Hisznek Jézusban, imádkoznak hozzá, viszont ha a gyerekeik rákérdeznek, azt felelik, hogy "Igazából nem létezik a Jézuska". Csak szerintem ellentmondásos ez?
JézusKA - aki az ajándékokat hozza - nem létezik a keresztény vallásban.
A gyermek Jézusnak pedig nem igazán volt vallásos szerepe. Előbb fel kellett nőnie.
a legtöbb keresztény pont azért mert ez esetleg összezavarná a gyereket nem mondja, hogy a jézuska visz ajándékot, ált. azt mondják angyalok hozzák
egyébként nekem gyerekként valahogy eszembe sem jutott a jézuskát jézussal azonosítani, pedig a keresztény családból származó gyerekektől nagyvonalakban tudtam ki volt az ürge
Én is úgy neveltem, és nevelem most is a gyerekeimet, hogy nem hazudozok össze-vissza nekik ilyen apró-cseprő dologról. Ha kis dologban handabandázom, mit tennék nagy dolognál? Pontosan tudják, hogy mi szülők vesszük az ajándékokat, és pont ugyan úgy, és izgatottan várják a karácsonyt és az ajándékokat, ahogy azok a gyerekek, akik szerint valami kisgyermek láthatatlan valaki hozza az ajándékokat és a fát.
Pont azért, mert tudom, hogy Jézus a világ ura, élet és halál ura, akinek adatott minden hatalom, és megítéli az egész teremtett világot, nem fogom a gyerekeimnek bemutatni úgy, mint az ujját szopó kisdedet. Ide született a földre és volt csecsemő, ahogy Te vagy én is, mégsem szeretném, ha most is úgy bánnának velem, mint egy csecsemővel. És nem szeretnéd Te sem, gondolom.
Nem csak szerinted,szerintem is.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!