Jehova tanúi hogy gondoljátok? Jézusnak kell engednünk, hogy uralkodjon felettünk, vagy pedig Jehovának?
jó a kérdés !
Ők az utóbbira "szavaznak".
Nem akarják elfogadni, hogy Jézus = Jehova !!!
ezért eretnek szekta.
Ez legyen a legsùlyosabb "bűnük". Egyébként meg ha egyek, akkor nem mindegy?
Ha Jézus csak abban más, mint az atya hogy teste van, akkor is a szellemisége fontos és nem a teste.
Sem a Jehova, sem a Jézus szò nem bálvány és varázsige.
Én ùgy tudtam, hogy elfogadják, csak a háromságot nem.
Akkor ezért gyűlölöd érte?
Örülnél, ha meghalnának a tanùk?
vérzik a szívem értük, mondtam is nekik.
mivel Jézust teremtménynek tartják, nem fogadják el a váltságművét, hisz nem értik, h Benne az Isten halt meg értünk a kereszten.
a tényeket elhessegetik.
aki pedig nem fogadja el (szabad akarat) az kárhozik el. ergo nem a bűn miatt megy pokolra az ember !
Értem. Isten miért csak ùgy tudott megváltani, hogy megöletette magát?
Ha elfogadom Jézust Istennek (hogy meg kellett ölni értem vagy érted vagy), bármit megtehetek?
Vagy ez csak a minimum?
"Értem. Isten miért csak ùgy tudott megváltani, hogy megöletette magát?"
a tökéletes Isten ellen vétkeztünk. mivel bűnösök lettünk, és a váltságnak tökéletesnek kell lennie, ezért halt meg Ő helyettünk, mert tökéletlen(né vált) lény csak a saját "mocskát" tudja (ha egyáltalán akarná) felajánlani.
Írva van: Isten előtt az ember legnemesebb cselekedete is csak 1 koszos rongy.
"Ha elfogadom Jézust Istennek (hogy meg kellett ölni értem vagy érted vagy), bármit megtehetek?"
van 1 mondás: "mindent szabad, de nem minden használ"
ha valóban megtértél, akkor nem játszol azzal.
"Vagy ez csak a minimum?"
a minimumm és a maximum egyszerre, mert nem cselekedetek hanem hit által üdvözül az ember.
nagyon jó kérdés !!!!!!
hívő vagyok, nem vallásos
a vallás megöl, a hit megelevenít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!