Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyes ateisták miért ilyen...

Egyes ateisták miért ilyen ellentmondásosak? (részletek lent)

Figyelt kérdés

miért támaják a keresztényeket olyan dogmatikusan, mindenféle választa bezárkózva és meglehetősen tudománytalan érvkészlettel mint amivel ők vádolják a keresztényeket, és ami jó esetben csak a szekták sajátja, és ugyan azokért a dolgokért más vallásokat miért nem?

csak hogy legyen egy példa is:

egyszer régen egy töritanárom megtudta, hogy vannak az osztályban keresztények és erre hisztérikusan elkezdte nyomni "az ember a majomtól származik és kész, csak véletlenül vagyunk, ez tény, ez megkérdőjelezhetetlen ,akárki akár mit mond ez így van és kész" dolgot, én próbáltam elmagyarázni, hogy téved, az evolucio elmélet ilyet sosem foglalt magába, de mindig közbevágott és ordibált, nem hagytam magam, végül az igazgatóbia vitt, ahol a diri lecsitította, így már elmagyarázhattam ,hogy az evolúció elmélet szerint SEM a majmoktól származunk, hanem egy lénytől, amitől a majmok is, és ennek az embernek meggyőződése hogy ő a felvilágosult, higgadt nyitott ateista gondolkodó, azt veszem észre, hogy szinte az összes "harcias ateista" ilyen, még jehova tanúi is sokkal nyitottabbak, higgadtabbak és toleránsabbak náluk.

2015. ápr. 24. 23:52
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Vannak buta emberek, és vannak köztük ateisták, keresztények, buddhisták és más vallásúak is. Nincs ebben semmi különös. Én ismerek nagyon okos és buta keresztényeket és ateistákat is. A hit ajándék, nem mindenkinek adatik meg.
2015. ápr. 25. 00:12
 2/23 anonim ***** válasza:
73%
Ateisták között is vannak hü..lyék. Amúgy sosem értettem, hogy te miért vagy előrébb a vallással? Mit válaszol meg, amit amúgy nem tudnál?
2015. ápr. 25. 00:21
 3/23 Ozmium42 ***** válasza:
90%

Nyilván az ateisták sem mentesülnek a Dunning-Kruger effektus hatálya alól. Ennyi a magyarázat.

[link]

2015. ápr. 25. 01:42
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy van ilyen ateista is, nem jelenti azt, hogy az összes ilyen lenne - vagy akár a többség ilyen lenne.

Én pl. értelmes embereket ismerek.

2015. ápr. 25. 02:13
 5/23 anonim ***** válasza:
86%

Ja, és hogy miért vannak ilyenek az ateisták között is?

Mondta valaki azt, hogy az ateizmus automatikusan észt vagy türelmet is ad?

2015. ápr. 25. 02:14
 6/23 anonim ***** válasza:
66%

Mit mondjak, propagandistának kiváló vagy és az operációs eszközeid is közismertek, bár így egyes szám, első személyben kevesen vállalják fel a dumát, legfeljebb az internet leellenőrizhetetlenségében bízva.

Nagyon életszerű, hogy a képzett pedagógus hisztériás rohamot kap és sejtelme sincs arról a leegyszerűsített tananyagról sem, amit éppen neki kellene tanítani és esetlegesen enyhíteni a fellépő feszültségeket, de a bölcs kamasz megleckézteti a tanerőt és vértanúkat meghazudtoló bátorsággal megvédi hitét a gonosz és ostoba támadással szemben.

Jól ismert a módszer és a figyelmedbe ajánlom, hogy nagyobb teret nyerve meséld a legközelebb, esetleg így: - dél-Kaliforniában volt egy diák, aki ...-, vagy - megbízható helyen olvastam egy emberről ... -, mert ugye akár számon is kérhetjük rajtad a sztorit és pillanatok alatt le lehetne ellenőrizni, mondjuk tessék, melyik iskola volt az és mikor történt az eset? Ki volt az igazgató és tessék, nevezd meg a tanárt, nem bánom, a saját nevedet nem szükséges megemlítened, ennyi inkognitó járhat, de nem is vagyunk kíváncsiak rá. Az igazgató bizonyára emlékszik a történtekre, hiszen ilyen nem sok lehet a prakszisában és simán megkérdezhetjük tőle, mi lett a tanárral, mert egy ilyen félbolond biztosan ki lett rúgva az iskolából, esetleg már régen az idegosztályon tartózkodik, ahová a hasonló hibbant idegroncsokat szokták küldeni, gyógykezelésre. Talán még gyógyulást is kívánhatunk neki, mert lehet, hogy nem is tartós a károsodása, feltéve, ha egyáltalán igaz a meséd, amiben erősen kételkedem, kissé a Biblia stílusát érzem rajta, az meg már néhány évezrede nincs különösebben divatban.

Azért ilyen sztorikat remekül tudsz kitalálni, hat évezreddel ezelőtt talán hasznodat is vették volna a Biblia írói, de manapság már finomabban árnyalt történeteket kellene kitalálnod. Most képzeld el, nem a templomban prédikálsz, itt előfordulhat, hogy csak nevetnek az emberek a légből kapott történeteden, nem mindenki annyira hiszékeny, hogy mindent bevegyen.

Hiszi a piszi.

2015. ápr. 25. 03:24
 7/23 anonim ***** válasza:
0%
Egyszer régen egy messzi, távoli galaxisban...
2015. ápr. 25. 03:30
 8/23 anonim ***** válasza:
19%

harcias ateista :D

Én szeretek eszmecserézni az intelligens ateistával, aki müvelt, nem csak a darwinizmust és Dawkinsot szajkózza.

2015. ápr. 25. 08:07
 9/23 ceri ***** válasza:
86%

A kereszténységet egyrészt azért támadják, mert az ó- és újszövetség mentalitása, mondanivalója köszönő viszonyban sincs egymással. Másrészt a kereszténység -úgy ah van és amit a felekezetek képviselnek- sok irracionalitást tartalmaz. Az ószövetség ellent mond a tudományos tényeknek és sokszor saját magának is, a moralitása sok esetben ember ellenes, diszkrimináló, egyszóval barbár, mint a nép amely megalkotta. Egy magát különleges kiválasztottnak tartó nép, igazságtalan, öncélú, önimádó, zsarnok istenképe ellen tiltakozik egy normális ember.

6-os válaszolónak !

"Hiszi a piszi."

Miért kell valakit lehazugozni annak alapján, hogy te mit hiszel el? Bizony hajdanán -még az átkosban- sok ilyen jelenet volt az iskolákban. Abban az időben amikor Marx, Engels tanai alapján kellett oktatni, voltak ilyen jelenetek. De lázadoztak a diákok más miatt is -szóval voltak ilyen balhék szép számmal. Történetesen velem és a haverjaimmal is megestek hasonló dolgok, mint ahogy felkészületlen és szolgalelkű pedagógusok is voltak és vannak ma is.

2015. ápr. 25. 09:24
 10/23 A kérdező kommentje:

"Hiszi a piszi"

úgy érzem talán ez a válaszadó úriember/hölgy is pontosan abba a csoportba tartozhat amivel kapcsolatban a kérdést feltettem, ismét csak azt a példát tudom mondani, hogy a híres/hírhedt jehova tanúi is normálisabban reagáltak volna, ennek ellenére ha szeretné megírhatom neki melyik suliba jártam, és a tanárnő nevét is, ha igényli írjon üzenetet(és bárki más is aki kiváncsi), nyilvánosan nem illik nevket kiírni

3. válaszolónak köszönöm, valószínűleg tényleg ez lehet a helyzet

többieknek akik meg annak ellenére, hogy világosan fogalmaztam EGYES ateisták, - tehát nem az összes, nem a jelentős részük, nem a kisebbik részük, hanem közülük egyesek -, mégis elkezdtek azon pofozkodni "na de nem az összes" körülbelül az a kategória, hogy minden katolikus pap gyerekeket zaklat/minden zsidó kizsákmányoló/minden muzulmán terrorista

2015. ápr. 25. 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!