Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanui Újvilág forditásá...

Jehova Tanui Újvilág forditását ki vagy kik forditották? Ez a kiadás miért teljesen más mint a többi kiadás,katolikus,református,stb,

Figyelt kérdés
Csak kiadó van feltüntetve,de név szerint mint más minden könyvnél,itt nincs aki forditotta rektorálta stb,
2020. máj. 14. 13:18
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/185 anonim ***** válasza:
92%

"Általában minden kiközősitett így viselkedik,aztán,ha tetszik ha nem kap egy helyet a társadalomban vallási szinten,ès mivel az ilyennek nyugtalan a lelke,mert az utóbbi vállasztás olyan sincs mint az első így lelkileg nyugtalan.

Az ilyenek halálukig vállogatnak ès a hit hiányában nem kapjak a Biblia üzenetèt mint Isten szavát,sodródnak az árral."

Hogy ez a gondolat honnan jön a kedves válaszolónak???????

Érezni a lenéző elitizmust...klasszikus példaja annak ,amitől óvni jell az embereket,azokat akik a valódi Krisztust keresik,nehogy ezt kapják helyette....

Mindig van lejjebb...

2020. máj. 24. 22:42
 122/185 anonim ***** válasza:
49%

121.kedves bejegyző.

Èn elitizmusrol nem beszèlek mèg akkor sem ha,több oldalról meg vizsgálva,ki lehet hámozni(belemagyarázni)az elitizmust.

Inkább erre fokuszálok,mivel nekem a Biblia Szent.

1János.2:19"Közületek mentek ki, de nem olyanok voltak,mint mi.Mert ha olyanok lettek volna mint mi,velünk maradnak.Amde kimentek,hogy kiderüljőn,hogy nem mindenki olyan,mint mi"

2Tomoteusz.4:3,4"Mert lessz időszak,amikor az egèszsèges tanitást nem fogjak elviselni,hanem a kènyük-kedvük szerint körülveszik magukat tanitokkal,hogy csiklándoztassák a fülüket.4Az igazságot nem hajlandók meghallgatni,a valótlan törtènetekre pedig odafigyelnek.5Te azonban maradj meggondolt mindenben,tarts ki a nehèzsègek ellenère,vègezd az evangèlium hirdető munkáját,teljesen lásd el a szolgálatodat"

Inkább erre gondoltam amit Pál mond.

Buzdítja az igaz Timoteuszt hirdetèsre ès az igaz tanitásra aminek az alapja a Biblia.

Nem tanítja arra,hogy minden irásellenes gyakorlatot kiprobáljon.

Ès ezeket az igaz imádoknak mondja.

2020. máj. 25. 07:32
 123/185 A kérdező kommentje:

119-es

---Mátè.7:17."Egyèrtelmü,hogy minden jó fa jó gyümölcsöt terem,de minden korhadt fa rossz gyümölcsöt terem.18.Jó fa nem teremhet rossz gyümölcsöt,ès a korhadt fa sem teremhet jó gyümölcsöt"---

Ezért teremnek olyan gyümölcsöt, amilyet a Jehovista szakszervezet hivők. :-(

2020. máj. 25. 08:24
 124/185 anonim ***** válasza:
92%

Vidiripi

"1János.2:19"Közületek mentek ki, de nem olyanok voltak,mint mi.Mert ha olyanok lettek volna mint mi,velünk maradnak.Amde kimentek,hogy kiderüljőn,hogy nem mindenki olyan,mint mi"

Figyelmen kívül hagysz tényeket! Pedig a tények makacs dolgok.

Az egyik ilyen hogy én nem voltam Jehova tanúja így nem közületek mentem ki hiszen nem is voltam tag!

"Buzdítja az igaz Timoteuszt hirdetèsre ès az igaz tanitásra aminek az alapja a Biblia."

És melyik "igaz" tanításról van szó? Arról amit még én tanultam évekkel ezelőtt vagy arról amit most tanítanak?

Mert ha mondjuk újra tanulmányozni kezdenék a tanúkkal akkor sok mindent újra kellene tanulnom mert már nem úgy van ahogyan anno én tanultam. Pedig még 1 évtized sem telt el azóta.

Tehát melyik igazságról van szó? Hiszen az is igazság volt?

Nem várok igazi választ hiszen arra sem tudsz választ adni hogy kik voltak a készítők!

2020. máj. 25. 08:52
 125/185 A kérdező kommentje:

1Jn 4:1 Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, hogy azok az Istentől valók-e, mert sok hamis próféta jött el a világba

Gondolom aki idővel rájön hogy telis tele van hamis (őrtorony) tanitásokkal az lelép ha erről megbizonyosodik,igy gondolom nem is akar közéjük tartozni.

2020. máj. 25. 10:38
 126/185 anonim ***** válasza:

Köszönöm a választ 122#

Jóvanakkor'....

2020. máj. 25. 11:18
 127/185 anonim ***** válasza:
54%

125@.Egy hamis tanitast írj az őrtoronybol ami a bibliábol nincs alátámasztva,ès aszt idèzzed.

Majd èn is írok a szentháromságbol 40-50 idèzetet.

Kihivlak egy szellemi párbajra de csak azèrt mert nem szálsz le a hamis itèletről.

Most csak annyit:Minek a tantètele alatt hitt lètre az inkvizíció?

2020. máj. 27. 09:50
 128/185 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok,

Van értelme ennek a veszekedésnek? Szerintem ez nem vezet sehova.

"Az ostoba és éretlen vitatkozások elől térj ki, tudva, hogy ezek viszálykodást szülnek." (II.Tim. 2:23)

Üdv. Péter

2020. máj. 27. 10:03
 129/185 anonim ***** válasza:
Inkviziciót kar ide keverni ha nem vagy avatott a témában..
2020. máj. 27. 10:34
 130/185 anonim ***** válasza:
128*.Igazad van!
2020. máj. 27. 10:37
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!