Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi ti szeretitek...

Crussader kérdése:

Jehova Tanúi ti szeretitek Jézust és mi az őszinte véleményetek az alábbi igéről?

Figyelt kérdés

(Jn 14:23)

"Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk."

Ha én szeretem Jézust és megtartom az Ő beszédét akkor nem ott lenne a helyem mellette, vagyis a mennyben?

Persze ez nem csak rám érvényes hanem mindenkire aki eleget tesz a fenti igének.

Ti miért vágyakoztok a földön élni tovább ha egyszer azzal az ígérettel kecsegtet Jézus, hogy lehettek akár az Atya mellett vele együtt a mennyben?

Erre azért kíváncsi vagyok.

köszönöm!

2015. jún. 19. 21:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

szia

ha nem szeretnénk Jézust akkor nem tennénk annak a parancsának eleget, hogy a föld legtávolabbi részéig prédikáló és tanítványképző munkát végezzünk azzal a céllal, hogy minden ember megtanúlja Jézus parancsát betartani.

(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”

amint olvasod, ezt a munkát ennek a világrendszernek a befejezéséig végezni kell.Szeretem a királyomat és a parancsának eleget teszek.

(János 14:15) 15 Ha szerettek engem, megtartjátok a parancsolataimat;

a Biblia pedig sehol nem írja, hogy mindeki az égbe megy.

ennek több oka is van

1,

Istennek amikor elkezdett teremteni, először az égi birodalmába hozott létre életet, az angyali seregét, több milliárdan is lehetnek.

ezek után Fizikai életnek is létre hozott egy helyet, a földet.

Ádám nem az égből jött, és nem is tér oda semmilyen módon

(1Mózes 2:7) . . .Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő lélekké.

Nem lelket tett afizikai testbe, azégből, hanem elindította az élet funkciókat, ami által a szervek müködésbe léptek, igy lett élő lélek, az ember maga a lélek, ha meghal akkor halott lélek.

(Ezékiel 18:4) . . .Amely lélek vétkezik, az hal meg.

tehát a lélek nem halhatatlan, már pedig mindenki vétkezik, mert ezt örököltük

Isten az engedetlenséget halállal bünteti, vagy is a nem létezés álapotával, úgy mondja visszatér oda ahonnan vétetett.

s nem is hozott létre egy kínhelyet, ahol más testben örökké tartó kínzásnak vesse alá az élőlényeket.

Ha Ádám nem evett volna a fáról Évával együtt ma is élne.

s eszébe sem jutna senkinek az égbe vándorolni.

2. Jézusnak azért kellett emberként meghalnia, hogy Ádám utódainak vissza vásárolja az örök élet lehetőségét, a földre.

Ádám nem égi életét játszott el, hanem a földi életét.

Itennek az eredeti szándéka most is hogy egy igazsgos emberi társadalom töltse be a földet.

Az égbe pedig csak azért mehetnek néhányan, hogy társuralkodói és papjai legyenek Jézusnak.

nekik meghtározott számuk van.

(Jelenések 5:10) 10 és királysággá és papokká tetted őket a mi Istenünknek, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.”

ha mindenki az égbe menne akkor ezek a Biblia versek hazugságok lennének, és Isten nem tudja megvalósítani azt a szándékát, hogy emberek lakjanak a Földön.

(Máté 5:5) 5 Boldogok a szelídek, mivel örökölni fogják a földet.

(Zsoltárok 37:11) 11 A szelídek pedig öröklik a földet, És gyönyörködnek majd a béke bőségében.

(Zsoltárok 72:8)  8 Alattvalói lesznek tengertől tengerig, És a Folyótól a föld minden határáig.

(Ézsaiás 65:21, 22) 21 Házakat építenek majd, és bennük laknak, szőlőskerteket ültetnek, és eszik azok gyümölcsét. 22 Nem úgy építenek, hogy más lakjon ott, nem úgy ültetnek, hogy más egye azt. . . .

(Ézsaiás 65:25) 25 A farkas és a bárány együtt fog legelni, az oroszlán szalmát eszik, mint a bika, a kígyónak pedig por lesz az eledele. Nem ártanak és nem pusztítanak sehol szent hegyemen” —. . .

(Ézsaiás 11:6–9) 6 És a farkas együtt időzik majd a báránnyal, a leopárd is a gidával heveredik le, a borjú és a fiatal sörényes oroszlán meg a hízott állat mind együtt lesznek, és egy kisfiú terelgeti őket. 7 A tehén és a medve legelészni fognak, együtt heverednek le kicsinyeik. Az oroszlán is szalmát fog enni, mint a bika. 8 A kisded a kobra lyukánál fog játszadozni, és az elválasztott gyermek a mérges kígyó üregére teszi kezét. 9 Nem ártanak és nem pusztítanak sehol szent hegyemen, mert telve lesz a föld Jehova ismeretével, miként a vizek beborítják a tengert.

Ezek nem égi életre való igéretek....

S tudod, szeretem a virágokat, állatokat a növények illatát, stb ám ezek nem adatnak meg az égieknek.

Marianne

2015. jún. 19. 22:35
 2/17 anonim ***** válasza:

"Égi élettel kecsegtet"

eredetileg, eszébe sem volt, hogy emberek az égbe éljenek mert azért hozta létre a földet.

Fizikai élőlényeknek a főldet készítette.

(Zsoltárok 115:16) 16 Az egek Jehova egei, De a földet az emberek fiainak adta.

(Zsoltárok 37:29) 29 Az igazságosak öröklik a földet, És örökké rajta lakoznak.

nem az égbe mennek hanem örökké a Földön fognak lakni. vagy talán Isten hazudik?

(Példabeszédek 2:21, 22) 21 mert a becsületesek laknak majd a földön, és a feddhetetlenek maradnak meg rajta. 22 A gonoszok pedig a földről kivágattatnak, és a hűtlenek kiszaggattatnak abból.

ezek a versek mind mind erről szólnak.

Marianne

Az égben pedig más betöltendő szerepük van az angyaloknak,

s nem ábrándoznak Főldi életről, mert elégedettek a beosztásukkal.

persze ott nincs lehetőség gyermekeket szülni, fákat virágokat ültetni, sétálni, gyümölcsöket enni, és azok ízét illatát érezni. Más a redeltetésük.

Ugyan miért is rossz itt a Földön?

mert Ádám elszúrta?

igen de ennek véget fog vetni ezért halt meg Jézus, ellenben az egész váltságnak semmi értelme.

Marianne

2015. jún. 19. 22:45
 3/17 anonim ***** válasza:

A biblia vers pedig, amit idéztél nem mindenkinek szól

A felkent keresztények, akik elhívattak, hogy Krisztussal uralkodjanak az égben, már a földi életük során is különösen közeli kapcsolatban vannak Jehovával és a Fiával (János 15:15; 16:27; 17:22; Héberek 3:1; 1János 3:2, 24).

De társaik, a földi örök életben reménykedő „más juhok” is értékes kapcsolatnak örvendenek ’pásztorukkal’, Jézus Krisztussal, valamint Istenükkel, Jehovával, feltéve, ha engedelmesek (János 10:16; Zsoltárok 15:1–5; 25:14, Újfordítású revideált Biblia).

2015. jún. 19. 22:49
 4/17 A kérdező kommentje:

Marianne köszönöm a választ de nem válaszóltál a nagybetüs kérdésre! :)

És most mond meg őszintén mit nem értesz az igéből amit be idéztem?

(Jn 14:23)

"Felele Jézus és monda néki: HA VALAKI szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk."

Nem azt mondja, hogy a felkentek vagy a tanítványok, hanem azt mondja, hogy "HA VALAKI" vagyis BÁRKI aki szereti Őt.

De van még másvalami is;

(Jn 17:24)

"Atyám, a kiket nékem adtál, akarom, hogy a hol én vagyok, azok is én velem legyenek; hogy megláthassák az én dicsőségemet, a melyet nékem adtál: mert szerettél engem e világ alapjának felvettetése előtt."

AKIKET NÉKEM ADTÁL. Ez mit jelent? Vajon csak egy kis csoportról lenne szó?

Ezt kétlem! :)

(Jn 14:2-3)

"Az én Atyámnak házában SOK lakóhely van; ha pedig nem volna, MEGMONDTAM VOLNA néktek Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek.

És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy a hol én vagyok, ti is ott legyetek."

(2Kor 5:1-2)

"Mert tudjuk, hogy ha e mi földi sátorházunk elbomol, épületünk van Istentől, nem kézzel csinált, örökké való házunk a mennyben.

Azért is sóhajtozunk ebben, óhajtván felöltözni erre a mi mennyei hajlékunkat;"

És még lenne de nem szeretnélek agyon terhelni igékkel mert tudom milyen érzés, úgyhogy egyenlőre ennyi.

2015. jún. 19. 23:24
 5/17 A kérdező kommentje:

Elnézést elszúrtam mert válaszoltál az első kérdésre.

Ezer bocsánat! :)

De ez nem jelenti azt, hogy egyetértek veled mert akkor hogyan válaszolod meg azokat az igéket amelyek ellentmondanak neked?

És főleg ezt;

(Mrk 12:25)

"Mert mikor a halálból feltámadnak, sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyekben."

És csak úgy mellékesen megkérdezem, honnan tudod, hogy a mennyben nincsenek virágok? :)

Ha vannak hegyek a mennyben akkor virágok is vannak;

(Jel 21:10)

"És elvive engem lélekben egy nagy és magas hegyre és megmutatá nékem azt a nagy várost, a szent Jeruzsálemet, a mely Istentől szállott alá a mennyből."

Vagy te, hogy képzeled ezt el, egy kopár hegyet látsz magad előtt mikor ezt az igét olvasod, vagy pedig egy csodálatos látvány krűl a szemed elé?

A mennyről beszélünk, ezt ne feljtsd el.

És ha van arany a mennyben akkor iztos vagyok benne, hogy virágok is vannak;

(Jel 21:21-24)

"A tizenkét kapu pedig tizenkét gyöngy; minden egyes kapu egy-egy gyöngyből vala; és a város utczája tiszta arany, olyan mint az átlátszó üveg.

És templomot nem láttam abban: mert az Úr, a mindenható Isten annak temploma, és a Bárány.

És a városnak nincs szüksége a napra, sem a holdra, hogy világítsanak benne; mert az Isten dicsősége megvilágosította azt, és annak szövétneke a Bárány.

És a pogányok, a kik megtartatnak, annak világosságában járnak; és a föld királyai az ő dicsőségöket és tisztességöket abba viszik."

És méghozzá pogányok is vannak ott! :)

Mit keresnek ott pogányok, talán ők is felkentek?

2015. jún. 19. 23:50
 6/17 anonim ***** válasza:

"Nem azt mondja, hogy a felkentek vagy a tanítványok, hanem azt mondja, hogy "HA VALAKI" vagyis BÁRKI aki szereti Őt."

Kedves kérdező, azért nem tiszta ez neked, mert csak egynéhány kiragadott vers alapján értelmezed a teljes Bibliát, ami azért valljuk be, nem jó ötlet. :-)

Nézd csak meg pl. a fejezet elején a második verset, amit te is idéztél:

"Az én Atyám házában sok lakóhely van. Ha nem így volna, megmondtam volna nektek, mert elmegyek, hogy helyet készítsek nektek."

14:2 – Hogyan ’készít helyet’ Jézus az égben a hűséges követőinek? Ez magában foglalja azt, hogy Jézus életbe lépteti az új szövetséget azáltal, hogy megjelenik Isten színe előtt, és bemutatja vérének értékét. Az előkészítésnek az is része, hogy Krisztus megkapja királyi hatalmát, ami után megkezdődik a felkent követőinek feltámadása az égbe (1Tessz 4:14–17; Héb 9:12, 24–28; 1Pét 1:19; Jel 11:15).

Miért várnád el, hogy ott, az első sz.-ban Jézus elkülönítse a felkenteket a nagy sokaságtól, vagyis a földi, paradicsomi örök élet várományosaitól, hiszen akkor még mindenki szellemmel felkent volt, s akik kiléte csak az "utolsó napokban", az 1930-as éveben vált nyilvánvalóvá, vagyis felismerhetővé - holott természetesen az már benne volt a Szentírásban előtte is, de nem nagyon ismerték fel a Biblia korábbi kutatói. A legtöbb magát kereszténynek valló sajnos még ma is tagadja, hogy Isten eredeti szándéka (vagyis a föld benépesítése paradicsomi körülmények között tökéletes emberekkel) ma is élne. Ezzel burkoltan azt állítják, hogy Isten lemondott eredeti TÖKÉLETES szándékáról, csak mert az ember bűnbe esett. Szinte mindenki az égbe készül, pedig hát ez nem bibliai tanítás.

"(Jn 17:24)

"Atyám, a kiket nékem adtál, akarom, hogy a hol én vagyok, azok is én velem legyenek; hogy megláthassák az én dicsőségemet, a melyet nékem adtál: mert szerettél engem e világ alapjának felvettetése előtt."

AKIKET NÉKEM ADTÁL. Ez mit jelent? Vajon csak egy kis csoportról lenne szó?

Ezt kétlem! :) "

Miért ne? Ettől még a földi örök élet reménységével is olyan csodálatos ÚJ VILÁGBAN lehet része az oda kerülőknek, melyet el sem tudsz képzelni!! Miért akarna MINDENKI "uralkodni Krisztussal" az égben, hiszen nem mindenki tölthet be vezető szerepet, valakik felett uralkodniuk kell.

2015. jún. 20. 00:37
 7/17 anonim ***** válasza:

Miért is mond ellent a Márk 12:25 annak, amit Mariann írt? Nem értem.

(Jelenések 21:10) "A szellem erejével elvitt hát egy nagy és magas hegyre, és megmutatta nekem a szent várost, Jeruzsálemet, mely az égből, az Istentől szállt alá"

Hogyan is értsük az a "hegyet", feltétlen szó szerint kell-e érteni a Jelenések könyvében lévő jelképes szöveget? Mit is mond ugyanazzal a nyelvezettel az Ézsaiás egy hasonló szemléltetésről?

"És úgy lesz a napok befejező részében, hogy szilárdan áll majd Jehova házának hegye a hegyek teteje fölött, és magasabbra emeltetik a domboknál, és oda fognak özönleni mind a nemzetek."

Egyértelmű, hogy nincs a legmagasabb fizikai hegyen Jehova háza. János a szemléltetésében a magas "hegyről" jól megfigyelheti a gyönyörű város minden részletét. Amióta csak bűnbe és halálba süllyedt az emberiség, a hűséges emberek sóvárogva várták ennek a városnak az eljövetelét. És most végre itt van! (Róma 8:19; 1Korintusz 15:22, 23; Héberek 11:39, 40). Ez a pompás szellemi város – mely a feddhetetlenségét megőrző 144 000 lojális személyből áll – teljes szentségben tündököl, és magának Jehovának a dicsőségét tükrözi vissza. Íme, a Jelenések könyvének nagyszerű csúcspontja!

2015. jún. 20. 01:09
 8/17 anonim ***** válasza:

"És méghozzá pogányok is vannak ott! :)

Mit keresnek ott pogányok, talán ők is felkentek?"

Mit jelent a "pogány" szó? Helyesebben "nemzetekből valót" jelent.

„És világosságánál járnak majd a nemzetek, és a föld királyai beviszik oda dicsőségüket. És kapuit egyáltalán nem fogják bezárni nappal – mert éjszaka ott nem lesz. És beviszik oda a nemzetek dicsőségét és tiszteletét” (Jelenések 21:24–26).

Kik ezek a „nemzetek”, amelyek az Új Jeruzsálem világosságánál járnak? Olyan emberek, akik bár egykor e gonosz világ nemzeteihez tartoztak, elfogadták a fényt, amely a dicsőséges égi városon keresztül árad. Elsők köztük a nagy sokaság tagjai, akik már kijöttek „minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből”, és akik éjjel-nappal Istent imádják a János osztállyal együtt (Jelenések 7:9, 15). Miután az Új Jeruzsálem alászáll az égből, és Jézus felhasználja a halál és a hádesz kulcsait a holtak feltámasztására, további embermilliók csatlakoznak hozzájuk, akik eredetileg ’a nemzetekhez’ tartoztak, de megszerették Jehovát és az ő Fiát, az Új Jeruzsálem bárányhoz hasonló Férjét (Jelenések 1:18).

És kik „a föld királyai”, akik „beviszik oda dicsőségüket”? Nem a föld szó szerinti királyai mint csoport, mivel ők a pusztulásba mennek, amiért Isten Királysága ellen harcolnak Armageddonkor (Jelenések 16:14, 16; 19:17, 18). Talán a nemzetekből egy-egy magas rangú ember, aki csatlakozik a nagy sokasághoz? Vagy feltámasztott királyok, akik az új világban alávetik magukat Isten Királyságának? (Máté 12:42). Aligha, mert ezeknek a királyoknak a dicsősége többnyire földi dicsőség volt, és már réges-rég szertefoszlott. „A föld királyai”, akik dicsőségüket az Új Jeruzsálembe viszik, azonosak a 144 000 tagjaival, akiket „minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből” vettek meg, hogy királyokként uralkodjanak a Báránnyal, Jézus Krisztussal (Jelenések 5:9, 10; 22:5). Istentől kapott dicsőségüket a városba viszik, hogy növeljék annak ragyogását.

2015. jún. 20. 01:16
 9/17 anonim ***** válasza:

Igen, a Biblia beszél az "új" Jeruzsálemről.

ami az égből száll alá.

azt tudni kell hogy a földi Jeruzsálem mint város volt központi hele Jehova imádatának.

Ezt elvesztették a valamikori kiválasztottak, amikor lerombolták a Jehovát képviselő templommal együtt.

Jézus a Szamáriai asszonynak is elmondta, hogy lesz idő amikor nem helyhez kötött lesz Isten imádata.

Az égi Jeruzsálem, vagy is az imádat központja többé nem lesz földi,

Isten lakhelye az égben van, és ahogy Ádám idejében, úgy az imádatot, neki mutatjuk be a földön, az életünk minden területén, és ezt nem kell építményekhez kötni.

Ádám sem járt épületekbe, hanem az engedelmes élete volt az imádatának bemutatása.

Jehova a kinevezett királyát, Jézust felhasználva, fenntről fogja elvezetni az engedelmes emberiséget a tökéletességre, ezer évig kapott erre lehetőséget, és jutalmat, hogy maga rendelkezhet ezzel a kiváltsággal.

az ezer év végén pedig vissza adja az Atyjának a "vezető" szerepet, ami kezdetekben is volt, és Jehova lesz minden mindenek.

A szent írásban ez bontakozik ki, mint Isteni szándék.

amit az első ember elrontott, Isten helyre állítja, kis kerülővel.

Így nem tudja Sátán megakadályozni, hogy a földön Isten minden nemű akarata meghiusúljon.

Marianne

2015. jún. 20. 07:42
 10/17 anonim ***** válasza:

Talán még annyit:

(Jelenések 21:3, 4) . . .Az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakozni, azok pedig az ő népei lesznek. És maga az Isten lesz velük. 4 És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.”

ha megfigyeled, kikkel lesz Isten?

az emberekkel.

nem az angyalokkal, és letöröl minden könnyet nem lesz halál.

az emberek akik a földön élnek nem kell meghalniuk, mert ezek a dolgok amik most még vannak nem lesznek.

akkor most miért is gondolja valaki hogy az égbe megy mindenki?

Marianne

2015. jún. 20. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!