Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyikre lehet nagobb az...

Melyikre lehet nagobb az esély, és miért?

Figyelt kérdés

A Biblia az idők folyamán eltért Isten eredeti üzenetétől, és a Korán ezt tette helyre, vagy a Korán az, ami megpróbálja eltéríteni az embereket Isten eredeti üzenetétől, a Bibliától?

Azt azért leszögezném, nem trollkodásra meg egymásra mutogatásra vagyok kíváncsi! Kulturált vitában szeretném megbeszélni, mi szól egyik ill. másik mellett!

2018. márc. 21. 12:04
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/205 anonim ***** válasza:
Aki pedig tagadja a Fiút, az antikrisztus szellemi ihletésére teszi ezt. Jézust egyszerű prófétának beállítani, aki egyenrangú Mohameddel, a Fiú megtagadása. Az iszlám szerint Jézus nem is halt meg a kereszten, kereszthalálának nincs értelme.
2018. márc. 22. 12:02
 52/205 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, akkor előbb nézzük az elméleti részét. Szerinted melyik igazságosabb Istentől? Keresztény változat, miszerint Isten nem törődött az emberiség 99,9 %-ával, csak a kis zsidó néppel, vagy az iszlám szerinti vagyis hogy Isten minden néphez küldött prófétát?

"Az ősi iszlámmal nem érintkező kultúrák egyikében sem hallott senki bármi ilyesmiről."

Dehogynem, csak ugye többezer évvel korábbi időszakról beszélünk amikor nem volt elterjedt az írásosság és nem sok minden maradt meg. Ettől függetlenül más vallásokban felfedezhető nyomakban az egyistenhit és az iszlámhoz hasonló tanítás. Pont egy másik kérdésnél jött szóba. Szóval ilyen a hindu vallás is amiben ez megtalálható.

"Bocs, látom ezt nem nekem írtad, de egyszer legalább olvasd el a Bibliát, ha vitázni szeretnél róla, akkor talán nem írsz ekkora ökörségeket! "

Ökörség? Mivel keresztény vagy, érthető a reakció, de akkor bizonyítsd ! Mutass egy olyan verset a Bibliából amiben Jézus kijelenti magáról hogy "Én Isten vagyok".

Aztán sorold fel hány olyan ember nézte Jézust Istennek, aki látta is őt személyesen!

2018. márc. 22. 12:03
 53/205 anonim ***** válasza:
0%

"Aki pedig tagadja a Fiút, az antikrisztus szellemi ihletésére teszi ezt. Jézust egyszerű prófétának beállítani, aki egyenrangú Mohameddel, a Fiú megtagadása. Az iszlám szerint Jézus nem is halt meg a kereszten, kereszthalálának nincs értelme."

Jézus emberként való feláldozása teljességgel elfogadhatatlan. Az emberáldozat egy barbár pogány szokás. Te ebben hiszel. Biblia szerint aki a kereszten volt, felkiáltott hogy "Istenem, miért hagytál el engem". Jézus aki szerinted Isten, felkiált és kérdi Istent hogy miért hagyta el? Ez aztán logika. A Korán szerint valaki mást feszítettek meg akkor nem Jézust. Lehetséges hogy az áruló Judást. Igy már van értelme ennek a felkiáltásnak.

2018. márc. 22. 12:07
 54/205 A kérdező kommentje:

"Kérdező, akkor előbb nézzük az elméleti részét. Szerinted melyik igazságosabb Istentől? Keresztény változat, miszerint Isten nem törődött az emberiség 99,9 %-ával, csak a kis zsidó néppel, vagy az iszlám szerinti vagyis hogy Isten minden néphez küldött prófétát?"

Az iszlám. Nem is az igazságossággal van itt a gond.

"Dehogynem, csak ugye többezer évvel korábbi időszakról beszélünk amikor nem volt elterjedt az írásosság és nem sok minden maradt meg."

Tudod minden kultúrának fennmaradt a saját hitrendszere írásosság nélkül is. Az iszlám prófétákról senki nem tudott semmit a muszlimokon kívül. Ez tény.

Vagy gondolkodj egy kicsit! Azt akarod itt elhitetni velünk, hogy Allah annyira inkompetens, hogy az összes prófétájával konkrétan semmit nem volt képes elérni? Mert ha komolyan gondolod, amiket írsz, abból ez következik.

"Mivel keresztény vagy"

Nem igazán.

"Mutass egy olyan verset a Bibliából amiben Jézus kijelenti magáról hogy "Én Isten vagyok". "

Olvasd újra, amit írtam! Sosem állítottam hogy Jézus kijelentene ilyesmit.

De ebbe már korábban is belebuktál, egy istenek továbbra sem kell kijelentenie magáról hogy isten, ahhoz hogy az legyen.

2018. márc. 22. 12:08
 55/205 anonim ***** válasza:

Mindegy hogy lehet-e bizonyítani, hogy Jézus valós személy volt-e. A Biblia története vele együtt kerek. Az Ószövetségben megjövendölték, hogy eljön a Messiás. Jézus megváltására szükség volt, mert a bűn problémáját önmagában a törvény nem oldotta meg. Megváltás nélkül Isten kegyelme mire alapulna?

Jézus nem állította magáról hogy Isten?

"Én és az Atya egy vagyunk" - János 10,30

2018. márc. 22. 12:22
 56/205 anonim ***** válasza:

Isten mindenki megváltására küldet a Megváltót, erről szól az egész Újszövetség.

Ószövetség

49,5 És most így szól az Úr, a ki engem anyám méhétől szolgájává alkotott, hogy Jákóbot Ő hozzá megtérítsem és hogy Izráel hozzá gyűjtessék; hiszen tisztelt vagyok az Úr szemeiben és erősségem az én Istenem!

49,6 Így szól: Kevés az, hoggy nékem szolgám légy, a Jákób nemzetséginek megépítésére és Izráel megszabadultjainak visszahozására: sőt a népeknek is világosságul adtalak, hogy üdvöm a föld végéig terjedjen!

49,7 Így szól az Úr, Izráel megváltója, Szentje, a megvetett lelkűhöz, a nép undorához, a zsarnokok szolgájához: Látjátok királyok! és majd fölkelnek, fejedelmek, és leborulnak az Úrért, a ki hű, Izráel Szentjéért, a ki téged elválasztott.

2018. márc. 22. 12:24
 57/205 anonim ***** válasza:

Mikeás

„5,2 De te, Efratának BETHLEHEME, bár kicsiny vagy a Júda ezrei között: belőled származik nékem, a ki uralkodó az Izráelen; a kinek származása eleitől fogva, ÖRÖKTŐL FOGVA VAN.”

2018. márc. 22. 12:27
 58/205 anonim ***** válasza:

János evangélium:

8,58 Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.

2018. márc. 22. 12:30
 59/205 anonim ***** válasza:

János evangéliuma

1. rész

1,1 Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

1,2 Ez kezdetben az Istennél vala.

1,3 Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.

1,4 Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;

1,5 És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.

1,6 Vala egy Istentől küldött ember, kinek neve János.

1,7 Ez jött tanúbizonyságul, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, hogy mindenki higyjen ő általa.

1,8 Nem ő vala a világosság, hanem jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról.

1,9 Az igazi világosság eljött volt már a világba, a mely megvilágosít minden embert.

1,10 A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt.

1,11 Az övéi közé jöve, és az övéi nem fogadák be őt.

1,12 Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek;

1,13 A kik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek.

1,14 És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.

2018. márc. 22. 12:32
 60/205 anonim ***** válasza:

Máté

9,2 És ímé hoznak vala hozzá egy ágyban fekvő gutaütött embert. És látva Jézus azoknak hitét, monda a gutaütöttnek: Bízzál fiam! Megbocsáttattak néked a te bűneid.

9,3 És ímé némelyek az írástudók közül mondának magukban: Ez káromlást szól.

9,4 És Jézus, látva az ő gondolataikat, monda: Miért gondoltok gonoszt a ti szívetekben?

9,5 Mert mi könnyebb, ezt mondani-é: Megbocsáttattak néked a te bűneid; vagy ezt mondani: Kelj föl és járj?

9,6 Hogy pedig megtudjátok, hogy az ember Fiának van hatalma a földön a bűnöket megbocsátani (ekkor monda a gutaütöttnek): Kelj föl, vedd a te ágyadat, és eredj haza.

9,7 És az felkelvén, haza méne.

2018. márc. 22. 12:35
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!