Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanui Újvilág forditásá...

Jehova Tanui Újvilág forditását ki vagy kik forditották? Ez a kiadás miért teljesen más mint a többi kiadás,katolikus,református,stb,

Figyelt kérdés
Csak kiadó van feltüntetve,de név szerint mint más minden könyvnél,itt nincs aki forditotta rektorálta stb,
2020. máj. 14. 13:18
 161/185 A kérdező kommentje:
160as egyetértek.
2020. máj. 29. 21:42
 162/185 anonim ***** válasza:
100%
Nem más,te vagy más.
2021. jan. 21. 22:52
 163/185 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Honnan tudod,hogy melyik pontosabb fordítások a bibliák közül?

Ugy beszélsz mindha értenél a Biblia kritikához.

Amiót a Károli fordított és az Egyház is azóta sok rend ember kihalt, ami után sok-son régészeti feltárás szűletett ami azt jelenti hogy amit Károli vagy az Egyház nem ismert termeszetesen ilyen esetben egy fordító számbaveszi ezeket a tényezőket hanem nincs miért fordítson ha nem kap pontosabb forrást.

Hogy,ki fordította? Könnyü írhatsz az Őrtorony társulathoz és szívesen megadják a feleletet.

Ha csak a nev érdekel>ebből következik hogy a Biblia tartalma nem akkor mi értelme felelni rá.

A kérdésedből érződik, hogy csak piszkálodni akarsz, akkor miért a felelet?Ha irigyled a pontos és a mai nyelv szerinti fordítast könnyen hozzájutsz.

Egy nevet odairnak neked nem mindegy,ha úgysem èrdekel?

Annyi mindha megkérdezlek, hogy a pápa miért nem adja ki a titkait mert van bőven, de nem èrdekel, van ideje és hadd titkolozon.

2021. jan. 22. 14:50
 164/185 anonim ***** válasza:
60%

Vidiripi

"Amiót a Károli fordított és az Egyház is azóta sok rend ember kihalt, ami után sok-son régészeti feltárás szűletett ami azt jelenti hogy amit Károli vagy az Egyház nem ismert termeszetesen ilyen esetben egy fordító számbaveszi ezeket a tényezőket hanem nincs miért fordítson ha nem kap pontosabb forrást."

El kellene olvasnod a Károli Gáspár fordítású Bibliának az "előljáró beszédét"! Amit ma úgy hívunk hogy előszó! És akkor talán megértenél valamit!

"Hogy,ki fordította? Könnyü írhatsz az Őrtorony társulathoz és szívesen megadják a feleletet."

A legtöbb Biblia fordításnál nem kell írni senkinek mert bele van írva a fordításba. Ha még sem akkor kis kutakodás után meg lehet találni az interneten!

Miért kell ez miatt külön kérvényt benyújtani? 70 év alatt nem jutott eszükbe hogy ezt az információt elérhetővé tegyék? Főleg most az internet korában nem lehet megtalálni ezt az információt az Őrtorony szervezet hivatalos honlapján!

Nem kellett volna ezt számba venni?

"Ha csak a nev érdekel>ebből következik hogy a Biblia tartalma nem akkor mi értelme felelni rá."

A válasz nagyon egyszerű! Azért mert felmerült ez a kérdés!

Egyébként mi a helyzet akkor ha ismeri a Biblia tartalmát és elkezdte érdekelni az is hogy ki készítette vagy készítették a fordítást?

"Ha irigyled a pontos és a mai nyelv szerinti fordítast könnyen hozzájutsz."

Az Őrtorony társukat miért készített saját fordítást, amikor már a saját fordítása előtt is megjelent modernizált nyelvezetű fordítás!? Pl. itt Magyar országon mindenképp megelőzte az Ú.V.F. más modern fordítás évekkel!

"Annyi mindha megkérdezlek, hogy a pápa miért nem adja ki a titkait mert van bőven, de nem èrdekel, van ideje és hadd titkolozon."

Pont azért amiért az Őrtorony szervezet sem adja ki a titkait!

Pl. világszerte összesen mekkora adomány folyik be éves szinten az Őrtorony társulathoz?

2021. jan. 22. 15:56
 165/185 anonim ***** válasza:
57%

164.Ha már gyülölőd a tanúkat és a tanulmányait,mi közöd hozza?

UVF nincs előszava?

UVF nem kapsz Bibliat amit olvas?

Az a modern újkori fordíts nem neked való.

Olvasd az avas ezer éves Bibliat amit az egyház magára szabott a régi hiányos ismerettel együtt.

Helyedben szégyelnék megszólalni.Szó nélkűl is lehet gyülölködni.

Tisztelettel:Egy nem tanú:István

2021. jan. 22. 16:52
 166/185 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ha már gyülölőd a tanúkat és a tanulmányait,mi közöd hozza?"

Ne hazudozz ilyesmiket mert nem igaz hogy gyűlölőm őket!

Ha csak ennyire vagy képes akkor a baj veled van. Méghozzá nagyon nagy baj van veled!

"UVF nincs előszava?"

Van neki, de nem az Ú.V.F. előszaváról van szó. Felfogtad?

"UVF nem kapsz Bibliat amit olvas?"

Van Bibliám nem is egy! Nem is értem hogy ez hogy jön ide!

"Az a modern újkori fordíts nem neked való."

Ez eddig nem volt probléma. Mondjuk most sem az! Amúgy meg van régi Károli fordításom is!

"Olvasd az avas ezer éves Bibliat amit az egyház magára szabott a régi hiányos ismerettel együtt."

Egy 2011-ben kiadott revideált Biblia fordítást szoktam legtöbbször használni!

Épp azt írtam neked hogy előbb volt modernebb fordítás mint ahogyan az Őrtorony szervezet kiadta volna a saját fordítását!

"Helyedben szégyelnék megszólalni.Szó nélkűl is lehet gyülölködni."

Újfent mondom hogy hazugság amit állítasz én nem gyűlölöm Jehova tanúit!

- Megtagadom és ellenállok annak amit állítasz!

2021. jan. 22. 17:02
 167/185 anonim ***** válasza:

Vidiripinek.

A forditásokban nagyon úgy érzed,hogy kiérted magad,holott abszolút nullák vagyunk a hozzáértésben,sőt még amit olvasnak egyesek a vallásukat belemagyarázzák a Bibliába.

Íme a Károli hibás forditása ha a görögöt vesszük alapul holott az is pontatlan a korát és a vallásosság meggyőződés miatt.

Összehasonlitás.

[link]

2021. jan. 22. 17:59
 168/185 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Nem csak a Károli fordítás létezik!

Szent István társulat fordítása, 2013-as a legújabb!

Vagy ott van Csia Lajos fordítása igaz hogy csak Újszövetség de én azt is szoktam használni. És gyakran is használom!

17 különböző Biblia fordításom van! Tehát, össze tudom és össze is szoktam hasonlítani, a különböző magyar Biblia fordításokat!

- Viszont mindez nem ad magyarázatot arra hogy miért kell külön kérvényt írni azért hogy meg lehessen tudni hogy ki vagy kik készítették az Ú.V.F.-t!

2021. jan. 22. 20:41
 169/185 anonim ***** válasza:

Vidiripinek.

Szálj le mar az irokrol annyi Bibliat soroltal fel az neked elèg,az UVF írói nem egy és nem is kèt írója forditoja van hanem két számjegyből áll,és nem egy elfogult nevéhez kötődik ami ki is zarja a csalást a vallásokra nézve.

Én az UVF a göröggel összehasonlitottam a Cs L-al is az Újszövetséggel,a SZIT Békés D,és a világi forditokkal ami nem részrehajló és innen lejött,hogy az UVF forditásban sokkal kevesebb hiba van mint a Karoliban és a SzIT-ban.

2021. jan. 22. 21:05
 170/185 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Szálj le mar az irokrol annyi Bibliat soroltal fel az neked elèg,az UVF írói nem egy és nem is kèt írója forditoja van hanem két számjegyből áll,és nem egy elfogult nevéhez kötődik ami ki is zarja a csalást a vallásokra nézve."

Na látod István ezért kellene elolvasnod a Károli Gáspár fordítás előszavát. Képzeld el hogy Károli Gáspár sem egyedül végezte a fordítói munkát! És ezt tudtad is volna ha utána jársz a dolognak. Ezért is írtam hogy el kellene olvasnod!

"Én az UVF a göröggel összehasonlitottam a Cs L-al is az Újszövetséggel,a SZIT Békés D,és a világi forditokkal ami nem részrehajló és innen lejött,hogy az UVF forditásban sokkal kevesebb hiba van mint a Karoliban és a SzIT-ban."

Nos ha összehasonlítottad a göröggel akkor kérlek áruld már el hogy a görögben benne van e az hogy Jehova?

Mert ha nincs akkor már is van az Ú.V.F.-ban 237 fordítási hiba!

És melyik Károliban van sokkal több hiba az 1908-as kiadásban vagy a 2011-es kiadásban?

2021. jan. 22. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!