A Jehova Tanúi miért mondják Istent Jehovának?
kedves 90 es Forestjo
nekem igen is fontos hogy honnan és kittől fogadok el tanácsokat.
és tudom szintén rengeteg embernek is.
és TŐLED az eddigi
nekem sem és másnak sem
NEM EGYÉRTELMŰ vallási hovatartozásod miatt
csak ennek a tisztázása után fogadok el bármi írást.
ha ELŐSZÖR tisztán és világosan közlöd tehát a vallásodat.
/tudom természetesen ebben is lehet mást írni, de attól még mégis ezt kérem/
különben levegőnek zérónak tekintelek az írásaiddal
és nézem a következőt.
ez egy tisztességes és korrekt KÉRÉS és nem több.
Már ne is haragudj, de te csak ne beszélj a tisztességről! Követeteled tőlem a NEM LÉTEZŐ vallásos hovatartozásomat, amikor neked ugyanez visszafelé eszedbe se jut! Mint ahogy általában az itt írogatók, akik a Tanúkat kritizálják, vagy éppen becsmérlik, sértegetik (ki-ki a maga kultúrája szerint), ti tiszában vagytok azzal, ha egy Tanúval beszélek, de a legritkább esetben feditek fel magatokat. Pedig ez itt egy inkognitós oldal, semmi negatív hatása nem lenne.
Nem tartozok egyházhoz! Ha kicsit jobban kinyitnád a szemes, észrevennéd, hogy a Tanúk nyilvános oldaláról idézek általában, és amit írtam, azok nem titkok. Ti nagyon félre vagytok vezetve, ha azt hiszitek, hogy a Tanúk élete egy zárt világ, amiről senki kívülálló nem tudhat semmit és tagnak kell lenni ahhoz, hogy (A NEM LÉTEZŐ) titkokat ismerje. Elmondanám, hogy a Tanúk csapottja talán a legnyitottabb (És erről ennyit!)
kedves Forestjo.
"Követeteled tőlem a NEM LÉTEZŐ vallásos hovatartozásomat, amikor neked ugyanez visszafelé eszedbe se jut!"
már megint NEM VAGY KORREKT!
mert hülyeségeket írsz.
mert valaki hívő vagy nem.
mert benne van ,
ez vonatkozik arra is ha valaki soha életeben nem volt és nem is látott még templomot sem,
mert attól még lehet hívő még egy eszkimó is a jégtáblán.
aki nem hívő azok általában az ateisták.
te meg a minimum kérdésre sem adsz tisztességes választ.
1/ soha sem követelte senki tőled hogy mond meg, és én is csak KÉRTEM , mint ahogy más is!
2/ olyan nincs hogy nem létező vallásos hovatartozás!
nem vagy UFO.
nem létező akkor ez ATEISTA ?! ezt te is tudod.
vagy valami igen ritka nem elterjedt ..
én ezt gondolom .
3/ tőlem NEM KÉRDEZTED MEG a vallásos hovatartozásomat.
de utaltál rá !!!
mivel nekem NINCSENNEK titkaim,
ezért leírom:
megszületésemkor a pap megkeresztelt a templomban.
úgy emlékszem és tudom hogy református pap volt de lehet hogy katolikus. nekem teljesen mindegy volt mindig hogy megjegyezzem ha néha említette a család!
10 évenként kb 1 vagy 2x az 50-60 évem alatt, szóval összesen talán még 10-20x sem voltam templomban bele értve
az esküvőkre meghívások eseteit is.
és van a családban most is saját édes testvéremként is JEHOVA és 18 éve az , és külföldön él azóta.
DE ATTÓL MÉG TISZTELEM ÉS BECSÜLÖM AZ ÖSSZES HÍVŐ EMBERT
ÉS A NEM HÍVŐKET IS!!! látod tehát a " jehovákat is "
a károli bibliát / ó és új testamentum / pedig saját magamtól csak mert érdekelt hogy ha már megkereszteltek akkor ne maradjak olyan buta, még 2000 ben elolvastam 2x és kb 2002 ig tartott.
és ezek után
az életben csak mindenütt csak 1 feltételt nézek és soha sem többet hogy kihez hogyan állok hozzá:
valaki "emberként" viselkedik vagy nem,
velem és általában az embertársaival.
és nekem a 18 év miatt RENDKÍVÜL ROSSZ az összbenyomásom
a jehovákról !!!!
amin nem az embereket értem,a tömeget a 999%
hanem a SZERVEZETET AZ ÖSSZES DOLGAIVAL,a felső vezetőkkel mint mindenről 100% hogy tudókkal egyetemben,
amit csinált és csinál NAGYON NEGATIV tettekként az emberekkel,családokkal.
Vidiripinek is!
Nos a kérdés még mindig adott, nem lett értelmesen rá válaszolva. Vidiripi is szinte mindig csak visszatámadt. Amikor utaltam arra, hogy következetlen a felfogása, akkor rendszerint a kereszt és a kegyelem szavak átírásába kötött bele. Pedig ez sehogyan sem korrekt érvelés. Egyrészt ésszerűen megválaszoltam, másrészt ha nem is lenne rájuk jó válasz, és a Tanúk ezekben tényleg következetlenek lennének, akkor is ott marad az eredeti kérdésem.
Azt mondtad Vidiripi, hogy az isteni névre más szabályok vonatkoznak, mint az összes többi héberből, görögből gyakran teljesem, felismerhetetlenségig átírt névre. Tehát ha én teljesem jogosan azzal érvelek, hogy te következetlen vagy, ha a Jahve névváltozatot fogadod csak el, a legelterjedtebb Jehova helyet, te végső érvként arra hivatkoztál, hogy a Jehova alak az más, mint a többi.
De arra elfelejtettél választ adni, hogy miért! Milyen szabályok alapján van különbség a többi mesterséges, a nemzetek nyelvén teljesem sajátos írás és kiejtési mód és az isteni név használata között?
Mert szerintem a következetlenség az következetlenség marad minden esetben, akármilyen névről van, akármilyen módszerrel is alakult ki
Akármilyen névről van szó, akármilyen (mesterséges) módszerrel alakult is ki.
Ez a pontosabb.
"mert valaki hívő vagy nem. mert benne van ,ez vonatkozik arra is ha valaki soha életeben nem volt és nem is látott még templomot sem, mert attól még lehet hívő még egy eszkimó is a jégtáblán."
Nos akkor maradjunk ennyiben tisztelt 93-as válaszoló! Oké? Akkor én egy eszkimó vagyok. Jó lesz így?
"1/ soha sem követelte senki tőled hogy mond meg, és én is csak KÉRTEM , mint ahogy más is!"
A 91-es válaszodban ultimátumot adtál, számomra ez egy KÖVETELÉS! Különben abszolút nem érdekel, hogy elolvasod-e azt, amit írok, attól az még tartalmilag nem változik, talán egyeseknek rávilágít arra, hogy milyen fajta érveléssel akarják egyesek az isteni név egy bizonyos változatát favorizálni.
Nem emlékszem másra, csak te személyeskedsz ilyen módon. De ezen ne csámcsogjunk szerintem, mert abszolút lényegtelen a kérdés szempontjából.
"2/ olyan nincs hogy nem létező vallásos hovatartozás!"
De van! Ha nem tartozom egyetlen létező vallásszervezetbe sem, akkor bizony van.
A hitbeli meggyőződésem az más, az a Tanúk bibliakutató munkáját elismeri, sok mindent elfogadok abból, amit vallanak, de ezt már szintén mondtam.
"3/ tőlem NEM KÉRDEZTED MEG a vallásos hovatartozásomat."
Ez igaz, de ha tőlem elvárod, akkor mutass példát! :-)
"és van a családban most is saját édes testvéremként is JEHOVA és 18 éve az , és külföldön él azóta."
Te ezt direkt írod így, gúnyból? Vagy tényleg nem tudsz különbséget tenni Jehova Isten és Jehova Tanúi között?
"hanem a SZERVEZETET AZ ÖSSZES DOLGAIVAL,a felső vezetőkkel mint mindenről 100% hogy tudókkal egyetemben"
Ez mit jelent - ha lefordítanád magyarra, megköszönném!?
"amit csinált és csinál NAGYON NEGATIV tettekként az emberekkel,családokkal."
Mondj nekem példát. Nem, nem személyeskedőset, hanem mondjuk statisztikát, amiből kiderül, hogy a Tanúk pl. "szétrombolják" a házasságokat" (gyakori rágalom - Máté 10:34–36), vagy pl. több a válás, mint a társadalom egyéb rétegeiben. Vagy a fegyveres katonai szolgálatban embereket (egymást) gyilkolják, s közben azt szajkózzák (és a világ általában el is hiszi), hogy ők keresztények? Tehát mondj nekem példát arra, hogy - mint világméretű csoport - nem tudnak békében élni és folyton háborúskodnak, ha a nemzetük azt teszi.
Jézus tudta, hogy a tanítása meg fogja osztani az embereket, és hogy a követőinek bátorságra lesz szükségük, mivel lehet, hogy ellenállásba fognak ütközni. Az ellenállás családtagoktól is jöhet, és ez megzavarhatja a békés kapcsolatokat. Jézus így fogalmazott: „Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békét hozzak a földre; nem békét hozni jöttem, hanem kardot. Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és apja között, a leány és anyja között, a fiatal feleség és anyósa között. Az embernek bizony a saját háznépéhez tartozók lesznek ellenségei” (Máté 10:34–36).
Pozitív, negatív hatás - súlyos vádak, rengeteg elhangzott itt is már a Tanúkkal kapcsolatban, és tudom, hogy ez a fórum tökéletesen alkalmas arra, hogy bárki, bármilyen gyalázatos hazugságot, vagy csak éppen elfogult, esetleg elvakult szubjektív vádat megfogalmazzon. Csak hajrá!
kedves Foresztjo .
"Nos akkor maradjunk ennyiben tisztelt 93-as válaszoló! Oké? Akkor én egy eszkimó vagyok. Jó lesz így? "
tisztességes válaszaimra és kérdésemre ezt válaszoltad .
maganvéleményt írni fórumon azt lehet,
és nekem A MEGÉRZÉSEM rólad az,
hogy
a magánéletben is egy szélhámos ember vagy!
/ tudod még az afrikából jehova vallásra áttérő emberek is
ŐSZINTÉK hozzád képest elbeszélgetéskor! /
vallás témában RÁD sem hívőnek sem nem hívőknek
nem szabad oda sem figyelni
mert NEM ÉRDEMLED MEG!
az ilyeneket tartom "nem embernek".
ez a véleményem rólad ,
azt pedig lehet a fórumon mondani.
én már nem szánok a soraidra többet 1 másodpercet sem azt tudom.
Vidiripi
És még mindig várok! Arra, hogy a felvetéseim többi részére is reagálj, kedves Forestjo.
Vidiripi
"Azt mondtad Vidiripi, hogy az isteni névre más szabályok vonatkoznak..."
Én nem emlékszem ilyesmire.
"Tehát ha én teljesem jogosan azzal érvelek, hogy te következetlen vagy, ha a Jahve névváltozatot fogadod csak el, a legelterjedtebb Jehova helyet, te végső érvként arra hivatkoztál, hogy a Jehova alak az más, mint a többi."
Nem vagyok következetlen amennyiben megfelelő figyelmet fordítanál a nyelvtanra. De mivel nem veszed figyelembe így tényleg úgy tűnik a te elgondolásod alapján hogy nem vagyok következetes. Az elterjedtségen kívül mi más szól még a Jehova alak mellett?
"De arra elfelejtettél választ adni, hogy miért! Milyen szabályok alapján van különbség a többi mesterséges, a nemzetek nyelvén teljesem sajátos írás és kiejtési mód és az isteni név használata között?"
Nem tudom hogy milyen szabályokról beszélsz. Honnét idéztem én neked szabályokat? A nyelvtanra hivatkoztam és abban vannak szabályok de nem írtam neked nyelvtani szabályokat.
- De mindezek ellenére amire igazán várnám a reagálásodat az még mindig nem történt meg. Azok a dolgok amikről írtam és nem a névhez kapcsolódnak.
És ami a legjobban érdekelne hogy hol vannak azok az embertömegek akiket én kényszerítek?
De a többi dolog is csak egy hajszállal marad el ettől a kérdésemtől.
Arra számítottam hogy te mint aki különleges helyzetben vagy majd megfelelsz a kérdéseimre. Akár különleges választ adva a felvetésekre.
Egyébként egyetlen dologgal tényleg megleptél. (Nem! Semmi köze a névhez) Na de erről majd később, előbb a korábbi felvetések kapjanak egy kis időt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!