Keresztényeknek tulajdonképpen mi a valódi problémájuk az iszlámmal?
"Addig viszont ne járasd le magad."
Nyugi, nem kell paraznod, nem kovetem a peldad :D
Az a helyzet amikor először találkoztam muszlimokkal teljesen ledöbbentem, mert azzal szembesültem, hogy ők kedvességben, becsületben és a màsik emberrel való viselkedésben mennyire hasonlítanak azokra a keresztényekre akik igazán komolyan veszik a vallàsukat (kevesen vannak).
A két vallàsból ugyan csak az egyik hirdeti az igazsàgot, mégis én azt gondolom hogy két tisztességre tanító vallàsról van szó az evilàgi élet tekintetében.
Abdullah
Ő is pont annyit tesz, amit te, szembesít titeket az általa vélt valósággal. Még a stílusotok is hasonló, bár az ő javára kell mondanom, kevésbé szemeteli tele a fórumot ostoba magyarázkodásaival.
"A szent tanok.
Ah, ép a szent tan mindig átkotok,
Ha véletlen reá bukkantatok:
Mert addig csűritek, hegyezitek,
Hasogatjátok, élesítitek,
Míg őrültség vagy béklyó lesz belőle.
Egzakt fogalmat nem bírván az elme,
Ti mégis mindig ezt keresitek Önátkotokra, büszke emberek. "
Madách-Az ember tragédiája
#149 "Mivel ők is keresztények és a vita onnan indult hogy az iszlám vallás mit mond a keresztényekkel kapcsolatban. Te azt hazudtad hogy az iszlám szerint minden keresztény poklora kerül, én pedig kifejtettem hogy ez miért nem igaz."
Nem, a vita onnan kezdődött, hogy én írtam valamit, amit te ezek szerint nem tudtál rendesen értelmezni. Az, hogy te minden valaha élt keresztényre gondolsz - már megbocsáss, hogy így fogalmazok- de kit érdekel? Ha nem is arról beszélsz, amiről én, akkor voltaképpen egyszerűen nem értetted meg, amit leírtam és alaptalanul neveztél engem hazugnak.
Egész pontosan ezt írtam, ebből indult az egész: 28. válasz.
"Te nem. De mások viszont így gondolják. Legjobb indulattal is csupán azt lehet mondani, hogy nem egyértelmű. De pl. a másik muszlim, aki itt szokott írogatni, azon a véleményen van, hogy a keresztények, bálványimádók és mint bálványimádók a pokolra fognak jutni, ha nem térnek meg. A keresztények társítók a Korán szerint, a társítók pedig hova jutnak a Korán szerint? Vannak részek, amik látszólag megengedőbbek a keresztényekkel, de valójában nem egy átlag Szentháromság hívő keresztényről van szó, hacsak nem feltételezzük, hogy a szöveg ellent mond saját magának." Tehát mi állt a szövegben? "de valójában nem egy átlag Szentháromság hívő keresztényről van szó" Vagyis miről beszéltem? Egy átlag Szentháromság hívő keresztényről. Mi volt ebben a hazugság? Az, hogy egy átlag keresztény háromság hívő, vagy hogy a háromság hívőket bálványimádóknak tartod?
Komolyan, nevetséges ez az egész. Milyen alapon mondod, hogy te értelemezed a Bibliát, meg Bibliára hivatkozol és logikusak a válaszaid, amikor egy egyszerű kommentet sem tudsz értelmezni? Nem is értem, honnan ez a magabiztosság.
"Nem, a vita onnan kezdődött, hogy én írtam valamit, amit te ezek szerint nem tudtál rendesen értelmezni."
Te nem tudsz értelmesen fogalmazni vagy szándékosan össze akarod mosni az összes keresztényt. Ha még nem lenne világos nem mindegy hogy valóban egyistenhívő keresztényről beszélünk vagy szentháromsághívő keresztényekről akik bálványimádók. Kapásból így kezdted:
"De pl. a másik muszlim, aki itt szokott írogatni, azon a véleményen van, hogy a keresztények, bálványimádók és mint bálványimádók a pokolra fognak jutni, ha nem térnek meg."
Ez hazugság, mert én ilyet sosem mondtam.
"Te nem tudsz értelmesen fogalmazni vagy szándékosan össze akarod mosni az összes keresztényt. Ha még nem lenne világos nem mindegy hogy valóban egyistenhívő keresztényről beszélünk vagy szentháromsághívő keresztényekről akik bálványimádók."
A keresztények 99%-a egyistenhívő, akik a Szentháromság egy Istenben hisznek. 1% vagy kevesebb antitrinitárius, definíció szerint kereszténynek se nagyon lehet őket nevezni.
Akkor én meg azt mondom, hogy szánalmas ahogy az igazi muszlimokról néha beszélsz, mert a vahabiták képviselik az iszlám eredeti ágát, amit megtisztítottak minden pogány rárakódástól.
"A keresztények 99%-a egyistenhívő, akik a Szentháromság egy Istenben hisznek."
A három sosem lesz egyenlő egyel így a szentháromsághívők nem egyistenhívők hanem három istenséget imádnak, ami egy pogány hamisítás.
"1% vagy kevesebb antitrinitárius, definíció szerint kereszténynek se nagyon lehet őket nevezni."
Azt mondod aki nem imád három istenséget az nem keresztény?
"Akkor én meg azt mondom, hogy szánalmas ahogy az igazi muszlimokról néha beszélsz, mert a vahabiták képviselik az iszlám eredeti ágát, amit megtisztítottak minden pogány rárakódástól."
Mondani bárki mondhat bármit :) Ezt bizonyítani kell. A szentháromság bizonyítottan pogány tanítás.
"Azt mondod aki nem imád három istenséget az nem keresztény?"
A keresztények egy Istent imádnak 3 személyben. Vannak korlátolt felfogóképességgel rendelkező emberkék, akik ezt nem értik, vagy nem akarják érteni, de azon segíteni nem tudok.
"Mondani bárki mondhat bármit :)"
Igen, jól látszik minden egyes hozzászóláson, hogy ezt az elvet gyakorlod. Sose bizonyítasz semmit, csak teszed szánalmasan ostoba, sokszor rosszindulatú állításaid.
Egyébként még továbbra is várom a bizonyítást erre:
"A keresztény világban mindenfelé iszlámellenes gyűlöletkeltő propaganda megy aminek része hogy keresztények azt hazudják, az ISIS terroristái az igazi muszlimok."
Mutass néhány cikket népszerű napilapokban, tévé műsorokban, stb.
Mert ugye "bizonyítani kell", és "Mondani bárki mondhat bármit", amit annyira vallasz.
Vidiripi
A helyzet az hogy a muszlimok nem képesek semmire ezt ők maguk állítják!
Az ENSZ-nek kell felszólalnia akkor is amikor muszlimokat ér atrocitás. Konkrétan az ujgurokra gondolok. A muszlim filozófia szerint Európa keresztény! Még akkor is ha muszlim állítás szerint az iszlám a világ legdinamikusabban fejlődő vallása és hogy Európa szerte zárnak be templomokat.
- De a legjobb az egészben hogy muszlim állítás szerint a keresztények hazudnak de azért az ENSZ szólaljon fel a muszlimok mellett és ezt követelik a muszlimok. Ami azért fura mert ugyan akkor meg általánosságban a keresztények hazudnak a muszlimok szerint!
- Az iszlámnak egyértelműen szüksége van a keresztényekre hiszen nélkülük még felszólalni sem képesek! ENSZ
- AZ iszlám ellen gyűlölet keltés folyik állítják a muszlimok.
De még sem képesek megfékezni azokat a bűnözőket amelyek iszlám országokat tettek tönkre.
- Hiába állam vallás több országban is az iszlám egy valamire való katonai szövetséget nem képesek összehozni hogy legalább a saját vallásukat lejárató és magukat muszlimnak kiadó terroristákat megfékezzék.
- A muszlimok vallják hogy Allah (ha létezik) több ezer prófétát küldött a Föld népeihez! És több ezerszer elbukott és nem volt képes Allah arról gondoskodni hogy a saját kinyilatkoztatása fent maradjon. Hiszen a muszlimok állítása szerint azt az emberek megváltoztatták átírták!
- Allah egyetlen olyan embert nem volt képes kiválasztani aki leírta volna a kinyilatkoztatását!
- Ebből az következik hogy erős a gyanú hogy amit Mohamednek tulajdonítanak az is egy hamisítvány! Ezt megerősíteni látszik az a tény is hogy a 2. kalifa elrendelte hogy szövegváltozatokat semmisítsenek meg! Tehát valószínűleg a Koránt meghamisították úgy ahogy az akkor vezetőknek ,uralkodóknak az előnyét szolgálta!
A muszlimok állítják hogy Mohamed milyen erkölcsös.
- A Koránban még sem szerepel az hogy Mohamed támadjon meg a rabló csapatával karavánokat. De történelmi tény hogy Mohamed ezt tette és harcolt a saját szülővárosának népe ellen!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!