A keresztények miért beszélnek kedves és szerető Istenről, amikor egy kegyetlen világot teremtett az ipse?
A jelenleginél lehetne sokkal jobb is, ezt nem tagadhatja senki.
Még a szerény emberi intelligenciámmal is klasszisokkal jobbat tudok elképzelni.
a keresztények szerint a csóka egy alapvetően full jó világot teremtett, csak az feltételezte volna hogy az ember hallgat rá, mint mondjuk a szülőre a gyerek, de megadta a lehetőséget, hogy önállóan döntsön, és azt választotta, hogy inkább majd lesz önálló, majd eldönti mi a jó és mi a rossz, és ebbe a fater ne üsse bele az orrát, ezért hát az ember eldöntheti gyilkol/kizsákmányol/szennyez/stb e vagy sem.
Mondjuk mintha egy kamasz hülyegyerek elszökne otthonról pár hét múlva éhesen, bedrogozva az esőben rinyálna, hogy "fater mekkora g*ci vagy te!"
"Még a szerény emberi intelligenciámmal is klasszisokkal jobbat tudok elképzelni."
Nosza, láss hozzá a teremtéshez, itt az ideje. Szólíthatunk kérdezőistennek?
Én nem azt mondtam, hogy bárki félne, bár ez is megállná a helyét, hiszen a sémi monoteizmus egyfajta Stockholm-szindróma.
Arra céloztam, hogy az istened feltétlen (!) felmagasztalása mellett az egyetlen alternatíva, hogy Sátán kutyája vagy, és mész az örök kárhozatra/megsemmisülésre. Szóval, nem is ismernek el kereszténynek, ha nem ezt teszed. Ezt KELL tenned, hogy keresztény legyél egyáltalán.
Forrás, meg Jahve :-)
Szektásodunk, szektásodunk? Mintha a Szentírásban ez a "Forrás" nem szerepelne!
Kész többistenhit!
1. parancsolat:
"Ne legyenek neked idegen isteneid színem előtt."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!