Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanui Újvilág forditásá...

Jehova Tanui Újvilág forditását ki vagy kik forditották? Ez a kiadás miért teljesen más mint a többi kiadás,katolikus,református,stb,

Figyelt kérdés
Csak kiadó van feltüntetve,de név szerint mint más minden könyvnél,itt nincs aki forditotta rektorálta stb,
2020. máj. 14. 13:18
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/185 A kérdező kommentje:

----Külömben èrdekes a gyakorin felteszed a kèrdèst,hogy felelhes is rá.---

Ha már a Jehova Tanui szakszervezet tagjai nem képessek rá.

2020. máj. 23. 11:08
 112/185 anonim ***** válasza:
49%

Kedves kèrdező,jól szórakozol?

Fantasztikus magány irományokat kiadó nèlkül be linkeled,ès mivel ráakadtál az interneten egy gyülölködő társrs örömtáncot jársz,miközben a gyülölködès nem hagy nyugodni.

Ez a te dolgod "kèrdezek ès felelek,gyülölködve nevetek".

Mègis nincs Istenes ès megváltod,akitől tanulj.

Külömben folytassad mert szórakoztat az ilyen olcsó támadás.

2020. máj. 23. 12:12
 113/185 A kérdező kommentje:
okoska ez nem iromány egy ember hozzászolása a témához,ez nem könyv vagy egyebek.uuuuh.
2020. máj. 23. 16:12
 114/185 anonim ***** válasza:
92%

Vidiripi

Tehát még mindig ott tartunk ,hogy az Újvilág Bibliának nincs szakember gárdája akik elismerik a művüket!

- Nem is lehet mert nem voltak szakemberek a készítők.

Én nagyon kíváncsi lennék arra hogy milyen ember is vagy te!

Korábban siránkoztál hogy messziről látszik hogy a kérdés provokatív. Ennek ellenére te még is csak írtál választ és nem is egyet!

Aztán fenyegetőzöl ,jössz a moderátorokkal!

És most a legújabb hogy jól szórakozol az egészen!

Na most vagy úgy változol mint az Őrtorony tanítások vagy tényleg annyira irritál ez a helyzet hogy nem tudsz mit kezdeni vele hogy mindent bevetsz hogy hátha még is elérhetsz valamit!

De bárhogy is legyen nagyon kaméleon taktikát követsz.

2020. máj. 23. 20:57
 115/185 anonim ***** válasza:
49%

Kedves Vidiripi.

Règebben egy felhasználó felfedte a kilètedet,hogy a tanuktol vagy kiközösitve.Ez èszrevevődik a túlzott vèllemèny megnyilvánulásaidon,így nem fèr kètsèg hozza,hogy igaza van.

Általában minden kiközősitett így viselkedik,aztán,ha tetszik ha nem kap egy helyet a társadalomban vallási szinten,ès mivel az ilyennek nyugtalan a lelke,mert az utóbbi vállasztás olyan sincs mint az első így lelkileg nyugtalan.

Az ilyenek halálukig vállogatnak ès a hit hiányában nem kapjak a Biblia üzenetèt mint Isten szavát,sodródnak az árral.

Ezt èn is èszrevettem mert a Bibliábol nem idèzel,nincs kellő alázat,ès mindha úgy tűnne csak szórakozni jönnèl erre az oldalra,miközben furdal a lelkiismeret,hogy nem vagy sehol,ès amikor ráveszed magad,hogy írj az írásod vègèn raèbredsz,hogy ismèt elszurtam a büszkesèged miatt ès azèrt mert nem tudsz keresztènyi alázatot felmutatni.

Ezzel a mentalitással nem fogsz igaz keresztèny lenni,csak álkeresztèny,amiről csak hiszed,hogy keresztèny vagy.

A napnal is világosabb ha valaki nem használ bibliat az irásaiban,akkor egy másik van,hogy felforgassa a keresztèny fórumot.

Èn ezt tiszta szívből írom az okulásodra.

Tiszteletem.

2020. máj. 24. 07:57
 116/185 anonim ***** válasza:
84%

Vidiripi

"Règebben egy felhasználó felfedte a kilètedet,hogy a tanuktol vagy kiközösitve."

Nem vagyok kiközösítve! Soha nem voltam a szervezet tagja így nem is lehetek! Tanulmányoztam Jehova tanúival de nem keresztelkedtem meg!

Ez a felhasználó vagy hazudott neked vagy összekever valakivel!

"Általában minden kiközősitett így viselkedik,aztán,ha tetszik ha nem kap egy helyet a társadalomban vallási szinten,ès mivel az ilyennek nyugtalan a lelke,mert az utóbbi vállasztás olyan sincs mint az első így lelkileg nyugtalan."

Lelkileg te vagy nyugtalan! Hiszen te kezdtél el fenyegetőzni az operátorokkal!

Én mikor fenyegetőztem kedves barátom?

"Az ilyenek halálukig vállogatnak ès a hit hiányában nem kapjak a Biblia üzenetèt mint Isten szavát,sodródnak az árral."

Nem válogatok évek óta ugyanannak a gyülekezetnek vagyok a tagja! És megnyugtatlak hogy megkapom a Biblia üzenetét!

"Ezt èn is èszrevettem mert a Bibliábol nem idèzel,nincs kellő alázat,ès mindha úgy tűnne csak szórakozni jönnèl erre az oldalra,miközben furdal a lelkiismeret,hogy nem vagy sehol,ès amikor ráveszed magad,hogy írj az írásod vègèn raèbredsz,hogy ismèt elszurtam a büszkesèged miatt ès azèrt mert nem tudsz keresztènyi alázatot felmutatni."

Idézhetek neked a Bibliából. De a helyzet az hogy korábban sem vetted figyelembe amit idéztem neked a Bibliából. Elfelejted hogy mi már korábban is beszéltünk? Ébredj fel!

De ha a kérdés az hogy kik készítették az Őrtornyos Bibliát akkor ott nem sok olyan idézet van amelyet fel lehetne hozni a Bibliából. Tudod ez azért van mert ezek a dolgok nem igazán érvek hanem arra irányul az egész hogy kérdések formájában információt próbálunk kapni. De nem adsz információt. Mindent írsz csak azt nem ami itt mindenkit érdekelne. De helyette fenyegetőzöl.

"Ezzel a mentalitással nem fogsz igaz keresztèny lenni,csak álkeresztèny,amiről csak hiszed,hogy keresztèny vagy."

Ki a keresztény? Akkor beszéljünk erről!

"A napnal is világosabb ha valaki nem használ bibliat az irásaiban,akkor egy másik van,hogy felforgassa a keresztèny fórumot."

És mond csak te melyik hozzászólásodban használtad a Bibliát?

"Èn ezt tiszta szívből írom az okulásodra."

Én meg a figyelmeztetésedre írom hogy az Őrtorony szervezet becsap téged amivel az életedet kockáztatja!

2020. máj. 24. 09:59
 117/185 A kérdező kommentje:

Kedves Vidiripi!

Amit én tapasztaltam a Jehovisták körében az az,hogy a lelkük mélyén érzik hogy nem jó amit csinálnak nem az igazság utján járnak,és amikor az igazságot valaki az orruk alá teszi amivel nem tudnak mit kezdeni de érzik és tudják hogy az igaz olyankor jön az a funkció hogy le akarnak tiltatni,és egyéb probálkozásuk.Értem én hogy nagy lelki teher van rajtuk amit a szakszervezet tesz a vállukra és azt cipelni kell,ez olyan mint egy csapda amiben vannak.Hallottam lelkileg ott nagyon megzsarolják a tagokat,ezért nem irigylésre méltó a helyzetük.Nekem ez a véleményem,ők mind egy csapdába kerültek és gyöngék kimászni ebből.

2020. máj. 24. 10:12
 118/185 A kérdező kommentje:

---Tehát még mindig ott tartunk ,hogy az Újvilág Bibliának nincs szakember gárdája akik elismerik a művüket!---

Ott is fogunk tartani,nincs gazdája a ...nak,erre azt szokták mondani,ha olyan pöpec lenne akkor büszkén vállalnák hogy az ő kezük munkája.

2020. máj. 24. 10:13
 119/185 anonim ***** válasza:
49%

Kèrdező:szèp a fogalmazásod,ilyen a nevelőid termèke.

Mátè.7:17."Egyèrtelmü,hogy minden jó fa jó gyümölcsöt terem,de minden korhadt fa rossz gyümölcsöt terem.18.Jó fa nem teremhet rossz gyümölcsöt,ès a korhadt fa sem teremhet jó gyümölcsöt"

Az UVF-bol idèztem mert a napokban dicsekedtèl vele.

Igaz az ilyen szöveged nem èrdemli,de szívesen ajánlom.

2020. máj. 24. 18:26
 120/185 anonim ***** válasza:
92%

Vidiripi

Én a Károliból idéztem! És én is szívesen ajánlom neked!

Márk 5:25 És egy asszony, aki tizenkét év óta vérfolyásos volt,

26 sok orvostól sokat szenvedett, és minden vagyonát rájuk költötte, de semmit sem javult, sőt inkább még rosszabbul lett,

27 amikor Jézus felől hallott, a sokaságban háta mögé került, és megérintette a ruháját.

28 Mert azt gondolta: Ha csak ruháját érintem is, meggyógyulok.

29 És azonnal megszűnt vérének folyása, és megérezte testében, hogy meggyógyult bajából.

30 Jézus pedig azonnal észrevette, hogy erő áradt ki belőle, megfordult a sokaságban, és azt kérdezte: Ki érintette a ruhámat?

31 Tanítványai azt mondták: Látod, hogy a sokaság szorongat téged, és azt kérdezed: Ki érintett meg engem?

32 Ekkor Jézus körülnézett, hogy lássa, ki tette ezt. 33 Az asszony pedig, mivel tudta, hogy mi történt vele, félve és remegve előjött, leborult előtte, és elmondta neki a teljes igazságot.

2020. máj. 24. 21:01
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!