A keresztények bálványimádók?
Az apostolok idejében Jézust még csak egy egyszeri halandónak tekintették, amit a Biblia is bizonyít.
"Amikor útnak indult, odasietett hozzá valaki, térdre borult előtte, és úgy kérdezte: „Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” „Miért mondasz engem jónak? - kérdezte Jézus. - Senki sem jó, csak egy, az Isten."
Márk 10, 17-18
"Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya."
Márk 13, 32
"Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?"
Máté 27,46; Márk 16,34
A nikaiai zsinaton döntöttek arról, hogy Jézus egyenlő Istennel, majd a konstantinápolyi zsinaton a szentlélekről és mindezt Constantinus császár vezetésével, aki egyébként napimádó pogány volt.
Mire is alapozva?
"„Én és az Atya egyek vagyunk” – mondta Jézus"
János 10:30
ezzel szemben:
"a Fiú semmit sem tehet a maga kezdeményezéséből, hanem csak amit lát, hogy az Atya tesz. Mert amiket Az tesz, azokat teszi hasonlóképpen a Fiú is"
János 5:19; 14:10; 17:8
Véleményem szerint (János 10:30) Jézus arra utal csupán, hogy hite által egyesült Istennel, és nem szó szerint kell értelmezni a szavait, hisz ez ellent mondana a Biblia többi részének. (meg annak, hogy egy az Isten)
És most a bálványimádásról:
"Én, az Úr vagyok a te Istened, aki kihoztalak Egyiptom földjéről, a szolgaság házából. Ne legyen más istened rajtam kívül! Ne csinálj magadnak faragott képet vagy valami hasonmást arról, ami fenn az égben vagy lenn a földön vagy a vizekben, a föld alatt van! Ne imádd és ne tiszteld azokat,mert én, az Úr, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok."
2Móz 20,2-5
A keresztények Krisztust imádják, aki nem egyenlő az Istennel. Feszületekhez és szobrokhoz imádkoznak, ami merőben kimeríti a bálványimádás fogalmát.
Tehát?
Dehogyis kannibálok. A szölötöke termését a vörös bort isszák, és kovásztalan kenyeret esznek.
Ezek szimbolizálják kiontott vérét és tökéletes testét.
Tehát szimbólumok. Jézus nem vágott ki egy darab húst a testéböl, nem vágta fel az erét hogy pohárba csorgatva vérét itassa meg a tanítványokat.
Ezt azt hittem nagyon könnyen meg lehet érteni.
Ez nem érv. Érvelj ellene, ha tudsz.
szia
Attól függ, hogy miként éli a keresztény életét.
ha az emberi hagyomány szerint kkor igen, ha Jézus és a Biblia tanítása szerint akkor nem-
Marianne
"A keresztények bálványimádók?"
Röviden és kereken:
Nem mindegyik.
Szia!
Valójában azok a tanítások, amelyek külső Istent tételeznek fel, -túl azon, hogy totálisan mellőzik a legalapvetőbb logikát-, bálványimádók.
Viszonyt ez nem keresztény, krisztusi tanítás, mert: "Az Isten országa bennetek van".
Tehát keresztény ember nem bálványimádó. Ha bálványimádó, külső Istenben hívő, akkor nem keresztény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!