelen vagy az igazmondásra. Nincs egy olyan mondatod amiben ne lenne hazugság.

"A közkeletű nevén ISIS-nek rövidített terrorkalifátus az iszlám egyetlen legitim irányzatának tartja magát. „Teológiai” szempontból (bár ilyen tudományág az iszlámban nem létezik) a vahabitákhoz tartozik, amely a muszlim vallás 90 százalékát adó szunnitizmus (sunnah) szaúdi eredetű fundamentalista, purista ága,"

"Biztos, hogy bármelyikbe bemehetek? Korábban azt hazudtad, hogy nincs Magyarországon mecset, most már van és én is bemehetek. Illetve az is elhangzott, hogy vannak mecsetek, ahova keresztények nem tehetik be a lábuk."

Mondtam már hogy ha éretlmi fogyatékos vagy, nem tudok segíteni. Azt mondtam nincs igazi mecset mint épület amit muszlimok használhatnak.Szó nem volt arról hogy nem mehetsz be a mecsetekbe. A Kábához nem mehetsz el.Szóval bármeilyk Magyarországi mecsetbe bemehetsz. Nem tudom, sikerült-e felfognod?

"Nem, ez ebben a formában hazugság. De megszoktuk, hogy kevés kivételével a muszlimok hazudnak. Azt írtam, hogy az Erdogan által nyugatra küldött szélsőséges imámokat tiltanám ki."

Ti keresztények hazudtok. Ezt te kokréten minden mondatoddal bizonyítod. Hol a bizonyíték hogy a törökök imámok szélsőségesek? :) Érdekes hogy a franciák és te is az igazi imámokat tiltanád ki de a szélsőséges vahabitákat nem.

"Te minden egyes hozzászólásoddal bizonyítod, hogy a muszlimok milyen hazug népek."

Mivel értelmi fogyatékos vagy, ezért ezeket már elnézem neked. Az iszlám nem nép hanem vallás. Kb a világ minden népéből vannak muszlimok, a hazudozás pedig keresztényekre jellemző de nagyon.

2021. aug. 15. 17:27
 287/361 anonim ***** válasza:
91%

Vidiripi

"Úgy hogy másképpen az emberek nem hallgatta volna rájuk. Te követnél egy olyan embert aki részegen teherbe ejti a saját lányait? Vagy ki paráználkodik és csellel megöleti a saját katonáját? Aki ma ilyet elkövet azt mindenhol köröznék és élete végig börtönbe kerülne és mutogatnák a hírekben mint vadállatot. A Biblia meg ezeket állítja be példaképnek. Te komolyan azt képzeled hogy Isten ilyen vadembereket küldene hogy adják át az üzenetét és tanítsák az embereket? Értem én hogy a Bibliát próbálod védeni, de ez már nagyon kínos."

Nem! Az kínos igazán hogy Allah elküld több ezer prófétát - amiben hisznek a muszlimok - és azok elbuknak. Épp ez az hogy nem képes kiválasztani olyan embereket akik képesek akaratának megfelelően cselekedni. Vagy Allah képes a kiválasztottakra úgy hatni hogy azok elvégezhessék küldetésüket!

Több ezer kiválasztott kudarcot vallott és az át lett írva Allah kinyilatkoztatása! Valójában a Korán esetében sem lehet tudni hogy mi lett átírva. Mert abban is át lett írva a szöveg! De mivel a szövegváltozatokat megsemmisítették így ellenőrizhetetlen hogy mi az igazság!

- A tények azt mutatják hogy Allah tehetetlen egy istenség! Prófétái nem erkölcsösek. Mohameddel az élen. Csak 4 feleség de Mohamednek azért ehet több is. Kifosztja és gyilkolja a saját népét szülővárosának népére támad kifosztva karavánokat.

Majd félelmet keltve bevonul egy hadsereg élén! Ezzel az erővel Dzsingisz kán is lehetett volna próféta!

"A törökök állnak kb a legmesszebb a szaudi féle vahabita felfogástól."

Teljesen mindegy hogy hol állnak. Előszeretettel gyilkolják az iszlámot követő lényegében muzulmán testvéreiket a kurdokat! Nagyon egységes iszlám világ. Korábban én is bedőltem annak a kijelentésnek hogy egységes az iszlám. De kiderült hogy mennyire nem az!

"Az ISIS és a hasonló szervezetek vahabita nézeteket vallanak."

Ők is az iszlámhoz tartoznak. Sőt olyannyira odatartoznak hogy az iszlám két legszentebb városát is ők ellenőrzik.

Tehát akkor ezért nem lépnek fel ellenük egységesen sz iszlám világban. Hiszen testvéreiknek tekintik őket. Persze tesznek néhány hazug kijelentést hogy elítélik de cselekedetekben ez nem nyilvánul meg. Sőt olyannyira nem tesznek ellenük semmit hogy inkább támogatják őket ,persze titokban de azért néha kiderülnek esetek!

- De tulajdonképpen m másra is számíthat az ember! Hiszen Mohamed ugyan ezt csinálta a saját népe ellen fordult kirabolta őket hogy még nagyon vagyonra és ezáltal még nagyobb hatalomra tegyen szert!

Persze közben rájött hogy ha mindezt vallási meggyőződéssel köti össze akkor sokkal hatékonyabb lesz! Ezért összeollózott az akkori vallásokból majd hozzátette a saját elképzeléseit is és létrehozott egy új vallást! Amelyet a kalifák persze még egy kicsit igazítgattak! És hogy ne maradjon ennek nyoma megsemmisítették a bizonyítékokat!

"Szóval nem engeed hogy mecsetben imádkozzanak a Magyarországi muszlimok de még az imamokat is kitiltanád az országból."

Imádkozzatok a meglévő mecsetekben. Sokkal különben néznek ki mint keresztény összejövetelek épületei! És ami van az pont elég is nektek nem kell több. Ha esetleg ezzel kapcsolatban lesz szavazás akkor én arra szavazok hogy nem kell több mecsetnek épülnie Magyarországon!

Jöjjetek össze magánházaknál a kisszobában ahogyan Abdullah javasolta nekünk! Nektek is pont elég lesz ennyi és ezt egy hithű muszlim javasolta! Szóval nem kell nektek ennél több!

"Ez is bizonyítja hogy a kerseztények mennyire ellenségesek és nulla toleranciával."

Akkor felvilágosítalak mi lenne a nulla tolerancia mert nem vagy képes felfogni!

Az lennen a nulla ha a meglévő mecseteket elvennék tőletek és azokat lerombolnák vagy visszaalakítanák raktárházzá. Na az lenne a nulla tolerancia! Ezzel szemben te simán elmehetsz a mecsetbe és gyakorolhatod a vallásodat! Nem egy sötét odúban kell össze jönnetek titokban attól rettegve hogy vajon mikor buktok le!

A Kínában élő a muszlim világ részéről elfelejtett ujgurok átnevelő táborokba kerülnek vagy kerültek! Őket mennyire tolerálják?

Nem mersz szembenézni az igazsággal!

Nem mered kinyilvánítani azt hogy bizony ha jobban belegondolsz akkor neked mennyire jó dolgod van itt Magyarországon! Mert akkor el kellene ismerned hogy tévedsz és bocsánatot kellene kérned a keresztényektől!

De félsz szembenézni az igazsággal!

2021. aug. 15. 17:45
 288/361 anonim ***** válasza:
83%

279#

Elkezdtem írni a választ, de azután rájöttem, hogy teljesen felesleges. Bánom, hogy egyáltalán válaszoltam a legelső irományodra. Egy jótanács: a hozzászólásaid inkább ártanak, mint használ az iszlámnak.

2021. aug. 15. 17:54
 289/361 anonim ***** válasza:
39%

"Egy jótanács: a hozzászólásaid inkább ártanak, mint használ az iszlámnak."

Ha egy keresztény mondja ezt akkor én úgy veszem hogy jó úton haladok :)

2021. aug. 15. 18:06
 290/361 anonim ***** válasza:
84%

Ha a keresztények véleményét így értékeled, akkor minek jársz ide?

Mi a célod?

2021. aug. 15. 18:08
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!