Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi ti szeretitek...

Crussader kérdése:

Jehova Tanúi ti szeretitek Jézust és mi az őszinte véleményetek az alábbi igéről?

Figyelt kérdés

(Jn 14:23)

"Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk."

Ha én szeretem Jézust és megtartom az Ő beszédét akkor nem ott lenne a helyem mellette, vagyis a mennyben?

Persze ez nem csak rám érvényes hanem mindenkire aki eleget tesz a fenti igének.

Ti miért vágyakoztok a földön élni tovább ha egyszer azzal az ígérettel kecsegtet Jézus, hogy lehettek akár az Atya mellett vele együtt a mennyben?

Erre azért kíváncsi vagyok.

köszönöm!

2015. jún. 19. 21:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Természetes hogy szeretjük, hisz ő váltott meg a bűnöktől.
2015. jún. 20. 10:50
 12/17 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Jézusnak MINDEN tanítását zseretjük, és nagyra tartjuk, mert sok mindent megtudhatunk belőle magáról Jézusról, és az aAztyjáról is. Krisztusnak tanításának ez volt a a célja, a Jánoa 17:3 szerint.

Az, amit az általad idézett versben mondott, az azoknak szól, akik vele fognak uralkodni a Királyságában, vagyis annyi embernek, amemmyiről Jézus a Jelenések 7:2,3 és a 14:1 verseiben beszél.

Az a véleeményem, hogy végtelenül hálás vagyok Királyomnak, hogy olyan információkat tudat velem, amelyek megerősítik a belé vetett hitemet, és bizalmamat. Igen, szeretem Krissztust, és már alig várom, hogy a szellemi áldásokon kívűl, a fizikai áldásokat is élvezhessem, amelyekből sokat megmutatott akkor, amikor a földön volt, amikor meggyógyította a betegeket, föltámasztotta a halottakat, táplálta az éhezőket, és nem utolsósorban méltósággal bánt mindenféle hátterű emberrel.Isten az embert ide teremtette a földre, ezért vágyunk arra, a többség, hogy itt érezzük jól magunkat.

2015. jún. 20. 11:51
 13/17 KZitus ***** válasza:
bocsi a hibákért, ...siettem...
2015. jún. 20. 13:54
 14/17 anonim ***** válasza:

Bocsi, hogy beleszólok, de a Jn 14:23 nem arról szól, hogy mi megyünk Jézussal az Atyához, hanem hogy Ők jönnek hozzánk! Olvasd el kicsit figyelmesebben szövegkörnyezetestül:

"Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk." (Jn 14:23)

2015. jún. 21. 09:31
 15/17 anonim válasza:

Kedves Kérdező !

Ez egy érdekes kérdés. Figyelemmel olvastam el a válaszokat.

Amikor azt irták neked, hogy nem jó ötlet a Bibliából kiragadni egy igét és azt elemezni. Ez igaz... de viszont a Jehova tanúi is azt teszik. Ezzel nem akarom a más vallását sértegetni.

Az ige világosan elmondja nekünk azt, hogy MINDENKI aki az Isten parancsolatait megtartja, az üdvözül. Isten helyet készít az övéinek, fenn a mennyben .

EZT HITTEL KELL ELFOGADNI! :)

2015. jún. 21. 16:23
 16/17 anonim ***** válasza:

Kedves 15-ös válaszoló, Jehova Tanúi nem ragadnak ki EGYETLEN egy verset sem úgy a környezetéből, hogy az ne lenne összhangban a teljes Írással. De amikor a háromságistenség hívei rendszeresen azzal az álérvel jönnek, hogy a János 10:30 "bizonyítja" a háromságot, akkor ez tényleg egy elferdített és kiragadott értelmezés, mert a szövegkörnyezettel nem fér össze. :-)

Ezen kívül az ige azt is mondja, hogy a hited cselekedetek nélkül halott magában!

2015. jún. 21. 17:21
 17/17 anonim válasza:
Na meg remélem azt is tudod, hogy a hit által üdvözül az ember. :)
2015. jún. 22. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!