Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus Krisztus tanításai nem...

Jézus Krisztus tanításai nem ellentmondásosak szerintetek?

Figyelt kérdés
2015. aug. 5. 01:45
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

De akkor Jézus a Mózesi törvényt Atyjától származónak titulálta,és az akkori megkövezőket bűntelennek gondolta,akik akkor jogosan hajtottak végre ilyen cselekedetet?

Mert ha nem,akkor megint csak oda jutunk,hogy Jézus nem fogadott el ilyen barbár törvényt Atyja törvényeként,sem az Ószövetségben,sem az Újszövetségben.

2015. aug. 9. 19:41
 22/32 anonim ***** válasza:

Ne feledd, Jézus nem Isten kritikáj volt, hanem képmása. Nem Jézus törölte el a mózesi törvényeket, hanem Isten. "NEm azért küldte Jézust Isten, hogy kárhoztassa a világot, hanem, hogy megtartsa általa". Ezt bizonyítván Jézus nem kövezte halálra a paráznát, hanem megtartotta. Jézus csak végrehajtotta Isten akaratát (új szövetségét),véget vetett az Ószövetségnek, a halál-, a betű- és a kárhoztatás szövetségének. Nincs ha. Mindenki bűnös volt, mindenki halált érdemel, én is. De kegyelmet kaptam, és ezt köszönettel elfogadtam.

A törvény szent, igaz, de az egy szövetségben volt. Isten véget vetett az Ószövetségnek és új szövetséget kötött, tehát maga Isten törölte el a korábban saját maga által adott mózesi törvényeket. A mózesi törvények nem azért voltak, hogy megtisztuljunk, hanem, hgy belássuk,hogy saját erőből nem üdvözülhetünk, Krisztus kegyelmére van szükségünk.

Róma

10,4 Mert a törvény vége Krisztus [Gal. 3,24. Ján. 3,16.18.] minden hívőnek igazságára.

Galata

3,24 Ekként a törvény Krisztusra vezérlő mesterünkké lett, hogy hitből igazuljunk meg. [Róm. 10,4.]

3,25 De minekutána eljött a hit, nem vagyunk többé a vezérlő mester alatt.

3,26 Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. [Ján. 1,12.]

3,27 Mert a kik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöztétek fel. [Róm. 6,3.13.14.]

3,28 Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.

3,29 Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök.

1 Tim

1,8 Tudjuk pedig, hogy a [Róm. 7,12.] törvény jó, ha valaki törvényszerűen él vele,

(Róma 7,12 Azért ám a törvény szent, [1 Tim. 1,8.] és a parancsolat szent és igaz és jó.)

1,9 Tudván azt, hogy a törvény nem az igazért van, hanem a törvénytaposókért és engedetlenekért, az istentelenekért és bűnösökért, a latrokért és fertelmesekért, az atya- és anyagyilkosokért, emberölőkért.

1,10 Paráznákért, férfifertőztetőkért, emberrablókért, hazugokért, hamisan esküvőkért, és a mi egyéb csak az egészséges tudománynyal ellenkezik,

1,11 A boldog Isten dicsőségének evangyélioma szerint, mely reám bízatott.

1,12 És hálát adok annak, a ki engem megerősített, a Krisztus Jézusnak, a mi Urunknak, hogy engem hívnek ítélt, rendelvén a szolgálatra, [Csel. 9,15.]

1,13 Ki előbb [Csel. 9,1.2.5.] istenkáromló, üldöző és erőszakoskodó valék: de könyörült rajtam, mert tudatlanul cselekedtem hitetlenségben;

1,14 Szerfelett megsokasodott pedig a mi Urunknak kegyelme a Krisztus Jézusban való hittel és szeretettel.

1,15 Igaz beszéd ez és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus Jézus azért jött e világra, [Mát. 9,13.20,28.] hogy megtartsa a bűnösöket, a kik közül első vagyok én.

1,16 De azért könyörült rajtam, hogy Jézus Krisztus bennem mutassa meg legelőbb a teljes hosszútűrését, példa gyanánt azoknak, a kik hiendenek ő benne az örök életre.

1,17 Az örökkévaló királynak pedig, a halhatatlan, láthatatlan, egyedül bölcs Istennek [Róm. 16,27.] tisztesség és dicsőség örökkön örökké! Ámen.

2015. aug. 9. 19:57
 23/32 anonim ***** válasza:

Egyébként a Bibliában a hivatkozások nagyon fontosak, akár a hivatkozott Igével is lehet folytatni az Igeverset. Mondok egy érdekes példát, ami ráadásul nem is off.

Róma 10,4 egyik hivatkozása János 3.16, 18.

Egyben

Róma 10,4 Mert a törvény vége Krisztus [Gal. 3,24. Ján. 3,16.18.] minden hívőnek igazságára.

János 3,16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, [Róm. 5,8.8,32. 1 Ján. 4,9.] hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

3,17 Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a [rész 12,47. Luk. 9,56.] világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.

3,18 A ki hiszen [vers 36. rész 5,24.6,40.47.20,21.] ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.

Ez alátámasztja, mit mondok. Krisztusban véget vetett a törvnynek Isten, mert úgy szerette a világot, hogy ai Jézusban hisz, a bűnössége (mózesi törvény alapján) miatt sem fog elveszni. Tehát Isten törölte el a saját törvényét, mert a mózesi törvény igazsága alapján mind elkárhoznánk, de Isten kegyelmet adott, mert Jézus kielégítette a törvény igazságát, és meghalt mindenki bűnéért, tehát vér folyt értünk. A bűn ugyanis vértkván, ez Isten egyik rendje

2015. aug. 9. 20:09
 24/32 anonim ***** válasza:

"Ne feledd, Jézus nem Isten kritikáj volt, hanem képmása."

Én nem is mondtam,hogy Isten törvényét kritizálta,ezt a törvényt speciel nem is tartotta az Atyjáénak.

"Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölõ volt kezdettõl fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen õ benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."

Sajnálom,de itt nincs mellébeszélés.Aki halálra kövezi a másikat,az emberölő,és nem Krisztus Atyja szól belőle.

"A törvény szent, igaz, de az egy szövetségben volt. Isten véget vetett az Ószövetségnek és új szövetséget kötött, tehát maga Isten törölte el a korábban saját maga által adott mózesi törvényeket. A mózesi törvények nem azért voltak, hogy megtisztuljunk, hanem, hgy belássuk,hogy saját erőből nem üdvözülhetünk, Krisztus kegyelmére van szükségünk."

Ilyen nincs.Egy igaz,szent Isten nem fog olyan törvényt hozni,amiről tudja,hogy később megváltoztatja.

2015. aug. 9. 20:52
 25/32 anonim ***** válasza:

Természetesen tudomásul veszem, amit mondtál, de nekem akkor is az ige a mérvadó:

Róma

10,4 Mert a törvény vége Krisztus [Gal. 3,24. Ján. 3,16.18.] minden hívőnek igazságára.

Én még magamnak sem hiszek, csak a Bibliának. Áldom az Istent Jézusértés a kegyelemért. Jézus veletek!

Róma 6.14 Mert a bűn ti rajtatok nem uralkodik; mert nem vagytok törvény alatt, hanem kegyelem alatt.

2015. aug. 10. 08:18
 26/32 anonim ***** válasza:

"Aki halálra kövezi a másikat,az emberölő,és nem Krisztus Atyja szól belőle."

Ha a hóhér végrehajtja az ítéletet, akkor utána a hóhért perbe fogják szándékos emberölésért?

2015. aug. 10. 08:19
 27/32 anonim ***** válasza:

"Ha a hóhér végrehajtja az ítéletet, akkor utána a hóhért perbe fogják szándékos emberölésért?"

Mire akarsz kilyukadni?

2015. aug. 10. 17:13
 28/32 ceri ***** válasza:

"Egy igaz,szent Isten nem fog olyan törvényt hozni,amiről tudja,hogy később megváltoztatja."

Ez bizony így igaz. Sőt semmilyen intelligens lény nem hoz úgymond rossz törvényt -még az ember sem, hacsak nem valamilyen hamis szándéka van vele.

A Jhvh isten kép ezer sebből vérzik. Jhvh nem Jézus atyja. Ez sok Jézusnak tulajdonított kijelentésből tisztán látszik.

"Én még magamnak sem hiszek, csak a Bibliának. "

Így teremnek a birkák. Ezek szerint akkor neked a Bibliában bármi lehetne. A tartalom nem számít. Miféle hit az amely egy össze-vissza módosított önellentmondásos tartalmat -amely lényegében az isten minőséget lejáratja- jelenít meg? Ezt isten ihlette? A mindenható, aki évmilliárdokra -sőt az örökkévalóságra tervez?

Nevetséges!

""Ha a hóhér végrehajtja az ítéletet, akkor utána a hóhért perbe fogják szándékos emberölésért?"

Mire akarsz kilyukadni?"

Nyilván arra akar kilyukadni, hogy Jhvh a vérbíró, a zsidó emberek meg a hóhérok.

Szép kompánia.

És mindezt miért? Miért is kellene halálra kövezni a senkinek sem ártó paráznát? Ha bűnös az a nő, nem isten dolga lenne a büntetés? -ha egyáltalán, mert véteni nem vétett egy embernek sem.

Jézus adott erre a kérdésre elfogadható választ. Olyat ami most is megállja a helyét.

Itt is látható az ellentmondásosság az ó- és újszővetség értékrendje között. És ezek áthidalhatatlan ellentmondások -legalábbis ép aggyal és erkölcsiséggel.

Persze akinek minden mindegy.... -na de annak meg mi szüksége az ájtatoskodásra? Az nyugodtan lehet hitetlen is, és akkor nincsenek ezek az ellentmondásból fakadó hazug magyarázgatások.

"Nyuvasszuk ki a nőcit, mert nem tetszik az amit csinál, vagy nem tetszik, hogy nem velünk feküdt le, vagy mert élvezzük az emberek gyilkolását"

Ez legalább őszinte, és nem aljas szemétség lenne. Nem az un Jhvh-t használnánk fel a szadista hajlamaink kiélésére.

2015. aug. 11. 16:00
 29/32 anonim ***** válasza:

""Ha a hóhér végrehajtja az ítéletet, akkor utána a hóhért perbe fogják szándékos emberölésért?"

Mire akarsz kilyukadni?"

Nyilván arra akar kilyukadni, hogy Jhvh a vérbíró, a zsidó emberek meg a hóhérok."

Persze.Csak kíváncsi lettem volna a magyarázatára,hogy mégis mi Krisztusi van ebben az egészben.

Nem,a bírót nem fogják perbe,mert a bíró volt olyan agyafúrt,hogy szépen beetette az egész népet,emígy gondolkozván;Mivel én egy befolyásos ember vagyok,akkor ha ki akarok nyírni valakit,gondolnom kell arra,hogy a nép meg fogja kérdőjelezni a szándékom helyességét,és ebből rosszul kerülhetek ki a végén.Mi hát a megoldás? Megvan! Istenre kell hivatkozni! Istent senki nem meri kérdőre vonni,mert hát ő az Isten.Én pedig mosom kezeim,hiszen az Úr parancsát teljesítem,ezért engem sem tud megvádolni senki semmivel.

Lám,így működik a Sátán törvénye.

2015. aug. 11. 16:49
 30/32 anonim ***** válasza:
Sziasztok Köszönöm a lebirkázást, ekkora dicsőségre nem is számítottam, hogy a Biblia védelmében valaki leostobáz, miközben az igazságot szólom! Persze ez is meg van írva, hogy Krisztusért galázni fognak minket, így köszönöm nektek a közvetett megerősítést, hogy továbbra is jó úton járok. Ha nem irritálnék senkit, akkor baj lenne. Dicsőség Istennek az Úr Jézusban! Legyetek áldottak Istentől. Ne feledjétek, én Jézusban vagyok, tehát már győztem. Engem nem tudtok meggyőzni, mert maga Jézus Uram atyja győzött meg a csodálatos igazságáról. Csak imádkozni tudok értetek és minden jót kívánni nektek és családjaitoknak az Úr Jézus nevében! Csodálatos dolog az Úrtanítása és Igéje, mert maga a hazugság atyja a sátán sem tud már becsapni, illetve a megszentelődésem nyomán már egyre kevésbé. Kívánom, hogy Ti is eljussatok az igazságra és szabadok legyetek
2015. aug. 12. 08:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!