Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények miért beszélnek...

A keresztények miért beszélnek kedves és szerető Istenről, amikor egy kegyetlen világot teremtett az ipse?

Figyelt kérdés

A jelenleginél lehetne sokkal jobb is, ezt nem tagadhatja senki.

Még a szerény emberi intelligenciámmal is klasszisokkal jobbat tudok elképzelni.

2015. máj. 22. 23:23
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
16-os! Még konkrétabban: Jézus az utolsó eséjén nem Jahvéhoz, a háború istenéhez imádkozott, hanem Abbához, a teremtő istenhez. Csak a vallás összemosta a két istenséget, bár Jahve megkérdőjelezhető, hogy isten-e, vagy valami más entitás.
2015. máj. 23. 00:30
 22/35 anonim ***** válasza:
javítás: eséjén - estéjén
2015. máj. 23. 00:31
 23/35 Shai-Hulud ***** válasza:

"Héberül a szó helyes kiejtése: Jáhve."

Az írásmódját meg a #12-ben megadtam :-)

2015. máj. 23. 00:31
 24/35 Shai-Hulud ***** válasza:

" Csak a vallás összemosta a két istenséget, bár Jahve megkérdőjelezhető, hogy isten-e, vagy valami más entitás."

Nahát, egy vallásújító! Kedves próféta, mikor tisztelhetjük új vallásának megalapítását? Mert hogy EZ NEM A KERESZTÉNY HIT, az bizonyos.

Mondd el ezeket egy papnak, azonnal szentmisét celebrál a lelki üdvödért, te eretnek istentagadó!

2015. máj. 23. 00:34
 25/35 Shai-Hulud ***** válasza:
Bár.... még az is lehet, hogy egyszerűen tudathasadásos az Úr... Akkor lehet, hogy két személyisége van. :-D
2015. máj. 23. 00:35
 26/35 anonim ***** válasza:
24-es! tudod vannak diplomával rendelkező vallástörténészek, akik éppen ezekkel foglalkoznak, ezeket kutatják, tehát nem saját kútfőből veszem az információt, és én egyetértek velük, mert megértettem, miről van szó! te meg úgy sem értenéd.
2015. máj. 23. 00:37
 27/35 anonim ***** válasza:
24-es! Az úgynevezett kereszténység nemcsak titkolta, hanem tiltotta is a reinkarnáció tanait. A jelenlegi "keresztény" egyház és vallás ugyanolyan materializmuson alapszik, mint az ateista materializmus! Egyik kutya, másik eb! Egyik sem tanítja meg az igazságot!
2015. máj. 23. 00:48
 28/35 Shai-Hulud ***** válasza:

Elég nagyot tévedsz. Vallásos nevelést kaptam, gyerekkoromban ministráltam is, rendszeresen jártunk templomba.

Csak később egyre több kritikával fogadtam a rengeteg csodát, jóságot, szeretetet, stb. ami az Istenből fakad - mert a világban nem ezt látom magam körül. És ha az Úr mindenható, mindentudó, akkor a világ bajainak ő az oka.

Megoldhatná a problémákat, de nem teszi.

Megszüntethetné a szenvedést, de nem teszi.

Jóvá tehetné az embereket, de nem teszi.

Miközben pontosan tudja előre, hogy mindez mit fog eredményezni, és hova vezet.

Szabad akarat? De hiszen ő előre tudja, hogy mit fogok akarni! És azt is, hogy a gyilkos mit fog akarni!

Ő TEREMTETTE ILYENNEK A VILÁGOT!

Véletlenül? - Akkor nem mindentudó.

Szándékosan? - Akkor viszont mégiscsak gonosz.

És te most azzal jössz, hogy én nem értem a dolgot? Honnan veszed? mitől vagy ilyen magabiztos? Hátha éppen TE nem érted a dolgot?

Hiszen te is csak egy ember vagy!

Érdekes, hogy bennem RENGETEG kétely van, rengeteg kérdés, rengeteg bizonytalanság - te meg rögtön fújod mindenre a választ, és persze én vagyok a gyengeelméjű, aki "nem érti" ezeket a dolgokat...

Nos NEM. Ismét mondom: NEM hiszem el, hogy egy minket szerető, jóságos Isten létezne. És ehhez elég csak a Bibliát elolvasni.

2015. máj. 23. 00:58
 29/35 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Mi az amit kegyetlennek tartasz?

2015. máj. 23. 10:51
 30/35 pelgrim ***** válasza:

Nagyon tájékozatlan lehet a kedves kérdező, vagy csak provokálás a szándéka mert az „ipse”, vagy akit a hívő és a vallásos emberek Istennek neveznek, nem teremtett semmit. Isten nem egy valaki, Isten egy személynél, egy valakinél minden tekintetben több, nagyobb, hatalmasabb, bölcsebb stb., stb.

Közelebb állunk a valósághoz ha Istent úgy képzeljük el mintha egy önfejlesztő ihlet lenne, az Eredeti Ihlet; mindennek Forrása, oka, kezdete és fenntartója; mint egy Mindenható Törvény, a Vezérlő Alapelv mindenben. Így ábrázolva, könnyebben megérthetjük, a vallások bizonyos tanításait, mint például azt hogy minden Istenből származik. Az ihletre ugyanis a közlésre, a kifejezésre a kinyilatkozásra törekvő hajlam a jellemző. A vallások állítása is, hogy Isten mindenütt jelen van, érthetőbbé válik, ha a dolgokat körülöttünk, és saját magunkat is, az eredeti Ihlet vagy Isten fejleményeinek tekintjük.

Isten nem teremtett semmit, de jelen van bennünk és minden fejleményében körülöttünk, mint a Vezérlő Alapelv, vagy Mindenható Törvény. Ez megmagyarázza Isten sokat vitatott mindenhatóságát is, ami nem természetfölötti dolgokban, csodákban, isteni beavatkozásban nyilvánul meg, hanem a természet törvényei által folytonos hatásában mindenre. Külön beavatkozásra nincs szükség hiszen Isten folyton jelen van mindenütt.

Mégis történnek néha olyan „megmagyarázhatatlan” dolgok, melyeket a hívők csodának minősítenek. Had mondjam el, hogy csodák, természet fölötti dolgok, vagy közvetlen isteni beavatkozás nem létezik (Isten közvetlen jelen van), minden a természet törvényei szerint megy végbe, de a természet törvényei is az Eredeti Önfejlesztő Ihlet vagy Isten fejleményei. És létezik olyan természeti törvény is, amely minden más, akár természeti törvényt is felülír. Mikor ez a magasabb rendű törvény érvényesül, akkor beszélnek az emberek csodáról, isteni beavatkozásról, stb.

Még egyszer, Isten nem teremtett kegyetlen világot, hanem mindenné fejlődött, amit a természet törvényei lehetővé tettek.

2015. máj. 23. 11:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!