Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyikre lehet nagobb az...

Melyikre lehet nagobb az esély, és miért?

Figyelt kérdés

A Biblia az idők folyamán eltért Isten eredeti üzenetétől, és a Korán ezt tette helyre, vagy a Korán az, ami megpróbálja eltéríteni az embereket Isten eredeti üzenetétől, a Bibliától?

Azt azért leszögezném, nem trollkodásra meg egymásra mutogatásra vagyok kíváncsi! Kulturált vitában szeretném megbeszélni, mi szól egyik ill. másik mellett!

2018. márc. 21. 12:04
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/205 anonim ***** válasza:
52%

51%-os

"Jézus nem a kis zsidó néphez jött hanem az egész emberiséghez (olvasd el az Újszövetséget), és az ószövetségi próféciákat hozzá."

Ha az egész emberiséghez jött, miért nem az emberiség kezdetekor érkeztet? Emberek milliárdjai Jézus előtt születtek így nem is hallhattak róla, vagy olyan helyen éltek ahova nem jutott el Jézus tanítása.

„Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok” ezzel Jézus kijelenti, hogy Istennel egylényegű."

És ez mit bizonyít? Ábrahám nem az első ember. Akkor ez azt jelenti Ádám előtt viszont nem volt Jézus?

"Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképen ítéltetnek meg."

Keresztényektől gyakran az a válasz hogy "emberi ésszel nem lehet megérteni". Bizony nem mert értelmetlen ellentmondás.

2018. márc. 22. 13:39
 72/205 anonim ***** válasza:

38%-osnak

26,63 Jézus pedig hallgat vala. És felelvén a főpap, monda néki: Az élő Istenre kényszerítelek téged, hogy mondd meg nékünk, ha te vagy-é a Krisztus, az Istennek Fia?

26,64 Monda néki Jézus: Te mondád. Sőt mondom néktek: Mostantól fogva meglátjátok az embernek Fiát ülni az Istennek hatalmas jobbján, és eljőni az égnek felhőiben.

26,65 Ekkor a főpap megszaggatá a maga ruháit, és monda: Káromlást szólott. Mi szükségünk van még bizonyságokra? Ímé most hallottátok az ő káromlását.

2018. márc. 22. 13:45
 73/205 anonim ***** válasza:

38%-osnak

Lukács evangéliuma

4,41 Sokakból pedig ördögök is mentek ki, kiáltozván és mondván: Te vagy ama Krisztus, [Márk. 1,24.25.] az Isten Fia! De ő megdorgálván, nem engedé őket szólani, mivelhogy tudták, hogy ő a Krisztus.

2018. márc. 22. 13:46
 74/205 anonim ***** válasza:
52%

"Én nem tartom istennek, mivel nem hiszek benne.

De a Bibliából elég egyértelműen következik, hogy isten. Ez a tény.

Próbáld már meg értelmezni, amit írok, kérlek!"

Akkor fuss neki újból. Azt írtam Jézus nem állította, és az sem aki látta. Az hogy olyan emberek akik Jézus után éltek és nem is látták, mint mondanak, nem mérvadó. Ezek a tények.

"Mivel ez tény, hogy nem maradt fent semmi ami azt bizonyítaná, hogy pl az ősi amerikai vagy ausztrál, stb civilizációk valaha is találkoztak volna muszlim prófétákkal, ebből a már említett két dolog következhet."

Egyrészt nem tudhatod mert konkréten ezeknél a népeknél nem is alakult ki az írás. Továbbá ahogy mondtam nyomokban felfedezhető más vallásokban.

"Vagy sosem léteztek ezek a próféták, vagy semmi jelentősége nem volt a létezésüknek."

Vagy léteztek de nem maradt nyoma vagy pedig idővel az emberek megváltoztatták az ahogy a keresztény vallás esetében.

"Erre meg már válaszoltam. Minek kérdezed meg újra?"

Csak hogy tisztázzuk.

2018. márc. 22. 13:49
 75/205 anonim ***** válasza:

Vallási fanatizmus az, amikor valaki képes embert ölni egy olyan hitéért, aminek egyébként nincs is semmi alapja, bizonyíthatósága.

Ezért számot fognak adni Isten előtt.

Én keresztényként nem fejezek le senkit, mert nem hívő, és az Újszövestégben sem fordul elő egyetlen erőszak sem, Jézus követői részéről. Ellentétebn Mohameddel, aki maga is ölt embert.

Az iszlám viszont a szent háborút, keresztények és zsidók legyilkolását tanítja, ha nem térnek meg az "egy igaz hitre".

2018. márc. 22. 13:53
 76/205 anonim ***** válasza:
0%

"26,64 Monda néki Jézus: Te mondád."

Ez azt is jelentheti hogy "nem így van, csak te állítod"

"16,16 Simon Péter pedig felelvén, monda: Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia."

Isten Fia kifejezés nem szó szerint értendő. A Bibliában másokra is használatos.

"4,41 Sokakból pedig ördögök is mentek ki, kiáltozván és mondván: Te vagy ama Krisztus, "

És? Egy próféta is képes erre.

"Én és az Atya egy vagyunk" - János 10,30"

Azt is mondta Jézus hogy a tanítványaival is ők egyek. Akkor a tanítványi is istenek?

2018. márc. 22. 13:55
 77/205 anonim ***** válasza:
52%

"Vallási fanatizmus az, amikor valaki képes embert ölni egy olyan hitéért, aminek egyébként nincs is semmi alapja, bizonyíthatósága."

Keresztes háborúk, inkvizíció, keresztény vallásháborúk, keresztény terrorszervezetek.

"Ezért számot fognak adni Isten előtt. "

Pontosan.

"Én keresztényként nem fejezek le senkit, mert nem hívő, és az Újszövestégben sem fordul elő egyetlen erőszak sem, Jézus követői részéről. Ellentétebn Mohameddel, aki maga is ölt embert."

Az Ószövetség tele van népirtásra felszólító versekkel. Te azt mondod Jézus Isten és ha az Ószövetség Isten szava, akkor ebből az következik hogy Jézus népirtás adott parancsot. Persze tudom hogy Jézus nem tenne ilyet de a keresztény vallásból ez következik. Mohamed próféta pedig nem ölt meg senkit.

"Az iszlám viszont a szent háborút, keresztények és zsidók legyilkolását tanítja, ha nem térnek meg az "egy igaz hitre"."

Érdekes, én muszlim vagyok de nem olvastam ilyesmit a Koránbab. Mondtam hogy ezzel csak a saját vallásodat járatod le.

2018. márc. 22. 14:01
 78/205 A kérdező kommentje:

"Akkor fuss neki újból."

Minek fussak neki újból? Jézus a Bibliában nem jelenti ki szó szerint hogy ő isten lenne, de a Biblia ezt több helyen is leírja, hogy isten. Ennyi, ezek a tények, tetszik vagy sem.

"Vagy léteztek de nem maradt nyoma vagy pedig idővel az emberek megváltoztatták az ahogy a keresztény vallás esetében. "

Tehát akkor te azt vallod, hogy Allah munkássága a prófétákkal értelmetlen volt, igaz? Hiszen hiába küldte a prófétáit, ha egyszer az üzenetüknek nyoma sincs, ugye.

"Csak hogy tisztázzuk."

Oké, tisztázzuk, a Korán verziója szerintem igazságosabb istent fest le, mint a Bibliáé. Ha már itt tartunk, sokkal értelmesebbnek tartom a Korán féle verziót a bűnbocsánatról is, miszerint aktívan tennie kell az embernek hogy kiérdemelje a bocsánatot, és mindenki a tettei alapján ad számot, mintsem a megváltásos keresztény verziót, ami alapján egy többszörös gyilkos pedofil is ugyanazt a büntetést kapja mint egy gyerek aki egyszer ellopott egy csokit. De persze ugyanazt a jutalmat is kapják, ha elfogadják a megváltást...

Persze ettől ugyanúgy nem tartom valósnak a Koránt sem, csak gondoltam ha már ennyire tisztázni akartad.

2018. márc. 22. 14:04
 79/205 anonim ***** válasza:

I have been commanded to fight against people till they testify that there is no god but Allah, and that Muhammad

is the messenger of Allah"

(Muslim 1:33)

Forrás

[link]

Az iszlám szerint a nem hívőket be lehet csapni, illetve lopni is lehet tőlük. Szintén meg van jelölve a forrás a fenti linken.

2018. márc. 22. 14:15
 80/205 anonim ***** válasza:
51%

Én nem tartom keresztényeknek, akik embereket öltek, kínoztak a vallás nevében (inkvizíció). De Jézus ilyet SOSE TANÍTOTT, és az Újszövetségben követői részéről sincs példa erőszakra.

Az Ószövetség népének, mint minden más népnek akkoriban, harcolnia kellett a fennmaradásárért, háborúkat vívtak.

2018. márc. 22. 14:47
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!