"Mit tanít valójában a Biblia" Az Újvilág fordításhoz kezdésnek jó tanulmányozásra?
Vidiripi
Kezdésnek az is jó ha elolvasod a 4 evangéliumot!
A "Mit tanít valójában a Biblia?" könyvnek már a címe is hazugság!
A Biblia nem tanít semmit, mert a Biblia nem egy személy, hogy tanítson. Emberek vannak, akik tanítanak a Bibliáról. És minden egyház mást és mást. Ha őszinték akarnának lenni Jehova Tanúi, ezt a címet adták volna a könyvüknek:
"Mit tanítanak Jehova Tanúi a Bibliáról?"
Ha Jehova Tanúi további hazugságaira vagy kíváncsi, akkor olvasd nyugodtan.
Szia!
A "Mit Tanít valójában a Biblia" és az "Újvilág fordítás" egyaránt a Jehova Tanúi kiadványa, és a kettő tökéletesen megfér egymás mellett, hiszen ugyanazt a teológiai szemléletet tükrözik - hozzáteszem, a Biblia öszességében nem azt tanítja, ami abban azokban a kiadványokban van, ezt onnan tudom, hogy előbbi nekem is megvan.
Akit a szó klasszikus értelmében érdekel, hogy mit tanít valójában a Biblia, az vegyen a kezébe mondjuk egy Károli Bibliát, és kérje Isten Szentlelkének a segíségét. Hiszem, hogy a Biblia saját magát magyarázza, és bárki megértheti, aki őszintén akarja:
"Igen, ha a bölcseségért kiáltasz, és az értelemért a te szódat felemeled, Ha keresed azt, mint az ezüstöt, és mint a kincseket kutatod azt: Akkor megérted az Úrnak félelmét, és az Istennek ismeretére jutsz." (Péld 2,3-5)
Maradj távol a hamis nevű ismeretnek ellenvetéseitől, a Jehova tanúitól (I.Timoteus 6:20), mert rengeteg veszedelmes eretnekséget hírdetnek. :-)
1Kor 3:11 Mert más fundamentomot senki nem vethet azon kívül, amely vettetett, mely a Jézus Krisztus.
Köszönöm a kommenteket, de akik csak "leszólják" Jehova Tanúit, vagy azt, hogy engem érdekel ez a dolog azok legyenek szívesek hanyagolják a válaszadásokat.
Mindenkinek meg van bizonyos dolgokról a saját véleménye, nem kell leszólni a másikat, hogy más nézeteket vall, vagy más dolgok érdeklik...
Szervusz!
Ha elkezded a konyv tanulmanyozasat, nyugodtan hasznalhatod a Karoli forditasu Bibliat is. Hiszen ugyan azt irja, mint az altalunk forditott Uj Vilag forditasu Biblia. Esetleg a kettot parhuzamosan hasznalhatod, osszeegyeztetve a Biblia idezeteket. Mert ugyan szavakban elterhet, mivel minden fordito mas szavakkal fejezte ki magat, de a tartalom, az ertelem az ugyan az. Hiszen mi regen, mig a mi altalunk forditott Biblia nem jelent meg, ugyan azt tanitottuk a Karolibol is, mivel ahogy irtam, az ertelme ugyan az. Probald ki, meglatod igy van. Udv: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!