Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova Tanúi miért mondják...

A Jehova Tanúi miért mondják Istent Jehovának?

Figyelt kérdés
2018. máj. 21. 16:59
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/103 anonim ***** válasza:
0%

"Nem tudom hogy milyen szabályokról beszélsz. Honnét idéztem én neked szabályokat? A nyelvtanra hivatkoztam és abban vannak szabályok de nem írtam neked nyelvtani szabályokat."

Én a következetesség miatt maradok a Jehova alak mellett, te ezt elveted, mert neked fontosabb egy olyan alak, mely a héber nyelvtan szerint jelent valamit. Viszont ebben az esetben nem veszel tudomást a többi rengeteg héber EREDETŰ névről millió nyelven, melyek köszönő viszonyban sincsenek az eredeti nyelvtannal és kiejtéssel. Azok nem számítanak. Tudod jól, hogy lehetetlen őket a héber szabályoknak megfeleltetni, de akkor a JHVH Jehovája miért zavar?

2018. jún. 16. 00:13
 102/103 anonim ***** válasza:
0%

Nos, én azt neveztem nem szó szerint "szabálynak", amit erre végül következtetésül mondtál, hogy az isteni név az más, mint a többi héber név. De miért? Milyen "szabály" alapján más? Miért nem következetlenség a részedről, ha csak a Jehova formába kötsz bele, holott még kismillió-egy más héber név van, melyeket ugyanúgy meg lehetne kritizálni, mint a Jehova szóalakot. Nem azért mert pontosan ugyanúgy jött létre, mint a Jehova név, hanem mert azok is ugyanúgy mesterséges kialakulásúak. Ezt nem indokoltad meg. Pedig a nemzetek nyelvén leírva és kimondva ugyanúgy nincs semmi értelmük ezen neveknek a héber nyelvtan szabályai szerint.

Tehát mivel nem tudsz ragaszkodni az összes többi héber név nemzetközi formája helyet az eredetihez, de te mégis ezt teszed Isten nevével, ez egyértelmű következetlenség, holott sok más ősi héber névben MELYET A MAGYAR NYELVEN ELTERJEDT FORMÁJÁBAN HASZNÁLSZ, nem így jársz el.

2018. jún. 16. 01:55
 103/103 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"Én a következetesség miatt maradok a Jehova alak mellett, te ezt elveted, mert neked fontosabb egy olyan alak, mely a héber nyelvtan szerint jelent valamit."

Nem! Ez tévedés nem azért tartom fontosabbnak!

"Viszont ebben az esetben nem veszel tudomást a többi rengeteg héber EREDETŰ névről millió nyelven, melyek köszönő viszonyban sincsenek az eredeti nyelvtannal és kiejtéssel. Azok nem számítanak."

Miért ne vennék tudomást róluk? De a helyzet az hogy nem azokkal foglalkozom ha még eddig nem tűnt volna fel.

"Tudod jól, hogy lehetetlen őket a héber szabályoknak megfeleltetni, de akkor a JHVH Jehovája miért zavar?"

Azért mert úgy hivatkoznak rá mint Isten személyes nevére. De ez nem igaz!

"Nos, én azt neveztem nem szó szerint "szabálynak", amit erre végül következtetésül mondtál, hogy az isteni név az más, mint a többi héber név. De miért? Milyen "szabály" alapján más?"

Ő izé ecset, kamillatea. Miért más? Azért mert egy emberi kreálmány amit az Adonáj és az isteni név 4 betűjével hoztak létre.

"Miért nem következetlenség a részedről, ha csak a Jehova formába kötsz bele, holott még kismillió-egy más héber név van, melyeket ugyanúgy meg lehetne kritizálni, mint a Jehova szóalakot."

Már írtam neked korábban is hogy akkor írjad azokat a kismillió példát amibe belelehetne kötni! Mely nevek azok amelyek még így alakultak ki. Hogy hiányosan ismerjük őket és összekeverték egy másik szóval?

"Nem azért mert pontosan ugyanúgy jött létre, mint a Jehova név, hanem mert azok is ugyanúgy mesterséges kialakulásúak."

Melyek is ezek? Amelyek mesterséges kialakításúak. Mert a mesterséges kialakítás a jehova alakra 100% illik. De milyen neveket tudsz még amelyek ilyen kialakításúak?

"Ezt nem indokoltad meg. Pedig a nemzetek nyelvén leírva és kimondva ugyanúgy nincs semmi értelmük ezen neveknek a héber nyelvtan szabályai szerint."

Egy csomó kérdésemre te sem válaszoltál. Ez azért lehet ami az én esetemben is fent áll. Azért mert nincs rá válasz! Mint ahogyan te sem tudsz a felvetéseimre válaszolni!

"Tehát mivel nem tudsz ragaszkodni az összes többi héber név nemzetközi formája helyet az eredetihez, de te mégis ezt teszed Isten nevével, ez egyértelmű következetlenség,..."

A dolgot rosszul látod! Ugyan is ez nem igaz. Mert ha akarnék akkor tudnék. De mi van akkor ha nem akarok? De az is lehet hogy akarok viszont ebben az esetben valahol el kell kezdeni. És én el is kezdtem. De ez az egy nincs meg és vita tárgyát képezi addig felesleges ugrálni egyikről a másikra. Majd ha ez az egy már megoldódott akkor jöhet a többi. Ez már neked is elég következetes hozzá állás? Gondolom ez sem lesz az de engem ez egyáltalán nem zavar! :)

De arra buzdítalak hogy hagy el a Jehova alak használatát!

És arra is buzdítalak hogy reagálj a többi felvetésemre is! Következetesen! Vagy következetesen te is átsiklasz felettük mert tudod jól hogy nincsenek válaszok és ezt nem akarod elismerni!

2018. jún. 16. 10:18
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!