Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova tanúi! Amikor...

Roland G. kérdése:

Kedves Jehova tanúi! Amikor imádkoztok, Istent Atyának, vagy Jehovának szólítjátok, és miért?

Figyelt kérdés

Én Atyának szólítom,mert apa-fiú viszony van köztem és közte.Nem a személynevén hívom-ami JHWH- hanem Atyámnak,mivel természetes szinten sem szólítom édesapámat a nevén,hanem azt mondom neki:apám!

Jézus mindig Atyámnak szólította,és amikor az imáról tanított,szintén azt mondja,hogy Atyának szólítsuk Őt.Az egyetlen alkalom,amikor Istent nem Atyámnak szólította,amikor kereszten volt,hogy te és én Atyámnak szólíthassuk meg!

János 1:12 ~Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, akik az ő nevében hisznek~

Róma 8:15-16 ~ Mert nem kaptatok szolgaság lelkét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: Abbá, Atyám!Ez a Lélek bizonyságot tesz a mi lelkünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk.~

Aki befogadta Jézust,az Isten gyermeke, a fiúság szelleme van benne,Istennel apa-fiú kapcsolata van,s ezért én amikor imádkozom,így kezdem:Atyám...

2015. jún. 20. 21:34
1 2
 1/17 Crussader ***** válasza:

Roland :) köszönöm ezeket az igéket!

Áldjon meg az Úr téged!

2015. jún. 20. 23:47
 2/17 anonim ***** válasza:

szia

mind a kettőt alkalmazzuk.Jézus amikor az imával kapcsolatban tanított, elmondta, hogy a tulajdon nevén szólítsuk Istenünket, hiszen így közelebb is kerülünk hozzá, és nem üres személytelen érzés lesz vle a kapcsolatunk

(mennyei atyánk, Jehova Istenünk)

(égi atyánk, Jehova)stb

Marianne

2015. jún. 21. 06:18
 3/17 anonim ***** válasza:

És miért hívjátok Isten Atyának, amikor nem tartjátok magatokat Isten gyermekeinek?

(Csak az Isten gyermeke, aki Istentől született - és csak a 144 ezerről gondoljátok azt, hogy ők azok.)

2015. jún. 21. 09:00
 4/17 anonim ***** válasza:
Vannak akik a saját apjukat is Kovács úrnak szólítják, vagy ha tudományos fokozatai vagy társadalmi rangja is van, akkor doktor úrnak, professzor úrnak, elnök úrnak, , báró úrnak vagy excellenciás úrnak. Normális gyerek azonban apunak, apának szólítja az apját. Az idegenek szólítják a nevén. Lehet, hogy a jehovisták idegenek?
2015. jún. 21. 09:16
 5/17 anonim ***** válasza:

kedves valaki.

Attól, hogy mi nem az égi reménységet kapjuk attól még mindannyian Isten gyermekei vagyunk.

Ádám is Isten fia volt, hiszen Őt is Jehova teremtette.

ha Ádám nem hibázik senkinek eszébe se jutna az égbe menni, mert az embereket Fizikálisan teremtette a földre, hogy itt lakjanak.

hogy miért kell gonoszkodni nem értem, de hát...

Marianne

2015. jún. 21. 10:59
 6/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azzal nem értek egyet,hogy mindnyájan Isten gyermekei vagyunk,ez mára közhelyszerű,amikor Istenről esik szó.

Mindnyájan az Ő teremtményei vagyunk,de a gyermekei azok,aki befogadják a Fiát a szívükbe,s emiatt az imádkozás során Atyámnak szólítják!

Belegondolni is rossz,sőt vicces,ha apánkat így szólítanánk:szia Péter,szeretlek,János...

Jézus meggyőződésem hogy,nem a Jehova vagy Jahve nevet jelentette ki,hiszen azt a zsidók ismerték és tisztelték kb 1500 év óta,hanem az Abbát,azt,hogy Istenhez lehet közel kerülni,és őt Apunak hívni!!!

2015. jún. 21. 13:22
 7/17 Molnár Sándorné ***** válasza:

Szervusz!

Hasznaljuk mind az "Isten, Ur, es Atyank" kifejezeseket is. De nem szabad elfeledkeznunk a szemelyes neverol sem. Tehat imaban ezt is szoktuk hasznalni. Hivatkozom itt a Jezus altal tanitott "mintaima" elso mondatara, amely igy hangzik: "Mi Atyank, aki vagy a mennyekben, szenteltessek meg a te neved..." Nyilvan az Ur, az Isten kifejezes nem nev, sem az Atya kifejezes. Istennek szemelyes neve van, es ez a "Jehova" nev.

A zsido nep mire Jezus megszuletett, mar nagyon elfeledkezett Isten neverol. Ugyanis babonas tiszteletbol mar sokkal korabban elhagytak a Jehova nevet, es behelyettesitettek az "Adonaj - Ur, es az Elohim - Isten" szavakkal. Ugy mint ma a kereszteny vallasok. Ezekben is csak mint Istent, vagy Urat, vagy Atyat hasznaljak. Teljesen elhagyva Isten szemelyes nevet.

A Roma 10:13-15 verseiben lehet olvasni egy erdekes megjegyzest. Itt azt irja: "Mindenek akik segitsegul hivjak az Ur nevet, megtartatnak."

Figyeled? Akik segitsegul hivjak az Ur "nevet".

Ha nem lenne fontos Isten neve, akkor az idezet igy szolna: "Mindenek akik segitsegul hivjak az Urat, megtartatnak." De ahogy latod, az "Ur szo utan megemliti, hogy a nevet" kell segitsegul hivni.

Nem is irok errol tobbet, mert aki nem akarja felfogni, az ugy sem fogja megerteni. De ha kerdesed van, szivesen valaszolok. Udv: Judit!

U.i: A Janos 17:26 vers ezt irja: "Es megismertettem o veluk a te nevedet es megismertetem; hogy az a szeretet legyen o benuk, amellel engem szerettel, es en is o bennuk legyek."

Ezt Jezus mondta. Tehat miert jott? Hogy megismertesse Isten nevet a zsidokkal. Hiszen nem kellett volna megismertetni Isten nevet, mert a zsidok hasznaltak az Isten es az Ur neveket.

2015. jún. 21. 17:36
 8/17 A kérdező kommentje:

Róma 9-re hivatkoztál,ott arról van szó,hogy az Úr Jézust kell megvallani,az egész az Úr Jézus Krisztusról szól!

Az ő nevének segítségül hívásáról van szó!

A 9 és a 13-as verseknél a Küriosz (ÚR) szó szerepel az eredetiben!

Nem tudom,hogy nem veszitek észre....

2015. jún. 21. 19:15
 9/17 A kérdező kommentje:

A zsidó név soha nem feledkezett meg Isten nevéről,csak annyira tiszteletben tartották,hogy meg ne sértsék,hogy az Ádonájt mondták ki,ami egyébként a görög Küriosz megfelelője,vagy annyit mondtak:Há-Sém,ami annyit jelent:a NÉV!

A zsinagógákban mindig olvasták szombatonként a hetiszakaszt,benne a JHVH-t,a zsidó Főpap pedig minden évben az Engesztelés napján hangosan megáldotta a népet JHVH-nevében.(Ekkkor kimondta)

Tehát nem lett elfelejtve!

2015. jún. 21. 19:33
 10/17 anonim ***** válasza:
a tanúk fordítóbizotsága világosan leírja a bibliai függelékbe, hogy az ószövetségben helyreállították, az újszövetségbe pedig BETETTÉK az Isteni nevet. innestől kezdve az ide író tanúk a saját szervezetükkel hadakoznak. egészségükre. ha egy ház meghasonlik önmagával.
2015. jún. 21. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!