Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus Krisztus tanításai nem...

Jézus Krisztus tanításai nem ellentmondásosak szerintetek?

Figyelt kérdés
2015. aug. 5. 01:45
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
26%
mire gondolsz konkrétan? én eddig még nem olvastam olyat amit kis utánanézéssel(ha valaki nem ismeri az adott kor és hely körülményeit sokmindent félreérthet) és gondolkodással nem tudtam feloldani
2015. aug. 5. 02:14
 2/32 anonim ***** válasza:
35%
Nem. Aki pedig gyűlöli valami beteg vagy irigy ember lehet.
2015. aug. 5. 02:31
 3/32 Roland G. ***** válasza:
10%

A Bibliában nincsenek hibák vagy ellentmondások,csak látszólagosak.Ezeknek megvan a megoldása,csak mélyre kell ásni az Írásban.

Ha találsz hibát vagy ellentmondást,annak 3 oka van:

-vagy rossz a fordítás

-vagy rossz a nyomtatás

-vagy rossz a hozzáállásod

:)

Üdv.-Roland

2015. aug. 5. 02:49
 4/32 anonim ***** válasza:
29%

"Ha találsz hibát vagy ellentmondást,annak 3 oka van:

-vagy rossz a fordítás

-vagy rossz a nyomtatás

-vagy rossz a hozzáállásod "

Vagy betuszkoltak az adott szövegrészbe egy oda nem illő szösszenetet,fél mondatot.

2015. aug. 5. 03:02
 5/32 anonim ***** válasza:
20%

Esetleg egy példát?

Nem vallási okból, nem kötekedni jöttem, ateista vagyok, de Jézust bírom :).

2015. aug. 5. 04:15
 6/32 anonim ***** válasza:
18%

Így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsadó, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Béke Fejedelme.

VS

34 Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békét hozzak a földre; nem békét hozni jöttem, hanem kardot

2015. aug. 5. 08:01
 7/32 anonim ***** válasza:
0%
Erős hittel feloldható minden ellentmondás. Az oldatban pedig elhanyagolható koncentrációban fognak csak megjelenni a kétség szikrái.
2015. aug. 5. 08:06
 8/32 A kérdező kommentje:

Jézus egyik pillanatban azt mondja, hogy nemcsak egyszer bocsát meg, hanem kell hetvenhétszer is.

Néhány szövegrészlet, ami ennek teljesen ellentmond:

"És ha megbotránkoztat téged a te kezed, vágd le azt: jobb néked csonkán bemenned az életre, mint két kézzel menned a gyehennára, a megolthatatlan tűzre. A hol az ő férgök meg nem hal, és tüzök el nem aluszik."

Itt Jézus bünteti bűnt, ami egyrészt jogos, de hol marad az előbb említett megbocsátás.

"Aki a Szent Lélek ellen szól, annak sem ezen, sem a más világon meg nem bocsáttatik"

Ismét egy fenyegetés. Azaz nem úgy tűnik, mintha a bűnt megbocsátaná, épp ellenkezőleg. Mi ez ha nem kegyetlenség?

2015. aug. 5. 10:34
 9/32 Roland G. ***** válasza:
19%

6#

"Így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsadó, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Béke Fejedelme.

VS

34 Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békét hozzak a földre; nem békét hozni jöttem, hanem kardot"

Szia!Attól,hogy valaki a béke fejedelme,és a béke üzenetét hirdeti,még nem biztos,hogy elfogadják,s emiatt konfliktusok keletkezhetnek.Olvasd el,arról beszél,hogy meghasonlás fog támadni a családi kapcsolatokban a megtérések miatt,de ez nem az ő hibája,hanem az embereké.

Szerintem sok keresztény tudna erről mesélni...

A Messiás lehetővé tette az Istennel való kibékülést,ezért ez a neve,de ha valaki elutasítja,akkor az illető marad az Istentől elszakadt állapotában.

Békés napot! :) -Roland

2015. aug. 5. 12:19
 10/32 anonim ***** válasza:
43%

alapvető, hogy annak bocsájtaanak meg aki bocsánatot kér, ha valaki megváltoztatja az életét, Isten megbocsájt neki, holott ugye nem feltétlenül kéne, pl ha megölsz 1 embert és megmentesz 100-at, attól te még mész a bíróság elé és a bíróság elítél

tehát nem arról van szó, hogy idejön, kérdés nélkül mindenkinek mindent jóváhagy, és elenged

2015. aug. 5. 13:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!