Jézus Krisztus tanításai nem ellentmondásosak szerintetek?
A Bibliában nincsenek hibák vagy ellentmondások,csak látszólagosak.Ezeknek megvan a megoldása,csak mélyre kell ásni az Írásban.
Ha találsz hibát vagy ellentmondást,annak 3 oka van:
-vagy rossz a fordítás
-vagy rossz a nyomtatás
-vagy rossz a hozzáállásod
:)
Üdv.-Roland
"Ha találsz hibát vagy ellentmondást,annak 3 oka van:
-vagy rossz a fordítás
-vagy rossz a nyomtatás
-vagy rossz a hozzáállásod "
Vagy betuszkoltak az adott szövegrészbe egy oda nem illő szösszenetet,fél mondatot.
Esetleg egy példát?
Nem vallási okból, nem kötekedni jöttem, ateista vagyok, de Jézust bírom :).
Így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsadó, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Béke Fejedelme.
VS
34 Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békét hozzak a földre; nem békét hozni jöttem, hanem kardot
Jézus egyik pillanatban azt mondja, hogy nemcsak egyszer bocsát meg, hanem kell hetvenhétszer is.
Néhány szövegrészlet, ami ennek teljesen ellentmond:
"És ha megbotránkoztat téged a te kezed, vágd le azt: jobb néked csonkán bemenned az életre, mint két kézzel menned a gyehennára, a megolthatatlan tűzre. A hol az ő férgök meg nem hal, és tüzök el nem aluszik."
Itt Jézus bünteti bűnt, ami egyrészt jogos, de hol marad az előbb említett megbocsátás.
"Aki a Szent Lélek ellen szól, annak sem ezen, sem a más világon meg nem bocsáttatik"
Ismét egy fenyegetés. Azaz nem úgy tűnik, mintha a bűnt megbocsátaná, épp ellenkezőleg. Mi ez ha nem kegyetlenség?
6#
"Így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsadó, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Béke Fejedelme.
VS
34 Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békét hozzak a földre; nem békét hozni jöttem, hanem kardot"
Szia!Attól,hogy valaki a béke fejedelme,és a béke üzenetét hirdeti,még nem biztos,hogy elfogadják,s emiatt konfliktusok keletkezhetnek.Olvasd el,arról beszél,hogy meghasonlás fog támadni a családi kapcsolatokban a megtérések miatt,de ez nem az ő hibája,hanem az embereké.
Szerintem sok keresztény tudna erről mesélni...
A Messiás lehetővé tette az Istennel való kibékülést,ezért ez a neve,de ha valaki elutasítja,akkor az illető marad az Istentől elszakadt állapotában.
Békés napot! :) -Roland
alapvető, hogy annak bocsájtaanak meg aki bocsánatot kér, ha valaki megváltoztatja az életét, Isten megbocsájt neki, holott ugye nem feltétlenül kéne, pl ha megölsz 1 embert és megmentesz 100-at, attól te még mész a bíróság elé és a bíróság elítél
tehát nem arról van szó, hogy idejön, kérdés nélkül mindenkinek mindent jóváhagy, és elenged
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!