Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanui Újvilág forditásá...

Jehova Tanui Újvilág forditását ki vagy kik forditották? Ez a kiadás miért teljesen más mint a többi kiadás,katolikus,református,stb,

Figyelt kérdés
Csak kiadó van feltüntetve,de név szerint mint más minden könyvnél,itt nincs aki forditotta rektorálta stb,
2020. máj. 14. 13:18
 171/185 anonim ***** válasza:
57%

Nagyon elszámolod magad mert ha te hibásnak számolod én nem mert istenek a neve Jehova Zs.83:18,19 és ha annak számolod úgyis egy nev 1 hiba.

De csak ami linket belinkeltem az szerint is a Károli egy baleset évszázadokon keresztűl levezette a hívő embereket ami elterjedt mint a covid19.és most az utódokban elszaporodott a tévhit amit nem ismernek fel és nem is akarják.

2021. jan. 22. 21:49
 172/185 anonim ***** válasza:
60%

Vidiripi

"Nagyon elszámolod magad mert ha te hibásnak számolod én nem mert istenek a neve Jehova Zs.83:18,19 és ha annak számolod úgyis egy nev 1 hiba."

Zsoltárok 83:18 (19) És tudják meg, hogy te - Jahve a neved -, egyedül vagy Magasságos az egész föld felett.

Jahve! Csak hogy pontos legyen a dolog! A Jehova az nem Isten neve és soha nem is volt az! Jahve!

"De csak ami linket belinkeltem az szerint is a Károli egy baleset évszázadokon keresztűl levezette a hívő embereket..."

Ez tetszik! Baleset!

Nos a Jehova is egy baleset! Az ismeret hiányának balesete! És ezzel kb. 8 millió embert vezettek meg világszerte és kitudja hány szimpatizánst!

2021. jan. 22. 22:12
 173/185 anonim ***** válasza:
65%
A pokoltüzzel,karácsonnyal stb.és meg százzával hány embert vezettek meg?
2021. jan. 22. 22:18
 174/185 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Még mindig nem derült ki hogy kik csinálták az ÚVF-t. És az sem hogy miért kell külön kérvény.

Olvasd a Károli fordítás előszavát!

Majd aztán beszélünk a többiről. De ezek a dolgok legyenek előbb tisztázva.

2021. jan. 23. 09:18
 175/185 anonim ***** válasza:

174.Nem érdekel a kèrdèsed,én se tudom,csak annyit,hogy a legpontosabb fordíts,az összehasonlitásaim szerint,és a világi semlegesek szerint is.

Most ismét kérdezzed a neve/neveket.

Olyan minthogy elmész az orvoshoz és azt mondja gennyes vagbélgyuladás azonnal mütteni kell,de neked van egy kikötésed-addig nem-amíg nem modja a nevet,hol diplomázott,milyen szintű diplomája és van-e specialitása,esetleg hol született mert én mar megis haltam.

Ezt mar 4 Eve keresed ha akartad volna mar tudnád de nem akarod.Anyiba biztost mondok,hogy nem én vagyok a fordító.Ha netán az én nevemet írjak oda mint fordító elfogok csodálkozni.Még nem csodálkozok.

2021. jan. 23. 10:04
 176/185 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Nem érdekel a kèrdèsed..."

Akkor te se várd el másoktól hogy érdekelje őket amit te írsz!

"...én se tudom..."

Na végre egy valódi elismerés!

- Ugye milyen érdekes! Te szimpatizálsz Jehova tanúival és még sincs válaszod egy igen egyszerű kérdésre. De nyugodj meg Jehova tanúinak sincs válaszuk mert ők sem tudják!

Ugyan is nincs fent a hivatalos weboldalon ez az információ.

Hiába keresed nem fogod megtalálni hogy kik az Őrtorony által kiadott Biblia készítői.

- De arról sincs semmi hogy levélben lehet ezt az információt kérvényezni!

"Most ismét kérdezzed a neve/neveket."

Nem kérdeztem ismét a neveket és nem is a név a lényeg hanem az lett volna a lényeg hogy te megértsed azt hogy nem juthatsz hozzá ehhez az információhoz. És végre elismerted hogy így van. És ez volt a lényeg!

"Olyan minthogy elmész az orvoshoz és azt mondja gennyes vagbélgyuladás azonnal mütteni kell,de neked van egy kikötésed-addig nem-amíg nem modja a nevet,hol diplomázott,milyen szintű diplomája és van-e specialitása..."

És ha igen az mért baj neked? Hát nem az én életemről van szó?

Egyébként lehet hogy furcsállná a doki de biztos hogy nem akadékoskodna annyit hanem válaszolna. Nem úgy mint Jehova tanúi akik csűrik-csavarják a szót de nem képesek a lényegre térni csak nagy sokára vagy még akkor sem!

2021. jan. 23. 15:02
 177/185 anonim ***** válasza:

Neked ha a lényeg az a pár név akkor elèg egy üress könyv amit ha akarsz üres bibliának is nevezhető,mert ugye neked a fordító nev a lényeg.

Engemet ami érdekel ellentétben veled az, hogy amint már írtam,az összehasonlitásaimban a legkevesebb eltérést az UVF-ban találtam ellentétben a Károli vagy a SzIT.

Továbbá a bevezető amit ír az csak reklám a terméknek,de ha kibontod a termeket és összehasonlítód a minőséget egy másikkal akkor tudod eldönteni mit vettek.

Ugyanis engemet a termek érdekel.

A Károli és a SZIT forditás hibáirol könyvet tudnék írni.

Általába ott kényszerülnek a hibára amikor a szentháromságot meg kell erősíteni,egy pont egy vessző egy hasonló szócseréje, gondolta a fordító,hogy megoldja.Na az előszóba az ilyen nevekre nincs szükségem.

Írhatnak neveket az UVF is,de miért?Azért,hogy gunyolodjál a nevekkel is,vagy maguknak keressék a dicsőséget?

Nem elég neked,hogy az Őrtorony Társulat írta forditotta ő vitte át a kritikusoknal ő engedélyeztette?Ha keményen kiállsz a nevekért meg a tiédet is beleirják.

Ha az ellenőrzéskor a kiadók nem kerték,te miért kered.

Kérd számon töletek pld.a sok közül a Roma.9:5 Miért csaltak?

2021. jan. 23. 15:42
 178/185 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Neked ha a lényeg az a pár név akkor elèg egy üress könyv amit ha akarsz üres bibliának is nevezhető,mert ugye neked a fordító nev a lényeg."

Látom nem értetted meg a lényeget!

"Engemet ami érdekel ellentétben veled az, hogy amint már írtam,az összehasonlitásaimban a legkevesebb eltérést az UVF-ban találtam ellentétben a Károli vagy a SzIT."

És melyik Ú.V.F.-ban a 2003 vagy a 2013-as! És mihez képest a legkevesebb az eltérés?

Ezen kívül kérdeztem azt is hogy melyik Károli kiadást hasonlítottad össze. Ugyan is az sem mindegy!

"Továbbá a bevezető amit ír az csak reklám a terméknek,de ha kibontod a termeket és összehasonlítód a minőséget egy másikkal akkor tudod eldönteni mit vettek."

Gondolj már bele a történelmi jelentőségébe. Ez az első TELJES MAGYAR NYELVŰ fordítás. Ez akkor is tény. Tehát Isten gondoskodott arról hogy legyen a magyar embernek is a saját anyanyelvén Szent Írás!

"Ugyanis engemet a termek érdekel."

Isten nem egy termék sem az Ő szava!

"A Károli és a SZIT forditás hibáirol könyvet tudnék írni."

Akkor írj egyet szólj ha elkészült és add meg hogy hol lehet kapni. Veszek egyet és elolvasom!

"Általába ott kényszerülnek a hibára amikor a szentháromságot meg kell erősíteni,egy pont egy vessző egy hasonló szócseréje, gondolta a fordító,hogy megoldja.Na az előszóba az ilyen nevekre nincs szükségem."

A Bibliában még mindig nincs benne a szentháromság. Bármennyire is igyekszel engem nem tudsz becsapni és belemagyarázni ezt a dolgot!

Hiába akarod hogy így legyen akkor sincs így. Ezt el kellene már végre fogadnod!

"Írhatnak neveket az UVF is,de miért?Azért,hogy gunyolodjál a nevekkel is,vagy maguknak keressék a dicsőséget?"

Nem gúnyolódok fordítók neveivel. Milyen dicsőséget tudhat magáénak egy Biblia fordító. Kérlek áruld már el mert én nem tudom. Honnét veszik ezt a hülyeséget azt is áruld már el.

"Nem elég neked,hogy az Őrtorony Társulat írta forditotta ő vitte át a kritikusoknal ő engedélyeztette?Ha keményen kiállsz a nevekért meg a tiédet is beleirják."

Ahhoz tudniuk kellene a nevemet! De én miért is adnám olyanhoz a nevemet amin nem dolgoztam? Aláírom azokat a munkákat amiket elvégeztem! Én vállalom a nevemet az elvégzett munka után!

"Ha az ellenőrzéskor a kiadók nem kerték,te miért kered."

Kiadók? Milyen kiadók ember? Te miről beszélsz? És milyen ellenőrzéskor? Ki ellenőrizte? Honnét vetted ezeket a dolgokat?

"Kérd számon töletek pld.a sok közül a Roma.9:5 Miért csaltak?"

Kérd számon te! Ez a te dolgod!

2021. jan. 23. 18:25
 179/185 anonim ***** válasza:

178

"Kérd számon te!Ez a te dolgod!"

Igen! Akkor miért nem kered számon a kompetenst az UVF iroirol!?.

Veled nem jó vitat felállitani mert önzésből teszed.

Nem muszáj felelj mert egoistával nem vitatkozok"a jót rossznak és a rosszat jónak mondod(Példabeszédek).

2021. jan. 24. 18:16
 180/185 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Akkor miért nem kered számon a kompetenst az UVF iroirol!?."

Na vajon miért nem? Azért mert nem lehet tudni hogy kik azok!

Hiszen még te magad is ízt írtad hogy nem tudod hogy kik azok.

"Veled nem jó vitat felállitani mert önzésből teszed."

Még is írsz nekem folyton és már tavaly is írtál. Akkor most mi van? Neked mennyi alkalom kell hogy megtanulj valamit?

Mert ez rajtad múlik és nem rajtam. Te döntesz!

"Nem muszáj felelj mert egoistával nem vitatkozok"a jót rossznak és a rosszat jónak mondod(Példabeszédek)."

Valamit nagyon rosszul látsz. Én nem muszályból írok. Írok mert akarok. Ennyi!

Nem az te vagy! Te akarod folyton belemagyarázni a Bibliába a szent háromságot. De engem nem tudsz megvezetni az ilyen trükkjeiddel! Mert egyből észre veszem és rámutatok a próbálkozásodra!

2021. jan. 24. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!