Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hisztek Isten létezésében?

Hisztek Isten létezésében?

Figyelt kérdés
Akik nem hisznek, azok megmagyaráznák hogy miért?
2020. ápr. 11. 01:15
❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯
 291/477 anonim ***** válasza:
60%

"Ez a mondat értelmetlenebb, mint bármi, ami itt "elhangzott." "

Mármint amit te írtál. Azért ha egy mondat két fele kölcsönösen kizárja egymást, az elég ciki.

2020. ápr. 24. 17:25
 292/477 A kérdező kommentje:

Erre nem kell bizonyíték. Minden keletkezett valamiből. Ez nem alaptalan állítás. Nincs olyan, ami nem valaminek az okozata. Ehhez nem kell a brit tudósok bejelentése. Ha te ezt nem látod, arról én nem tehetek.

2020. ápr. 24. 17:34
 293/477 A kérdező kommentje:

Ha tovább olvasod, akkor látod, hogy elmagyaráztam. Mivel a semmiből nem keletkezik létező, ezért az első létező sem a semmiből keletkezett, hanem mindig is volt.

2020. ápr. 24. 17:37
 294/477 anonim ***** válasza:
60%

"Erre nem kell bizonyíték"

Ha kijelentesz valamit, arra kell bizonyíték. Ha semmivel sem tudod bizonyítani, amiket állítasz, azt úgy hívják, hogy a levegőbe beszélsz, és természetesen semmi jelentősége az ilyen beszédnek egy vitában.

Tehát, tudod bizonyítani amiket állítasz, vagy elismered hogy végig csak a levegőbe beszéltél?

2020. ápr. 24. 17:42
 295/477 anonim ***** válasza:
60%

"Ha tovább olvasod, akkor látod, hogy elmagyaráztam. Mivel a semmiből nem keletkezik létező, ezért az első létező sem a semmiből keletkezett, hanem mindig is volt."

Amivel meghazudtoltad a saját kiinduló mondatod másik felét.

2020. ápr. 24. 17:43
 296/477 A kérdező kommentje:

"Ha kijelentesz valamit, arra kell bizonyíték. Ha semmivel sem tudod bizonyítani, amiket állítasz, azt úgy hívják, hogy a levegőbe beszélsz, és természetesen semmi jelentősége az ilyen beszédnek egy vitában.

Tehát, tudod bizonyítani amiket állítasz, vagy elismered hogy végig csak a levegőbe beszéltél?"

Most ha azt mondom neked, hogy az ebihalból lesz béka, és nem mutatok neked egy tudományos közleményt arról, hogy ebihalból béka lett, akkor nem hiszed el?? Csak azért hoztam ilyen egyszerű példát, mert kb. ugyanilyen nyilvánvaló az, amire te bizonyítékot követelsz.

2020. ápr. 24. 17:53
 297/477 A kérdező kommentje:

Mivel a semmiből nem keletkezik létező, ezért az első létező sem a semmiből keletkezett, hanem mindig is volt.

Akkor itt van mégegyszer a magyarázata. Nem bonyolult mondat.

2020. ápr. 24. 17:54
 298/477 Tevenyereggyarto ***** válasza:
76%

“Most ha azt mondom neked, hogy az ebihalból lesz béka, és nem mutatok neked egy tudományos közleményt arról, hogy ebihalból béka lett, akkor nem hiszed el?? ”

Ez tök jó példa. Elvégre ha mutatnának nekem egy teljesen halnak kinéző ebihalat és egy békát majd kijelentenék bizonyítás nélkül ,hogy “ebből ez lesz” akkor én sem hinném el. Persze, ez ma már nyilvánvaló de ha nem lenne az akkor nem hinném el bizonyítás nélkül.

Mindegy mi mennyire nyilvánvaló mert ha állítasz valamit akkor azt bizonyítani kell mert mi van ha valójában sose lesz béka az ebihalból de mi elhittük csak mert azt mondták rá ,hogy nyilvánvaló ?

2020. ápr. 24. 18:22
 299/477 anonim ***** válasza:
76%

"Csak azért hoztam ilyen egyszerű példát, mert kb. ugyanilyen nyilvánvaló az, amire te bizonyítékot követelsz."

Nem nyilvánvaló, amiket mondasz. Szóval tudod bizonyítani az állításaid, vagy végig csak a levegőbe beszéltél?

2020. ápr. 24. 18:40
 300/477 anonim ***** válasza:
76%

"Mivel a semmiből nem keletkezik létező, ezért az első létező sem a semmiből keletkezett, hanem mindig is volt."

Ezzel viszont meg is hazudtoltad, hogy egy létezőnek kéne előzetes létező.

2020. ápr. 24. 18:41
❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!