Az iszlám vallás miért ennyire ellentmondásos?
A Korán ellentétes a Tórával, ami azért probléma, mert az iszlám vallás elismeri a Tórát mint Isten szavát.
A Korán szerint Isten megkérdezte Mohamedtől, hogy miért fordulnak hozzá a zsidók, amikor ott van nekik a Tóra (Korán 5:43).
A Korán szerint Mohamedet említi a Tóra (7:157) de a Tórában nem találunk említést Mohamedről.
A Hadíszban olvashatjuk, hogy Mohamed azt mondta hisz a Tórában.
Narrated Abdullah Ibn Umar:
A group of Jews came and invited the Apostle of Allah (ﷺ) to Quff. So he visited them in their school.
They said: AbulQasim, one of our men has committed fornication with a woman; so pronounce judgment upon them. They placed a cushion for the Apostle of Allah (ﷺ) who sat on it and said: Bring the Torah. It was then brought. He then withdrew the cushion from beneath him and placed the Torah on it saying: I believe in thee and in Him Who revealed thee.
He then said: Bring me one who is learned among you...... Then a young man was brought. The transmitter then mentioned the rest of the tradition of stoning similar to the one transmitted by Malik from Nafi'(No. 4431).
— Abu Dawood, Sunan Abu Dawood
Ha a Tóra Isten szava akkor Mohamed hamis próféta, mert a Korán ellentétes a Tórával. Ha a Tóra nem Isten szava, akkor Mohamed hamis próféta mert szerinte és a Korán szerint a Tóra Isten szava.
Ha a Tórát átírták akkor Mohamed hamis próféta, mert hitt egy átírt Szentkönyvben.
"Szerintem a muszlimoknak sem szabad hazudniuk, úgyhogy bűnt követsz el ezzel"
Én úgy hallottam, hogy bizonyos esetekben hazudhatnak. Ezt találtam most hirtelen:
"Van egy eléggé ismert hadísz, amelyben három olyan ok van megemlítve, amiért egy muszlim hazudhat: Ezek egyike a dzsihád, vagyis a kafírok elleni harc. Tehát egy muszlim bármikor hazudhat neked, ha ez kell az iszlám térnyeréséhez."
Tehát ez jogosítja fel őt arra, hogy folyamatosan hazudjon itt. Ami elég szomorú.
"Hát, ez az! Szerinted már nem is létezett! Nem tűnik ellentmondásosnak, hogy a kortárs keresztényeknek és araboknak mégis azt mondja, menjetek és olvassátok az Evangéliumot! Meg menjetek és ellenőrizzétek le az Evangéliumból, hogy igazat mondok, hogy, ha már nem is létezik?"
Létezett csak meg lett hamisítva. Ez nem azt jelenti hogy minden hamisítás az Evangéliumban. Mohamed próféta hivatkozhatott egyes részekre hogy menjenek a keresztényerk és nézzék meg az Evangéliumban.
"Kérlek egy kicsit ne a jelenben gondolkodj, hanem abban a korban, amikor a Korán ki lett nyilatkoztatva. (Ráadásul, miért nem létezett? Isten szava volt, ugyan úgy mint a Korán. Miért tűnt el?)"
Ugyan az erre a válasz mint arra hogy miért van több ezer keresztény irányzat, miért van 30 eltérő evangélium, miért van a világon sok ezer válasz. Az ember hajlamos a valláshamisításra.
"Honnan kéne tudnia a keresztényeknek, hogy Mohamed igazat mond, amikor a kereszténység alapjának megy neki? Érted a problémámat? A pokolra átkozza őket a Korán a hitetlenségük miatt, holott egy árva bizonyítékkal sem tudja igazolni Mohamed a kortársai felé, hogy igazat mond!"
Onnan kellene tudnia hogy összehasonlítja a Koránt és a Bibliát. Sok történet, a szereplők ugyanazok de nagy különbségekkel. A Korán szerinti történet sokkal logikusabbak, hihetőbbek, jobban kapcsolódnak a valósághoz és erkölcsösebbek. Vegyük amit mondtál. Jézus megváltó halálát. Istenek nem kell emberként megszületnie és megöletnie magát ahhoz hogy meg tudjon bocsátani. Ráadásul olyasmiért akar megbocsátani amit én el sem követtem csak Ádám. Ezzel szemben az iszlám szerint Isten megbocsát ha úgy látja. Már ez az egy összehasonlítás is mindent bizonyít.
"Mivel én úgy látom, hogy sem a zsidókat, sem a keresztényeket nem sikerült meggyőznie, csak az arabokat."
Hát ez biztos hogy nem igaz. Már a legelső muszlimok között is voltak zsidók. Ha nem is sokan, de az arab félszigeten éltek keresztények is akik szintén áttértek az iszlámra. Mohamed prófétát már életében többszázezren követték. Jézust hányan követték életében? 12 tanítvány és a rokonai. Ráadásul Jézus az egyistenhívő zsidókhoz érkezett, míg Mohamed próféta a politeista félvad arab törzsekhez akik az iszlám hatására a világ vezető gazdasági, kulturális, tudományos és társadalmi államát hozták létre. Már ez önmagában egy csoda.
"De, nem hogy csodákat nem tett, de komoly érvei sem voltak"
De tett csodákat, viszont ahogy te is mondtad ez egy mai ember számára nem mérvadó. Jézus is azt mondja hamis próféták is tesznek majd csodát, tehát a csodatéttel nem meghatározó a kérdés eldöntésében.
"Ami ráadásul, akkor még nem is volt egy egységes könyv, amit a kortársai egészében vizsgálhatták volna, csak az ő aktuális kijelentései, amik darabokban ide-oda voltak feljegyezve, meg pár ember tudott fejből, mert megjegyezte.)"
Ez em igaz. A Korán már Mohamed próféta idején le volt írva , csak nem volt könyv formájában. Aki akarta tanulmányozta és jöttek is keresztény vallástudósok, akik közül sokan muszlimok lettek de volt olyan is aki nem.
"Bár evangéliumoknak nevezzük a Jézus életét leíró írásokat, így elsősorban azokra asszociálnak az emberek, amikor meghallják ezt a szót, de alapvetően nem egy könyv értendő alatta, amikor azt olvassa valaki, hogy "És Jézus hirdette Isten királyságának az evangéliumát", akkor nem azt érti alatta a szöveg, hogy egy könyvből olvasott fel, vagy átadott egy könyvet."
Te nem könyvet értesz alatt én viszont igen. Az az elképzelés hogy Jézus éveken át tanított és nem volt semmiféle írott anyag eléggé hihetetlen, nem gondolod?
"Ez a könyves dolog igazából az iszlám elképzelése."
Nekem úgy rémlik hogy a zsidóknál is van könyv. Sőt, úgy tartják a zsidók hogy egyes részleteit Isten közvetlenül küldte az emberekhez írott formában, például Mózesnél. Szóval keresztények lógnak ki a sorból.
"Továbbá, mivel a Korán is "örömhírnek" nevezi a Jézus által elhozott "könyvet", kérdés hogy mi volt ez az "örömhír"? Miről szólt a könyv?"
Nem örömhírnek nevezi a Korán hanem Indzsil-ként szerepel. Az eredeti Evangélium a Koránhoz hasonló kinyilatkoztatás volt tartalmilag ugyanazzal az alapüzenettel ami a zsidó népnek szólt. Bizonyára leírta az egyistenhitet, törvényeket, korábbi próféták történeteit és jövőre vonatkozó próféciákat, és ami fontos helyreállította azokat a részeket amiket a zsidók meghamisítottak az Ószövetségben.
"A Korán leírja, hogy az volt a Jézus által hirdetett örömhír, hogy majd eljön Mohamed. Szóval jött Jézus és közölte a zsidókkal, hogy majd jön egy arab próféta, aki majd megmondja mindenkinek, hogy mit csináljon."
Ez is benne volt de még sok minden más is. Egy olyan könyvet képzelj el mint a Korán de csak a zsidó népre vonatkozóan.
"Jézus meg lényegében semmi olyat nem tett, aminek bármi maradandó hatása lett volna, azon kívül, hogy létrehozott egy zsidó szektát, aminek a követői azt sem tudták nem sokkal később, hogy mit tanított. Még az isteni kinyilatkoztatása sem maradt fenn, de még az fő üzenete sem, mivel a követői nem várták Mohamedet."
Az Evangélium fő üzenete nem az volt hogy majd jön Mohamed próféta. Ezt nem is értem miből gondolod. Az pedig a keresztények hibája hogy nem vigyáztak az Evangéliumra, sőt meg is hamisították azt.
"Tudod, nekem az ilyenekkel van bajom. Számomra értelmetlen az egész. Ráadásul, igazából nem válaszoltál. Mit értett Mohamed a gyakorlatban, a saját korában az alatt, hogy Evangélium? Átfogalmazva, miből kellett kiolvasniuk a kételkedőknek az ő igazát? Egy könyvből, ami már nem is létezett?"
De mit nem értesz ezen? Megpróbálom a lehető legegyszerűbben elmagyarázni. Az iszlám szerint Isten minden néphez küldött prófétákat és kinyilatkoztatást. Jézus is egy próféta volt aki a zsidókhoz érkezett az Evangélium pedig a kinyilatkoztatás ami létezett könyv formájában nem csak szavak szintjén. Idáig érthető gondolom. Jézus halálát követően a keresztények elkezdték megváltoztatni az Evangéliumot, meg ugye kezdetben nem volt központi irányítás, felügyelet, a kis keresztény közösségek egymástól távol alakultak ki. Idővel lett vagy 30 eltérő Evangélium az eredeti pedig eltűnt. A keresztény egyház kiválasztott ebből négyet a saját elképzelései szerint. Ez a négy evangélium tartalmaz részeket az eredetiből, tartalmaz szemtanúk leírását Jézusról és tartalmaz valótlan, hamisított részeket. Ennél egyszerűbben nem tudom leírni.
"Mert, hogy az araboknak azt mondta, hogy egy Isten van és ne ássák el a gyerekeket, az tényleg egy jó dolog, de ehhez nem kell prófétának lenni, főleg nem egy középkori kereskedelmi csomópontban, ahol a világ minden tájáról megfordulnak az emberek és tele van a térség olyanokkal, akik szintén ezt vallják."
Tele volt a térség olyanokkal, akik szintén ezt vallották? Ezt kétlem. Még ma sincs tele a kulturáltnak mondott világ olyanokkal akik ezt vallják. Ma a keresztények 99%-a három istenségben hisz. Ehhez még ad hozzá a távol-keleti vallásokat, a hindukat, a többi politeista vallást, az ateistákat és máris láthatod hogy az igazi egyistenhívők kisebbségben vannak. Tudod hány gyereket "ásnak" el ma a világon? Szerintem egy nap alatt többet mint Mohamed próféta korában 10 év alatt. Akkor ez alapján képzeld el akkoriban milyen nagy szükség volt Mohamed prófétára ha még a mai civilizált világban is kisebbségben vannak akik ezt vallják.
"Minden alkalommal, mikor leírod azt a mondatot, hogy " A Bibliában van szexrabszolgaság", akkor hazudsz. Szerintem a muszlimoknak sem szabad hazudniuk, úgyhogy bűnt követsz el ezzel."
Jól tudod. Muszlimoknak nem szabad hazudniuk. Mondjuk érdekes hogy te aki gátlástalanul hazudozol másokon számon kéred az igazmondást. A Biblia engedi a rabszolgatartást és szexrabszolgatartást. Ez derül ki a Bibliából.
"Az pedig, hogy két ókori forrás tíz év eltéréssel határoz meg egy történelmi eseményt, nem számít hibának, sőt, ez nagyon pontosnak meghatározásnak számít."
Ezzel azt állítod, Isten nem tudja hány évesen kezdet uralkodni Joakin.
"Én úgy hallottam, hogy bizonyos esetekben hazudhatnak. Ezt találtam most hirtelen"
Abban az esetben ha mondjuk jön egy keresztény, fegyvert fog rám, és azt mondja végez velem ha nem térek át a keresztény vallásra. Ekkor mondhatom azt hogy keresztyén leszek, pedig eszem ágában sincs.
"Tehát egy muszlim bármikor hazudhat neked, ha ez kell az iszlám térnyeréséhez."
Egy egy tipikus keresztény hazugság. Nincs ilyen az iszlámban. A Korán sok versben van leírva hogy hazudni bűn és kerülendő. A keresztények az általam leírt esetet forgatják ki és hazudnak.
"Az azert nem semmi, hogy 2020-ban meg mindig egesz nemzetek elnek hazugsagban, hazugsagot preferalo vallasban, sot, a hazudozast eloiro, megkovetelo vallasban. Es akkor meg van kepe idejonni es masokat barmifele lelkiismeret-furdalas hijan hazugnak nevezni."
Ugye itt a keresztény vallásra gondolsz és a keresztény emberekre, mert úgy már egészen helytálló amit írtál.
"En a helyedben inkabb melyen elszegyellnem magam a Koranoddal egyutt. De en ugye nem vagyok muszlim (hala istennek)."
Nekem nincs miért szégyellnem magam. Tipikus keresztény reakció. Ha vita nem megy érvekkel akkor jön a személyeskedés, agressziv támadás.
"Nem tudom, hogy a többiek hogy vannak vele, de én minél többet olvasom ezt a muszlim csókát, annal visszataszítóbbnak tűnik számomra az egesz iszlám vallás. Borzalmas a stílusa is, meg az is amit ir."
Mert egyébként ismered az iszlám vallást igaz? Ha én keresztények stílusa és tettei alapján kellett volna hogy döntsek, egy betűt nem olvastam volna el a Bibliából, csak hát én rendelkezem annyi intelligenciával hogy ne egyes emberek tettei alapján ítéljek meg egy vallást. Gondlom ez a hozzászólásom sem tetszett :)
"Ez is benne volt de még sok minden más is. Egy olyan könyvet képzelj el mint a Korán de csak a zsidó népre vonatkozóan."
Ezzel azt akarod mondani, hogy Isten kuldott egy profetat (Jezus), csak azert, hogy kinyilatkoztassa, hogy Isten fog majd kuldeni egy profetat (Mohamed), aki majd elmondja, hogyan eljenek az emberek? Es 600 evet kellett varni hogy ez megtortenjen? Ennek mi ertelme lett volna Isten reszerol? Es ha Jezus ennyire jelentektelen figura lett volna, akkor miert irodott az eleterol kabe anyyi konyv, mint Mohamedrol? Vicc kategoria amit allitasz, nevetseges.
45-ös:
Azt írod:
„ A Biblia engedi a rabszolgatartást és szexrabszolgatartást. Ez derül ki a Bibliából.”
Akkor légy szíves idézd azt a részt, ahol a Biblia engedi a szexrabszolgaságot. Ha nem találsz ilyet, akkor bizony hazudtál.
Azt írod:
„Ezzel azt állítod, Isten nem tudja hány évesen kezdet uralkodni Joakin.”
Sem a Krónikák könyvét, sem a Királyok könyvét nem Isten írta, hanem az ókor zsidó történészei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!