Keresztényeknek tulajdonképpen mi a valódi problémájuk az iszlámmal?
"És most nekem fogtok esni, mert Isten szavában ez van ? :)"
Nem. Épp ez az, hogy lényegtelen. Az iszlám nagy különbséget nem tesz. Természetesen különválasztja a szöveg a Könyv Népét és a pogányokat, de végsősörön a Koránnak egykutya. Hitetlenek és társítók. Ahogy a másik muszlim használja, bálványimádók.
#189:
Éppen az utolsó vers hagy nektek egy lehetséges kibúvót, értelmezésem szerint, ami szerinted a legbeszédesebb.
Tehát lehetséges az, hogy a Könyv Népe között nem mindenki hitetlen és nem mindenki társító.
A Magasztos Allah minden embert egyedi elbírálásban fog részesíteni. Nekünk nincs jogunk ítélkezni.
Csak tudnám miért nem értékelitek ezt pozitívan ? Miért haragudtok ránk ezért ?
Abdullah
#191:
Jó, de akkor meg miért vagytok már kiakadva ránk ha véletlen használtuk a bálványimádó kifejezést egyes keresztényekre ???
Abdullah
"Amúgy teljesen hidegen hagy, hogy mit mond a Korán, pont annyira érdekel, mint bármelyik hamis kinyilatkoztatás."
Mert fanatikus keresztény vagy akit nem érdekel az igazság. Még a Biblia sem érdekel téged csak az amit az egyházad mond.
"Hogy jobban rávilágítsak, a Korán társításnak nevezi ezt a dolgot. Igaz Mohamed elég nagyot bakizott ennek kapcsán könyvében, de ettől függetlenül egyértelmű."
Nem vagy tisztában a fogalmakkal? A bálványimádás jelentése teremtmény istenként való tisztelete. A társítás ugyanezt jelenti. Egy teremtményt helyezel Isten mellé és imádod. Ebbe az is beletartozik ha nem nevezed Istennek a teremtményt de olyan tulajdonságokkal ruházod fel, olyasmiket vársz tőle amit csak Isten adhat meg, például szentek imádata.
"Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak általam."
"Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghalt is, élni fog"
Ezt a próféta Jézus is mondhatta. Ehhez nem kell Jézusnak istennek lennie.
"Szóval mégis csak írsz ki kérdéseket, amik csak arra szolgálnak, hogy vitatkozz? Érdekes, én valahogy még nem éreztem késztetést arra, hogy az iszlámról írjak ki uszító kérdéseket. Akkor megegyezhetünk abban, hogy mégis csak te generálsz itt egy csomó vitát és szándékosan? Jaj, várj, kitalálom! Te csak az igazságot akarod bebizonyítani!"
Ahogy mondod, és csak az igazságot írom le. Már sokszor elmondtam de akkor megismétlem. Azért írom ki a kérdéseimet hogy megmutassam, mindaz amivel keresztények rágalmazzák az iszlámot, valójában a keresztény vallás része. Továbbá azért hogy megmutssam, a Biblia igazolja az iszlám vallást. A kérdéseimben nincs semmi úszító.
"Persze, még el is hinném, ha egyáltalán vennéd a fáradságot, hogy komolyan foglalkozz a témával, de amíg olyanokat írsz, hogy a Biblia magyarázatához, mi értelem elolvasni a Bibliát valahogy nem tudlak komolyan venni."
Mondtam már. Ahhoz hogy megvizsgáljak egy témát, nem kell az egész Bibliát elolvasnom. A kapcsolódó versek elolvasom, és ezekből is idézek.
"Ha írok bármely kérdésed alá az csakis azért lesz mert sajnálom azokat, akik olvassák a kérdéseidet és válaszaidat és nem látnak alternatívát alatta a félremagyarázásaidra."
Ha írsz akkor Biblai versekkel gyere és logikus magyarázattal, máskülönben felesleges. Olyan kersztény aki csak tagad mindent és sérteget van bőven minden kérdésemnél :)
"Szóval véleményed szerint az nem probléma, hogy még annyit sem vagy hajlandó elismerni, tudomásul venni, hogy a háromság egyistenhit, nem pedig három istenben való hit?"
Nem lehet egyistenhit mikor Jézus egyértelműen megkülönbözteti magát Istentől. Nem lehet egyistenhit mikor az Atya, Jézus és a Szetlélek más más tulajdonságokkal rendelkeznek és alá-fölé rendeltségi viszony van közötük. Amiket leírtam ezek a pogány vallások hamis istenségeire jellemzők.
"Akik bálványimádásnak tartják azért teszik, mert Jézust nem tekintik az Atyával egylényegűnek, tehát úgy vélik, hogy a háromsághívők Istennel azonosítanak egy teremtményt, nem azért mert azt gondolják, hogy a háromsághívők három istent imádnak. (Legalább is, akinek van fogalma arról, hogy mi a háromságtan.) Amit írsz sehogy sem állja meg a helyét."
Ha Istennel egylényegűnek tartasz egy élőlényt akkor azt jelenti több istenséget imádsz. Ez ugyanaz csak másképpen fogalmazva.
"sőt itt külön ki van emelve még a Könyv Népe is. Szóval kérdem én, hol hagy szabad utat a Korán? Sehol."
Miért próbálasz folyamatosa hazudozni? Nem azt írja hogy a Könyv nép hanem azt hogy a hitetlenek a könyv népéből.
"Miért próbálasz folyamatosa hazudozni? Nem azt írja hogy a Könyv nép hanem azt hogy a hitetlenek a könyv népéből."
Jaj, neked az a mottód, hogy én hazudozok.
Akkor értelmezzük együtt! A hitetlenek a Könyv népéből. És szerinted azok kik? Mihez képest hitetlenek? Gondolkodj már egy kicsit! A Koránban benne van a válasz, teljesen egyértelmű, hogy kit nevez hitetlennek, még idéztem is. A háromsághívőket társítóknak és hitetleneknek is nevezi a Korán. Továbbá hitetlen az, aki nem fogadja el Mohamedet prófétának, meghamisította Allah kinyilatkoztatását stb. Ki az aki hívő a Korán szerint? Az, aki elfogadja Mohamedet prófétának és betartja az eredeti írásokat. Kik azok akik hívők a Könyv népei közül? Azok, akik mikor hallották Mohamedet sírva fakadtak a gyönyörűségtől és elismerték, hogy próféta és megtértek, meg talán valami szekta, akikre utal a Korán és ugyanabban hittek, mint a muszlimok? Ha léteztek is, most már biztos nem léteznek. Itt nincs szabad út egy mai átlag kereszténynek, nem értem ezt miért olyan nehéz összerakni.
Pár példa, hátha összeáll a kép:
"Azok, akiknek a Könyvet adtuk, akik úgy olvassák, ahogy olvasni kell, azok hisznek benne. Akik pedig elutasítják, azok a vesztesek." 2:121
"Ti vagytok a legjobb közösség, amely létrehozatott az embereknek: megparancsoljátok, ami helyes, megtiltjátok, ami helytelen, és hisztek Allahban. És ha a Könyv Népe hinne, az jobb lenne nekik. Vannak köztük hívők, de a legtöbbjük engedetlen bűnös. Sosem lesznek képesek ártani nektek, kivéve jelentéktelen kellemetlenségekkel. És ha harcolnak veletek, hátat fognak fordítani nektek, és nem lesznek megsegítve. Megaláztatással lesznek sújtva, bárhol is találtatnak, kivéve az Allahtól való kötelet és az emberektől való kötelet. És magukra vonták Allah haragját, és szegénységgel sújtotta őket, mert nem hittek Allah ájáiban, és jogtalanul megölték a prófétákat. Ez azért van, mert engedetlenek voltak, és túllépték a határokat. Ők nem mind ugyanolyanok. Van egy közösség a Könyv Népe között, akik igaz úton járók, és Allah ájáit olvassák az éjszaka óráiban, és leborulnak. Hisznek Allahban és az Utolsó Napban, és megparancsolják azt, ami helyes, és megtiltják azt, ami helytelen, és igyekeznek a jótettekben. És ők azok, akik az igazak közé tartoznak. És bármi jót is tesznek, nem lesz tőlük megtagadva. És Allah ismeri az istenfélőket." 3:110-115
"És bárcsak a Könyv Népe hitt volna, és félte volna Allahot! Bizony, eltávolítottuk volna tőlük a rossztetteiket, és beengedtük volna őket a Boldogság Kertjeibe. És bárcsak ragaszkodtak volna a Tórához és az Evangéliumhoz, és ami leküldetett nekik Uruktól, bizony ehettek volna a fejük fölül és a lábuk alól. És van közöttük mérsékelt közösség, de közülük sokan milyen rossz dolgot tesznek!" 5:65-66
"Bizony, hitetlenek azok, akik azt mondják: „Bizony, Allah a Messiás, Mária fia”. Mikor pedig a Messiás azt mondta: „Izrael népe! Imádjátok Allahot, az én Uramat és a ti Uratokat!” Bizony, aki társakat állít Allah mellé, hát bizony, megtiltotta Allah neki a Kertet, és a hajléka a Tűz lesz. És nincs a bűnösöknek segítője. Bizony, hitetlenek azok, akik azt mondják: „Allah a harmadik a háromból”. Mikor pedig nincs más istenség, csak az Egyetlen Isten. És ha nem állnak el attól, amit mondanak, bizony fájdalmas büntetés fogja sújtani azokat, akik hitetlenek közülük." 5:72-73
Vidiripi
"Igyekszem ismeretet terjeszteni az Iszlámról erről a csodálatos vallásról, amit annyira szeretek."
Abdullah! És mi olyan csodálatos az iszlámban?
"Csak tudnám miért nem értékelitek ezt pozitívan ? Miért haragudtok ránk ezért ?"
Azért mert folyton támadjátok a keresztényeket! Ezen gondolkodtál már?
"Jó, de akkor meg miért vagytok már kiakadva ránk ha véletlen használtuk a bálványimádó kifejezést egyes keresztényekre ???"
Na pont ezért! Azt állítod hogy véletlenül ,de ez hazugság ,nem véletlen volt!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!