Melyikre lehet nagobb az esély, és miért?
A Biblia az idők folyamán eltért Isten eredeti üzenetétől, és a Korán ezt tette helyre, vagy a Korán az, ami megpróbálja eltéríteni az embereket Isten eredeti üzenetétől, a Bibliától?
Azt azért leszögezném, nem trollkodásra meg egymásra mutogatásra vagyok kíváncsi! Kulturált vitában szeretném megbeszélni, mi szól egyik ill. másik mellett!
# 37
Ha hazugságokat állítasz Mohamed prófétáról a te vallásod nem lesz igazabb. Ezzel csak a saját vallásodat járatod le.
Egyébként az iszlám vallás nem tesz különbséget Jézus és Mohamed között. Mindkettőjüket prófétaként tiszteli.
"Nem azt mondtam hogy a Bibliában nincs erről szó, hanem azt hogy Jézus nem állított ilyet és hogy azok az emberek akik látták nem nézték Jézust Istennek."
:)) honnan vagy ennyire jól értesült?
"honnan vagy ennyire jól értesült?"
Onnan hogy nincs olyan vers a Bibliában amiben Jézus kijelentené hogy "Én Isten vagyok". Akik látták Jézust, sok ezer ember vagy akár tízezrek, nem nézték Istennek. Igazából Jézusnak életben alig volt követője. Ezekből te arra következtetsz hogy Jézus Isten?
"Ha hazugságokat állítasz Mohamed prófétáról a te vallásod nem lesz igazabb. "
Nem írtam hazugságokat Mohamedről.
A keresztény hitnek van alapja, az iszlámnak, amely ráadásul megtagadja Jézus Megváltóságát, nincs alapja.
1 Ján.
2,22 Ki a hazug, ha nem az, a ki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, a ki tagadja az Atyát és a Fiút.
2,23 Senkiben nincs meg az Atya, a ki tagadja a Fiút. A ki vallást tesz a Fiúról, abban az Atya is megvan.
"És milyen nyom?"
Figyelj, egyszerű!
Amit állítasz:
Allah minden néphez küldött prófétát.
Ami a valóság:
Az ősi iszlámmal nem érintkező kultúrák egyikében sem hallott senki bármi ilyesmiről.
Azaz a valóság ellentmond az állításodnak.
"Ezekből te arra következtetsz hogy Jézus Isten?"
Bocs, látom ezt nem nekem írtad, de egyszer legalább olvasd el a Bibliát, ha vitázni szeretnél róla, akkor talán nem írsz ekkora ökörségeket!
Nyilván nem ezekből következik hogy Jézus a Biblia alapján Isten, hanem hogy részt vett a teremtésben, meg hogy az angyalok is imádattal tartoznak neki és hasonlók.
"Nem írtam hazugságokat Mohamedről. "
De bizony hogy hazugságokat állítottál Mohamed prófétáról. Te csak szeretnéd hogy ezek igazak legyenek.
"A keresztény hitnek van alapja, az iszlámnak, amely ráadásul megtagadja Jézus Megváltóságát, nincs alapja. "
Mi az hogy nincs ? És Miért, mert te azt mondod? Jézus megváltó halála egy pogány hamitás. Istennek nem kell emberi alakban megjelenni és megöletnie magát azért hogy megbocsátson. Jézus emberként való feláldozása teljességgel elfogadhatatlan. Az emberáldozat egy barbár pogány szokás.
"2,22 Ki a hazug, ha nem az, a ki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, a ki tagadja az Atyát és a Fiút."
Nem Jézust tagadjuk meg hanem istenségét. Muszlimok a valódi Jézust követik.
Lehetetlen szilárd álláspontra jutni Isten létezéséről és arról, hogy ő milyen, hacsak ő maga meg nem ragadja a kezdeményezést, és fel nem fedi saját magát számunkra. Jézus Krisztus azt állította magáról, hogy Isten küldte - létezik egy bizonyos Atya, aki mindeneknél nagyobb Ján. 10,29 .
Beszélni könnyű. Bárki bármit állíthat. De amikor a Názáreti Jézusról van szó, a dolog már nem ilyen egyszerű… neki megvoltak a bizonyítékai, hogy alátámassza állítását.
Jézus Istentől küldöttségét három dologgal támasztotta alá.
1) tanításai magas szellemiséget képviselnek (a szeretetet állította legfőbb értéknek), bűntelen életet élt
2) csodákat tett: feltámasztott halottakat, bénát lábra állított, születésétől vak szemét megnyitotta, további reménytelen betegségeket gyógyított, kenyeret szaporított, vízen járt, lecsendesítette a vihart, feltámadt a halálból (!)
3) félreérthetetlen ószövetségi próféciákat teljesített be
Ján. 15,24
„Ha ama cselekedeteket nem cselekedtem volna közöttük, a melyeket senki más nem cselekedett, nem volna bűnük; de most láttak is, gyűlöltek is, mind engem, mind az én Atyámat.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!