Biblia=Krisztus tanítása? Ha a keresztények szerint igen, akkor be vannak húzva a csőbe.
Onnan jutott eszembe a kérdés,hogy Pál apostol azt mondta;"A Sátán is a világosság angyalának álcázza magát"
S ezzel bizony leleplezte az Ószövetségi Sátánt,aki a Bibliában Istennek adja ki magát!
Mert hát nézzük meg miket tesz a "világosság angyala"
Erőszak,gyilkosság,ítélkezés lépten-nyomon,háborúk,értelmetlen pusztítás.
És ezt a legtöbb keresztény mégis elfogadja "Isten szent cselekedetei" alapon,miközben a Páli beszédet is ismerik,és szintén elfogadják.
nem, a Teremtő teremtett. de az emberek behúzása után sátán vált e világ istenévé, és mind a mai napig az.
Jézus eljött, megölték.
szerintem is az ószövetség istene sátán.
ezért megváltás Jézus váltsága.
"Erőszak,gyilkosság,ítélkezés lépten-nyomon,háborúk,értelmetlen pusztítás. "
Ehhez mi a franc köze van az Újszövetségnek és Jézushoz? Ezek szinte teljesen pacifikus tanítások.
Ha neked van igazad,akkor Jézus is tévedett,Pál is.
Jézus az egész ószöv.et elfogadta,annak minden betűjét ihletettnek tartotta,abból olvasott fel,idézett.Az apostolok szintén az ó-ból prédikáltak,hiszen akkor még nem volt újszöv.
A 2 szöv.Istene ugyanaz,helytelen beállítani úgy,mintha az egyik gonosz,a másik jó lenne,ez egy gnosztikus nézet.
"Tudom, hogy Ábrahám magva vagytok; de meg akartok engem ölni, mert az én beszédemnek nincs helye nálatok.
Én azt beszélem, amit az én Atyámnál láttam; ti is azt cselekszitek azért, amit a ti atyátoknál láttatok.
Felelének és mondának néki: A mi atyánk Ábrahám. Monda nékik Jézus: Ha Ábrahám gyermekei volnátok, az Ábrahám dolgait cselekednétek.
Ámde meg akartok engem ölni, olyan embert, aki az igazságot beszéltem néktek, amelyet az Istentől hallottam. Ábrahám ezt nem cselekedte.
Ti a ti atyátok dolgait cselekszitek. Mondának azért néki: Mi nem paráznaságból születtünk; egy atyánk van, az Isten.
Monda azért nékik Jézus: Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem; mert nem is magamtól jöttem, hanem ő küldött engem.
Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.
TI AZ ÖRDÖG ATYÁTÓL VALÓK VAGYTOK, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.
Mivelhogy pedig én igazságot szólok, nem hisztek nékem.
Ki vádol engem közületek bűnnel? Ha pedig igazságot szólok: miért nem hisztek ti nékem?
Aki az Istentől van, hallgatja az Isten beszédeit; azért nem hallgatjátok ti, mert nem vagytok az Istentől valók.
Felelének azért a zsidók és mondának néki: Nem jól mondjuk-é mi, hogy te Samaritánus vagy, és ördög van benned?
Felele Jézus: Nincs én bennem ördög; hanem tisztelem az én Atyámat, és ti gyaláztok engem.
Pedig én nem keresem az én dicsőségemet: van aki keresi és megítéli.
Bizony, bizony mondom néktek, ha valaki megtartja az én beszédemet, nem lát halált soha örökké.
Mondának azért néki a zsidók: Most értettük meg, hogy ördög van benned. Ábrahám meghalt, a próféták is; és te azt mondod: Ha valaki megtartja az én beszédemet, nem kóstol halált örökké.
Avagy nagyobb vagy-é te a mi atyánknál Ábrahámnál, aki meghalt? A próféták is meghaltak: kinek állítod te magadat?
Felele Jézus: Ha én dicsőítem magamat, az én dicsőségem semmi: az én Atyám az, aki dicsőít engem, akiről ti azt mondjátok, hogy a ti Istenetek,
És nem ismeritek őt: de én ismerem őt; és ha azt mondom, hogy nem ismerem őt, hozzátok hasonlóvá, hazuggá leszek: de ismerem őt, és az ő beszédét megtartom.
Ábrahám a ti atyátok örvendezett, hogy meglátja az én napomat; látta is, és örült.
Mondának azért néki a zsidók: Még ötven esztendős nem vagy, és Ábrahámot láttad?
Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.
Köveket ragadának azért, hogy reá hajigálják; Jézus pedig elrejtőzködék, és kiméne a templomból, átmenvén közöttük; és ilyen módon eltávozék."
János evangéliuma 8:37-59
Jézus elítéli az "Ószövetségieket"
https://www.youtube.com/watch?v=rlnTDiv9S5Q
Rasztás Dzsimi !
Az általad idézett szöveg a júdeai farizeusoknak szól,nem pedig az egész zsidóságnak.
Ha elítélte volna az ószövetségieket,akkor saját magát is elítélte,mert a ószövetségi Törvény alatt született és élt,valamit az egész róla szól!(pl :a próféciák)
Igen róla szól az egész, pontosabban az eljöveteléről.
Ha ugyanolyan fontos lenne az ó és újszövetség akkor Jézus várása és Jézus eljövetele és tanítása egyenértékű lenne?
Jézus nem ítélné el magát, mert az ószövetség és újszövetség teljesen más erkölcsi morált vall.
Míg az ószövetség a büntető, kegyetlen, másokon nem könyörülő bosszúálló Istent ábrázolja, addig az újszövetség az irgalmas, kegyes, békés, megbocsátó Istent vetíti elénk.
Egyszerre mindkettőt nem lehet hírdetni.
Márpedig Jézus az utóbbit hírdette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!